Jukse-Flora

Jeg ser at flere har gitt opp Flora-strikkingen pga støvbærerne. De er ikke så vanskelige å lage, men de tar tid og er litt putlete.  Jeg har planer om å lage flere slike blomster, men jeg er litt makelig anlagt. Så da har jeg selvsagt klekket ut et tid- og arbeidsbesparende alternativ:

Når du kommer til der støvbærerne skal være byttes garnet ut med pelsgarn i en matchende farge. Strikk bare rett fram og tilbake, og fell på de omg der det skal felles. Det blir færre m å felle underveis siden masketallet da ikke blir fordoblet på de to "støvbæreromgangene". Bare pass på at du får riktig masketall til slutt. Sy sammen og montér som i oppskriften.

Et annet lurt triks er å sy fast blomsten på skjerfet. Da slipper du de ekstra småknappene og risikerer ikke at blomsten faller av. Jeg synes uansett ikke at skjerfet er fint uten blomst, det ser litt ribbet ut. Sy sammen knapphullet i skjerfet og åpningen i midten av blomsten med små løse kastesting gjennom ytre ledd av avfellingen. Bruk de løse trådene på kronbladene til å feste dem til skjerfet med et par sting.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits