Øreklafflue
 

Denne luen er genial i all sin enkelhet. Man legger opp alle maskene, strikker en liten rullekant, og så formes øreklaffene med forkortete rekker, en om gangen. Deretter strikkes den videre oppover som en vanlig lue. Den spisse, markerte fellingen er en artig detalj, det samme er den bittelille dusken i toppen. Ser for meg at starten på denne luen kan bli et greit utgangspunkt for mange forskjellige luer senere. Å strikke rillestrikk rundt er nemlig ikke det gøyeste jeg vet, og jeg liker nok best rundere fellinger. Så her blir det sikkert litt eksperimentering. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/garter-ear-flap-hat

 

Jeg fant et gult nøste i en av posene fra Malsen. 48 gram, mykt og godt, men uten magebelte. Garnet er litt tørt å ta i, samtidig som det har lange, bløte hår. En eller annen mix, ikke sikker på av hva. Aner ikke hvor mange løpemeter det er heller. Men jeg la opp 92 masker og strikket luen på pinne #3.5. Det ble sånn ca 3-4 års størrelse, vil jeg tro. Luen en jo superelastisk i alle retninger. Trodde først at jeg hadde feilberegnet og ville få for lite garn, men det ble faktisk mer enn 10 cm igjen . *glis* Den stumpen ble snor i merkelappen. Alt kan brukes!  :o)

 

 
 

Luen min så rimelig kantete ut da den var ferdig. Så den må skylles opp og blokkes. Den sitter veldig godt på hodet, selv om Dukkeba nok skulle hatt den et nummer eller to mindre. Tror jeg må prøve meg igjen med dobbel Babyull, det passer fint til pinne #4.5, som er det som oppgis i mønsteret. 

 

  

Ha en flott torsdag!


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Du kan prøve den frem og finne ein fin mønster av det i glattstrikk, så kan eg stjele din variant å lage til Trym.

06.02.2014 @ 12:34
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Liv

Å, den var fin! Praktisk med de klaffene. Kan jo ha knapp eller band i om en vil det også. Du får den nok til så den blir din.

Da kan du legge ut oppskriften.... :))

En flott dag til deg også.

06.02.2014 @ 14:47
Postet av: mimouna

gretashobby: Trym må nok få en slik lue ja. :) Vi får se hva vi kan få til med oppskrift. Oversettelse?

06.02.2014 @ 18:43
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Ja oppskrift hadde vore kjekt i glattstrikk,

06.02.2014 @ 22:09
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Det må vi prøve å få til. :)

07.02.2014 @ 14:54
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Så bra

07.02.2014 @ 17:11
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Gult er kult. Flott lue. Har sett flere bloggere strikker den. Tror det blir litt tregt å strikke riller så jeg håper du finner på en bedre løsning.

08.02.2014 @ 11:45

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits