Buff i Frøya

Buffer er greie å strikke, og gode i bruk. Og en av de få tingene jeg ikke har strikket bøttevis av fra før. Så da fikk et nøste Viking Frøya endelig sjansen til å bli noe.

 

  

 

Jeg la opp 120 masker på pinne #3.5, og strikket 10 omganger ribb. Deretter strikket jeg opp resten nøstet i glattstrikk. Brukte litt fra et nytt nøste til den andre ribbekanten. 

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/buff-3

 

Noen selvstripende garn er finest på nøstet. Dette var type klovnespy - veldig korte fargeskift. Men jeg var heldig og fikk en fin pooling. Nokså dramatisk sikksakk-mønster på denne her. 

 

Jeg hadde nesten glemt hvorfor jeg sluttet å kjøpe Viking-garn. Men da jeg begynte på nøste #2 fikk jeg en kjapp påminnelse. Samme fargenummer og parti, veldig ulike farger. Den nye nøstet hadde sitrongult istedenfor oransje, og skarp rosa istedenfor lilla. Dessuten var fargene generelt mye blassere enn på det første nøstet. Heldigvis gjorde det ikke så mye, siden det bare var de siste omgangene med ribbestrikk. Men jeg har tidligere rekket opp et par sokker som ble helt forskjellige. Den ene var i skarpe farger, den andre i pastell. To nøster fra samme parti, kjøpt samtidig. 

 

Lurer på om det fortsatt er slik? Det er noen år siden sist jeg kjøpte garn derfra. 

 

 

Ikke la deg lure av bildene, det regner fortsatt 24/7 her. Og jeg har fått noen rare hudfolder mellom tærne. Det neste blir vel gjeller, hehe. 

 

 

Fin fredag!


Kommentarer:
Postet av: Sylke

Wow, for noen knallfarger! Kjedelig når nøstene er forskjellige. Jeg har selv lite erfaring med Viking-garn, har bare brukt bomull og har noe alpakka liggende. Bomullen var i alle fall grei :)

02.09.2016 @ 20:05
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: Mimouna

Sylke: Tror de har skjerpet seg, ellers hadde de vel ikke vart lenge i markedet. Men jeg har fortsatt gamle nøster som ikke passer sammen.

Skikkelige knallfarger, ja. Og med lynmønster i tillegg synes denne godt i terrenget. :)

02.09.2016 @ 21:08
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Liv

Der var enda en buff ja. Eg blei så inspirert da du strikket den forrige, at det kom en på (og av) pinnene her og. Det blir nok flere.

Har brukt lite Viking-garn, kan være glad for det da. Utvalget her er ikkje all verdens, så det blir jo bestilt en del på nettet. Uansett får vi jo tak i det vi vil ha.

Hehe. Svømmehud, gjeller og kanskje det gror noe mose på oss. Nå er det bortimot spennende om det blir 3. rekordmnd. med nedbør. Må jo bli alvorlig mange år til nye rekorder, eller i første omgang, en tørr vinter. Eg er så lite glad i å måke snø, så håpet er der.

Ha ei fin helg.

03.09.2016 @ 06:52
Postet av: Mimouna

Liv: Så kjekt at du også strikker buffer. Det er i grunnen et veldig praktisk plagg, og veldig kjapt å strikke.

Får håpe det ikke begynner å gro mose på oss med det første, men svømmehuden er nok på god vei til å vokse ut. ;)

06.09.2016 @ 14:28
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Greta

Den vart jo ok den :). Buffer er noe eg som sagt ikkje har strikket noe av, men spørs om eg må det. Har liksom aldri hatt det og dermed vet eg ikkje heilt kossen dei brukes heller. Den ligger bare rundt halsen?. Husker ikkje hvem sitt garn det var, men som du veit så har eg og vore bort i det der med forskjellig farge i samme parti. HAr ikkje mye vikign garn så eg aner ikkje om det er slik no. Hos Drops er det ikkje slik hvertfall. Ikkje dei vanlige andre heller, så vidt eg vet.

Grått og regn men no ser det ut som tåka er på veg opp på toppen her da. AKsnkje det kan bli bra. Er fortsatt lov å håpe.

Uansett ha ei fin helg kjære du og takk for amnge herlige kommentarer. Skal snart lese dem no. Klem

03.09.2016 @ 07:55
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Mimouna

gretashobby: En buff kan dras opp og brukes som lue også, noen varianter har snøring i den ene enden. Men det synes jeg er litt skummelt, i alle fall til barn. Og så finnes det noen ekstra lange som du kan bruke dobbel, og som kan vris på miden så de blir tette i den ene enden.

Har ikke opplevd det med fargeforskjeller på annet garn enn det fra Viking, men der er (eller var?) det ganske vanlig.

06.09.2016 @ 14:31
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: AnnetteK

Syns den ble fin jeg.

Jeg har desverre den samme erfaringen som deg, når jeg gjelder garn fra Viking. Om å gjøre å strikke små prosjekter, så det holder med ett nøste...

13.09.2016 @ 10:15
URL: http://annetteksin.blogspot.com
Postet av: Mimouna

AnnetteK: Takk. :)

Ser ut som om garnet funker best til småprosjekter, ja.

17.09.2016 @ 15:31
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits