Dagens fangst! 

Denne krabaten lå midt på den asfalterte gang- og sykkelveien vi bruker til og fra skolen. Der hadde den nok ikke blitt så gammel, så dermed ble en liten redningsaksjon iverksatt. Larven var omringet av en flokk småbarn med tilhørende mammaer, men ingen våget å røre den. Siden jeg nettopp hadde lest om disse kjempelarvene i avisen, tok jeg sjansen på å plukke den opp. Og så fikk jeg mine 15 sekunder i rampelyset, hihi. I alle fall fikk hånden min det. Alle andre enn meg har visst kamera på mobilene sine. Knips, knips. 

 

 
 

Fruen selv måtte hjem etter kamera, og larve-liten ble plassert på et tefat sammen med noen blader fra plommetreet. Deretter måtte jeg på nett for å finne igjen det jeg hadde lest. Fangsten er altså en stor snabelsvermer, også kalt geitramssvermer. 

http://no.wikipedia.org/wiki/Stor_snabelsvermer   Da var det jo en smal sak å finne ut hvor jeg skulle slippe den løs, vi har fullt av geitrams ned ved garasjen. 

 

 
 

Nå blir det spennende å se om det dukker opp en sommerfugl til våren igjen. For den skal visst grave seg ned og forpuppe seg nå i august. 

 

Klumpen syntes larven var skummel, pus ville gjerne smake på den. Og med våre heller dårlige erfaringer med åme-oppdrett er jeg i grunnen glad for at våre veier skiltes såpass raskt. (For de som ikke husker det, endte forrige pleiebarn opp som et nattflygende, hårete monster som terroriserte tenåringen i flere netter. Helt til hun fikk inn en fulltreffer med psykologiboken.)

 

Her er det full fart med skole og aktiviteter igjen, absolutt ingen myk start. Klumpen surmuler over lekser og å måtte tidlig til sengs. Mammaen synes i grunnen begge deler er helt supert. :o)

 

Ha en fin onsdag!  


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Eg hadde hvertfall ikkje tatt den opp. Hadde stått bakerst eg da. Sånn er eg. Ja det er bra det finnes noen som deg :0).

Alltid ein overgang når skolen starter att. Men det går seg fort til. Og mammer liker det veldig godt når alt er kommet i rutiner att. Fortsatt fin uke

20.08.2014 @ 18:05
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Liv

Hahaha. Kjempegod historie. Enda verre, eller kanskje enda bedre, jeg trodde først at det var en du hadde strikket til din private zoo. Hadde ikke gjort meg særlig forundret. Hehe.

Jeg fant en lignende sak et år, men den hadde noe rødt på sidene. Vet ikke hva den hadde tenkt å bli når den ble stor. (Enda større.) De er jo søte på sin måte, passer helt til sin kropp, var det ei som skreiv engang. Sikkert ikke lenge før du har en kloning på pinnene, så blir vi lurt opp i stry igjen. Ha en fin kveld.

20.08.2014 @ 18:08
Postet av: Jane

Kjenner at jeg gleder meg til høsten og strikking når du skriver om at alt er i gjenge igjen.

20.08.2014 @ 19:04
Postet av: BeritS

Den larven hadde garantert fått ligge i fred for meg også. :)

Masse flott å se på bloggen siden sist jeg var innom, så her har det vært kjempeproduksjon i hele sommer ser jeg. :)

20.08.2014 @ 21:15
URL: http://min-hobbykrok.blogspot.no/
Postet av: mimouna

BeritS: Han er jo søt jo! ;)

Har strikket en del i sommer ja, er visst avhengig av at pinnene går. Kjekt at mye har forsvunnet ut av huset og ikke endt opp på lager.

20.08.2014 @ 21:55
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Jane: Høsten er en fin strikketid. :)

20.08.2014 @ 21:56
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Liv: Både litt spennende og litt skummelt at det dukker opp nye arter her. Denne liker seg visst bare der det er varmt, så den har nok blitt lokket oppover av all solen vi har hatt i sommer.

Kanskje jeg skulle strikke en liten venn til ham ja, god ide. Og så må jeg passe på at ikke uglen Flakse spiser ham.

20.08.2014 @ 21:59
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Mammaer liker rutiner ja. Selv om de ikke er fullt så glade i vekkerklokker som ringer tidlig. ;)

Larven er jo så søøøt jo, med store øyne. Ingen tenner heller. (Selv om det var bittelitt guffent at den satt fast i hånden min med sugekopp-føttene, urk...)

20.08.2014 @ 22:01
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits