En UFO har landet

Og den dukket opp nesten helt fra det blå, hihi. Jeg fikk nemlig en nesten-ferdig Marius i hus torsdag ettermiddag, og 24 timer senere var den montert, vasket og tørr. Tusen takk til Tittei som omplasserte UFO-en sin til oss. Vi har nettopp prøvd alle genserne i Klumpens kommode, og nesten alle hadde på merksnodig vis krympet. 3/4 ermer og navlekort er ikke helt hans stil. Så en ny genser er veldig velkommen. 

 

 

 

 

 

Jeg kan altså ikke skryte på meg å ha STRIKKET denne, bortsett fra noen omganger på halsen. Men jeg har festet tråder og montert i ermene. Jeg HATER å montere slikt, og hadde håpet at mamma skulle redde meg. Men hun hadde planer om å vaske huset til 17. mai, så da måtte jeg finne fram nål og tråd selv. Og jeg VET (selvinnsikt!) at hadde jeg ventet hadde den blitt liggende. Lenge. Men nå er den ferdig!  *hipphurra* Hadde jeg fått en krone for hvert sukk mens jeg sydde kunne jeg nok kjøpt garn til minst en genser til. Så jeg er bittelitt stolt over at jeg kom i mål. Snodig det der, jeg strikker bortimot konstant og kan strikke nesten hva som helst. Men gi meg en NÅL, og jeg begynner å vri meg på stolen etter to senutter. 

 

  

 

Fine farger, og siden han har en tykk versjon i rødt, hvitt og blått fra før (Strikket av mamma til min søster på 70-tallet i Fritidsgarn.) passet jo dette supert. Garnet er Daletta, og den veier 442 gram. Tipper det er sånn ca størrelse 12 år. Pinnenummer vet jeg ikke, men jeg gjetter på #3.5. Det er i alle fall det jeg brukte til mitt lille bidrag, innsiden av halskanten. 

 

Genseren viste seg å være litt i største laget, selv med oppbrett på ermene. Klumpen er lang og smal, så jeg pleier å strikke størrelse 12 i lengden og 8 i vidden. Men siden unger vokser som ugress i den lyse årstiden tror jeg at denne blir en grei skolegenser til høsten. Og det var ekstra garn i posen, så jeg kan eventuelt forlenge bolen om et år eller to. 

 

 

  

 

Selv om genseren måtte bli hjemme fikk den i alle fall pyntet seg litt. Klumpen har laget den fine rosetten i filt.

 

 

 

Ha en god søndag!  :o)


Kommentarer:
Postet av: Monstermønster

Så kjekt med en så snarstrikket genser! Selv om du ikke er fan av montering:)

Postet av: Elins strikkeri

Genseren blei super!!

Postet av: Blåfugl

Kjempefin genser i fine farger :)

19.05.2014 @ 00:15
Postet av: mimouna

Blåfugl: Takk! Kjempekjekt med ny Marius, og Klumpen er også fornøyd. :)

19.05.2014 @ 09:23
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Elins strikkeri: Takk! Veldig greit å "arve" en sånn UFO, det kjappeste genserprosjekter jeg har hatt noen gang.

19.05.2014 @ 09:24
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Monstermønster: Takk. :)

Eneste problem er at mamma har sett at jeg faktisk klarer å montere selv, hehe. Så da slipper jeg vel ikke unna den jobben mer.

19.05.2014 @ 09:28
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Det var ikkje verst. Få ein nesten ferdig mariusgenser i hus. Fin vart den også. Kjekt med litt utradisjonelle farger også. Godt å ha noe å vokse inn i ja. Det er rart men dei vokser ofte ekstra mye om sommeren, syns eg å huske. klem

19.05.2014 @ 14:03
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Jeg var heldig der ja. Og fargene passer godt til Klumpen. Han vokser visst hele året han, hehe. Men bare i lengden.

21.05.2014 @ 15:07
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits