En liten oppskrift

 

 

Etter fire enkle strømpegarnsluer har jeg funnet "min" måte å strikke dem på. Alle er litt ulike, men her er det jeg syntets funket best:

 

Legg opp 136 masker på pinne #2.5. Strikk 20 omganger med 2 rette, 2 vrange. Bytt til pinne #3, og fell 8 masker på første omgang. (*15 rette, 2 sammen*) Du har nå 128 masker. Strikk glattstrikk til luen måler ca 16-17 cm fra oppleggskanten. 

 

Felling:

*14 rette, 2 sammen* ut omgangen. En omgang uten å felle.

*13 rette, 2 sammen* ut omgangen, En omgang uten å felle. 

 

Fortsett å felle slik på annenhver omgang til det er 4 masker mellom fellingene. Deretter feller du på hver runde. Bytt til strømpepinner når det blir for trangt på rundpinnen. Klipp av tråden og trekk den gjennom de siste 8 maskene. 

 

 

Luen med spiralmønster er litt annerledes:

  

Legg opp 144 masker, strikk 20 omganger vrangbord. Jeg strikket de første omgangene ensfarget, deretter begynte jeg med spiralmønsteret. Jeg delte omganger i tre med maskemarkører, 48 masker i hvert felt. Etter vrangborden felles 12 masker (*10 rette, 2 masker sammen*) Fortsett med spiralmønsteret i glattstrikk. Du har nå 132 masker,  44 i hvert felt. 

 

For å få fellingene til å stemme med mønsteret, felte jeg på 6 punkter på denne luen. Strikk *20 rette, 2 sammen* ut omgangen. En omgang rett. Etter 4 fellinger gikk jeg over til å felle på hver omgang. 

 

Spiralmønsteret finner du her: http://www.ravelry.com/patterns/library/stash-buster-spiral-socks 

 

 

Søndag og regn, men vi hadde en fin dag i går. Og onsdag skal visstnok solen titte fram igjen. Vi får håpe på det beste! :o)

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: brit

Jippi for oppskrift, har nemlig noe strømpegarn som kan nyttes til akkurat dette bruket. Luer for mannen i heimen, han ønsker seg nemlig noen nye til høsten setter inn:)

09.08.2015 @ 22:30
URL: http://brit-puslerier.blogspot.com
Postet av: mimouna

brit: Så bra! Blir gøy å se dine luer. :)

09.08.2015 @ 23:33
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: guri

Nå har jeg kosa meg fælt, og lest de siste innleggene dine. Klovnespy.... egentlig en veldig god beskrivelse! Men luene ble jo veldig fine, da. Tusen takk for at du deler oppskrift. Jeg har noen rester av strømpegarn jeg også, så den skal prøves en gang :)

Ønsker deg en fin uke.

10.08.2015 @ 09:10
URL: http://hjertego.blogspot.no
Postet av: mimouna

guri: Så kjekt å høre! :)

Ikke meg som har oppfunnet ordet "klovnespy", men jeg synes det er en god betegnelse på garn med veldig rotete fargeskift.

Lykke til med luestrikking, og ha en fin uke du også.

10.08.2015 @ 09:18
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Flink å skrive ned mønsteret du. Skal kikke inn att her om eg trenger ei slik oppskrift. Skal kikke innom att før det også hehe. Nå kom sola her og eg må ut å nyte den. Ha ein flott dag i Bergen også. klem

11.08.2015 @ 10:25
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Sol høres bra ut! Kos deg utendørs! :)

11.08.2015 @ 11:00
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits