Superenkle pulsvarmere

Jeg har strikket nye pulsvarmere! Og de er så enkle å lage at jeg like godt deler framgangsmåten. :o)

 

 


 

 

Her kan du få brukt opp rester av pusegarn og tynt ullgarn. i tillegg trenger du litt vanlig ullgarn type 100 meter/50 gram i en matchende farge. Jeg brukte en rest Nölands Grace, (78% mohair, 13% ull, 9% nylon, 100 meter/50 gram) et lite nøste umerket lilla lacegarn + noen meter burgunder Heilo. (De to første garnene er restene fra vottene. Det ble for lite til et nytt par, men jeg liker å få brukt opp alt. :o)

 

 


 

 

Legg opp 36 masker på pinne #4, fordel dem på 3 strømpepinner. En tråd pusegarn + en tråd tynt ullgarn. Strikk glattstrikk rundt og rundt til ønsket lengde, eller til garnet tar slutt. (Jeg hadde mest av pusegarnet, så da brukte jeg den digitale kjøkkenvekten og veide lace-nøstet før start. Strikket til halvparten var brukt opp. ) Fell løst av med det tykke ullgarnet. Hekle en runde staver i bakre maskeledd. Deretter hekler du en runde picoter i annenhver maske, fortsatt i bakre maskeledd. Pass på at kanten ikke strammer. Klipp av tråder, fest dem og FERDIG! Pulsvarmerne kan brukes med enten rullekanten eller heklekanten ned mot hånden. 

 

 
 

Bruker du tykkere pusegarn kan du droppe den ekstra tråden. Ellers er det enkelt å regulere størrelsen med flere/færre masker og/eller tykkere/tynnere pinner. Pass bare på tilpasse heklekanten tilsvarende. 

 

  

 

Både vottene og pulsvarmerne er skylt opp med Milo + at de har fått seg en runde med Milo tøymykner. Da ble de mykere og enda mer pusete. Deilig! 

 

 

Det regner jammen i dag også, bombe! Men jeg har det travelt med siste finpussen til messen på søndag, så det er kanskje like greit med "innendørs-vær", hehe.

 

 

Fin fredag! 


Kommentarer:
Postet av: Nina

Kjempefine pulsvanter! Og så lurt å skylle i milo, jeg synes ofte sånn pusegarn er litt hardt i begynnelsen! Ha en riktig god helg!

08.11.2013 @ 09:51
URL: http://www.fiberandart.no/blog
Postet av:

Så fine. De så myke og varme ut

08.11.2013 @ 10:35
URL: http://gyldenkron.blogspot.com
Postet av: hobbyvenn

Flotte pulsvarmere. Og heklekanten gjorde veldig mye. Greit å få brukt opp garnet også. Lykke til på messen på søndag. God helg!

08.11.2013 @ 11:15
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: gretashobby

milo tøymykner har eg aldri prøvd. Trodde ikkje ein skulle bruke tøymykner på ull eg. hm. flotte pulsvanter som alle kan lage. ha ein flott dag og lykke til søndag om eg ikkje skriv til deg før det

08.11.2013 @ 12:58
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Milo tøymykner er for ull og silke. Funker kjempebra på ull som ikke er superwashbehandlet. Den inneholder litt lanolin også.

08.11.2013 @ 13:00
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Liv

Pulsvarmerene var enkle, men du så fine. Sånne heklekanter gjør mye av seg. Jeg kan ikke hekle, bør vel lære meg noe da. Aldri for seint, sier Strikkepiken....

Har du strikket votter etter oppskriften til Full av ull, eller var det Kjerstrikk....(Det har du sikkert forresten.) Uansett, den oppskriften er god.

Ha en finfin helg!

08.11.2013 @ 17:07
Postet av: mimouna

Liv: Heisann! Har brukt en engelsk oppskrift til vottene, ellers strikker jeg ofte votter etter eget hode. Skal se om jeg finner de du nevner.

God helg til deg også! :)

08.11.2013 @ 18:17
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits