Prinsesse-lue

Det tok ikke lange tiden før de første prinsesse-luene dukket opp på Ravelry. Samtlige "hjemmesnekret" etter bildene, og mer eller mindre like originalen. Jeg måtte prøve meg, og valgte en gratisoppskrift på norsk. (Ser at den koster penger nå. )

 

 

 

 

25 gram Babyull på pinne #2.5. Den passer til en liten nyfødt baby.

 

 

 

 

Jeg oppdaget raskt at noe ikke stemte, for mønsteret er jo opp-ned! Fletten kom på helt feil sted. Så jeg snudde luen og strikket ny løpegang langs siden med rillene. 

På kanten langs ansiktet felte jeg 10 masker jevnt fordelt for at den ikke skulle blir veldig vid. Kunne nok ha gjort det på løpegangen også, for den blir liggende i folder og klumper rundt nakke og hals. Er redd dette ble en lue som fort sklir av hodet, den har ikke spesielt god passform.,

 

 

 

 

Formen oppå hodet er veldig firkantet. Her burde det nok vært konstruert på en annen måte, kanskje med forkortede rekker?

 

  

Alt i alt ikke spesielt fornøyd. Luen skulle ha I-cord som snor, men det gadd jeg ikke. Det tar jo en evighet på tynne pinner, og når luen ikke ble vellykket uansett gikk jeg heller for den enkle løsningen: Tvunnet snor. Den ble litt lang, så jeg tror jeg stusser den litt. 

 

Originalluen er jo søt, så det dukker nok opp flere varianter med bedre passform etterhvert. Den som følger med får se. 

 

Her er det kaldt i dag, det blåser og regner. Brrr! Klumpen druknet nesten på fotballtrening i går, stakkar. Så i dag blir det ekstra varm te og ullgenser. 

 

 

Ha en fin torsdag!  


Kommentarer:
Postet av: smgj

Jeg er fryktelig imponert over produktiviteten, altså.

07.05.2015 @ 12:04
Postet av: Trulte H

Ser problemet du snakker om, men du får det nok til så den får fin passform.

Jeg prøvde å finne bilder av andre sånne prinsesse luer men fant ingen på google som så bedre ut enn din. Men skal titte litt mer etterpå. For jeg syns jo det er moro å prøve på slike ting selv om ingen her i huset kan bruke den. :)

Heter de prinsesse lue på ravely også?

Skal også se litt i "aviser" etter bilde av den ekte lua. :)

07.05.2015 @ 12:54
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: Trulte H

Fant bilde av orginalluen, og også et bilde av kopien. Og for meg ser det ut som kopien er strikket feil vei???? (ser sånn ut på flettene) Men den ser fin ut den også da.

Kommer nok til å prøve meg på en slik en, og muligens med forkortede rader som du nevner.

07.05.2015 @ 13:42
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: Blåfugl

Har rukket å laste ned en gratis utgave (vet ikke om det er den som nå er til salgs). Så med en gang at knytingen ikke stemte for den skal jo ligge rundt halsen.

Luen din ble pen, men som du sier så trenger den litt bedre passform. Nå er den jo til en prinsesse da så hun skal vel ikke bruke den så mange ganger, tenker jeg....

07.05.2015 @ 13:48
Postet av: mimouna

smgj: Hehe, takk! Den er vel til tider litt i største laget. Ikke uten grunn at jeg er medlem av Anonyme Garnoholikere. ;)

07.05.2015 @ 13:57
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Trulte H: Her er de jeg fant som er "minst feil". http://www.ravelry.com/patterns/library/princess-bonnet/people Og her er en annen: http://www.ravelry.com/patterns/library/a-bonnet-for-every-little-princess
Alle har den firkanten midt oppe på hodet, men de er i det minste riktig vei. :)

07.05.2015 @ 13:59
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Trulte H: Jepp, oppskriften er opp-ned. Jeg snudde den, og strikket en ny brettekant. Men passformen er fortsatt ikke god.

07.05.2015 @ 14:00
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Blåfugl: Det er nok en "engangs-lue", beregnet på fotografering. Men jeg skulle gjerne ha sett flere bilder der prinsessen ikke var så godt pakket inn i tepper. Kanskje original-luen har en bedre løsning bak?

07.05.2015 @ 14:01
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Huldr

Fin lue, men litt dumt med dårlig passform. Og når det finnes andre oppskrifter som er gratis frister det mer å prøve dem. Ser det står at den ene er laget med forkortede rader i alle fall, så da sitter den kanskje bedre på hodet?

07.05.2015 @ 15:12
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: mimouna

Huldr: Har sett på den, de forkortede radene er i rilledelen ned mot halsen. Så den sitter bedre inntil, men har ikke belegg til å dra knyttebåndet gjennom. Den har fortsatt firkantet krone.

Tror jeg ville ventet litt, jeg. Hittil har det jo poppet opp et nytt mønster hver dag, og til slutt må vel noen få det til. ;)

07.05.2015 @ 15:20
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Lillcat

Hei 😊

Ser det er diskusjon ang luen. Når jeg laget oppskriften trodde jeg og mange med meg at den var snudd feil vei på hodet til lille Charlotte. Har aldri sett en lue som har knytingen rundt ansiktet. Tipper det er William som har kledd på henne 😂

Det var visst rett gjettet for det kom en artikkel om det på nett for et par dager siden 😊 Men luen kan man jo snu som man vil å bruke den att fram om det er det man ønsker. Mange muligheter 😃

09.05.2015 @ 08:47
Postet av: Lillcat

Her er artikkelen: http://www.people.com/people/mobile/article/0,,20910362_20921539,00.html?xid=socialflow_facebook_peoplemag

09.05.2015 @ 10:07
Postet av: mimouna

Lillcat: Herlig, og litt typisk for en nybakt pappa. Luen blir jo faktisk litt mindre firkantet den andre veien.

09.05.2015 @ 11:27
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits