Ting Tar Tid

Nemlig. For jeg strikket jakke til gemalen på pinne #3. Det tilsvarer vel #2.5 for "vanlige" strikkere, siden jeg strikker stramt. 

 

  

 

Jeg la opp til størrelse L, men strikkefastheten med dette garnet ble hel feil. Så da var det bare å fortsette å øke og øke og øke og øke... Endte opp med 450 masker før jeg delte av til ermer og bol. Og jeg har 284 masker på bolen etter å ha lagt opp nye under armene. Som sagt: Ting Tar Tid. Denne blir nok IKKE ferdig før Sock Madness'en. Men så trenger jeg vel ikke disse pinnene til å strikke sokker med uansett. Får vi tro. 

 

Garnet fant vi på Garnudsalg.dk. 100 danske kroner for en kone med 500 gram lammeull. Og det er virkelig tynt - 500 meter/100 gram. Fargene er skifer og mørk grønt, selv om det ser ut som skittengrått og grumsebrunt på bildene. Vi har som vanlig Bergensvær her, så da ble det blitzbilder under kjøkkenlampen. 

 

 
 

Mønsteret er Pinneguris Hverdagsjakka, og jeg satser på at det går greit med en manne-utgave. Dropper innsvingningene i livet, siden mannen svinger UT istedenfor. Tror den gir rom for alderstillegget. Lager bredere striper også, siden to pinner med hver farge ble litt puslete med så tynn tråd. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hverdagsjakka

 

 

  

 

Det er noen solide saker jeg strikker fra. Veldig greit med nøster som ikke triller inn under sofaen. Selv om jeg må ha stubbebryter for å flytte strikketøy og garn. Ikke noe man tar med i vesken, nei.

 

Garnet er mykt, og kjennes litt tørt ut å ta i. Spent på hvordan det oppfører seg i vask. Det har lite spenst, muligens fordi det er nøstet stramt opp på konene. Så jeg er forberedt på at det kanskje trekker seg litt sammen. Vi får se. Satser på at jeg får blokket jakken til rett størrelse uansett. Mulig jeg strikker noen striper ekstra, for å ha litt å gå på. 

 

Knapper er bestilt på ebay, og foreløpig ser det ut til at alt går på skinner. Dette blir en lett vårjakke. Og den kommer nok uansett til å vokse jevnt og trutt selv under verste sokkestrikkingen. Den har fått fast plass i sofaen, og er perfekt TV-strikk. Jeg kommer til å trenge avveksling fra intrikate strømper på tynne pinner.

 

 

Ha en god torsdagskveld!


Kommentarer:
Postet av: malla

Flott tråd du hadde fått deg.Kjekt å høyre at det ikkje berre er meg som har strikk som har fast plass i sofaen

Strikka tunika til datteren min på pinne nr,2.5 så egveit kor mykje arbid det er på ei slik.

Men ser ut som den blir kjempefin!

05.03.2015 @ 22:26
URL: http://malla-b.blogspot.com
Postet av: Conny

Du kan glæde dig, til trøjen har fået et bad, så folder ulden sig fint ud:) Jeg har strikket flere ting med det, dog med dobbelt tråd eller følgetråd af mohair, da min tyndeste pind er 3,5. Jeg foretrækker egentlig at strikke fra cones, så er man fri for trådbrud = nemmere montering = :o)

06.03.2015 @ 06:41
Postet av: Liv

Haha. Artig innlegg. Ingen tvil om at gemalen får seg en kjekk jakke. Super jakke til å ha under en vinterjakke også. Men at du orker å strikke frem og tilbake.....Imponerende.

Har vært tunge regnbyger i går kveld/natt. Såpass mildt at regnet traff høyere til fjells. Dermed kom det store og tunge snøras. Sitter og ser på spora nedover fjellsidene nå når lyset kommer. Er jo litt vår i dette og. Men, vi må vente til torsdag på bedre vær, sa meterologen. Sa ikke hvilken torsdag...Ha en fin helg uansett vær.

06.03.2015 @ 07:22
Postet av: Lunamon Design

Jakken blir nok en favoritt. Ikke noe er så godt som ei tynn ulljakke som varmer som en fell.

God helg

06.03.2015 @ 09:07
URL: http://lunamondesign.blogspot.no/
Postet av: gretashobby

Blir ei flott jakke ja. Ei ordentlig fin jakke, gå bort jakke som bestemor vi ville kaldt det. Litt av ein jobb da. Godt at det er striper så ein ser at den vokser.

Ser atLiv sei at vi ikkje får bra ver før på torsdag. Liker ikkje men sånn er det. Får ta det vi får.

Håper du får ein fin kveld og ei god helg. Klemmen

06.03.2015 @ 15:52
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

malla: Tunika på pinne #2.5 er litt av et prosjekt! Men det blir jo fint, da.

09.03.2015 @ 11:03
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Conny: Det høres bra ut! Gleder meg til jakken blir ferdig!

09.03.2015 @ 11:07
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Liv: Gemalen må visst vente litt, jeg har fått sokke-galskap! ;)

09.03.2015 @ 11:08
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Lunamon Design: Satser på at jakken blir brukt. Han har valgt ut garn og knapper selv, pluss lett etter mønster på Ravelry. Så da tror jeg det går bra. :)

09.03.2015 @ 11:09
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Striper er absolutt tingen med så tynt garn, ja.

Her er det faktisk sol nå, deilig! Så da håper jeg vi får en fin uke. :)

09.03.2015 @ 11:11
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Blåfugl

Litt av et prosjekt du har begynt på her. Fine farger til en mann.

21.03.2015 @ 12:16
Postet av: mimouna

Blåfugl: Ja, han kler dem. Jeg ser ut som et spøkelse i de fargene.

23.03.2015 @ 14:30
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits