Knit along!

Mange hobbybloggere har statusoppdateringer på sidene sine nå. Fine bilder av alt de har laget i løpet av 2013, pent ryddete og sortete lagre av garn, knapper og dill-dall, nyttårsforsetter om garnslanking, innkjøpsstopp, UFO-opprydninger og restegarnsstrikk. 

 

Jeg tør ikke ta noen opptelling. Tror ikke jeg vil vite hvor mye jeg har strikket i løpet av et år. La oss bare si at det er en stund siden jeg kom opp i et firesifret antall på prosjektsiden min på Ravelry. Og etter en lang juleferie innendørs i regnet er der lettere kaotiske tilstander både i garnlageret og i huset generelt. Så her blir det absolutt ingen bilder nei. Selv om jeg faktisk så smått har begynt å rydde. 

 

Men så var det alongene mine. Jeg deltok bare på to i fjor, og *kremt* pussig nok var begge luealonger. Kom fint i mål på alongen på Uformelt.net, der strikket jeg minst to luer hver måned. (http://www.uformelt.net/bakhagen/forumdisplay.php?f=150Synes Gry Hege gjorde en super jobb med å finne oppskrifter til oss, og jeg strikket luer jeg nok ikke ville valgt ellers. Men det ser ikke ut som om det blir noen oppfølger i 2014. Kanskje like greit for min del, hehe. 

 

Så var det luealongen på Hobbyboden.com. Siden det var jeg som arrangerte den MÅTTE jeg jo prøvestrikke luene. Dermed ble det nokså mange luer. Og VELDIG mange pannebånd. Det at jeg strikket gaver til samtlige bursdagsbesøk Klumpen gikk i i hele 2013 bør vel telle som formildende omstendigheter. 2013 var definitivt Angry Birds-året: 


 


 

 

Det var flere som ville at vi skulle fortsette luealongen i 2014, og da kunne jeg jo ikke bare avslutte. Men i år gjør vi det litt annerledes:

(klippet fra denne tråden: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=83435) 


Da prøver vi et litt annet konsept her - ulike temaer for hver måned. Jeg lager en "inspirasjonstråd" med forslag til oppskrifter, der kan dere også legge ut linker. Så tar vi diskusjoner, erfaringer mm i den tråden. Dessuten blir det en felles visningstråd for hele året. Alle som strikker minst 6 luer i løpet av 2014 er med i trekningen av en liten overraskelse.

Dersom det blir veldig mange luer lager vi en ny visningstråd til sommeren. Men det går greit å strikke luer fra tidligere måneder hele året. 

 

 

Dette tror jeg kan bli gøy! Og så slipper jeg å prøvestrikke alle luene på forhånd. Temaet for januar er "Restegarn", og vil du være med så heng på!  :o)

(Og jeg skal prøve å begrense meg. En lue per måned for å unngå abstinenser, hihi.)  

 

 

Jeg lovet en premie til en av deltakerne på fjorårets along, og 2. januar satte jeg meg pent ned med kulepenn og papir. Så var det bare å telle opp. Hver lue ble nummerert, og så skrev jeg opp hvem som hadde laget den. Endte opp med 173 luer og navn, pent satt opp i to kolonner. Og lett skrivekrampe i hånden, hehe. Tok ikke med mine egne luer.

 

Det gikk nesten galt. Jeg skulle bare rett inn i stuen for å hente noe:


 
 *tygg mums gnag*

 

  

- Og spytt ut igjen pennen min også takk! 

 

Noen må visst holdes i stramme tøyler forstår jeg. Heldigvis var det meste inntakt om enn noe opptygget. 

 

 

Frøken Dings fikk oppgaven med å trekke vinneren. Og det ble lue nr 66, strikket av oppnedbakfram. En verdig vinner, siden hun har vært veldig aktiv hele året og har strikket mange luer. Pakke kommer i posten! 

 

Litt alongstatistikk:

62 luer i januar, 36 i februar. Deretter gikk det jevnt nedover, med 1 lue i oktober og 1 i november. Begge disse ble strikket av vinneren. Ser ut som om aktiviteten generelt dabber av utover året uansett type along, så jeg må prøve å tenke ut noe lurt for å holde interessen oppe. Hmm...

 

Jeg har forresten også meldt meg på en grytelapp/klut-along på Hobbyboden, så nå skal rollerne med bomullsgarn få slanket seg litt. Og restegarnsalongen på Uformelt ble bare for fristende. Her blir det nok litt overlapping, siden jeg jo strikker det meste av restegarn uansett. 

 

 

 

Dette blir nok et kjekt strikkeår!  *heioghopp* Ha en fin lørdagskveld! 

Kommentarer:
Postet av: Wenche/chawo

Så flotte Angry Birds pannebånd du har strikket.Og tusen takk for at du valgte å fortsette med lue alongen på Hobbyboden.Selv om jeg datt av i 2013,gleder jeg meg til fortsettelsen i 2014.

05.01.2014 @ 00:10
URL: http://wencheshobbykrok.blogspot.com/
Postet av: gretashobby

høres litt kjekt ut med alonger også. Men sånt rekker eg ikkje å vere med på. Fårvelsjå alt du lager på bloggen også håper eg. Kan ikkje bruke mer tid på nettet med å vere på hobbyboden og slike steder. Kossen skulle eg får strikket da hehe. Gleder emg til å sjå alt det fine du alger i år. Stor klem fra meg

05.01.2014 @ 09:48
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Sylke

Det høres veldig morsomt ut med luealong, jeg har jo tittet litt i hobbyboden også. Og du har jo strikket mange flotte luer. Tema restegarn hadde nesten passet til luen jeg strikker nå... Det er rester etter genseren jeg har strikket, det holder vel til en lue og kanskje pulsvarmere, vi får se. Men jeg tør ikke melde meg på noen along, strikker bare i små doser, for ellers blir kroppen misfornøyd... Moro er det likevel. Og når jeg ikke strikker, kan jeg komme hit og se på dine luer ;)

05.01.2014 @ 16:47
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: Blåfugl

Nå har jeg nylig meld meg på uformelt. Har aldri vært med på en along men skulle gjerne strikket luer - må jeg melde meg på hobbyboden også nå kanskje....... hmmm

05.01.2014 @ 19:31
Postet av: mimouna

Blåfugl: Det må du! ;)

06.01.2014 @ 18:26
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Sylke: Luer er gøy det! Det går fint an å være med på alongen uten å strikke alt. Det kjekkeste er jo å utveksle erfaringer og dele inspirasjon.

06.01.2014 @ 18:28
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Vi må nok utvide døgnet med noen timer, hihi. Men du får nok se det meste her inne da.

06.01.2014 @ 18:31
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Wenche/chawo: Takk for det! Lue-along må vi jo ha, gøy at så mange ville være med et åt til.

06.01.2014 @ 18:34
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits