Snart i mål!

Votte-maratonet mitt fortsetter. :o)

 

De brune fra forrige innlegg har fått seg en runde på 40 grader finvask. Det ble en grei damestørrelse, men maskene synes altså fortsatt.

 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-4

 

 

Jeg prøvde meg på et stripete par i Rauma spælsaugarn også:

 

 
 

Strikket disse i herrestørrelsen, og gav dem en runde sammen med klesvasken på 40 grader. Det var nok litt for mye klær, for de tovet bare litt. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-5

 

  

 

Jeg fikk endelig tak i mer svart Mor Aase, og dessuten strikket jeg et par i brun-oransje Safir. Begge parene er i herrestørrelse, men med henholdsvis 5 og 2 ekstra omganger på votten og på tommelen. De fikk en runde på syntetisk fonvask sammen med Klumpens allværsjakke. De stripete fikk også være med. 

 

 

Spennende å åpne vaskemaskinen med tre par inni. Forrige gang gikk jo ikke så bra.

 

 

Resultatet?

 

  

 

De svarte ble jo riktig fine damevotter. De tovet tett og nesten uten synlige masker. Men jammen tover dette garnet godt! Her må man være forsiktig. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-7

 

 

 

 

 

De stripete tovet også bra denne gangen. Litt overraskende, siden de ikke tovet noe særlig på et mye "tøffere" program. Men de endte opp i en romslig herrestørrelse. De er såpass tykke og stive nå at de ikke får flere runder. Så da går de i gavekisten. 

 

 
 

Disse har en farge som er håpløs både å beskrive og å fotografere. Et sted mellom oker, brunt og oransje. De tovet seg ned til en grei damestørrelse, men man ser fortsatt alle maskene. Så nå får disse + de lysebrune med mørkere striper seg en runde til. Kaldvask og mammas nylongardiner. Forhåpentligvis fikser det teksturen, og så får vi bare håpe at jeg ikke ender opp med to nye par barnevotter.

 

Fem vottepar har alt fått nye eiere, så det er  heldigvis håp for dem som ender opp i feil størrelse også. Og så er det tydelig at det er et stort votte-behov rundt meg. Mens de fleste takker pent nei til flere luer. Så kanskje det ikke var så dumt å endre litt på produksjonen, hehe.  

 

 

Fortsettelse følger! Ha en fin fredag!  :o)


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Dei svarte vart knallfine og eg regner med at dei to andre parene blir perfekt også. Sitter på hotellet i Oslo og kikke på bloggen din no. klem og lykke til

25.10.2013 @ 20:28
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Fuglemamma

Jeg synes også at alle parene ble riktig fine. Skjønner ikke helt hvorfor du ikke vil at maskene skal synes, så lenge vottene er passe størrelse og tette synes ikke jeg at det gjør så mye om maskene vises eller ikke. Men så er nok ikke jeg like glad i å strikke mange likedanne ting som du er;-) Uansett, jeg har latt meg inspirere, og nå har jeg lagt opp til et par votter i Lettlopi-rester som jeg har tenkt å prøve å tove. Spent på om det blir bra da...

25.10.2013 @ 20:41
URL: http://www.fuglemamma.blogspot.com
Postet av: mimouna

gretashobby: Skal prøve å tove dem igjen i morgen, så får vi se. Kos deg i Oslo!

25.10.2013 @ 20:59
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Fuglemamma: Lett-Lopi er det garnet som er oppgitt i oppskriften, så det må jo bli bra. Lykke til!
(Tov forsiktig, jeg tror jeg hadde prøvd med et "snilt" program først med et såpass løs-spunnet garn. Klok av skade. ;)

25.10.2013 @ 21:01
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Liv

Du er utrolig tålmodig som orker å strikke så mange votter. Var ikke måte på uflaks heller da! Jeg bruker en dongeri, (som ikke farger av) og litt grønnsåpe når jeg tover. Jeg tør si at det går oftest bra. Høres det "hovent" og arrogant ut? Hehe, ikke min ide, men jeg har gjort det sånn siden jeg las det tipset for noen år siden. Ha en fin helg, og lykke til. Koselig blogg du har!!!

26.10.2013 @ 06:31
Postet av: Blåfugl

For en utholdenhet.

Flotte votter blir det i alle fall.

26.10.2013 @ 11:40
Postet av: Elisabeth

Kjempefine tovede votter. Jeg synes heller ikke at det gjør noe at maskene vises, og disse vottene har veldig fin fasong :)

26.10.2013 @ 18:27
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: hobbyvenn

Du verden for en tålmodighet du har... Flotte votter uansett med eller uten tydelige masker.

28.10.2013 @ 19:06
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Unni

Takk for dette innlegget! Det minner meg på at jeg kjøpte flere nøster Tove i fjor (forfjor, kanskje...) vinter, fordi jeg ville lage tovevotter. Jeg har et par i Tove, og det er kjempemyke og deilige votter. Hvilket mønster bruker du til dine votter?

29.10.2013 @ 11:35
URL: http://innfall.wordpress.com/
Postet av: jeamomentsinlife

Så fine votter! :) Toving er bestandig spennende :) Har strikket endel damevotter, eller, det SKULLE bli damevotter men endte opp med barnevotter :)

Ønsker deg en fin helg :)

01.11.2013 @ 14:38
URL: http://jeamomentsinlife.blogspot.no
Postet av: BeritS

Så mange flotte vottepar! Jeg bryr mer heller ikke like mye lenger om maskene synes når jeg tover. Dvs, på noen votter vil jeg gjerne at maskene skal "forsvinne", men andre ganger syns jeg ikke det gjøre noe. Så lenge de holdene hendene varme, og vinde ute, gjør de jobben sin. :)

Jeg synes alle vottene dine ser kjempefine ut!

04.11.2013 @ 20:59
URL: http://min-hobbykrok.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Unni: Oj, hadde jo glemt å svare, beklager. Mønsteret er dette: http://www.ravelry.com/patterns/library/best-felted-mittens Tove er nok litt tynt, originalgarnet er Lett-Lopi.

07.11.2013 @ 10:34
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits