Arvingen

Flere enn meg som har siklet på Gros lekre poncho-genser? 

 

 

 

 

Stor, tykk og melert. Og oppskriften finnes til salgs på Ravelry

http://www.ravelry.com/patterns/library/arvingen

 

 

Etter å ha brukt en evighet på mannes jakke fristet det med noe på tykkere pinner. Og dette var virkelig tykt: Pinne #7! Likevel gikk det ikke særlig fort. Genseren blir stor og tung, og det sliter på armer og skuldre. Så da må man ta mange og lange pauser. Men jeg fikk i alle fall et nytt TV-strikketøy som kunne bo i sofaen.  :o)

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/arvingen

 

 
 

Jeg brukte en tråd Sandnes Alpakka og to tråder Blackhill Højlandsuld. En grei kombinasjon, og genseren fikk et fint fargespill. Men Højlandsulden var full av spinnolje, og den måtte jo ut før genseren kunne tas i bruk. Google er min venn, så jeg søkte på "spinnolje" og "vask". Fikk opp flere treff på rett garn også, faktisk. Dette er åpenbart et garn man enten elsker eller hater. Og det ser ut som om noen partier har enda mer olje enn det jeg hadde fått, for folk klaget på fettflekker på klærne mens de strikket, og klissete hender. Noen hadde også opplevd at garnet ble hele 10% lettere etter vask. Da er det mye olje i det! 

 

Jeg fant et råd om å legge plagget i varmt Zalovann, ta det ut og la det avkjøle seg før det ble vasket med ullvaskemiddel. Det tok jeg sjansen på å prøve, og det ble faktisk et fettete skum i oppvaskkummen. Deretter fikk det en runde med Milo, og to skyllevann. Det siste vannet var nesten klart, det første så ut som ferdigblandet saft. Vurderte å bruke eddik, men fant ut at det ikke var nødvendig. 

 

 

 

 

I en blogg jeg var innom ble lukten av garnet beskrevet som "et sykkelverksted om våren". Treffende! Det stod også at det trenger flere runder med vask før lukten forsvinner helt. Det tror jeg på, for den sitter godt i. Men det ble bedre etter at genseren var tørr. 

 

 

 

 

Kjempefornøyd med det ferdige resultatet! Det er en blanding av genser og poncho, og den er veldig behagelig å ha på seg. Jeg lurte på om det ville bli vanskelig å bevege armene, men det går helt greit. Bortsett fra å strekke dem over hodet, da. Men det får jeg la være å gjøre når jeg bruker akkurat dette plagget.  ;o)

 

 

 

 

Her fikk den nesten riktig farge, burgunder med bittesmå hint av oransje og lilla. 

 

Den ferdige genseren ble tett, myk og jevn. Garnet fluffet seg godt opp. Og kombinasjonen av de to fiberne funket helt supert. Det er umulig å se at den er strikket med tre tråder, de smeltet liksom sammen. Jeg brukte nokså nøyaktig 7 nøster Sandnes Alpkakka, resten er Højlandsull. 

 

Vanligvis veier jeg bare det jeg strikker en gang, som oftest før vask. Greit å ha kontroll på hvor mye garn jeg har brukt. Denne genseren veide jeg to ganger. Og den ble faktisk 12 gram lettere. Den "slanket seg" fra 638 gram til 626. Så da forsvant en god del olje med Zalo-vannet. Bittelitt guffent. Men jeg bruker sikkert opp resten av garnkonen til noe annet senere. Veldig kjekt med garn som blomstrer etter vask. Kjenner at jeg blir mer og mer glad i slik tynn ull, og superwash blir nok kun kjøpt som sokkegarn heretter. Eller til barneplagg som må ofte i vaskemaskinen. 

 

 

Da er det jammen torsdag igjen, denne uken gikk fort! Har et nytt prosjekt på pinnene alt, så titt gjerne innom igjen snart.  :o)

 

 

Ha en super dag! 


Kommentarer:
Postet av: BeritS

Denne ble skikkelig knallfin! Elsker denne fasongen. :)

16.04.2015 @ 14:18
URL: http://min-hobbykrok.blogspot.no/
Postet av: Sommertid

Den ble flott. Og morsom vri med poncho og genser i ett.

Synd at høilandsulden var så innsausa i spinneoljen . Men jeg tar med meg dine erfaringer og kommer nok ikke til å kjøpe dette garnet. Jeg tåler dårlig slik lukt fra olje, og må strebe mye for å få det ut av garnet , ingen god deal/kjøp for min del.

Men har som deg forelsket meg i tynn ull, slik som Shetland soft og Holst garn. Så er de dog ikke alle like gale med spinneoljen.

Ha ei forts fin vår uke !

16.04.2015 @ 14:27
URL: http://sommertid1.blogspot.no
Postet av: mimouna

BeritS: Takk!

Du kjenner kanskje igjen litt av garnet? ;)

16.04.2015 @ 14:41
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Sommertid:

Tusen takk, er kjempefornøyd med genseren. :)

Tror de garnene du nevner er nokså like Højlandsullen, bare at de er vasket. Mye bedre valg hvis du blir dårlig av spinnoljen.

Ha en fortsatt fin uke du også!

16.04.2015 @ 14:49
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Trulte H

Der fant jeg bloggen din igjen etter mange år. Og her var det som før mye spennende å se på.

(prøvde å finne den følge knappen men det var det ikke her. Men skal nok finne den igjen for mer titting senere.)

16.04.2015 @ 15:41
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: mimouna

Trulte H: Hei Trulte! Kjekt at du kom innom igjen! Long time noo see! :)

16.04.2015 @ 15:50
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Huldr

Kjempefin, ble den! Men det var mye olje, ja! Jeg har ikke opplevd noen særlig lukt fra hverken Blackhill eller uvasket Shetland Soft, kanskje jeg har vært heldig?

16.04.2015 @ 16:52
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: mimouna

Huldr: Takk! Og ja, det var mye olje. Mitt første møte med dette garnet, så jeg vet ikke hvor heldig/uheldig jeg var. Men jeg bruker gjerne garnet igjen. Lukten plaget meg ikke, og ikke ble jeg fettete heller.

16.04.2015 @ 16:56
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Dumme meg som ikkje skjønner noe. Kvifor er det så mue olje i det garnet da. ???

Det var sikkert litt olje eit garn eg hadde ein gong, som du arva.

Den vart tøff da genseren din. Eller ponsjoen eller begge deler. VArmer nok godt den. Men snart trenger vi da ikkje slike plagg lengre. No skal vi ah varme fremover, ikkje sant? Spennende med nytt prosjekt. gleder emg til å sjå. Eg å få ferdig jakken snart. Går så tregt med emg for tida

16.04.2015 @ 17:46
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Liv

SÅ heldig du er. Den ponchen siklet jeg mye etter da serien gikk. Siden har jeg jamen glemt den... Den er virkelig lekker, og et smart klesplagg.

Jeg må le av deg og garn. Får en følelse av at, jo verre jo bedre. Du løser alle problemer på strak arm, med et herlig sluttresultat. Jeg fatter ikke....Helt ærlig, jeg hadde ikke giddet! Derfor blir jeg mektig imponert.

En fin kveld til deg, kos deg i sola imorgen.

16.04.2015 @ 17:47
Postet av: mimouna

gretashobby: Garnet kommer på store koner, og er nok beregnet på strikkemaskin. Oljen får det til å gli bedre. Men noen ganger er de visst ekstra rause med doseringen. .

Satser på varmere vær, ja. Men en tykk genser er godt å ha året rundt. ;)

16.04.2015 @ 18:24
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Liv: Jeg fikk faktisk ikke med meg genseren da serien gikk på TV, oppdagt den først på Ravelry. Men oppskriften kan anbefales, den er enkel å strikke og behagelig å ha på seg.

Du kan vel ha litt rett angående meg og garn, hehe. Men dette var jo litt Askepott-garn da, det blomstret da det fikk riktig behandling og litt omsorg. ;)

Får vi sol i morgen? Jippi!

16.04.2015 @ 18:28
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Sylke

Så fantastisk flott den ble! Zalo hørtes lurt ut. Ingen armer over hodet, neivel - ingen genser for dirigenter altså... :D

16.04.2015 @ 20:31
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Sylke: Takk! Og Zalo var genialt. Tror det hadde blitt mange runder med snilt og mildt Milo-vann for å vaske ut 12 gram olje.

Genseren egner seg nok kun for dirigenter som vil vise magen. ;)

16.04.2015 @ 20:40
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Soline

Så flott genser!

Ha en fin helg!

17.04.2015 @ 10:28
URL: http://www.solinesverden.blogspot.com
Postet av: Blåfugl

Det ble en gøyal genser og veldig pen. Nydelig farge også ;)

19.04.2015 @ 07:41
Postet av: Lunamon Design

Takk for at du delte på min link up :)

20.04.2015 @ 11:00
URL: http://lunamondesign.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Soline: Takk! :)

20.04.2015 @ 20:41
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Blåfugl: Ja, jeg likte denne. Pussig nok har vi fått hybelkaniner som matcher fargen, hehe.

20.04.2015 @ 21:05
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Lunamon Design: Bare hyggelig! :)

20.04.2015 @ 21:11
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: nragnhild

Åh, denne ser så god ut! Flott!! :)

Har i maaange dager tenkt at jeg skulle kommentere, for er innom her mange ganger i uka, men ja... Tanken var god - uten at det merkes så godt på andre enden av skjermen :p

29.04.2015 @ 19:57
URL: http://nragnhild.blogspot.com
Postet av: mimouna

nragnhild: Det ble en deilig,varm kosegenser, ja.

Koselig å høre at du ofte er innom. Bloggbesøk er kjekt! :)

29.04.2015 @ 20:28
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits