Bake kake søte

Matblogginnlegg garanatert fritt for Cottage Cheese og kunstige søtningsstoffer!  :o)

 

  

Fruen har nemlig bakt julebrød! Ett til meg, og ett til mamma. Og de ble DIGRE! De este utover istedenfor å heve seg, men de smakte i alle fall som du skulle. 

 

  

Å få tak i sukat viste seg å bli en liten utfordring. Min utskremte medarbeider (mannen) måtte innom tre butikker før det ble fangst. Da jeg klaget min nød til mamma, fant hun selvsagt en pakke i skuffen. Hun hadde nemlig også hatt planer om julebrød. En gang i tiden. For denne pakken gikk ut på dato i mars 1998. *fnis*

 

  

Å ta gode bilder er en kunst. Spesielt når motivet er spiselig. For julebrødet ble mindre og mindre

 

  

og mindre. 

 

  

Mums, mums. Julebrød med smør smaker barndom!

 

Og så har jeg lært noe nytt: Rosiner som skal brukes i bakverk skal legges i bløt først. En halvtime i vann, deretter en kjapp tur på tørkepapir. Resultatet blir saftigere bakst, og rosinene som ender på utsiden blir ikke forkullet. Det funker! 

 

  

Dette skulle bli småkaker. De ble kjempedigre! De små kulene jeg satte på bakepapiret fløt ut til tefatstørrelse, dette er de minste og peneste. Resten ble firkantete og måtte skjæres fra hverandre. Sånn kan det gå når man følger en oppskrift uten bilder, skrevet ned etter en eller annens farmor. 

 

Ting som smaker barndomsminner for en person, smaker bare alt for søtt og fettete for en annen. Så dagens moral er vel å holde seg til sin egen bestemors oppskrifter. Disse blir ikke bakt igjen, selv om Klumpen elsket dem. Han spiser alt som er søtt uansett. 

 

Da har jeg vært ute på tur, to ganger faktisk. Med livet som innsats, det er våte fortauer med partier med ishinne. Og de ser du ikke før du trakker på dem, skummelt! Men jeg kom meg helskinnet både fram og tilbake. Så da er det tid for te og strikketøy!

 

 

Ha en fin ny uke!

 

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Det julebrødet der såg veldig godt ut. Eg liker jo godt julebrød eg da. Med små og brunost på. Da er det fest. Men har ikkje alget det på lenge. I går lagde eg lavkarbo rundstykkjer etter at eg kom heim. HAdde behov for litt anna. Spiste mye eg ikkje skulle i helgen. Men jammen var det godt. Vinter i Høaynger i dag. Så gad vi ikkje kjører i dag. Ha ein fin dag. klem

14.12.2015 @ 13:03
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Felisi

Det med rosinene skulle jeg visst igår, da bakte nemlig mannen julekake (som det heter i Oslo) med masse rosiner og sukat. Jeg bakte tyske skiver og sønnen bakte cakepops, så det ble litt av hvert å smake på som magen min ikke hadde godt av... Skulle visst tatt bilder jeg også, men kvelds-innebilder blir så triste i fargen...

Synes småkakene dine ser både lekre og gode ut jeg. ;)

14.12.2015 @ 14:25
URL: http://felisi-felisi.blogspot.no
Postet av: Mimouna

gretashobby: Julebrød er godt, det. Sånn av og til. Lenge siden sist jeg spiste det. Sikkert lurt å gå tilbake til lavkarbo en stund etter helgens utskeielser, men det er kjekt å kose seg litt ekstra av og til også.

Vinter og snø høres koselig ut, men ikke når man skal kjøre langt. Så der var dere heldige.

Ha en fin dag du også!

14.12.2015 @ 15:04
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Mimouna

Felisi: Første gang jeg har bløtlagt rosinene, men det kommer jeg til å gjøre heretter. De ble myke og fine, ikke tørre og harde.

Matbilder med blitz er ikke noe særlig, nei. Men det er mye farlig mye godt å spise i desember!

Småkakene var helt greie, de. Men det er noe eget med de som vi har bakt hvert år fra vi var små. De smaker tradisjon. :)

14.12.2015 @ 15:09
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Sylke

Så bra at baksten ble vellykket! - Egentlig så jeg for meg en strikket lue da jeg leste overskriften din - så for meg en kakelue!!! DET hadde vel vært noe å strikke i disse tider? Bare design i vei... ;)

14.12.2015 @ 16:12
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: Mimouna

Sylke: Hehe, det hadde vel vært mer likt meg med en kake-lue, ja. Men jeg har jo strikket flere muffins-luer i min tid, da.

Kanskje en lue med småkaker hadde vært noe. Eller med kringler. Får tygge litt på det. ;)

14.12.2015 @ 16:46
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits