En garn-elskers mareritt

må vel være MØLL! Tanken på å finne små forsvarsløse ull-nøster, eller genseren som tok en kvart evighet å strikke, oppspist av glupske møll-larver kan jo holde en stakkar våken om natten. Men her har jeg jammen fått noen store eksemplarer av arten på pulsvarmerne mine, UTEN å få høy puls. 

 

 
 

Mønsteret ligger gratis på knitty.com, og jeg strikket mine i lysegrå Safir på pinne #3.5. Brukte litt mindre enn et nøste per pulsvarmer. 

 

De er enkle og greie å strikke, selv om jeg måtte strikke nesten hele den første om igjen. Presterte å få møllen på innsiden, det var jo ikke så lurt. 

 

 

 

 

Hvorfor snur alltid katter rumpen til kameraet? Han her er i alle fall ikke særlig samarbeidsvillig for tiden. Akkurat i dag er han ekstra misfornøyd. Etter noen fine dager med sol er det øs-pøs igjen. Han koser seg i solen, og tilbringer timesvis på trampolinen. Der blir det vel varmt og godt, siden både den og han er svarte. Men nå er det tilbake i sofaen. 

 

 

 

 

Oppskriften har link til både provisorisk opplegg og sammenmasking. Opplegget var nytt for meg, og veldig enkelt. Det skal gjøres på dobbel pinne, eller på en mye tykkere pinne enn den man skal strikke med. Resultatet ble - i alle fall for meg - superstore, ujevne masker. Jeg måtte stramme dem grundig opp før de så noenlunde OK ut. Greit nok på et lite arbeid, men for mye styr på for eks en genserbol. Så jeg kommer nok ikke til å bruke denne metoden igjen. Det blir mye finere å hekle en lang kjedemaskerad og plukke opp masker i "bumpene" på baksiden. 

 

 

  

 

Jeg strikket i glade farger mens det regnet. Pussig nok ble det første solskinns-prosjektet grått. Jaja. Naboens krokus hjelper på inntrykket. :o)

 

Da var det tilbake til å sjekke mailen hvert 10. minutt for å se om sokkemønsteret er kommet. Grugleder meg, det blir tynt garn og fletter. Satser på at det går bra.

 

 

Ha en fin fredag! 


Kommentarer:
Postet av: Sylke

De var artige. Fikk skrekken da jeg leste begynnelsen - men ble beroliget med at det "bare" var vanlige hull :) Provisorisk opplegg gjør jeg akkurat som du beskriver. Men jeg har sett en metode der man hekler masker over en strikkepinne, det har jeg veldig lyst til å prøve!

Jeg er nå på plass i "Uformelt", sendte en e-post, og da gikk det fort ;)

20.03.2015 @ 19:22
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: Blåfugl

Heisann Mimouna

Blåfugl er "back on track" som en fugl fønix, klar til å følge deg igjen. Likte godt gråfargen på pulsvarmerne dine. De fremhever mønsteret synes jeg. Nå gleder jeg meg til å "bla" meg bakover i bloggen din. Jeg er sikker på at jeg kommer til å kose meg lenge.

21.03.2015 @ 11:49
Postet av: AnnetteK

Syns disse var veldig lekre!

Lykke til med sokkestrikkinga!

22.03.2015 @ 15:12
URL: http://annetteksin.blogspot.com
Postet av: mimouna

Sylke: Koselig at du kom inn på Uformelt til slutt. :)

Litt gøy å skremme folk av og til, hihi. I alle fall så lenge både møll og hull er av den ufarlige sorten.

23.03.2015 @ 14:13
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Blåfugl: Så kjekt at du er tilbake, lurte på hvor du ble av. :)

23.03.2015 @ 14:16
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

AnnetteK: Tiusen takk! :)

23.03.2015 @ 14:19
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Felisi

Fine! Selv om jeg har problemer med å se møllen som noe annet enn en bart. ;)

Tror ikke det blir noen fra meg denne måneden, har fått bestilling på sokker og må prioritere dem.

23.03.2015 @ 15:09
URL: http://felisi-felisi.blogspot.no
Postet av: mimouna

Felisi: Pulsvarmere med bart er da kult? ;)

Enig i at sokker er morsommere, da. I alle fall for tiden, hihi.

23.03.2015 @ 15:19
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Greta

Dei var da tøffe. Dette var sånn strikke medan du venta på sokkemønsteret det da. Du må jo alltid ha noe nytt på pinnene. I dag har eg ikkje tatt i pinnene enno, men skal vel bli litt etter middag. Først ei rude til meg husarbeide, så middagslaging. ENkle mat i dag. da. Greit det når vi har gjort så masse inne. Fortsatt fin lørdag kjære du

28.03.2015 @ 16:31
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

Greta: Rekker visst mye mellom sokkeparene, det går minst to uker mellom hver runde. Så da gjelder det å holde pinnene varme, hihi.

30.03.2015 @ 18:34
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits