Dropar

Ny islandsgenser, Dropar i Lopi. Skikkelig pyton prosjekt. :o(

 

 

 

 

Ikke mange garn som ender på hat-listen min, men Lopi-garnet nærmer seg farlig. Vondt å strikke med, stikkete, og vanskelig å få jevnt. En oppskrift med laaange trådsprang og tre farger på omgangen gjorde det ikke bedre. På slutten veide genseren et halvt tonn, og var omtrent umulig å håndtere.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dropar

 

  

 

Jeg har fortsatt en jakke igjen å strikke i samme garn. Må bare strikke noe annet i mellomtiden, så jeg ikke helt mister strikke-mojoen. Sjelden en knapp har sagt sannheten så tydelig som denne, hihi. Hadde det ikke vært for at disse plaggene er sterkt ønsket av mottakeren, hadde hele €%/&/# blitt slengt i femte veggen lenge før den var ferdig.

 

  

 

Jaja. Etter vask og blokking ble den ikke så verst. Og om 100 år er allting glemt.

 

Genseren er i størrelse S, og det gikk med 737 gram. (NESTEN et halvt tonn. ;o)  Pinner #4.5 og 6. 

 

  

 

Den blide modellen min glimret med sitt fravær, så da blir det kleshenger på hagemuren igjen. I grunnen en grei bakgrunn, om enn litt kjedelig.

 

 

Da er nok en uke snart over, og det ser ut som vi går en grå og våt helg i møte. Bra man har garn og pinner da. Nå strikkes det i Østlandsgarn, og det føles jo nesten som silke etter islandsullen, hihi. Maskene nærmest flyr av pinnene. Så kanskje det blir mer å vise fram snart.  :o)

 

 

Uansett - ha en fin fredag!  


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Skjønner godt at du sier både det ene og det andre når du skal strikke så masse i det forferdelige garnet. Men når noen ønsker det veldig, ja da gjør du det du vet du. Den ser jo veldig fin ut på bilde da.

Eg jobber med bommuls kjolen eg da. Det blir o vertid i kveld, for no er eg lei den. Ha ein fin kveld snuppa

24.06.2016 @ 17:42
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Har blitt litt bedre venner med genseren etter at den ble ferdig. Nå henger den over en stolrygg her, og skal være mal til neste genser. Lyseblått er absolutt ikke yndlingsfargen min, men denne nyansen var veldig fin.

Håper du kom langt på kjolen din i gårkveld da. Får titte innom bloggen din og se, kanskje? ;)

25.06.2016 @ 13:17
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Monstermønster

Det hørtes tungt ut! Jeg har ikke strikket noe i lopi, siden ungene har hørt at ull kan kløø, og da prøver jeg unngå kløgarn. Hva? Ull stikker? Det gjør ikke mammas ullgensere?

Postet av: mimouna

Monstermønster: Lopi-garnet høres veldig eksklusivt og autentisk ut, og det er det jo forsåvidt også. Man får både sau og høy i samme pakke, hehe. Jeg hadde ikke engang vurdert å strikke i det til ungene, for dette er skikkelig stikke-garn, også etter vask. Litt rart å sitte og nyyyte Østlandsgarnet nå, det kjennes jo silkemykt ut i sammenligning.

Men genserene i Lopi blir jo fine, da. Og fargene er flotte. Niesen er storfornøyd, så det er det viktigste. Hun får kjøpe seg noen solide pologensere å ha under. :)

25.06.2016 @ 13:02
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: marit

og jeg syns lopi-garnet er helt nydelig:-D !!! Det er både lett å få jevnt, og så blir det utrolig mykt i bruk, og etter vask. Har jakker jeg strikket for 25 år siden som jeg har BRUKT, og fortsatt bruker mye, de er slitte på albuene, men ellers like myke som alpakkagarn. Jaja, godt vi er forskjellige :-)!

Genserne dine ble forresten kjempefine!

30.06.2016 @ 21:34
Postet av: mimouna

marit: Takk!

Jeg holder på med min 4. Lopi-genser nå, av årgangsgarn fra loftet. Og det er noe HELT annet. Mye jevnere spunnet, ikke så stikkete, og mye mindre rusk og rask. Tro om de har begynt å slurve med kvaliteten?

03.07.2016 @ 15:09
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits