¿Hablas español?

 

Jeg hadde faktisk spansk som linjefag på gymnaset en gang i filurtiden. Det meste har forsvunnet inn i glemselen, men litt kan man da fortsatt. Men å STRIKKE på spansk var en ny utfordring! 

 

Denne babybuksen var et av alternativene i SmåstrikkRavelry. Og den så jo enkel og grei ut. Men så var altså oppskriften kun på spansk. 

http://www.ravelry.com/patterns/library/pelele-mustard 

 

  

 

 

Jaja, da var det vel bare å prøve. Etter å ha fnist meg gjennom google translate sin engelske versjon, gikk jeg tilbake til originalen. Bildene er kjempegode, så man kan faktisk strikke hele greien nesten bare ved å se på dem. 

 

Det som slo meg ut, var varmen. Øverste etasje koblet seg mer eller mindre ut. Det startet med at jeg strikket nesten hele klaffen med 40 masker, selv om det veldig tydelig sto 30. Bare å rekke opp igjen. Og samtidig byttet jeg garn, siden dobbel babyull ble for tykt og stivt. 

 

  

Strikket glad og fornøyd klaffen en gang til, med for få riller mellom knapphullene. Rekket opp igjen. Strikket for tredje gang, og klarte å slippe ned en maske helt i begynnelse. Å fiske den opp ble ikke pent. Rekket opp og strikket for 4. gang, mens jeg så en spennende film. Da den var ferdig, oppdaget jeg at tråden nesten var røket av langt nede i strikketøyet. Det var bare noen få fibre som holdt den sammen. Jeg kunne jo ha prøvd å fikse det med noen maskesting, men det hadde nok blitt veldig synlig midt i fronten av buksen. 

 

Så hva gjør man da? Jo, dette her: 

 

  

 

Nå har jeg holdt på for lenge til å gi meg. Denne &%#?¤ greien SKAL bli ferdig!

 

Fortsettelse følger! Forhåpentligvis. 

 

 

 

 

Ha en fin ny sommeruke!
 


Kommentarer:
Postet av: Oddbjørg

Ja, noen ganger "vil det seg ikke". Ergerlig å måtte rekke opp så mange ganger, men jeg hadde nok gjort det samme. Er imponert over at du ga deg i kast med oppskrift på spank, selv om bildene var gode.

Nyt godværet. Her kom regnet for en times tid siden, så helt ok å pusle inne.

06.06.2016 @ 18:28
URL: http://www.nordquilt.blogspot.com
Postet av: mimouna

Oddbjørg: Åh, regn? Det vil vi ikke ha! Her skinner fortsatt solen.

Nesten ferdig med buksen nå, så jeg tror det gikk bra. Men det blir nok ikke flere spanske oppskrifter på en stund, nei.

06.06.2016 @ 19:23
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Sylke

Ikke mist motet, lykke til med fortsettelsen ;) Det minner jeg om mine forsøk med en finsk sokkeoppskrift. Jeg oversatte oppskriften før jeg strikket, det tok litt tid å sette seg inn i finsk grammatikk og strikkebegrep, men jeg kunne jo ikke gi meg - og det gikk bra :D

06.06.2016 @ 20:11
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Sylke: Rart hva som går når man bare vil. Det litt komiske er at jeg ikke har noen baby å gi buksen til.. Men nå har det gått prestisje i det - den SKAL bli ferdig!

Har strikket finske sokker en gang i tiden, jeg også. Men da ble det mest å finne de rette tallene, og å se på bildene. ;)

07.06.2016 @ 11:41
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Monstermønster

Det er ståpåvilje! Heia, heia!

Postet av: mimouna

Monstermønster: Hihi, takk! Kan ikke gi meg nå. :)

07.06.2016 @ 11:42
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: amylin

Huff, da! Men all ære til deg som ikke gir deg.

06.06.2016 @ 21:22
URL: http://www.a-mylin.blogspot.no
Postet av: mimouna

amylin: Takk! Snart i mål nå, så det ser ut som om jeg får det til. :)

07.06.2016 @ 11:43
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Liv

Den romperen var fiiin. Klarer du å få til denne, noe eg ikkje er i tvil om, så er vel oppskrifta nærast di...? For en tålmodighet! Eg er veldig i oldemor/babymodus (hehe), venta vårt 7. til høsten. Så "kapitalen" vår bare vokser. 😃

Gleda meg til å se bleiebuksa (det var navnet i gamle dager) ferdig. Ha en fin dag.

07.06.2016 @ 06:56
Postet av: mimouna

Liv: Så koselig med oldebarn nummer 7, gratulerer! Du har litt tid til å strikke først, da. :)

Mamma kaller den også bleiebukse, selv om jeg protesterer. Men jeg får nok ikke en bergensdame i sin beste alder til å kalle et plagg for "romper", hihi.

Ha en fin dag du også!

07.06.2016 @ 12:02
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Felisi

Fnis! Jeg synes du er flink jeg, som ikke gir deg. Jeg hadde ikke vurdert å gå løs på den engang, hvis jeg oppdaget at oppskriften var på spansk...

gleder meg til å se den ferdig. :)

07.06.2016 @ 11:14
URL: http://felisi-felisi.blogspot.no
Postet av: mimouna

Felisi: Snart ferdig nå, men jeg er spent på om dette her passer til noen baby. Tror det i så fall må være Lille Trille, for den blir veldig kort og vid.

Jaja,ferdig SKAL den bli uansett! :)

07.06.2016 @ 12:05
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits