Bæ bæ, lille lam 

Ny lue i alongen på Ravelry. Denne er gratis hvis du følger lenken: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/baa-ble-hat

 

 

 

 

Garnet er Jaeger Pure Botany, et mykt ullgarn som har gått ut av produksjon. Jeg brukte det dobbelt. Nøstene er små, 25 gram og 110 meter. Det er ikke merket med superwash, men jeg lurer litt på om det er behandlet likevel. For istedenfor å bli tettere ble luen slapp og mistet spensten etter vask. Litt skuffende, siden garnet er veldig godt å strikke med. Har noen nøster igjen på loftet. Da går jeg nok ned i pinnestørrelse, og velger oppskrifter som ikke trenger så mye stretch. 

 

 
 

Det synes kanskje ikke så godt på bildene, men dusken ble også litt pjuskete etter vask. Noe som forsterker superwash-mistanken, siden dusker i ubehandlet ull vanligvis puffer opp og blir lubne og tette etter en runde med Milo. Heldigvis kom den seg da den ble helt tørr og jeg fikk "frisert" den litt. Klumpen likte sauene, så da kan hende luen ender opp i hans etter hvert omfattende luesamling. 

 

  

 

Her regner det igjen, etter en helg med nydelig sol. Sånn er livet. 

 

 

Ha en fin ny uke!  


Kommentarer:
Postet av: Trulte H

Morsom lue. Trodde du alltid tok "ulltesten" når du var usikker på om det var behandlet eller ikke, eller blander jeg sammen med en annen blogger. Utfra hva du skriver tipper jeg også behandlet garn.

Kjekt med mange luer sier gubben, og han har en anselig haug med strikke luer han også.

04.05.2015 @ 10:45
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: mimouna

Trulte H: Jeg pleier å teste garn uten magebelte, men dette var merket med ren ull og håndvask 30 grader. Tror en del sånne gamle garn kan være behandlet uten at det står på bandokæret, så heretter skal jeg passe litt på.

04.05.2015 @ 11:51
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Trulte H

Da var husken min i orden da. Og jeg tror du har rett mange gamle garn som kan være behandlet uten at det står på bandolæret. Det er jo bare de siste årene at vi har blitt så bevist på forskjellen mellom ren ull og behandlet garn og blandingsgarn. Før var garn garn. :)

04.05.2015 @ 12:16
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: Liv

Kjempefin vårlig lue. Grønt gress, hvite sauer og blå himmel. Kan ikke bli bedre det. Fin dag til deg.

04.05.2015 @ 15:16
Postet av: mimouna

Liv: Takk! Tenkte at lusene var snø, og at det var en vinterlue. Men sauer på beite er jo absolutt vår! Da omdøper vi lusene til små, lette bomullskyer. Eller kanskje flygende løvetannfrø. :)

04.05.2015 @ 15:51
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: malla

Kjempeflott lue!

05.05.2015 @ 22:12
URL: http://malla-b.blogspot.com
Postet av: mimouna

malla: Tusen takk! :)

07.05.2015 @ 13:51
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits