Trøbbel i gulrot-åkeren!

Første bidrag til grytelapp og klut-alongen: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/carrot-field-potholder

Disse har ligget i Ravelry-køen min en god stund. Men så har det vært så mye annet spennende å strikke. Da passet det bra med en slik along! 

 

 

 

 

Men vent nå litt! Mangler det en gulrot???

 

  

IIIIIK!!!! Jeg har fått kaniner i gulrotåkeren min! Ille nok med Kiweke & co innomhus. Hva gjør jeg nå da? Dette var IKKE bra.

 

  

Vel, vel. Det er slikt som skjer. Her er i alle fall litt facts om gulrot-produksjonen: 

Jeg brukte pinne #3 og to nøster arvet Mandarin Naturell i fargen "julegrønn". Det oransje + bladene på gulrøttene er strikket av smårester uten magebelte. Kjekt å få slanket rolleren med bomullsgarn.  :o)

 

Jeg liker å sy minst mulig. Derfor strikket jeg grytelappene rundt. Dermed ble de ensfargete grønne. (de er IKKE grå altså) Baksiden har rillekanter, men er ellers i glattstrikk. Jeg la opp 90 masker = 44 masker på hver side + 2 kantmasker til å brette og hekle i. For å få dem litt større, og for å bruke opp alt garnet, strikket jeg noen ekstra omganger. Det er til sammen 40 riller i sidene, inkludert de 3 rillene oppe og nede.

 

 
 

Gulrøttene er strikket rundt på 3 strømpepinner. La opp 12 masker for å få dem litt større. "Duskene" strikkes slik: Legg opp 6 masker, fell av 5. Legg opp 5 masker, fell av 5. Legg opp 5 masker, fell av 6. Etter at alle gulrøttene var monterte heklet jeg en picotkant rundt hele grytelappen. Egentlig skal den være åpen i bunnen slik at den fungerer som en slags grillvott, men jeg synes ett lag er alt for tynt. Vil ikke ha svidde fingre heller. Så jeg laget vanlige grytelapper. 

 

  

Da jeg sydde fast gulrøttene på den siste grytelappen manglet det plutselig en. Etter en liten leteaksjon møtte jeg denne karen: 

 

 
 

Han var ikke helt villig til å gi slipp på kamuflasjetrekket han hadde funnet til hjelmen sin, og virket faktisk litt truende. Heldigvis løste situasjonen seg til slutt. 

 

Dette er ikke de mest praktiske gryteklutene pga at de blir litt klumpete med alle gulrøttene. Jeg har tenkt å bruke mine mest som dekor. (Nåde den som svir dem eller sauser dem inn med pizzafyll, grrr!) Jeg brukte polyesterfyll i mine gulrøtter, men det kan nok være lurt å fylle dem med noe som ikke kan smelte. Restegarn for eks? Det er ikke så mye som skal til, det blir penest hvis de ikke er overstøffet. 

 

Klumpen har alt oppdaget både kaninen og den løse gulroten, så det kan hende alt løser seg likevel, hehe. 

 

 


 

 

Ha en fin lørdag!  :o)

 

 


Kommentarer:
Postet av:

Artige grytelapper og søt kanin. Enig med deg i at de er for fine til å brukes. De passer like bra som søt og morsom

dekor på kjøkkenbenken.

Berit

01.02.2014 @ 13:43
Postet av: gretashobby

Nydelig liten kanin og flotte grytelapper. Skjønner ikkje at du orker å strikke slike småting. Bra vi er forskjllige. Dei var i alle fall knallstilige. Du er no flink da. Klem

01.02.2014 @ 14:24
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: brit

Vakre grytekluter, MEN tålmodighetsarbeid med alle disse gulrøttene, beundringsverdig:)

01.02.2014 @ 14:42
URL: http://www.brit-puslerier.blogspot.com
Postet av: Strikkern

Så fine og morsomme grytekluter du har strikket. De er nesten for fine til daglig bruk.

01.02.2014 @ 15:19
URL: http://strikkern.akilles.org
Postet av: Liv

Fantastisk fine var de! Det sier jeg visst om alt du lager, men det er jo sannheten. Er regelen hos deg at vi skal bli overrasket når vi kommer på besøk til deg. Er en del jeg ønsker meg, spørs om jeg snart kan sende deg en mail?

Ha en fin lørdag.

01.02.2014 @ 16:19
Postet av: mimouna

Liv: Jeg liker å lage masse forskjellig, så jeg vet ikke alltid selv hva som blir det neste. Det er det som er gøy! Bare send mail du! :)

03.02.2014 @ 12:46
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Anonym: Takk! Ser ut som om de ender opp som leker, Klumpen har fryyyktelig lyst på både kaninen og gulrøttene. Men da blir de i alle fall brukt. :)

03.02.2014 @ 12:47
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits