Autopilot

Tror ungene i Klumpens klasse må ha bursdag minst to ganger i året. Men nå har jeg i alle fall hamstret LEGO-figurer og Angry Birds-strykemerker, hehe. 

 

  

Marineblå Mor Aaase denne gangen. 96 masker og pinne #4. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/ahimsa-cabeza-band-9

 

  

Ferdig til avlevering.  :o)

 

 

Og så var det vottene da. Jeg prøvde meg på et nytt par i noe jeg tror er PT2. Strikket 35 omganger før fellingen på selve votten og 22 på tomlene. Pinne #4. Brukte kun 50 gram.

 

  

Så var det inn i vaskemaskinen.

 

Resultatet? Et par kjempefine, myke og deilige HERREVOTTER. Sukk. De ender i gavekassen min. 

 

 

 

 

Disse likte jeg veldig godt. Så jeg prøvde meg på et nytt par i samme garn:

 

 

 

 

Her er de fortsatt ikke tovet. Etter en runde i vaskemaskinen kom de ut i en grei damestørrelse. Men - de ser ikke tovet ut! Hyyyyl! Man ser fortsatt tydelig alle maskene, selv om overflaten er lodden og pusete. 

 

Nå er det krig! Vottene vant kanskje dette slaget, og de forrige også. Men jeg skal nok få has på dem til slutt. Mitt hemmelige våpen er mammas kjøkkengardiner fra 60-tallet. Stiv og fin nylon med rysjer, gjenfunnet da vi ryddet på loftet. Tenker de skal lage nok friksjon til at overflaten tover seg. Og på syntetvask krymper forhåpentligvis ikke vottene noe særlig mer. 

 

Har tre (!) nye par på pinnene, så da venter jeg til jeg kan tove alle samtidig. Starter med lav temperatur og tover heller flere ganger. Dette blir nok bra til slutt. *overbevist* Jeg har til og med fått tak i mer svart Mor Aase

 

Dagens kontrollspørsmål: Hvor mange vottepar har jeg strikket i oktober?  ;o)


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Det skulle vel eg ha visst, kor mange par du ahr strikka. Det må vere ein heil haug. Hjelpes emg. Stakkars deg. Du er ikkje ei som gir deg så lett. Det blir nok til slutt hehe. Flink du er og for ei tolmodeighet. Hjelpes.

22.10.2013 @ 08:19
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: hobbyvenn

Du verden til votteiver på deg da. Du finner nok det ultimate vottegarnet til slutt, håper bare det ikke er et utgått garn da... Lykke til uansett! Hvor mange vottepar? Nei jammen om jeg vet, haugevis i allefall..

22.10.2013 @ 12:20
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Guri

De blir skikkelig fine de pannebånda og med AngryBird blir de jo kjempetøffe! Skjønner godt at kameratene gjerne feirer bursdag( I det minste ønsker det) flere ganger i året med så kule gaver :)

Vottene var kjempefine. Nydelig farge på begge to. Toving kan være en utfordring, men håper at de passer til deg til slutt; fordi du har fortjent det!

22.10.2013 @ 14:11
URL: http://hjertego.blogspot.no
Postet av: Monstermønster

Bursdag to ganger i året, fniiiiis! (Og tovevotter kjøper jeg, gitt. Etter ørti fadeser)

Postet av: Fuglemamma

Jeg er imponert over standhaftigheten din! Jeg mener å huske at vamsegarnet til Rauma tovet godt, hm...?

23.10.2013 @ 10:35
URL: http://www.fuglemamma.blogspot.com
Postet av: mimouna

Fuglemamma: Takk. :)

Vamsegarn tror jeg tover fint ja, men det er for tykt til denne vottemodellen. Og Finull blir for tynt.

23.10.2013 @ 16:27
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Blåfugl

Antall vottepar er nok ørten - og det er et solid antall. Ellers har du nok strikket like mange hårbånd tror jeg. Vottene ser da veldig myke og gode ut. Likte godt fargen enda brunt ikke er "min" farge.

23.10.2013 @ 19:01
Postet av: Tiara

Veldig mange votter du har strikket. De jeg blir mest fornøyd med og som toves fint i min maskin, er votter i Fritidsgarn. Da er jeg sikker på at resultatet blir bra. Mye bursdagsfeiring hos dere. Jammen bra du har klart pannebånd og legofigurer. Ha en kjempefin kveld. :-))


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits