Søndagsfrokost

Vi bor ca 10 minutter til fots fra nærmeste dagligvarebutikk. Vanligvis en grei liten spasertur, men denne sommeren har det enten betydd fullt regntøy, eller å bli klissvåt. 27 regnværsdager i juli gjorde at det ble mye innendørsaktiviteter. Og hun som aldri har fått til grov gjærbakst, oppdaget grove scones. Lykke!

 

Det startet med tom brødboks. Og en vegg av vann utenfor vinduet. Verken knekkebrød eller corn flakes til frokost fristet, men så snublet jeg over denne artikkelen på Dagbladet sine nettsider: http://www.dagbladet.no/2015/07/30/tema/mat/matsiden/mat_og_drikke/oppskrift/40031558/

 

Tilfeldigvis hadde vi en skvett surmelk som akkurat hadde gått ut på dato. Og det kunne jo ikke skade å prøve?

 

Sconesene ble saftige og gode, og forsvant før de rakk å bli kalde. Det måtte bakes en ny ladning til kvelds. Og da var vi hektet! Det tar like langt tid å lage dem som å steke halvstekte brød/baguetter, men ellers kan det ikke sammenlignes. Disse er jo GODE!

 

Deigen gir 8 scones, og det er akkurat passe. For de er best nystekte. Selv om de er helt spiselige senere på dagen også. Da deler jeg dem i to og varmer dem litt i brødristeren. 

 

  

 

Jeg har brukt man tager hvad man haver- prinsippet. Og jo grovere jo bedre. Havregryn og/eller havrekli er obligatorisk. Ellers har jeg brukt det jeg fant i kjøkkenskuffene. Ferdig grovbakstmel er helt supert. Og jeg har ikke brukt fint hvetemel i det hele tatt. Det jeg har endt opp med er: drøyt 1 dl havregryn/havrekli, 4 dl grovt mel av ymse slag, 1/2 dl appelsinjuice, 2.5 dl melk, 1/2 ts salt. Bruker jeg søt melk, blander jeg i 2 ts bakepulver istedenfor 1 ts natron. Det tørre blandes godt før væsken røres kjapt inn. Jeg bruker en slikkepott.

 

Prøvde med müsli i en ladning, det ble IKKE noe godt. For mye fint mel ble heller ikke bra, da ble sconesene tunge og tørre. Jo grovere jo bedre!

 

 

God frokost!  :o)

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Liv

Det var ikkje dumt, med scones altså. Skal ta vare på oppskrifta di, dette skal prøvast. Takk.

22.08.2016 @ 06:47
Postet av: mimouna

Liv: Scones er godt! Har faktisk nettopp stekt et brett nå, det er luksus med varm brødmat til frokost. :)

22.08.2016 @ 11:16
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Dette hørtes jo virkelig godt ut. Vet eg prøvde meg på scons for mange år siden, men dei ble tunge og tørre. Da var dei nok for fine. Såg virkelig gode ut desse altså. Ikkje dumt å starte dagen med slik mat.

27 regnversdager ja, dere slår faktisk oss da. Tror eg. Har nok rett svigerdattra da ja. Håper du får ein fin dag i dag da. Klem

22.08.2016 @ 08:32
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Jeg har også dårlige erfaringer med scones, eller med bakst med bakepulver generelt. Så derfor var det veldig kjekt å finne denne oppskriften. De er kjempegode!

Det var faktisk mer regn i Fana enn i Bergen, så det har vært skikkelig vått. Heldigvis glemmer vi fort, hihi.

22.08.2016 @ 11:28
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Felisi

De så gode ut! Kanskje jeg skulle prøve meg på en variant med bokhvete og ruggryn, begynner å bli temmelig lei av tørre rugknekkebrød...

22.08.2016 @ 15:16
URL: http://felisi-felisi.blogspot.no
Postet av: mimouna

Felisi: Prøv det! De blir ekstra saftige med surmelk.

22.08.2016 @ 15:33
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits