Tippehøne satt på gjerdet

Eller, egentlig satt hun i bokhyllen. Sammen med strikkebøkene mine, faktisk. Men hun var den første jeg fikk øye på da jeg gikk på jakt etter en modell til min tredje babyvest. Dukkeba ble for stor, den andre dukken vi har ble for liten. Men Tippehøne var perfekt!  :o)

  

  

 

Se se kry hun ble! Hun føler seg nok riktig fin i ny kjole. 

 

(At den ikke gikk rundt henne, men er festet med knappenåler på skuldrene, kan forbli vår lille hemmelighet.)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/barselsgave---1250-3

 

 

 

 

Denne versjonen fikk striper istedenfor hullmønster, men jeg beholdt feltene med glatt- og rillestrikk.Og jeg TRODDE at jeg hadde speilvendt overdelen, slik at den ble guttekneppet. Det hadde jeg absolutt ikke, den ble jentekneppet denne også. Så da ble det picotkanter og hjerteknapper for å feminisere den litt. 

 

Litt morsomt, for jeg sitter ofte og hører på Stickpodden mens jeg strikker mønstre som ikke er kompatible med TV-titting. Og svenskene er veldig opphengt i det der med at alt skal være kjønnsnøytralt. En av jentene fikk kjeft fordi hun mente at den rosa babytunikaen hun strikket nok passet best til en liten pike. Så jeg hadde vel blitt lynsjet for dette innlegget, hehe. Siden jeg vokste opp på 70-tallet er jeg absolutt ikke ukjent med kjønnsnøytrale farger og modeller, men alt med måte. Klumpen arvet rosa pyjamaser fra søsteren,  og han har brukt strikkejakker med "feil" knepping også. Men med mindre barnet selv ønsker det, går grensen ved plagg som gjør at man blir tatt for å være av motsatt kjønn. Synes jeg, i alle fall. En baby bryr seg nok ikke, bare plagget er behagelig å ha på. 

 

 

 

 

Garnet er et tynt, arvet ullgarn. Det kjennes litt sånn spelsau-aktig ut, glatt og en smule stivt. Der klør ikke, men det er ikke spesielt mykt heller. Jeg hadde håpet at det skulle jevne seg ut i vask, men det gjorde det ikke. Så denne vesten ble ikke like fin som de to første. Men den gjør nok nytten uansett. 

 

Jeg glemte knapphullene, så da ble det hemper til knappene. Like greit, det fungerer i grunnen bedre til formen på hjertene. 

 

Her er det nydelig sol i dag, men kaldt. Uansett er det deilig med fint vær, og luksus at det kom når det var langhelg. 

 

 

Ha en flott dag, alle sammen!  :o)


Kommentarer:
Postet av: Blåfugl

Likte godt fargene og de flotte hjerteknappene.

02.05.2015 @ 22:58
Postet av: Huldr

Kjempesøt vest! Liker godt stripene og fargene :)

03.05.2015 @ 16:25
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: Hanne

Den var så søt! Ha en fin søndag kveld hos deg!

03.05.2015 @ 17:22
URL: http://siddis-in-houston.blogspot.no
Postet av: Trulte H

For en tøff Tippehøne du har. Og vesten var fin. Jeg syns at unger og voksene skal bruke de farger de har lyst på. Min gubbe kler veldig godt skarpe rødfarger og lilla, og han bruker det. Når guttungen min vokste opp så brukte jeg alle farger på han, og han hadde dukke og masse kosedyr. Men vi fikk kommentarer om han ville bli en homse når han ble voksen går ikke ann å la en gutt leke med dukker eller kosedyr. Nå er han gift med en kvinne og pappa til verdens fineste jente. Så han ble ikke homse slik den eldre generasjon av naboer og andre påstod.

03.05.2015 @ 19:14
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: mimouna

Blåfugl: Takk! Kjøpte en pose med 100 slike knapper, og den er snart tom. Har brukt dem på alt mulig.

04.05.2015 @ 08:49
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Huldr: Takk for det. :)

Jeg liker også fargene, de har en fin glans fordi garnet er så glatt. Får finne på noe lurt med de siste restene,

04.05.2015 @ 08:51
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Hanne: Takk! Koselig å strikke sånne små plagg.

Ha en fin ny uke!

04.05.2015 @ 08:51
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Trulte H: Takk for det! Tippehøne er en kjekk tuppe, hun. Trives godt blant strikkebøkene mine. :)

Helt enig i at man skal bruke de fargene man kler og liker. Det jeg reagerte på var at det ikke var "lov" å strikke rosa til en jentebaby. Da begynner det å bli litt tullete, synes jeg.

04.05.2015 @ 09:17
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Trulte H

Ja det blir jo bare tull. Er enig at da har det gått for langt. I Sverige har de innført hen. Jeg spurte min svigerdatter om hva hun mente om dette og hun syns det har gått for langt også.

Det er jo helt tullete at man ikke kan strikke rosa til jente og blått til gutt iflg noen.

04.05.2015 @ 10:21
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: Greta

Hei vennen. Innom som snarest. Blir så lite tid med både blogging og blogglesing og håndarbeide for den del. Du får snart eit heilt alger av vester til små babyer du no.

Det er nok av sånn kjønndelt farger på leker og bøker til dei små. Tenkte å kjøpe kopper og kaffikanne og slikt til knerten i dag. Men det var jo bare i rosa og "jentelilla". Så det vart noe anna istede. Såg du hadde flere innlegg liggende ute, kanskje kommer eg innom att i kveld. Klemmen

07.05.2015 @ 20:19
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

Greta: Synes det er ekstrem kjønnsdeling på alt av både klær og leker for barn nå, ikke mye nøytralt å finne. Litt dumt, for mye kan jo i utgangspunktet passe for både gutter og jenter. Tror IKEA har lekekjøkken med utstyr som ikke er rosa.

Kos deg med familien du, internett kan vente. :)

07.05.2015 @ 20:55
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits