Yes! 

Jeg vant over Regia Hand-dye Effect-garnet! På pinne #4.5 klarte ikke bindetråden å lage noe særlig trøbbel. Så da ble det et nytt Nurmilintu i grønn-turkise nyanser. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nurmilintu-2 

 

 


 

 

Sjalet veier 93 gram, og jeg hadde ikke nok garn til den siste mønsterborden. Derfor er det avsluttet med et parti riller og picotavfelling. Det ble i grunnen like fint, og sjalet har en grei størrelse. Veide sjalet og restegarnet, og det var bare 96 gram tilsammen. Så da var nøstet litt for lett. Det gjør i grunnen ikke noe, for jeg hadde uansett måttet avslutte der jeg gjorde. En halv mønsterbord hadde ikke blitt fint. 

 

  

Har strikket noen prosjekter med dette garnet tidligere, og har funnet ut at det funker best på tykke pinner (= sjal) eller dobbelt sammen med et annet garn. Totalt ubrukelig til sokker. På Ravelry er det mange som har skrevet kommentarer om det, og hovedtyngden er veldig negativ. De fleste hater bindetråden, men mange klager også over at garnet flusser seg opp og ryker lett, at det er mange knuter/store floker i nøstet, og at det ferdige prosjektet blir plastaktig, hardt og slipper fargen i vask. Bortsett fra bindetråden har jeg ikke noe negativt å si. Og fargene er jo nydelige! Så jeg tror kanskje jeg slutter fred med min gamle nemesis. Og skulle våre veier krysse igjen så skal nok det også gå bra.  :o)

 

  

http://www.ravelry.com/yarns/library/regia-hand-dye-effect/comments 

 

  

Etter vask og lett blokking ble sjalet riktig så deilig. Maskene jevnet seg ut, og det vokste litt. Liker så godt formen på Nurmilintu. Jeg blokker ikke kantene rette, men drar det i fasong uten å bruke nåler.

 

Fargene var vanskelige å fange, de er vel mest korrekte på dette siste bildet. Og de falmet ikke i vask, ingen avfarging i det hele tatt. Det føles i grunnen veldig godt å ha fått til et bra resultat med garn som gir litt motstand. Så dette var kjekt, det. 

 

 

Da var det videre til nye utfordringer!  :o)


Kommentarer:
Postet av: brit

Gratulere med seier over småkranglete garn. Sjalet var kjempe flott,lignet litt på hitchhiker.Hadde tenkt å strikke det en gang til , men kanskje blir det denne varianten isteden for:)

11.08.2015 @ 10:11
URL: http://brit-puslerier.blogspot.com
Postet av: mimouna

brit: Sjalet minner om Hitchhiker i fasongen, ja. Greit å variere litt. :)

11.08.2015 @ 10:59
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Hehe, du vinner vel over dei fleste utfordringene innen garn vil eg tro. Får til vakkre sjal av alt mulig. Og andre ting også. Har planer om eit nytt sjal eg og. Og bruke rester som du ikkje ahr fått hehe. Men tror eg må lage ein heil del andre ting først. fin dag til deg vennen klem

11.08.2015 @ 12:59
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Det meste går bra. Har en eller to garnsorter jeg ikke fikser, men de er heldigvis ikke i produksjon mer. Får gåsehud bare jeg tenker på Snow Flake. *grøss*

Den enslige sokken din har fått nytt liv. Vent og se! Og spent på det restesjalet ditt. :)

11.08.2015 @ 14:47
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Elisabeth

Har aldri prøvd denne typen garn, men jeg liker andre Regiagarn. Ble et fint sjal uansett :)

11.08.2015 @ 17:43
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: mimouna

Elisabeth: Dette garnet er helt ulikt "vanlig" Regia. Løst spunnet med en "sytråd" som holder det sammen. Og det er denne tråden som skaper krøll.

Fornøyd med sjalet. :)

11.08.2015 @ 20:12
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: bodil

Det blei eit nydeleg sjal i fine fargar :)

12.08.2015 @ 11:02
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com
Postet av: mimouna

bodil: Takk! Liker fargene godt jeg også. :)

12.08.2015 @ 11:06
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits