Hvis du eier tusen plommer

kan du leve hele året.

Har du hull i dine lommer

kan du klø deg selv på låret. 

 

 

 

 

Kanskje ikke tusen plommer her, men det er rikelig der de kommer fra. Vi plukker litt hver dag, men jeg må nok finne på noe lurt for å få brukt opp alle før de blir ødelagt. Har fortsatt mange glass syltetøy i kjelleren, så det trenger vi i alle fall ikke mer av. Mulig det går an å fryse dem og lage paier utover høsten og vinteren? Vi får prøve og se. 

 

Lommer med hull i har vi også en del av. Og bukseknær med hull. Så da synger jeg videre mens jeg lapper og reparerer.  :o)

 

 
http://www.learnlearn.net/sanger/Tusenplommer.htm

 

 

 

De flotte sommerdagene vi ble lovet denne uken forsvant bokstavelig talt i skodden. Den har ligget tjukk som graut over Bergen de siste dagene, og i går var det helt ekstremt. Nabohuset hadde forsvunnet da vi våknet, det var bare en grå vegg utenfor vinduet. Og vi kjente bittesmå, kalde dråper mot ansiktet på vei til skolen. Heldigvis klarnet det opp utover dagen, men noen sommer ble det ikke. 

 

Men vi så noe annet utenfor vinduet, Petter Edderkopp hadde visst jobbet hele natten:

 

  

 

Dette er "foto-vinduet" mitt, og det var ikke noe spindelvev der da jeg la meg kvelden før. Så han har nok hatt det travelt, for nettet er DIGERT! Trådene ser tykke ut her, men det er fordi de er dekket av bittesmå dråper tett i tett. Det glitret i dem da vi slo på lyset på kjøkkenet. Flott og litt nifst. En liten flue hadde blitt dagens første offer, den hang der sammen med alle frøene fra geitramsen. 

 

 
 

I dag er ikke tåken like tett, så kanskje solen finner veien gjennom skylaget etterhvert. Man kan jo håpe.  :o)

 

Uansett blir det inne-formiddag i dag, selv om jeg må flere turer ut senere. Den nye sofaen er endelig på plass, og slike utskiftninger generere mye rot! Blir småkvalm ved tanken på alt vi fant i sofakløftene da vi demonterte den gamle, selv om Klumpen jublet over både blyanter og masse LEGO. Nå er den nye impregnert, og sofaputene er på plass. De gamle flytter på loftet, og Marius troner midt i den nyinnkjøpte. Måtte en tur på Jysk etter innerputer, men nå er alt klart til bruk. (Selv om jeg driver klappjakt på Klumper og andre med skitne buksebaker, sure sokker og potensielle smule-/sølekilder. De blir henvist til den gamle lenestolen i skinn.)

 

Det kommer nok noen bilder med ny-sofaen som bakgrunn etterhvert. De fleste har vel sett mer enn nok av den gamle i okseblodfarget skinn. Den oksen var grundig utslitt etter 18 års trofast tjeneste. ;o)

 

Da får jeg jobbe videre her. Det litt skumle med å bytte ut noe er jo at alt det andre i stuen plutselig ser feil ut. Gardinene er falmet midt på, og lenestolen passer ikke helt inn mer... Vi får ta det pø om pø, i dag blir det nok rydding og litt ommøblering. 

 

 

Ha en flott torsdag! 

 


Kommentarer:
Postet av: ohelene

Pommer ja. Her ser plommetreet ut som ei hengebjørk med greinene heilt ned til bakken. MÅ PLUKKE! Her blir det syltetøy, og så får vi evt. gi bort litt plommer om nokon vil ha.

28.08.2014 @ 13:42
URL: http://ohelene.net/blog
Postet av: gretashobby

Heldig som har så masse plomer. Tror du kan fryse dem. Men ta kontakt med Fruensvilje, ho veit alt om slikt.

Kjekt å omøblere da. Ikkje kjkt å sjå alt man skulle ha fjernet med støvsugeren før. Men slike r det bare. No kan du hvertfall kose deg med ny sofa. Gleder emg til å sjå den eg da. Fin kveld til deg klemmen

28.08.2014 @ 17:26
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

ohelene: Vi er i samme båt da. :)

Plommer er godt det, blir bare litt overveldet av mengden. Vi får fylle fryseren!

28.08.2014 @ 17:55
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Deilig med ny sofa, ja. Litt uvant å sitte i, for den er høyere enn den gamle. Men jeg er veldig fornøyd! Skal ta bilder med puter og alt på plass, eller så får du ta turen opp hit neste gang du er i by'n. ;)

28.08.2014 @ 17:59
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Conny

Blommer kan fint fryses, men ellers er ovnbagte blommer ( bare blommer, lidt vanilje og rørsukker) dejlige til is, budding, tykmælk, med flødeskum og makroner og sikkert flere variationer, jeg ikke kender :)

28.08.2014 @ 18:22
Postet av: gretashobby

Det burde eg vel fp til, før eg drar :)

28.08.2014 @ 20:21
URL: http://Gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

Conny: Da har jeg mange muligheter! :)

28.08.2014 @ 20:36
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Da har vi en plan. ;)

28.08.2014 @ 20:37
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Sissels

Plommer er jo så godt.

Moro å studere edderkoppenes arbeid, de er flittige.

Misunner dere som ommøblere, ikke så mange muligheter her i leiligheten.

Ha en fin og kreativ helg.

29.08.2014 @ 07:40
URL: http://sisselshjorne.blogspot.com
Postet av: Guri

Plommer går fint å fryse, men jeg pleier å ta ut stenene først.

Moro med noe nytt i huset :) Regner med at du lever godt med litt rot så lenge du har fått på plass ny sofa!

Ønsker deg en fin uke!

29.08.2014 @ 11:53
URL: http://hjertego.blogspot.no
Postet av: mimouna

Sissels: Plommer er godt ja. Og edderkoppen er en flittig fyr. Senere på dagen var nettet helt forsvunnet. Tror de spiser det opp og "resirkulerer" silken.

Det ble visst ikke så mye ommøblering som "vekk-møblering". Driver og fjerner ting som ikke trenger å bo i stuen, har alt for mye ting & tang.

God helg til deg også!

29.08.2014 @ 16:57
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Guri: Victoriaplommene slipper ikke steinen før de er omtrent overmodne, så det er mye styr å fjerne dem. Får prøve meg litt fram. Nå står det to fulle bøtter her...

Litt rot går fint, skal snart få alt sammen opp på loftet.

God helg! :)

29.08.2014 @ 16:59
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits