Skal det være en Twist?

Da var jeg brått og plutselig tilbake.  :o)

 

Noen som liker sjokolade?

 

 

 

 

Et tomt syltetøyglass, et halvt nøste Mandarin Naturell og en pose Twist. Perfekt liten gave å ta med i besøk.  

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/jar-candle-cozy---raised-eyelet-rib-2

 

Trekket er det samme som jeg har strikket tidligere (http://www.ravelry.com/projects/mimouna/jar-candle-cozy---raised-eyelet-rib), men denne gangen brukte jeg pinne #4 og strikket 12 mønsterrepetisjoner. Pynten fant jeg her: http://www.ravelry.com/patterns/library/woodland-wreath-holly

 

Kan anbefale oppskriftene til Frankie Brown, de er godt forklart og blir veldig fine. Supre til dekor på andre prosjekter. 

 

 

Selvsagt fikk jeg plutselig bruk for en ekstra liten gave, så da ble det et nytt trekk av samme garn. Helt likt det første, bortsett fra at jeg strikket de minste bladene (det er to størrelser) denne gangen. Litt panikk i leiren da trekket skulle på glasset, for det var jo for stort! Jeg hadde glemt å sjekke at syltetøyglassene hadde samme størrelse. Men det gikk heldigvis greit likevel. Denne varianten ble høyhalset, hihi. Og en fornøyd Klump stakk av med lakrisbiten som falt av lasset. Den var det nok ikke plass til. 

 

  

 

Syltetøyglass fra 80-tallet er for øvrig et mareritt! Først la jeg det i vann i noen timer for å løsne etiketten. Nix. Den ville fortsatt ikke av, så jeg måtte nærmest SMI av papiret med en kniv. Og det var seig lim på hele området der etiketten hadde vært. Neglelakkfjerner hjalp ikke, men bomullsdotten satte seg selvsagt fast. Så da hadde jeg en HÅRETE limflate. Gøy. 

 

Jeg har et hemmelig våpen, ovnsrensen som er så sterk og giftig at den kun brukes etter at ungene er i seng. På med gummihansker og spray på under kjøkkenviften. Etter et par timer endte jeg opp med en klissete skuresvamp og et like limfullt glass. Ikke så mye som en bar flekk. 

 

 

Hva jeg tenkte akkurat da er sensurert.


 

Men å gi seg er aldri noe alternativ. Så jeg fant fram STÅLULL og gikk til angrep igjen. Etter ca 1/2 time hadde jeg krampe i armen, svetten piplet, og stålullen var redusert til en seig masse. Men jeg hadde fått bort nesten halvparten av limen!!!

 

 
 

Glasset er fortsatt ikke helt rent, det er noen små limflekker her og der. Pluss at det er lett ripete etter stålullen. Men det synes heldigvis ikke under trekket. Og jeg har lært to ting: Sjekk størrelsen før du strikker! og Ta vare på pene glass, så slipper du å gå i kjelleren etter etterlatenskaper fra mammas sylting i forrige århundrede. Den limen befinner seg nok på listen over stoffer som utgjør en trussel mot planeten. En av ingrediensene er utvilsomt kryptonitt. *mumle*

 

 

Nå er jeg ferdig med alt som skal gis bort, lykke og glede! Da kan jeg faktisk velge hva jeg vil strikke som neste prosjekt. Har lagt opp til et par raggsokker mens jeg bestemmer meg. Kan jo ikke gå arbeidsledig, hihi. 

 

Ha en super dag!  :o)


Kommentarer:
Postet av: Mymlen

He he, du skriver så levende at jeg følte frustrasjonen og kampviljen mot limet på glasset. Så fine trekkene ble! Det er både koselig å få en slik gave og å gi bort en slik gave. Enten til å ha snop i eller til å ha lys i.

God romjul, godt nytt år og jeg gleder meg til å følge bloggingen din inn i det neste året også. Du er en kjempestor inspirasjonskilde, og hver måned sitter jeg og gaper over hva du får til at garn jeg ikke engang hadde tenke på å legge opp med.

26.12.2013 @ 14:21
URL: http://lisbeths-tankespinn.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Mymlen: Takk, så koselig med slike tilbakemeldinger! :)

26.12.2013 @ 14:56
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Linda

Ha ha ha, fantastisk skildring av kampen mot limet!!!!

26.12.2013 @ 20:29
URL: http://lindeik.blogspot.no/?m=1
Postet av: Liv

Du skriver virkelig godt. Jeg kjente at pulsen min økte i takt med din frustrasjon. Hehe. Jeg følte lettelse da alt til slutt stemte, og når sluttresultatet blir så dekorativt er kampen frem fort glemt. Dette er virkelig vakkert!

Gleder meg veldig til å se hva du velger å strikke. Sikkert noe som kan inspirere andre (les- meg.) :))

27.12.2013 @ 07:04
Postet av: gretashobby

Hei. godt at du er tilbake og i vigør med tastene att.Er så kjekt å lese når du skildrer så fint. Nydelige glass. Sånt kunne eg og tenkt meg, men det fårbli i 2014 ein gong. No blir det berre noen omganger på kjolen til elstejenta kvar dag. ha det fint. klem

27.12.2013 @ 21:35
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Glasstrekkene er kjappe å strikke, og så kan jo jeg fikse pynten? ;)

28.12.2013 @ 16:57
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Liv: Var litt av en kamp med den limen ja. Men når jeg vinner er alt fort glemt. ;)

Har alt noen morsomme strikkeideer, vi får se hva det blir til. ;)

28.12.2013 @ 16:58
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Det var ein god ide. Kan lage noen til neste år. vil gjerne ha pynten av deg ja.

28.12.2013 @ 21:41
URL: http://gretashobby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits