Heklet sitteunderlag

Om sommeren får jeg en merkelig trang til å hekle. Så da ble det et sitteunderlag i Cortina Soft. Det skulle egentlig hekles i Eskimo på pinne #9, men jeg hadde ikke tykkere nål enn #7. Dermed måtte jeg hekle hele 6 ekstra omganger for å få et kvadrat på 46 X 46 cm.  

 

  

Grått, svart og hvitt.

 

  

Etter toving skulle det måle 31 X 31 cm, men mitt ble litt større, 38 X 38. En grei størrelse det, og det ble passe tykt også. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter-in-eskimo

 

 
 

Det ble en del rester igjen, og jeg hadde arvet en gigantisk hespe blått ullgarn som lignet på Eskimo. Så da heklet jeg underlag nummer to.

 

 
 

Dette målte 43 X 43 cm før toving. Men skrekk og gru - det blå garnet gikk i oppløsning i vaskemaskinen! Jeg plukket sikkert 1/2 liter digre lodotter ut av trommelen, og klærne jeg hadde puttet sammen med sitteunderlaget hadde fått blå pels. 

 

Det blå hadde ikke tovet i det hele tatt, og trådene jeg hadde festet hadde arbeidet seg fri igjen. Min første tanke var å kaste hele greien, men jeg dro det i form som best jeg kunne, og la det til tørk på badegulvet. Og etter å ha plukket av masse løse fibre ble det noenlunde brukbart. Det er ikke pent, for det bulker seg. Og det er masse blått tovet inn i de andre fargene. Men det gjør nok nytten likevel, i alle fall ute i hagen. Planen var jo å gi det bort, men jeg får heller hekle et nytt. 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter-in-eskimo-2

 

 

Da var 1000-kroners-spørsmålet hva jeg gjør med resten av garnet? Tykt ullgarn som loer noe sinnsykt, og som ikke kan vaskes. Det er spunnet av superkorte fibre som bare detter fra hverandre. Nå ligger det pent i posen sin igjen, men jeg har fått en liten nøtt å knekke. For man KASTER ikke garn, og NOE må det jo kunne brukes til? Klør meg litt i hodet, og går videre til neste prosjekt mens underbevisstheten jobber. 

 

 

Dagens andre innlegg, tror jeg må "låne" lekekamerater til Klumpen oftere, hehe. I grunnen mye enklere med to unger enn bare en som kjeeeder seg. 


Kommentarer:
Postet av: sonja

Å litt surt at man opplever slikt. Men ser du er iallefall ikke er motlaus. :) Enig med deg,man kaster ikke garn.Resten av det blåe garnet kan vel brukes som fyll kanskje??

08.07.2014 @ 08:06
URL: http://sonjasside.blogspot.com
Postet av: mimouna

sonja: Kan ikke gi opp så lett. ;)

Har tenkt på å bruke garnet som fyll i noe, ja. Kanskje strikke/hekle en plate av det og putte inni et dobbelt sitteunderlag, slik at det blir ekstra tykt. Finner nok på noe med det etterhvert.

08.07.2014 @ 17:22
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Det første vart veldig flott. Eg hadde så kalrt kasta heile dritten hadde eg opplevd det du opplevde med det garnet. Men veit at du ikkje gjør det. Men kva i... skal du lage av resten, veit ikkje eg nei. Lykke til klem

08.07.2014 @ 20:45
URL: http://gretashobby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits