Tulipaner i mars!

Neida, SÅ langt har ikke våren kommet i Bergen. Eventuelle planter av den sorten kommer nok fra Holland via nærmeste blomsterbutikk. Men jeg har STRIKKET tulipaner. :o)

 

Jeg fant to nøster av henholdsvis Fame Trend og Mini Duett i posen fra Annevenn. Ulike produsenter, men garnet er identisk så langt jeg kan se. Samme løpelengde, fiberinnhold og tvinning. Og lange, rolige fargeskift. Helt nydelige farger, faktisk. 

 

  

 

Begge garnene er gått ut av produsksjon, og spesielt Fame Trend blir totalslaktet på Ravelry: Garnet lugger, deler seg, er ujevnt spunnet, ryker lett, har fæle fargeoverganger, er umulig å rekke opp, tover seg i bruk, blir slitt og stygt med en gang, nøstene har masse knuter med feil farge etterpå... Ikke måte på hvor grusomt det er. Men etter å ha strikket opp to nøster av Regia Hand-dye Effect var dette slett ikke så ille i sammenligning. Og jeg må ha vært heldig, for garnet mitt er helt jevnt og fint. Ingen knuter eller tykke/tynne partier. Og til pulsvarmere er det helt supert. (Ville ikke ha strikket sokker av det, de hadde nok ikke vart særlig lenge.) 

 

 
 

Jeg strikket pulsvarmerne i striper, og de ble nokså ulike. Men man ser da uansett at de er et par. Likte effekten jeg. Selv om blitzen drepte fargene, og en kjapp blokking nok kunne ha gjort seg. 

 

 

 

 

Huffda! Dette skal egentlig være varm sjokoladebrun, klar blå og turkis. Jeg prøvde igjen i dagslys, og da fikk jeg jammen tatt bilde av VÅREN også. Snøklokker og krokus rett utenfor hageporten. Herlig!  

 

 


 

 

Fortsatt for mye blåskjær, men bedre i alle fall. 

 

 


 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tulipan

  

Jeg brukte bare 21 gram tilsammen, så det er nok mulig det dukker opp flere prosjekter av disse nøstene.

 

 

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


Kommentarer:
Postet av: BeritS

Du er så utrolig kreativ til å få brukt opp garn! *stor beundrer* :)

Ellers ser jeg våren har kommet mye lenger i Bergen enn her sør. Her har vi fortsatt snø i hagen, til tross for mye regn.

04.03.2014 @ 13:41
URL: http://min-hobbykrok.blogspot.no/
Postet av: Tika

Det ble fine pulsvarmere av "dårlig garn", ja. Tror faktisk at jeg har Fame trend i mine gjemmer fra den tiden jeg tenkte å strikke sjal av det. Kanskje det blir pulsvarmere i stedet?

Vårtegn liker vi. Har slett ikke hatt en "normal vinter" her nord, så det er vel ikke lenge før de første vårtegnene kommer her også. Alternativt kommer snøen i april.. Håper på våren, jeg.

04.03.2014 @ 14:15
URL: http://tikasnyeverden.blogspot.no
Postet av: Liv

Bra at garnet oppførte seg sånn at du fikk blomster. Fordi du fortjener det. :)

Ja vi er heldige med været du! Er bare lekkert. Skal visst komme regn fra imorra, gjør ingenting. Ferdigmåket nedbør er bare herlig på denne tiden.

Ha en fin dag.

04.03.2014 @ 14:52
Postet av: Blåfugl

Fint med tips til hva man kan bruke små "ubrukelige" rester til. Fargene var i alle fall flotte i dagslys.

04.03.2014 @ 16:15
Postet av: Sommertid

Du klarer å forvandle kranglete garn til de utroligste fine ting. Her intet unntak. Likte bildene med litt vårlig innslag ja. Snart merker man det for fullt, våren altså :)

04.03.2014 @ 17:46
URL: http://sommertid1.blogspot.no
Postet av: Solfrid

Nydelige pulsvarmere og så flott at du fikk med våren. Jeg strikket en gang et trekantskjerf i Fame Trend og syntes det var helt ok å strikke med.

04.03.2014 @ 19:19
URL: http://www.solfrids.net
Postet av: Sylke

Så forskjellig man kan vurdere et garn! Jeg har selv heklet to sjal med nettopp dette garnet, det er nå flere år siden. Jeg har brukt sjalene MYE, og de er fortsatt i veldig god stand! Jeg likte ujevnhetene i garnet og fargeforløpet, har fortsatt garn liggende som jeg vil bruke etter hvert. Kanskje det er bedre å hekle enn å strikke det??? Jeg er i alle fall fornøyd. Pulsvarmerne dine ble jo også veldig fine :)

04.03.2014 @ 22:22
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: sol

Det var søte tulipaner. Skjønner du ligger litt foran meg værmessig, her er det ikke spor av snøklokker og krokus.

06.03.2014 @ 08:48
URL: http://garnkurven.saturndata.no/blogg
Postet av: gretashobby

hei vennen. Flott pulsvanter. Men litt synd at fargene er så forskjellig. Syns dei vart litt vel ulike eg. Men formen var veldig bra. No er eg tilbake og leser meg opp etter kvart. Håper du ahr ein fin søndag. klem

09.03.2014 @ 15:15
URL: http://gretashobby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits