Mimounas matblogg

Eller rettere sagt, hvorfor jeg IKKE matblogger. ;o)

 

  

Her i huset er eplekake populært. Men det er mye smør, hvetemel og sukker i slik mat. Så da jeg fant oppskrift på en "SUNN og mager eplekake" måtte jeg jo bare slå til. 

http://www.melk.no/oppskrifter/sunne-oppskrifter/desserter_-kaker-og-bakst/enkel-eplekake-med-cottage-cheese/ Cottage chesese ble kjøpt inn, og snart duftet det deilig på kjøkkenet. Men o skuffelse. Det smakte omelett med oppklippete viskelærbiter i. 

 

Det gikk bare med en boks hytteost til den sørgelige kaken, og boks nummer to ble stående i kjøleskapet til den gikk ut på dato. Den luktet fortsatt helt greit. Og lykken står

som kjent den kjekke bi, jeg fant en ny oppskrift: http://www.nrk.no/mat/supersunne-pannekaker-1.12073816 Her skulle det brukes stavmikser, og jeg sørget for at det ikke fantes så mye som en eneste liten bit "viskelær" igjen i røren. 

 

Forventningsfulle familiemedlemmer stimlet sammen rundt fatet med hver sin tallerken. Men akk o ve, dette smakte om mulig VERRE enn kaken.  Mixen av banan, ost og alt for mye egg var ubeskrivelig kvalmende. 

 

  

Småfuglene får kose seg i morgen, ikke engang mamma, hvis mantra er MAN KASTER IKKE MAT! klarte å få dem ned. Jeg hadde nok dødd på lavkarbo, hehe 

 

Da går jeg tilbake til det jeg kan - strikking. Og eplekake med smør og sukker og hvitt mel. 

 

For ordens skyld - langpannekaken øverst er en ORDENTLIG eplekake, den er kjempegod! Så god at da jeg skulle style den og ta noen skikkelig lekre bilder, var nesten alt borte. Sånn kan det gå. Matblogging er nok ikke ment for meg.

 

 

 

Nå er jeg sulten! Tro hva som finnes i kjøleskapet?  


Kommentarer:
Postet av: brit

Men det er viktig å prøve ut:)Hold deg til suksess oppskriftene og du vil fortsatt være på baketoppen i heimen:)

03.11.2015 @ 10:36
URL: http://brit-puslerier.blogspot.com
Postet av: mimouna

brit: Jupp, jeg har noen oppskrifter som aldri slår feil. Får holde meg til dem. Og aldri mer cottage cheese! Grøsser bare jeg tenker på konsistensen, huff!

03.11.2015 @ 10:59
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Huldr

Huff da! Kan tenke meg at det handler mye om man liker cottage cheese eller ikke, siden det blir så dominerende i disse oppskriftene. Jeg er også var for for mye eggsmak, og banan smaker jo også ganske karakteristisk. Jeg har laget eplekake der jeg bytter ut melet med Jyttemel og så mye av sukkeret jeg synes jeg har råd til med kokosblomstsukker. Men smøret får være der altså. Det ble veldig godt og gikk ned på høykant hos venninner som har adoptert oppskriften. Vil ikke påstå at den er supersunn, men man får protein fra bokhveten i Jyttemelet, mineraler fra kokossukkeret, og den blir mer mettende. Og altså veldig veldig god!

03.11.2015 @ 12:35
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: Annepålandet

Jeg er temmelig gammeldags når det kommer til kaker - jeg liker de gode, gamle schlägerne best. For eksempel eplekake (med smør, mel og sukker). For det er min erfaring at det som gjør kaker gode, er jo nettopp alt det usunne - sukker, mye smør og hvitt mel. Og de såkalte "sunne" kakene er jevnt over ikke på langt nær så gode - de aller fleste er, som du skriver, en stor skuffelse.

Så løsningen min er grei: Er det kake, så er det kake! Det er jo ganske sjelden, stort sett bare til bursdager, så det får gå. Så får man heller spise sunnere til hverdags.

Og nå ble jeg sulten, jeg også :-)

03.11.2015 @ 13:02
URL: http://asalmanakk.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Huldr: Tror cottage cheesen var det verste. Smaken er en ting, men konsistensen...grøss! Det er virkelig som å tygge hakket viskelær.

En sånn "halvsunn" kake som du laget er nok bedre. :)

03.11.2015 @ 13:20
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Annepålandet: Hehe, bra vi er flere. Spiser heller sunt til andre måltider, og lar kake være kake. Det er jo masse sunn mat som er god, heldigvis.

03.11.2015 @ 13:23
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Huldr

Ja, er ikke noe glad i Cottage cheese jeg heller ... det smaker jo ingenting, det er liksom bare klumper. Den kaka jeg lagde var delvis ut av nødvendighet (gluten), og jeg ble veldig glad da jeg oppdaget at smaken også var helt fortreffelig - mens kokossukkeret, eller brunt rørsukker for den saks skyld smaker rett og slett mye bedre enn hvitt sukker synes jeg. Særlig når man også strør litt oppå eplene ... Åh, nå fikk jeg veldig lyst på eplekake! Det er forresten godt med vaniljekesam til, eller seterrømme med litt sukker og ekte vanilje i ... :D

03.11.2015 @ 13:58
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: mimouna

Huldr: Jeg måtte finne en sjokoladebit nå, i mangel av kake. ;)

Hva er vitsen med å lage ost med viskelærsmak, liksom? Men fuglene ble glade, lappene forsvant i rekordfart da vi la dem ut. Så fikk de litt ekstra proteiner i dag, hehe. Bedre enn halvtørt brød.

03.11.2015 @ 14:50
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Huldr

Aldri så galt at det ikke er godt for noe(n) :p

Jeg har ikke sjokolade! Men jeg må ut og handle snart ...

03.11.2015 @ 14:54
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: Sylke

:) Ikke så mye baking her i heimen heller :)

03.11.2015 @ 15:15
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: gretashobby

HEhe. Det er ikkje enklet med slik sunn mat og alt det egget. Eg klarer ikkje det elngre eg heller. Her er det bare smartkarbo. LAger ikkje noe som skal vere fryktelig mye egg i. Det er ikkje godt lengre. Ville vel bare att det skulle vere godt.

I pannekaker kan man bruke litt grovt mel. I vafler både gorvt og havregyn. Og kake, ja det spiser man så sjelden at det kan man vel spise som den er. Ha ein fuper dag skjønningen min

04.11.2015 @ 10:03
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: resirikulert

hehehe jeg må le :D Det er jo supert at du linker til disse e-hem fristende oppskrifter, så vi også kan ta del i opplevelsene ;)

Det gamle er ofte det beste - og om det er smør og sukker aldri så mye, så kan man heller bake litt sjeldnere ;)

I dag har jeg blogget om lua fra deg ;)

04.11.2015 @ 10:58
URL: http://resirikulert.blogspot.com
Postet av: mimouna

Sylke: Greiest å bake det man VET blir bra, da. Og så tror jeg at jeg nøyer meg med å spise det, uten å dokumentere. :)

04.11.2015 @ 11:08
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Åh, da nærmer vi oss i matveien! Jeg bruker også masse grovt mel og havregryn. Egg er godt det, men ikke som hovedingrediens i kaker. Og Cottage Cheese er svartelistet!

Håper dagen din også blir fin! :)

04.11.2015 @ 11:11
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

resirikulert: Følte meg litt slem da jeg postet dem, for det er jo folk som liker slikt. Men det var interessant at mange faktisk var enige. Tror ikke familien har vært så samstemte på en stund, for å si det sånn. Måtte love Klumpen å ALDRI kjøpe "sånn viskelær-ost" igjen.

Ordentlig kake er absolutt best!

Da må jeg titte innom bloggen din og se. :)

04.11.2015 @ 11:18
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits