Tyrkiske rundstykker

I dag blir det bakeblogg her. Fruen har endelig fått testet ut Gretas tyrkiske rundstykker.

Og de ble kjempegode! 

 

http://gretashobby.blogg.no/1480060595_tyrkiske_kringler_som.html#comment

 

 

En smaksprøve:

 

 



 

 

Deigen hevet noe enormt, endte opp med 52 rundstykker. Og de er så myke og luftige at de nesten smelter på tungen, til tross for at drøyt halvparten av melet er grov sammalt hvete.  

 

 



 

 

Her står de til heving. Jeg brukte lunkent vann til å pensle med, det funket ikke så bra. Mesteparen av sesamfrøene falt av etter steking. Neste gang skal jeg bruke vispet egg. 

 

 



 

 

Noen forspiste seg på nystekte rundstykker til kvelds i går, hehe. Imponerende mengder forsvant, men jeg fikk puttet noen i fryseren også. De var like gode til frokost i dag. 

 

 

Jeg har aldri vært flink med grov gjærbakst, så det tok litt tid før jeg fikk somlet meg til å prøve ut denne oppskriften. Men de blir garantert bakt flere ganger, for de ble knallgode! Tusen takk til Greta som deler.  :o)

 

 

 

Onsdag og plaskregn, hva gjør vi da?

 

 



 

 

Strikker, selvsagt. Men hva i all verden skal dette bli? 

 

 

Fortsettelse i neste episode.  :o)

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Så bra at dei ble vellykka. Vel eg har aldri opplevd at disse ikke ble vellykket. Bør vel gå inn å skrive på at dei skal pensles med egg. Får se om jeg husker det no etterpå. Kjekt å høre at jeg no har inspirert deg til å bake grovt også. Ha ein super dag vennen og kos deg med .... strikk. klem

07.12.2016 @ 14:21
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

Greta: De ble nesten litt for gode, for de forsvant alt for fort. Må nok bake nye snart. :)

09.12.2016 @ 12:56
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits