Roma

I desperasjon over den ene nedbørsrekorden etter den andre, endte vi med Italiatur på sparket den siste uken av skoleferien. Turen gikk til Roma. Der var det varmt, dårlig luft, innpåslitne tiggere og selgere, og turister med selfiestenger overalt. Vi spiste gelati og pizza, stod og gikk i kø på diverse severdigheter, shoppet souvenier som sikkert er made in China, og Klumpen ble VELDIG klar for skole og venner igjen. Han savnet til og med regnet! (Akkurat det varte i en hel dag etter at vi kom hjem. Nå HAAATER han skolen igjen, hihi.)

 

 


 

Jeg forelsket meg i noen rare blomster i en park like ved der vi bodde. Det er bare en luftig "barberkost" med en liten grønn knopp i midten. Noen som vet hva dette er?

 

  

 

Og den som bare kunne huske hva alt het, eller hvor vi var. *kremt* En trapp med en hest på toppen. Veldig kjent.

 

  

 

Dette er i alle fall Colosseum.  :o)

 

 


 

 

Fontana di Trevi.

 

  

 

Øøøøh...

 

  

Kremt...

 

  

 

Spansketrappen. Den var selvfølgelig stengt for vedlikehold. 

 

 

Selv i en by der gamle ruiner er hovedatraksjonen, var det ikke mulig å unngå å se at mange nyere bygninger var preget av forfall og dårlig vedlikehold. Og til og med på typiske turistfeller, som Colosseum, var områdene rundt fulle av søppel som fløt overalt. Påfallende mange butikklokaler var tomme og nedtaggete, og du skulle ikke gå langt fra den vanlige lysløypa før du fant bakgater og parker som var tatt over av narkolangere, hjemløse og illegale innvandrere. Det lå folk og  sov på fortauene overalt, og tiggerne var mye mer aggressive enn vi er vant til her hjemme. Vi ble faktisk forsøkt ranet, midt på dagen, i en travel handlegate. Skummelt!

 

  

 

Lekkert, halvveis nedrevet knallrødt plastgjerde rundt en gammel ruin. :o)

 

  

 

Og jammen støtte vi på en pyramide også!

 

  

 

Greit med navnelapp på, hihi. Museo della Via Ostiense.

 

  

Dette var litt uhyggelig, men jeg fant ikke ut hva det skulle symbolisere. Minnesmerke over noen som ble henrettet? Det ser ut som om figurene har en skyteskive i ryggen. 

 

(Aner ikke hvem personere som kom med på bildet er. Det var nesten umulig å fotografere noe uten å få med noen ukjente.) 

 

 


 

 

Et sterkt uttrykk, uansett hvem eller hva det skal representere. 

 

 

Da var det mandag igjen, og starten på en ny uke. Jobb for mannen, skole for Klumpen. Og jeg har store planer om å få ryddet og vasket litt i huset. Men først må jeg ha litt kvalitetstid helt for meg selv, med pc, te og håndarbeid. Både hybelkaniner og oppvask klarer nok å vente.  :o)

 

 

God ny uke til deg som titter innom!  

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Tusen takk for titten. Det var kjekt å få ein tur til Roma også. Er vel ikkje bare idyll der heller nei. Verden går liksom ikkje frem over og det er litt nifst å tenke på. Men kanskje det snur snart. Det er lov å håpe. Men da må alle krigene slutte snart.

Ønsker deg ein fin dag med hybelkaniner, rot og oppvask hehe og så nmasse kvalitetstid for deg sjølv. klem

22.08.2016 @ 12:28
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Ble kanskje litt negativ vinkling, ser jeg når jeg leser gjennom det jeg skrev. Vi opplevde jo mye fint også. Men det var sterkt å se folk som bodde i pappskur bare noen kvartaler fra de flotte turiststedene. Vi er nok forskånet for mye her oppe i nord, verden kommer ikke like tett innpå oss her.

22.08.2016 @ 12:38
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Sylke

Mange fine bilder og sikkert mange inntrykksfulle opplevelser. Det er en litt annen verden enn her, folk kommer tettere innpå hverandre. Selv har jeg ikke vært i Roma, men jeg skulle gjerne hørt litt italiensk igjen - et av mine favorittspråk... ;)

22.08.2016 @ 21:31
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Sylke: Absolutt en annen verden! Men hvis du vi høre italiensk, anbefaler jeg IKKE Roma i august. Da går det i kinesisk, tysk, engelsk, overraskende mye spansk, punjabi, arabisk +++. Og det er fascinerende hvor høyt skandinaver som tror de er langt hjemmefra snakker. Fniste litt av noen dansker som diskuterte og kommenterte ivrig, trygge på at ingen forstod dem.

23.08.2016 @ 16:36
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits