Inkognito

Wilhelm Tell uten en eneste pil. Mer inkognito kan det vel ikke bli, hihi.

 

  

 

Da er endelig Klumpens genser ferdig. Det gikk med 383 gram koksgrått Østlandsgarn. Pinne #3.5 og 4.

 

Kjedelig å strikke, men rett skal være rett: Den sitter som et skudd! En veldig god oppskrift på ovenfra-og-ned-genser, og perfekt under ytterjakken, siden den er nokså tettsittende. I alle fall ble den det på Klumpen. Den største størrelsen er akkurat passe til en lang og tynn 10-åring. 

 

  

 

Jeg er veldig fornøyd med at det er forkortede rekker i halsen, slik at den blir høyere bak enn foran. Mye mer behagelig i bruk.
 

://www.ravelry.com/projects/mimouna/wilhelm-tell-icelandic-yoke-sweater

 

Dette er nok en oppskrift som passer best for de som har strikket en del fra før. For den er ikke spesielt detaljert. Mer type "Fell med jevne mellomrom nedover ermene til du har igjen et passe maskeantall til bråtet." Helt greit for meg, for det gjør jeg stort sett uansett. Men har du ikke strikket ermer før, eller mangler noen å prøve genseren på, så kan det bli litt utfordrende. 

 

  

 

Siden dette først er litt fargeløst innlegg, måtte jeg knipse noen bilder fra urskogen blomsterbedet bak tørkestativet. Resten av hagen gløder i rødt, gult og oransje nå. Men disse bladene blekner bare. Litt fascinerende, det også. Begynner å forstå litt av begeistringen for denne årstiden. Når det går an å bevege seg utendørs uten å bli klissvåt/blåse bort, er høsten jammen ganske flott!

 

 

God torsdag!


Kommentarer:
Postet av: Liv

Kjekk og anvendelig genser det der. Eg har berre bestemt meg for at ovenfra og ned liker eg ikkje å strikke.hehe. Men eg har aldri sagt aldri...

En slik en høst har vel ingen Vestlending opplevd før, flere veker med finvær. Bortimot et eventyr.

Ha en finfin dag.

14.10.2016 @ 07:23
Postet av: mimouna

Liv: Takk! Jeg synes ovenfra og ned er mest praktisk, siden det er så lett å måle og tilpasse lengden da. Kanskje du skulle prøve? ;)

Denne høsten er absolutt et eventyr, ja. Helt fantastisk vær!

15.10.2016 @ 16:59
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Det var ein flott genser, sjølv om den bare er grå og uten noe fiks fakseri. Ser at den er ein gneser som sitter fint på kroppen. Den blir han nok ikkje lei av nei. Kjekt med varme klede som passer godt under ytterjakken. Kanskje litt kjedelig å strikke, men fint tv strikk. HA ein flott dag. klemmen

14.10.2016 @ 10:10
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Genseren forsvant før jeg rakk å feste alle trådene, så det er bra. Den blir brukt! Og jeg er glad for at jeg ikke skal strikke mer koksgrått på en stund, for jeg ser jo knapt maskene om kvelden. Må finne meg et lysere TV-strikk. ;)

15.10.2016 @ 17:00
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: AnnetteK

Så flott og enkel genser.

Syns det er flott at du sier hva mener om mønstrene, for det er slett ikke alle som skriver forståelige mønster.

24.10.2016 @ 13:28
URL: http://annetteksin.blogspot.com
Postet av: mimouna

AnnetteK: Ja, den er faktisk i daglig bruk fortsatt. Så da var det vel verd timene med kjedelig ensfarget strikk.

24.10.2016 @ 13:30
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits