Mimounas matblogg

Eller rettere sagt, hvorfor jeg IKKE matblogger. ;o)



Her i huset er eplekake populrt. Men det er mye smr, hvetemel og sukker i slik mat. S da jeg fant oppskrift p en "SUNN og mager eplekake" mtte jeg jo bare sl til.

http://www.melk.no/oppskrifter/sunne-oppskrifter/desserter_-kaker-og-bakst/enkel-eplekake-med-cottage-cheese/Cottage chesese ble kjpt inn, og snart duftet det deilig p kjkkenet. Men o skuffelse. Det smakte omelett med oppklippete viskelrbiter i.

Det gikk bare med en boks hytteost til den srgelige kaken, og boks nummer to ble stende i kjleskapet til den gikk ut p dato. Den luktet fortsatt helt greit. Og lykken str

som kjent den kjekke bi, jeg fant en ny oppskrift:http://www.nrk.no/mat/supersunne-pannekaker-1.12073816Her skulle det brukes stavmikser, og jeg srget for at det ikke fantes s mye som en eneste liten bit "viskelr" igjen i rren.

Forventningsfulle familiemedlemmer stimlet sammen rundt fatet med hver sin tallerken. Men akk o ve, dette smakte om mulig VERRE enn kaken. Mixen av banan, ost og alt for mye egg var ubeskrivelig kvalmende.



Smfuglene fr kose seg i morgen, ikke engang mamma, hvis mantra er MAN KASTER IKKE MAT! klarte f dem ned. Jeg hadde nok ddd p lavkarbo, hehe

Da gr jeg tilbake til det jeg kan - strikking. Og eplekake med smr og sukker og hvitt mel.

For ordens skyld - langpannekaken verst er en ORDENTLIG eplekake, den er kjempegod! S god at da jeg skulle style den og ta noen skikkelig lekre bilder, var nesten alt borte. Snn kan det g. Matblogging er nok ikke ment for meg.

N er jeg sulten! Tro hva som finnes i kjleskapet?


Kommentarer:
Postet av: brit

Men det er viktig prve ut:)Hold deg til suksess oppskriftene og du vil fortsatt vre p baketoppen i heimen:)

03.11.2015 @ 10:36
URL: http://brit-puslerier.blogspot.com
Postet av: mimouna

brit: Jupp, jeg har noen oppskrifter som aldri slr feil. Fr holde meg til dem. Og aldri mer cottage cheese! Grsser bare jeg tenker p konsistensen, huff!

03.11.2015 @ 10:59
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Huldr

Huff da! Kan tenke meg at det handler mye om man liker cottage cheese eller ikke, siden det blir s dominerende i disse oppskriftene. Jeg er ogs var for for mye eggsmak, og banan smaker jo ogs ganske karakteristisk. Jeg har laget eplekake der jeg bytter ut melet med Jyttemel og s mye av sukkeret jeg synes jeg har rd til med kokosblomstsukker. Men smret fr vre der alts. Det ble veldig godt og gikk ned p hykant hos venninner som har adoptert oppskriften. Vil ikke pst at den er supersunn, men man fr protein fra bokhveten i Jyttemelet, mineraler fra kokossukkeret, og den blir mer mettende. Og alts veldig veldig god!

03.11.2015 @ 12:35
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: Anneplandet

Jeg er temmelig gammeldags nr det kommer til kaker - jeg liker de gode, gamle schlgerne best. For eksempel eplekake (med smr, mel og sukker). For det er min erfaring at det som gjr kaker gode, er jo nettopp alt det usunne - sukker, mye smr og hvitt mel. Og de skalte "sunne" kakene er jevnt over ikke p langt nr s gode - de aller fleste er, som du skriver, en stor skuffelse.

S lsningen min er grei: Er det kake, s er det kake! Det er jo ganske sjelden, stort sett bare til bursdager, s det fr g. S fr man heller spise sunnere til hverdags.

Og n ble jeg sulten, jeg ogs :-)

03.11.2015 @ 13:02
URL: http://asalmanakk.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Huldr: Tror cottage cheesen var det verste. Smaken er en ting, men konsistensen...grss! Det er virkelig som tygge hakket viskelr.

En snn "halvsunn" kake som du laget er nok bedre. :)

03.11.2015 @ 13:20
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

Anneplandet: Hehe, bra vi er flere. Spiser heller sunt til andre mltider, og lar kake vre kake. Det er jo masse sunn mat som er god, heldigvis.

03.11.2015 @ 13:23
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Huldr

Ja, er ikke noe glad i Cottage cheese jeg heller ... det smaker jo ingenting, det er liksom bare klumper. Den kaka jeg lagde var delvis ut av ndvendighet (gluten), og jeg ble veldig glad da jeg oppdaget at smaken ogs var helt fortreffelig - mens kokossukkeret, eller brunt rrsukker for den saks skyld smaker rett og slett mye bedre enn hvitt sukker synes jeg. Srlig nr man ogs strr litt opp eplene ... h, n fikk jeg veldig lyst p eplekake! Det er forresten godt med vaniljekesam til, eller seterrmme med litt sukker og ekte vanilje i ... :D

03.11.2015 @ 13:58
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: mimouna

Huldr: Jeg mtte finne en sjokoladebit n, i mangel av kake. ;)

Hva er vitsen med lage ost med viskelrsmak, liksom? Men fuglene ble glade, lappene forsvant i rekordfart da vi la dem ut. S fikk de litt ekstra proteiner i dag, hehe. Bedre enn halvtrt brd.

03.11.2015 @ 14:50
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Huldr

Aldri s galt at det ikke er godt for noe(n) :p

Jeg har ikke sjokolade! Men jeg m ut og handle snart ...

03.11.2015 @ 14:54
URL: http://www.byhuldra.blogspot.no
Postet av: Sylke

:) Ikke s mye baking her i heimen heller :)

03.11.2015 @ 15:15
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: gretashobby

HEhe. Det er ikkje enklet med slik sunn mat og alt det egget. Eg klarer ikkje det elngre eg heller. Her er det bare smartkarbo. LAger ikkje noe som skal vere fryktelig mye egg i. Det er ikkje godt lengre. Ville vel bare att det skulle vere godt.

I pannekaker kan man bruke litt grovt mel. I vafler bde gorvt og havregyn. Og kake, ja det spiser man s sjelden at det kan man vel spise som den er. Ha ein fuper dag skjnningen min

04.11.2015 @ 10:03
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: resirikulert

hehehe jeg m le :D Det er jo supert at du linker til disse e-hem fristende oppskrifter, s vi ogs kan ta del i opplevelsene ;)

Det gamle er ofte det beste - og om det er smr og sukker aldri s mye, s kan man heller bake litt sjeldnere ;)

I dag har jeg blogget om lua fra deg ;)

04.11.2015 @ 10:58
URL: http://resirikulert.blogspot.com
Postet av: mimouna

Sylke: Greiest bake det man VET blir bra, da. Og s tror jeg at jeg nyer meg med spise det, uten dokumentere. :)

04.11.2015 @ 11:08
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: h, da nrmer vi oss i matveien! Jeg bruker ogs masse grovt mel og havregryn. Egg er godt det, men ikke som hovedingrediens i kaker. Og Cottage Cheese er svartelistet!

Hper dagen din ogs blir fin! :)

04.11.2015 @ 11:11
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

resirikulert: Flte meg litt slem da jeg postet dem, for det er jo folk som liker slikt. Men det var interessant at mange faktisk var enige. Tror ikke familien har vrt s samstemte p en stund, for si det snn. Mtte love Klumpen ALDRI kjpe "snn viskelr-ost" igjen.

Ordentlig kake er absolutt best!

Da m jeg titte innom bloggen din og se. :)

04.11.2015 @ 11:18
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits