Ár trésins 

 

Denne hadde jeg glemt å blogge! Siste islandsgenseren til niesen, Ár trésins. Størrelse S, og 616 gram Lopi på pinne #4.5 og 6. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/ar-tresins-design-41-2

 

  

 

Jeg synes det ble litt liten kontrast mellom det grå og det brune, men hun likte den sånn. Og det er jo det viktigste. Vi ble enige om å kutte ut mønsterborden nederst på bol og ermer, fordi hun bare hadde ett nøste brunt. Oppskriften sa to nøster. Men jeg endte opp med å bruke drøyt et halvt nøste, og det var masse igjen av både det hvite og det grå også. Og da hadde jeg forlenget bolen i tillegg. 

 

  

 

Konklusjon: Det var oppgitt alt for mye garn til samtlige oppskrifter jeg har strikket fra denne boken. Sånn at jeg satt igjen med flere 100-gramsnøster, og det er jo ganske voldsomt! Et godt tips er å sjekke hvor mye garn andre har brukt, før man setter i gang. Ravelry er gull verd!

 

Ellers er genserne generelt korte i bolen, og trange i halsen. Så det kan være lurt å legge til litt på lengden, og å sjekke om det faktisk er mulig å få hodet gjennom halsringningen. Jeg kuttet ut den siste felleomgangen på alle sammen. 

 

 

Blir det flere islandsgensere? Tja, det kan hende. Men nå er det noe helt annet på pinnene mine. Man må ha litt variasjon.  :o)

 

 

God helg! 


Kommentarer:
Postet av: Guri

Denne genseren var virkelig flott! Liten kontrast på fargene, men den ble veldig delikat og lekker, synes jeg!

De andre genserne du har strikket i det siste, er også innmari fine! Jeg blir veldig fristet til å strikke islands-genser selv nå. Har boka stående i hylla :)

16.07.2016 @ 11:11
URL: http://hjertego.blogspot.no
Postet av: mimouna

Guri: Takk! Jeg er litt irritert for at det ikke engang synes når jeg har strikket med tre farger på omgangen. Men gensseren ble jo fin, da.

Islandsgensere er morsomme å strikke, så bare finn fram bok og garn du også. :)

17.07.2016 @ 13:55
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Skjønner at ho elsker slike gensere. Men jammen meg så kan ho ikkje klø mine. Tøff dame i ein enda tøffere genser.

Hadde samme erfaring da eg strikket en slik genser for ein del år siden. HAdde mye garn att. Ja det vet vel du. Tror restene havnet hos deg. hehe.

Blir spennede å sjå kva det er du holder på med no. Her er det lite strikking. Noen få runder på eit av teppa kvar dag. Men vi koser oss med jentene. Du får nyte denne innedagen også, og så håper vi på bedring i veret snart. klem

17.07.2016 @ 08:00
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Den unge damen har visst dilla på islandsgensere, ja. Men det går nok i langermete topper under dem. De klør!

Restene dine endte sikkert i den tovete brynjen. Men da ble de i alle fall brukt opp. :)

Ble innedag i dag også. Og det neste prosjektet mitt er alt blogget. Vi får kose oss så godt vi kan i regnet.

17.07.2016 @ 14:02
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits