Arvingen II

 

 

Arvingen II er strikket av tre tråder Garnudsalgs Superbløde Lammeuld, 750 meter/100 gram + en tråd tynn alpakka. Sistnevnte vant jeg i en giwe away for flere år siden, men jeg har aldri funnet ut hva jeg skulle bruke den til. Her passet den perfekt!

 

 

 

 

Genseren ble lettere enn den forrige, bare 481 gram. Jeg strikket noen ekstra cm på bolen, så den var større enn forgjengeren før vask. Det var den fortsatt da jeg la den til tørk, for jeg målte dem for sikkerhets skyld. Men dette garnet trakk seg masse sammen i tørkeprosessen, og den fortsatte å trekke seg sammen i bruk. Så etter en dag var den blitt mye mindre enn den første, og ermene var for korte. Dumt, for genseren ble veldig fin ellers. 

 

 
 

Jeg hadde alt lagt opp til et nytt prosjekt med resten av garnet, så jeg ble litt usikker på hva jeg skulle gjøre. Valgte til slutt å strikke ferdig, og satse på at det ble litt tråd igjen til å forlenge ermene. Og det ble det. Jeg plukket opp avfellingen og strikket videre på vrangbordene, ca 6-7 cm. Da var det slutt på alpakkaen. Gidder ikke vaske genseren på nytt nå, så det synes at den er skjøtet på. Men det jevner seg vel ut etterhvert. Garnet blir mykt og deilig, og får enn litt tovet overflate etter vask. Det blir mye tettere også, liker det veldig godt. Men det var litt overraskende at 750-metersgarnet oppførte seg så ulikt det med løpelengde 500 meter. Jeg så jo at det var litt annerledes i spinningen, men tenkte ikke så mye over det. Jakken jeg strikket av det tykkeste garnet verken krympet eller vokste i vask, mens Arvingen krympet masse.Og den fikk ikke engang "Zalo-kuren", siden garnet ikke inneholder spinnolje. Den ble bare vasket forsiktig for hånd i kjølig Milo-vann. 

 

  

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/arvingen-2

 

 

Her regner det trollkjerringer i dag, skikkelig øs-pøs.  Så da er hageprosjektet satt på vent. Fikk luket omtrent alt av løvetann i går, så den jobben er i alle fall gjort. Da er det bare resten igjen. ;o)

 

 

Ha en fin onsdagskveld! 


Kommentarer:
Postet av: Trulte H

Ble da fin den der selv med forlengelse. Og som du sier det blir nok borte etterhvert. (jeg har aldri sluttet å forundre meg over hvordan garn av samme merke av og til kan oppføre seg helt forskjellig.

Hagearbeide her er også satt på vent, og da over pollenstorm som gjør at gartneren ligger med røde øyer og rennende nese. Han håper på regn i morgen for da kan han gå ut å jobbe litt.

06.05.2015 @ 19:26
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: Sylke

Her går det unna! Veldig fin, denne utgaven her! Øs-pøs har det vært her også, men sikkert verre hos dere... Men jeg håper på bra vær i morgen, for da har vi konsert! Og siden jeg er følsom for været, håper jeg det beste ;)

06.05.2015 @ 21:38
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Trulte H: Er fornøyd med genseren, den ble veldig lett og behagelig. Og ermene går seg nok til i neste vask.

Ikke gøy med allergiske gartnere! Kanskje han burde vurdere en vaksine til neste sesong, det hjelper visst bra, og har mindre bivirkninger enn tabletter.

07.05.2015 @ 13:55
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Sylke: Takk for det! :)

Lykke til med konserten!

07.05.2015 @ 13:56
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits