Sniktitt! 

 

Jeg ble så fristet av de fargerike heklelappene i en along på Ravelry. Og så fant jeg jo plutselig et bruksområde for alle de bittesmå (og litt større) restene mine av Babyull. Etter å ha studert og vurdert en enorm mengde med "granny squares", endte jeg opp med denne oppskriften: http://solgrim.blogspot.no/2009/06/sirkel-i-kvadrat-circle-in-square.html

 

Den er gratis, og på både norsk og engelsk Perfekt!

 

 


 

 

Jeg var litt spent på om jeg kom til å klare sammenheklingen, for den så en smule avansert ut. Men det gikk som fot i hose! Skikkelig mestringsfølelse for en som egentlig ikke "kan" hekle. Det får jeg jo ikke så ofte når jeg strikker. Kan ikke huske sist jeg var i tvil om et strikkemønster var for vanskelig til at jeg våget å starte på det. Men med hekling er jeg på tynn is. Så da er det ekstra gøy å få det til!

 

På det øverste bildet er den ene ruten heklet ferdig med svart. Men jeg hadde bare det ene nøstet, så da måtte jeg kjøpe nytt garn. På bunnen av kassen med Babyull fant jeg hele 8 hvite nøster fra samme parti. Så da ble det hvitt som bunnfarge istedenfor. Et mye bedre valg, ikke minst for øynene mine. Å hekle med svart er veldig anstrengende, og i lampelys er det så godt som umulig. Og siden mønsteret heter Flowers in the Snow, ble jo svart litt feil. Nå ble det mye lysere og lettere. 

 

 

Teppet må skylles opp og blokkes når det er ferdig, for nå er det temmelig bulkete. Men det har fine små stjerner i hjørnene, akkurat som det skal ha. Og jeg er totalt hekta! Det er så gøy å se det vokse, å velge farger til neste rute, og å se hvordan restegarnet mitt plutselig har forvandlet seg til små skatter. For selv de minste trådstumpene kan brukes her, det går bare ca 30 cm til den innerste sirkelen. Og siden jeg aldri kaster garn, har jeg jo rikelig å ta av. En hel pallett av farger. Lykke!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flowers-in-the-snow

 

Dette kommer til å ta tid, for jeg må ha 15 X 20 ruter for å få en grei størrelse på teppet. Kanskje litt flere også, vi får se hva garnet rekker til. Men foreløpig er det bare gøy, så jeg tror faktisk jeg skal komme i mål. Har funnet fram rester av tynt strømpegarn også, for jeg har ikke nok farger i Babyull. Jeg styrer unna grått, svart, alt for sukkersøte pasteller og jordfarger. Så da blir det innslag av både Sisu og Silja, og muligens andre strømpegarn også. 

 

 

Søndagen startet tidligere enn planlagt, men nå titter solen inn vinduet her. Deilig! (Bortsett fra at alt støvet ble veldig synlig, heheh.)

 

 

Ha en fin søndag du også! 


Kommentarer:
Postet av: Marianne

Perferkt teppe til dagen i dag. Våren titter frem i hekletøyet ditt og solen skinner i Bergen. Helt nydelig. Gleder meg til å følge hekleriene dine. Ha en super søndag.

10.04.2016 @ 09:01
Postet av: mimouna

Marianne: Takk for det! Koselig med blomster både ute og inne. Og hekling er jo gøy!

11.04.2016 @ 09:46
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Oppe og ferdig emd innlegg så tidlig.Ikkje vanlig for deg vel. Er du så hekta altså. Eg syns dette blir elkkert eg. Og eg veit du koser deg når du kan bruke opp desse restene. Så kjekt at du får ei produkt du kan bruke smårestene dine på.

Når eg kaster ein liten rest, kommer du med pekefingeren. Da er du alltid i tankene. Men eg kan da ikkje ta vare på alt hehe.

Lykke til med småheklingen din. klem fra emg

10.04.2016 @ 09:14
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Litt uvant å være så tidlig oppe en søndag, ja. Men det ble en lang og rolig morgen, ikke så dumt i grunnen.

Man må ikke kaste garn, vet du! Alt kan brukes! (Der var pekefingeren igjen, hihi!)

11.04.2016 @ 09:48
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Sylke

Klart du kan hekle ;) Teppet blir veldig fint - og fargerikt!

10.04.2016 @ 21:17
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Sylke: Jeg kan visst det, ja! Gøy! Skal se at strikkepinnene blir arbeidsledige nå, hehe.

(Neida, ingen fare for det. Men de har fått konkurranse!)

11.04.2016 @ 09:49
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits