Sofastrikk - bokstavelig talt

Sofaen min ble kjøpt da tenåringen var ett år. Nå er hun 19. Så den rakk faktisk å bli myndig før den ble kastet ut av redet, hehe. Ikke mange andre som har en okseblodfarget buesofa tronende midt i stuen for tiden. Og yndlingsplassen er godt slitt, det er flere små hull i både setet og armlenet. På tide med en utskiftning, med andre ord. 

 

 
 

Ny grå hjørnesofa er bestilt og kommer i august. Og da vil jeg gjerne ha nye og freshe sofaputer også. Siden jeg ikke er så glad i å sy blir de strikket og heklet. 

 

 
 

Først ut ble en Mariuspute. Jeg strikket den minste størrelsen helt etter oppskriften, men siden jeg brukte et annet garn ble den en del større. Originalen er i dobbel Sisu på pinne #5. Jeg brukte samme pinnestørrelse, men strikket min versjon i Fritidsgarn. 280 gram gikk med, og vitale mål er 48 X 46 cm. (Den skulle egentlig bli 40 X 40.)

 

 
 

Å strikke mønsterstrikk med Fritidsgarn frister ikke til gjentakelse. Garnet er skikkelig trått og seigt, det henger fast på pinnene nesten som lanolingarn. Litt av en prøvelse å få et jevnt og pent resultat, og jeg ble ikke helt fornøyd. Garnet er supert til toving, da blir det mykt og pusete. Denne puten skal ikke toves, men jeg satser på at den likevel blir litt mykere i bruk. 

 

 
 

Etter oppskriften skal puten syes igjen i bunnen. Lite praktisk med tanke på vask. Så jeg plukket opp masker og strikket en liten klaff med knapphull. Det funket supert, og ble i grunnen pent også. Knappene er resirkulert fra min søsters gamle gardiner. Gjenbruk er kjekt! 

 

 


 

 

Forsøk på selfie m/pute. Ikke helt vellukka - puten var for stor og armene for korte. Men like blid for det!  :o)


 

Resten av garnet + noen andre rester er i ferd med å bli til en ny pute. Fortsettelse følger!  

 


Kommentarer:
Postet av: sonja

Flott puta.Åssa har du så fine bilda å artig tekst. :)

06.07.2014 @ 19:42
URL: http://sonjasside.blogspot.com
Postet av: mimouna

sonja: Takk for det! :)

Titter innom bloggen din jevnlig, men får ikke legge inn kommentar hos deg.

06.07.2014 @ 20:54
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Så kjekt med ny sofa da. Alltid kjekt å fornye seg litt. da trengs nye puter ja. Du kjem nok til å ha ein heil haug før du får ny sofa hehe. flott pute da og eit "nydelig" selfie. Mene g ser det er deg da klem

07.07.2014 @ 09:04
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Liv

Okseblodfarga buesofa hadde eg kjempelyst på. Da vi endelig kjøpte skinnsofa ble den brun og 3 pluss 2. Hehe. Vi skifter heller ikke møbler for ofte, det kan jeg trygt si.

For å kvikke opp noe krimskrams på kjøkkenet, kjøpte jeg en boks Bengalakk og malte. Det var så vellykket at nå blir det "nye" lysestaker o.a. i stua også.

Mariusputa di er kjempefin. Var helt sikkert en kamp med det garnet. Veldig lurt, og fint, med den knappestolpen.

Ha en fin start på ny uke.

07.07.2014 @ 10:46
Postet av: mimouna

Liv: Lurt å fikse opp og fornye "krimskrams" man alt har ja. Tror ikke noen av oss hører til bruk-og-kast-generasjonen. Ny sofa er alvorlige greier, hehe. ;)

Jeg og tenåringen var på shopping i dag, og jeg så noen puter jeg likte. De var så dyre at jeg vurderer å grave fram symaskinen og kopiere. Vi får se hva det blir til.

God uke til deg også!

08.07.2014 @ 17:18
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Gledet meg til den nye sofaen kommer. Men det blir nok noen som får sjokk over nye "ordensregler", hehe. Nix mer knekkebrød og kakao på Klumpen, han er nok hovedårsaken til at den gamle er så slitt. Knekkebrødsmuler og en unge som sitter urolig fungerer omtrent som sandblåsning på skinnet.

Det blir nok en pen haug med puter, ja. Gøy å strikke noe som går rett i bruk. Og jeg ser av "selvfien" at gardinene bak meg også er modne for utskiftning. Blir travle tider her framover, hehe. :)

08.07.2014 @ 17:29
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Men så kjekt å fornye seg da. Alt til sin tid, men no er klumpen så stor at han lærer vel fort det med knekkebrød i sofaen får vi håpe. klemmen

08.07.2014 @ 20:59
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Tja, å få ham til å slutte å spise i sofaen blir nok en liten kamp. Men polarbrød-smuler er nok "snillere" enn knekkebrødsmuler, så jeg får fortsette å bake. ;)

09.07.2014 @ 15:14
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits