Plommepai!

Det fantes visst mer i plommetreet enn raggsokker. I går hadde vi en fin, varm dag med sol, og da ble det jammen oppdaget noen gjenglemte plommer helt i toppen. Noen av dem rakk vi med en stokk, deretter ble det stakkars treet filleristet(!) så resten datt ned. De fleste var sprukne og halvråtne, men litt fangst ble det likevel.

 

  

 

En toliters isboks med sure plommer. Lite sol og mye regn er IKKE oppskriften på god frukt. Men de måtte jo brukes. Så da ble det pai!

http://www.godt.no/#!/oppskrift/7681/Galette+med+nektariner%2C+plommer+og+bl%C3%A5b%C3%A6r&xtor=CS1-2-7681%5BGalette+med+nektariner%2C+plommer+og+bl%C3%A5b%C3%A6r%5D

 

  

 

Mørdeig, noen epleskiver, alle plommene og et dryss perlesukker.

 

  

 

Ikke fullt så lekker som på bildet i oppskriften, jeg blir nok ikke matblogger med det første. Men den smakte bra likevel.  :o)

 

Til tross for et lag potetmel under plommene, ble det et hav av plommesaft på stekebrettet. Neste gang blir det paiform, og forhåpentligvis mindre søl. 

 

  

 

Og selvfølgelig ble det mørkt før jeg rakk å ta det siste bildet. Men jeg tok ikke sjansen på at det ble rester å fotografere neste morgen. Lunken, syrlig pai med søt is til forsvinner fort. :o)

 

Da var det visst slutt på finværet for denne gangen. Men det er godt å ta med seg sånne dager. 

 

 

Ha en herlig fredag!  

 

 


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Godt gjort å benytte dagen så bra. Hørtest godt ut det der da. Tenker det ikkje vart mye att til kvelden nei. Noe alle kan like det der. Syns den såg god ut eg da. Mat blogg er ikkje bare supe styla perfekt utsende ting. Vi er mange son liker å lage mat, sjølv om vi ikkje er så flinke stylere. Og kjek med inspirasjon. Klem til deg

10.09.2016 @ 08:13
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Det var en flott dag! Og jammen ser der ut til å bli flere slike. Men nå er det helt slutt på plommene.

Enig i at stylingen ikke er det viktigste, selv om det er kjekkere å vise fram et lekkert bilde uten rot i bakgrunnen. Her gjaldt det bare å knipse før alt forsvant, hihi.

12.09.2016 @ 12:29
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Mariann

Den så lekker ut. God helg til deg.

Klem

10.09.2016 @ 13:46
URL: http://http://ruthsdatter.blogspot.no/
Postet av: mimouna

Mariann: Takk! Og ha en fin ny uke! :)

12.09.2016 @ 12:34
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits