Restegarn er gøyest!

Jeg fikk en overraskende pakke i posten fra Felisi; et koselig kort og 4 nøster uten magebelte. To hvite nøster Cavalèr på tilsammen 46 gram, og to nøster av et  brunmelert blandingsgarn på tilsammen 99 gram. Pinne #3.5 og 96 masker. 

 

Cavalèr minner om Triplex, men er vaskeekte akryl. Jeg strikket en enkel lue med ribbekanter og vrangbord. Den er super-elastisk, og passer både små og store hoder. Men jeg tenker det ble en barnelue. Siste rest av garnet ble til dusk. Pinne #3.5 og 96 masker. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/rift-hat

 

 

Mønsteret var morsomt å strikke, så jeg brukte det til det brune garnet også. Men til denne luen la jeg opp 112 masker. Det ble en litt posete voksenlue. Den veier nøyaktig 60 gram.

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/rift-hat-2

 

33 gram igjen, hva skulle jeg gjøre med dem? 

 

 
 

Jeg fant et lite nøste pusete 80-tallsgarn i hvitt på loftet. Da hadde jeg akkurat nok til en enkel lue med striper. 96 masker og pinne #3.5 på denne også. 43 gram. De siste trådstumpene ble til en liten blomst. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/scrapyarn-hat

 

  

 

Fornøyd med å ha forvandlet nøstene til tre nye luer. Nå skal de få seg et Milo-bad, og så flytter de inn til artsfrendene sine på lageret mitt. Tenker de finner seg noen hoder til høsten igjen. 

 

Jeg rakk akkurat å få knipset noen bilder før regnet kom. Men da har jeg i alle fall fått litt sol i dag.  :o)

 

 

Ha en fin ny uke! 


Kommentarer:
Postet av: HildeGV

Flotte luer, mimouna :)

Du er flink til å bruke opp restegarn :)

26.05.2015 @ 13:04
URL: http://www.hildegv.com/
Postet av: mimouna

HildeGV: Takk! Restegarn er jo gøyest, da. Liker å fundere på hva et lite nøste kan bli.

26.05.2015 @ 13:06
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Liv

Det er det som gjør denne bloggen ekstra spennende. Kjempefine luer kom det utav de nøstene.

Fin kveld til deg.

26.05.2015 @ 18:25
Postet av: gretashobby

Hei kjære skjønne deg. No skal eg prøve å lese emg opp på deg. Har bestemt meg for at denne gangen kan eg ikkje kommentere kvart innlegg til alle. Da blir eg aldri ferdig. Derfor les eg og så kommenterer eg alt her.

Skjønn sauelue og genseren din vart jo fin den. Greit at den ikkje er så stor som den forrige, så har du i to størrelser tenker no eg da.

Har sett luerbmed bedre passsform ja. Du klarer nok å fikse det sjølv tennker no eg da.

Herlig sjal det der. Såg deilig ut. Trenger sjal i denne kalde våren.

Så skjønne dei var. Er det kjedelig å strikke dei små skoa. Dumt. Kunne tenkt meg å lage noen slike. Men da dropper eg det.

Syns den fargerike lua var veldig fin. Synd at det blir mange tråder å feste, men som du sei. Det går jo som regle bra det også.

Syns dei sokkene dine vart veldig fine eg. HAr veldig lyst til å løpe og kjøpe eg og. Men eg skal holde emg borte. Eg har jo hamstra så mye garn at no får det vere nok.

Sjå der ja enda flere luer. Du tryller og tryller du. Fint ble det jo da.

Skal foresten ikkje til bergen da eg sa. Men eg ahr tenkt å ta ein dagstur til Bergen for å treffe deg og Merima. Det blir etter den 14. Når slutter skolen foresten? klem fra meg

26.05.2015 @ 18:30
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

Liv: Takk! Jeg synes også at det er spennende å lage ting av restegarn, da må man tenke litt kreativt. Mye gøyere enn å bare strikke etter en oppskrift.

26.05.2015 @ 19:13
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Kjekt å se deg igjen. Og lurt med en samle-kommentar. :)

Siste skoledag er 23. juni, så det er en stund til ennå.

26.05.2015 @ 19:25
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Trulte H

Ble jo helt nostalgisk her jeg når du nevner det vaske ekte akrylgarnet Cavalèr (det og Mamsell) ble brukt mye. Og Triplex da, får jo nesten tårer i øynene når jeg tenker på det flotte garnet som de har fjernet. Det var særlig tvinningen på det som gjorde det så flott. Hjertekrep hadde samme tvinning men var tynnere.

Glemte meg helt bort i tankene på gammelt garn men husket det heldigvis når jeg skulle trykke send. Flotte luer, og er enig i at reste garn er gøy. :)

26.05.2015 @ 20:52
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: mimouna

Trulte H: Skikkelig mimregarn dette her, ja. Har en kasse på loftet med Triplex og Perlekrepp, de nøstene har jeg ikke råd til å bruke.

26.05.2015 @ 22:27
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Trulte H

Heldige du. ;) Forstår at du må la de hvile en stund til, for når de er brukt er de brukt.

26.05.2015 @ 23:33
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: Felisi

Du altså! Jeg er full av imponade over tempoet ditt, selv om det regnet hele helgen! Finfine luer, og du er så flink til å få brukt hver minste lille trådstump! Garn blir ikke brukt i nærheten av samme tempo her, så jeg må nok fortsette med å sende til deg. Nevnte jeg at jeg er glad for at jeg har tatt vare på adressen din? ;)

29.05.2015 @ 17:21
URL: http://felisi-felisi.blogspot.no
Postet av: mimouna

Felisi: Hehe, det har ikke bare regnet hele helgen, det har regnet helt siden oktober. Vi setter stadig nye nedbørsrekorder i Bergen, og det tar visst aldri slutt. Så hva annet kan man gjøre enn å strikke da? ;)

29.05.2015 @ 18:03
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Blåfugl

Triplex - Cavaler - *sukk* Triplex er et garn jeg tror alle strikkedamer over en viss alder savner. Cavaler er også et godt garn til tross helsyntetisk.

30.05.2015 @ 18:09
Postet av: mimouna

Blåfugl: Ja, vi er nok mange som mimrer og sukker når vi hører de garn-navnene. Har heldigvis noen nøster å klemme på når abstnensene melder seg. ;)

30.05.2015 @ 20:41
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits