Keine Schafe für Sie

Garnjakt er en obligatorisk ferie-aktivitet. I år var den litt halvhjertet, siden loftsryddingen avslørte at jeg alt har garn så det rekker i lange tider. Men det er jo alltid kjekt med en liten myk souvenir som kan bli med hjem. Og tenk om man snubler over en uimotståelig godbit?

 

Fangsten ble mager. Glemmer alltid at garn utenfor Norge stort sett er syntetisk. I alle fall garn beregnet på "folk flest".  Kvalitetsgarn i naturfibre er visst forbeholdt eksklusive utsalg med priser som får meg til å tviholde på lommeboken. 

 

Mange av de store varehusene hadde garnavdelinger. Der var det akryl, akryl, akryl og akryl. Gleden var stor da jeg fant firepakninger bomullsgarn som så passende ut til flere kluter. Men akk, "bomullen" var 100% polyester.  :o(

 

I en annen hylle fant jeg strømpegarn i fine farger. Lykke! Det kjentes helt OK å ta på, men bestod altså av 75% akryl og 75% polyamid. 

 

  

Fordomsfri som jeg er, puttet jeg likevel noen nøster i handlekurven. De blir nok ikke sokker, men kanskje tynne luer til noen som ikke tåler ull. Spent på hvordan garnet er å strikke med, og hvordan det oppfører seg i bruk. Det kjennes ikke syntetisk ut, men mer som ull/bomullsblanding. Interessant å prøve ut, i alle fall. 

 

Den som leter finner gjerne, og plutselig stod vi rett utenfor en ORDENTLIG garnbutikk! Tovete tøfler i en kurv, sitteunderlag og ullsmykker. Spennende!

 

  

Og så var butikken STAPPET med DROPS-garn og intet annet. Jeg hadde klart å snuble over den ene av to butikker som selger DROPS i Berlin. Heldige meg, hehe. Sånn ca dobbelt så dyrt som her hjemme også, for sikkerhets skyld. 

 

Butikken var fin den, altså. Jeg fikk bare litt lang nese av utvalget. Så det ble ingen handel, selv om innehaveren skrøt uhemmet av alpakkagarnet. DROPS alpakka er  jo det verste kløøøgarnet jeg vet om! De hadde spinne-og strikketreff, og strikkekurs for barn også. Så det var jo kjempepositivt.

 

  

Kort oppsummert: Jeg ble plutselig veldig glad i alle billigbutikkene her hjemme som selger ULL til snille priser. Hurra for Mor Aase, Safir, Østlandsgarn og tilsvarende trauste. greie garnsorter.  Nå skal jeg kose litt på noen av de fine nøstene mine, og så får vi se om syntet-sokkegarnet også blir til noe etterhvert. Nå ligger det i sofaen og skuler på meg, sammen med en halvferdig Marius-pute i Sisu

 

Jeg FANT et nøste "ordentlig" strømpegarn til slutt også. Men det ville ikke bli tatt bilde av. ;o)

 

 

God søndag!


Kommentarer:
Postet av: Lunamon Design

Ja er det ikke rart?

Jeg leser mange utenlandske hekleblogger hvor de skryter uhemmet av teppene de bruker evigheter på å hekle med "plastgarn"!! Hadde ikke vurdert det en gang. Da er det ikke så ille å kose seg med de garnmerkene vi har her hjemme.

Om to uker er familien på Legolandtur, det gledes.

02.08.2015 @ 16:59
URL: http://lunamondesign.blogspot.no/
Postet av: Huldr

Jammenmeg! Vi er heldige. Nå må jeg koseklemme litt på garnlageret mitt, tror jeg - i takknemlighet og glede over alt det fine garnet!

02.08.2015 @ 19:58
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: gretashobby

Man putter ikkje kofferten full av garn man ikkje vil bruke nei. Da er vi altså heldige her hjemme da. Det var no kjekt. Men det er jo så mange som bestiller garn fra utlandet. Jaja, eg er glad i det garnet eg får tak i her eg. Kos deg med det fine og rar ganrnet ditt du. Så snakkes vi snart. klem

03.08.2015 @ 09:32
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

Lunamon Design: Har sett noen sånne prosjekter jeg også, ja. Digre tepper heklet i akryl i grelle farger. Men liker de det, så får de bare kose seg. Teppene varer lenge, i alle fall. Plast bruker vel noen hundre år på å brytes ned, og møllene er ikke interesserte heller.

Kos dere på ferie! :)

03.08.2015 @ 17:41
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Huldr: Ja, vi er heldige som har godt ullgarn tilgjengelig omtrent overalt. Innså plutselig at det faktisk var luksus.

03.08.2015 @ 17:45
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Ble for dumt å komme hjem med masse syntetgarnnår jeg prøver å ytrydde akrylen fra lageret mitt. Men en liten "garnprøve" måtte jeg jo ha, da. ;)

Det finnes nok mye fint garn utenfor Norge også, men man må lete litt mer etter det, eller handle på nett. Vi er heldige som finner skikkelig garn omtrent overalt.

Nærmer seg bytur nå, gleder meg. :)

03.08.2015 @ 17:48
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: nragnhild

Oiiii! Kom hjem fra ferie i går, og har ikke vært på nett noe særlig i ferien. Jeg hadde altså ikke fått med meg at du var i Berlin, for jeg kunne tipset deg om en nydelig liten garnbutikk der de har garn i ulike merker, og til en folkelig pris. Menmen.

Har handlet masse garn i ferien, og kooosa meg :)

04.08.2015 @ 12:08
URL: http://nragnhild.blogspot.com
Postet av: mimouna

nragnhild: Åh, litt for seint, da. Hvor ligger den garnbutikken, sånn i tilfelle vi drar tilbake en gang.

Kjekt at du har hatt en fin ferie, og nytt garn med hjem er ekstra kos. :)

04.08.2015 @ 12:38
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Kerstin

Så synd at jeg lese det først nå.Jeg bor i området av Berlin og kjenner noen buttikker hvor man kan får fine garner ;)

Men det er virkelig et problem her å finne rimelig garn.

Hilsen Kerstin

Postet av: mimouna

Kerstin: Alltid litt vanskelig å vite hvor man skal gå i en fremmed by. Men godt å høre at det finnes bra garn der. :)

04.08.2015 @ 22:06
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits