Ullklumpens solhatt

Små ullklumper trenger også bomull iblandt. Og siden jeg ikke fant noe mønster jeg likte helt måtte jeg lage min egen oppskrift på solhatt.

Image Hosted by ImageShack.us

Man tager som følger: Tykt bomullsgarn passende til pinne # 4. Luen må strikkes fast for å holde formen.

Legg opp 8 m på strømpepinner # 4 og strikk rundt. På 1. omg strikkes det 2 m i hver m. Øk deretter 2 m på hver pinne annenhver omg. (strikk halvparten av m, øk 1 m, strikk resten av m, øk 1 m ) Når det er 64 m på omg avsluttes økingen, og det strikkes videre rundt til hattepullen måler ca 11 cm. Strikk så 2  riller. (= 1 omg r, 1 omg vr) Fortsett i rillestrikk, og sett 8 merketråder jevnt fordelt rundt arbeidet. På de rette omg økes det 1 m på hver side av merketrådene. Når det er 130 m på omgangen strikkes det  4 omg glattstrikk. Fell fast av. Rullekanten gjør bremmen mer stødig.


Øreklaffer: Plukk opp 12 m på innsiden av hatten der rillestrikken begynner. Det skal være ca 10 cm mellom øreklaffene midt bak. Strikk 12 pinner glattstrikk, men de ytterste 2 m i hver side strikkes slik: Ta 1. m vrang løst av, strikk 2. m rett på alle pinnene. Strikk så de 2 m innenfor kantmaskene sammen på annenhver pinne (rettpinnene) til det er 1 m igjen. (Det blir ikke kantmasker på de siste felleomg, men 1. m tas alltid løst av.) Bruk en heklenål til å hekle snor i den siste m.


Jeg vasket luen og blokket den i fasong.


Utgangspunktet for min lue var et stort nøste arvet opprekksgarn. Det dukket opp en del overraskelser underveis i form av flekker og knuter, men etter vask ble luen helt fin.


Hvis du vil ha luen større eller i et garn med annen strikkefasthet er det bare å fortsette å øke til passe hodeomkrets + å tilpasse høyden på pullen. Til større barn kan øreklaffene droppes. Garnet bør være fast, ullgarn blir nok for slapt til denne modellen.


Jeg vil sette pris på en tilbakemelding, gjerne med bilde, hvis noen bruker oppskriften. :o)

Kommentarer:
Postet av: abbehope

Ca hvor mye garn brukte du ? Har et nøste hvitt bomullsgarn jeg gjerne skulle brukt opp ;)

31.05.2006 @ 13:45
URL: http://strikkegal.blogspot.com
Postet av: mimouna

Jeg brukte opprekksgarn, men tipper det holder med ett nøste til den minste størrelsen.

31.05.2006 @ 14:14
Postet av: Marihøna

Kjempeflott lue. Tenker Ullklumpen blir fin i den!

31.05.2006 @ 14:20
Postet av: Torill

Den var jo skikkelig fin! Gutteluer er det altfor lite av! Kan tenkes jeg vil prøve meg på den:-)

31.05.2006 @ 19:35
URL: http://www.heklejenta.blogdrive.com
Postet av: ann kristin

Kjempefin lue, den må jeg jo bare prøve.Imponert at du fikk den til så fint på første forsøk :-)

07.06.2006 @ 15:03
Postet av: Hege

Kjempefin lue, lager man den i rosa kan den vel også brukes til jenter? (hilsen ei som ikke har så god erfaring med jenteting, over 10 år med gutter men kun 3 mnd. med jente-stasj ;-)

08.06.2006 @ 11:28
URL: http://blogg.hobbyboden.com/hege/
Postet av: Turid

takk for kjempefin oppskrift. Her er mitt resultat av å ha prøvd oppskriften: http://tuttasb.blogspot.com/2009/06/prosjekt-solhatt.html

30.06.2009 @ 21:49
URL: http://tuttasb.blogspot.com
Postet av: Cecilie

Hei, kjempe fin lue du har laga.Så kjekt at du vil dele oppskrifta med oss andre:-) Kunne godt tenke meg å prøve meg på ei sånn, men lurte på kva det vil seie å blokke?? Og har du ein garntype å anbefale?

16.06.2010 @ 23:57
URL: http://csalth.blogspot.com/
Postet av: Littleq

Hei,

tusen takk for at du deler fin oppskrift på kjempesøte babyhatter. Nå har jeg laget to hatter - en stor og en liten. Jeg laget dem i ROWAN handknit cotton pinne nr. 4, og de ble veldig vellykket i det garnet. Da de "store" jentene så hattene ønsket de seg maken - det blir kanskje et par i voksenstørrelse også...?

Bilde i bloggen min.

05.07.2010 @ 22:04
URL: http://littleqblogg.blogspot.com/
Postet av: Anita81

Hei! den solhatten så lekker ut! :) jeg bare lurer på hva som menes med å blokke hatten? :p og så lurer jeg på om jeg kan strikke hatten på rundpinne og sy den sammen til slutt? skal ikke ha øreklaffer på ;)

hilsen en novise som leter seg ihjel etter en grei solhatt oppskrift som også er fin! :D

13.06.2013 @ 21:43
Postet av: mimouna

Anita81: Hei. Å blokke hatten vil si å fukte den og spenne den opp i riktig fasong. Jeg pleier å trekke luer utenpå en ballong i passe størrelse. La den ligge slik til den er helt tørr.

Det går sikkert greit å strikke luen fram og tilbake, men da får du jo en nokså tykk søm som kanskje ikke er så behagelig for en liten baby som ligger. Ville ikke droppet øreklaffene, for det er de som holder solhatten på plass. I alle fall bør du lage knyttebånd da.

24.06.2013 @ 13:44
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits