Pus har flyttet inn

Linse-pusen fra i sommer er her fortsatt. 

 

 

 

 

Etter mange forsøk på å finne eierne (legge ut bilder på Facebook, følge med på savnetmeldinger i avisen/på nett) gav vi omsider opp. Det finnes åpenbart MANGE svarte katter med hvitt bryst der ute, for vi fant to etterlysninger etter katter som lignet. Men dessverre var det feil pus begge gangene. "Vår" pus er tante, men er ikke chippet. Så der brast det siste håpet. 

 

Å levere en katt til omplassering om sommeren er rimelig håpløst, så vi fant ut at han fikk bli her til skolen startet igjen. Men så var høsten så mild, og beslutning(svegring)en ble endret til at han kunne bli her så lenge det var varmt nok til at han kunne sove ute. Pus hadde nemlig forlengst flyttet inn i sykkelskuret. 

 

Så kom den første frostnatten. Pus endte opp på et teppe i yttergangen, og sovnet søtt. Nå måtte vi bestemme oss. Skulle pus få bli her eller ikke? Fordi to (eller egentlig en og en halv, siden tenåringen har blitt student) i huset har pelsdyrallergi er en innekatt uaktuelt. Og det virket litt slemt å bare la pus være i gangen eller ute. Så vi bestemte oss for å låne et kattebur og levere ham til dyrebeskyttelsen. 

 

Etter en realitetssjekk med en katteglad venninne endte vi likevel opp som katte-eiere. Pus er en utpreget utekatt som trives best når han kan komme og gå fritt. Her har han en stor hage som han "eier", flere steder å gå inn når været blir for ille, og matskål + teppe innendørs. Store, voksne hankatter er ikke lette å få omplassert, så sjansen er relativt stor for at han hadde fått noen uker/måneder i bur og så blitt avlivet. At han er småsær og klorer/biter når han blir skremt gjør det ikke bedre. En kort rådslagning endte opp med at vi ikke klarte å sende ham avgårde til en såpass usikker framtid. Så nå står kattseng og ormekur på handlelisten. Sånn kan det gå. 

 

Klumpen er overlykkelig, det har vært noen kvelder med snørr og tårer fordi pus ikke skulle få bli boende her. Hovedpersonen selv tar det hele med knusende ro. Han har vært her siden påske, og har nok aldri vært i tvil om hvor han hørte til. 

 

 
 

Klumpen (tju)lånte kameraet mitt, så han er fotograf i dette innlegget. Motivene er tak, vegger, fryktelig nære nærbilder av nesebor mm. Og noen relativt greie kattebilder. Her kommer et lite utvalg:

 

 

 

 

Vi har ikke stoler eller bokhylle i gangen altså, pus jobber seg stadig innover i huset. Med det resultat at støvsugeren har fått svingt seg, og tenåringen har gått med rennende nese. Vi må nok bli litt strengere (og flinkere til å lukke dører) hvis dette samboerskapet skal fungere. Dessuten liker pus garn! Jeg kan ikke strikke når han er i nærheten, for da stikker han av med nøstet. Ikke bra! 

 

Nå tror jeg at jeg får lese meg opp på kattepsykologi, for der er der temmelig blankt. Har vokst opp med hund, og katter er jo helt annerledes. Bare det å tyde kroppsspråket er litt gresk for øyeblikket. Men vi finner vel ut av ting etterhvert.

 

 

Ha en fin ny uke!


Kommentarer:
Postet av: Sylke

Så flott at dere fant en løsning! Håper dere klarer dere med den nye samboeren, og at nesen ikke renner altfor ille! Og at pus stikker av med nøstene dine går jo bare ikke, så den må nok oppdras litt... ;) Selv har jeg vokst opp med undulat og har heller ikke så god greie på kattepsykologi - lykke til! :D

13.10.2014 @ 19:45
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: gretashobby

Hehe, ikkje greit med plutselig å verte katteeiere. eller plutselig å plutselig fru blom. Han flyttet inn og trives og dere måtte bare akseptere det :). Fin katt da.

Må bare ha klare grenser. Og katter er som barn og vksne for den del. Grenser er til for å testes. Så ser dei ei anledning så kommer dei nermere og nermere forbudt områder. Dere får nok mye glede av den og litt styr. Kos dere emd katten. Hils Klumpen og sei at eg syns han er ein flink fotograf. Klem

14.10.2014 @ 08:08
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Liv

Jeg kan forstå at det kommer til et visst punkt, så gir man seg bare ende over. Katter lever sitt eget liv, ikke godt å komme under huden på den rasen. Men tilpasningen fra begge raser, menneske og katt, kommer vel etterhvert og ting går seg til. Lykke til.

Jeg og gir meg også ende over. Går ikke an å si at du strikker restegarnsjakker. Snakk om planlagt...ingen tenker tanken på at de er strikket ut i fra fri fantasi. Fantastisk!!

En fin dag i sola til deg.

14.10.2014 @ 12:53
Postet av: Blåfugl

:) lykke til med pus i ditt hus

hvis du ikke får strikke så funker det ikke :)

15.10.2014 @ 15:22
Postet av: Petra

Ha , ha, det der med pusen som flytter gradvis inn høres kjent ut. Slik var det hos min mor og far. En "villkatt" som sannsynligvis hadde vært huskatt ett eller annet sted ,dukka opp hos foreldrene mine. Den fikk mat , men var sky og ville ikke inn .Slik gikk ca et år. Så kom den med en liten kattunge på slep en sommerdag. Like sky som sin mor. Den kom opp på trappa , så inn i yttergangen der den " flyttet inn" i et skap (så lenge døra stod oppe).Den ble mer og mer fortrolig og modig. Den kom inn i gangen, så i kjøkkenet osv. Den flyttet gradvis inn i hele huset og er i dag "sjefen". Bruker erte min mor med at den er barn nr tre i familien , bare mye mer bortskjemt enn de to andre.

Se ikke bort fra at det samme kan skje hos dere....

Kos dere med pusen , det er mye selskap i en liten pusekatt.

Ha en fin kveld.

16.10.2014 @ 20:41
Postet av: mimouna

Sylke: Pus oppdrar OSS så godt han kan, han, hehe. Tror han er bedre på menneskepsykologi enn vi er på kattepsykologi. Vi blir visst lurt trill rundt.

17.10.2014 @ 11:36
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Pus har fått seg fast plass i mammas sofa. Og hun som ikke liker katter en gang. Han er en god luring, og i alle fall ikke innstilt på å bli oppdradd.

Klumpen må visst snart få seg et eget kamera. Artig å se hvilke vinkler han velger på ting, Vi må bare jobbe litt med å holde kameratet stødig, så det blir litt klarere bilder.

17.10.2014 @ 11:39
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Liv: Puser er noen luringer ja. De er flinke til å skaffe seg et nytt hjem, det er sikkert. Hadde aldri trodd at vi skulle ende opp med katt.

Restegarns-plaggene mine er jo på en måte planlagt da, jeg bruker litt tid på å fundere over hvordan jeg kan få utnyttet garnet best, og hvordan jeg skal organisere fargene. Mye gøyere enn å strikke etter et ferdig mønster. :)

17.10.2014 @ 11:43
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Blåfugl: Pus stortrives, han. Og jeg strikker som bare det. Men ikke i samme rom. :)

17.10.2014 @ 11:43
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Petra: Vår pus har nok også bodd et sted tidligere, han er tydelig vant til å være innendørs. Og han er heldigvis stueren. Stor fare for at han blir mer og mer sjef, ja. En skikkelig luring! Og absolutt ikke noen liten pus, han veier 6 kg. Så nå blir det matrasjonering. Han var veldig tynn da han kom hit, men nå ser han ut som en liten Pusur, rund og god.

17.10.2014 @ 11:47
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits