Ullklumpens solhatt

Små ullklumper trenger også bomull iblandt. Og siden jeg ikke fant noe mønster jeg likte helt måtte jeg lage min egen oppskrift på solhatt.

Image Hosted by ImageShack.us

Man tager som følger: Tykt bomullsgarn passende til pinne # 4. Luen må strikkes fast for å holde formen.

Legg opp 8 m på strømpepinner # 4 og strikk rundt. På 1. omg strikkes det 2 m i hver m. Øk deretter 2 m på hver pinne annenhver omg. (strikk halvparten av m, øk 1 m, strikk resten av m, øk 1 m ) Når det er 64 m på omg avsluttes økingen, og det strikkes videre rundt til hattepullen måler ca 11 cm. Strikk så 2  riller. (= 1 omg r, 1 omg vr) Fortsett i rillestrikk, og sett 8 merketråder jevnt fordelt rundt arbeidet. På de rette omg økes det 1 m på hver side av merketrådene. Når det er 130 m på omgangen strikkes det  4 omg glattstrikk. Fell fast av. Rullekanten gjør bremmen mer stødig.


Øreklaffer: Plukk opp 12 m på innsiden av hatten der rillestrikken begynner. Det skal være ca 10 cm mellom øreklaffene midt bak. Strikk 12 pinner glattstrikk, men de ytterste 2 m i hver side strikkes slik: Ta 1. m vrang løst av, strikk 2. m rett på alle pinnene. Strikk så de 2 m innenfor kantmaskene sammen på annenhver pinne (rettpinnene) til det er 1 m igjen. (Det blir ikke kantmasker på de siste felleomg, men 1. m tas alltid løst av.) Bruk en heklenål til å hekle snor i den siste m.


Jeg vasket luen og blokket den i fasong.


Utgangspunktet for min lue var et stort nøste arvet opprekksgarn. Det dukket opp en del overraskelser underveis i form av flekker og knuter, men etter vask ble luen helt fin.


Hvis du vil ha luen større eller i et garn med annen strikkefasthet er det bare å fortsette å øke til passe hodeomkrets + å tilpasse høyden på pullen. Til større barn kan øreklaffene droppes. Garnet bør være fast, ullgarn blir nok for slapt til denne modellen.


Jeg vil sette pris på en tilbakemelding, gjerne med bilde, hvis noen bruker oppskriften. :o)

Kommentarer:
Postet av: abbehope

Ca hvor mye garn brukte du ? Har et nste hvitt bomullsgarn jeg gjerne skulle brukt opp ;)

31.05.2006 @ 13:45
URL: http://strikkegal.blogspot.com
Postet av: mimouna

Jeg brukte opprekksgarn, men tipper det holder med ett nste til den minste strrelsen.

31.05.2006 @ 14:14
Postet av: Marihna

Kjempeflott lue. Tenker Ullklumpen blir fin i den!

31.05.2006 @ 14:20
Postet av: Torill

Den var jo skikkelig fin! Gutteluer er det altfor lite av! Kan tenkes jeg vil prve meg p den:-)

31.05.2006 @ 19:35
URL: http://www.heklejenta.blogdrive.com
Postet av: ann kristin

Kjempefin lue, den m jeg jo bare prve.Imponert at du fikk den til s fint p frste forsk :-)

07.06.2006 @ 15:03
Postet av: Hege

Kjempefin lue, lager man den i rosa kan den vel ogs brukes til jenter? (hilsen ei som ikke har s god erfaring med jenteting, over 10 r med gutter men kun 3 mnd. med jente-stasj ;-)

08.06.2006 @ 11:28
URL: http://blogg.hobbyboden.com/hege/
Postet av: Turid

takk for kjempefin oppskrift. Her er mitt resultat av ha prvd oppskriften: http://tuttasb.blogspot.com/2009/06/prosjekt-solhatt.html

30.06.2009 @ 21:49
URL: http://tuttasb.blogspot.com
Postet av: Cecilie

Hei, kjempe fin lue du har laga.S kjekt at du vil dele oppskrifta med oss andre:-) Kunne godt tenke meg prve meg p ei snn, men lurte p kva det vil seie blokke?? Og har du ein garntype anbefale?

16.06.2010 @ 23:57
URL: http://csalth.blogspot.com/
Postet av: Littleq

Hei,

tusen takk for at du deler fin oppskrift p kjempeste babyhatter. N har jeg laget to hatter - en stor og en liten. Jeg laget dem i ROWAN handknit cotton pinne nr. 4, og de ble veldig vellykket i det garnet. Da de "store" jentene s hattene nsket de seg maken - det blir kanskje et par i voksenstrrelse ogs...?

Bilde i bloggen min.

05.07.2010 @ 22:04
URL: http://littleqblogg.blogspot.com/
Postet av: Anita81

Hei! den solhatten s lekker ut! :) jeg bare lurer p hva som menes med blokke hatten? :p og s lurer jeg p om jeg kan strikke hatten p rundpinne og sy den sammen til slutt? skal ikke ha reklaffer p ;)

hilsen en novise som leter seg ihjel etter en grei solhatt oppskrift som ogs er fin! :D

13.06.2013 @ 21:43
Postet av: mimouna

Anita81: Hei. blokke hatten vil si fukte den og spenne den opp i riktig fasong. Jeg pleier trekke luer utenp en ballong i passe strrelse. La den ligge slik til den er helt trr.

Det gr sikkert greit strikke luen fram og tilbake, men da fr du jo en noks tykk sm som kanskje ikke er s behagelig for en liten baby som ligger. Ville ikke droppet reklaffene, for det er de som holder solhatten p plass. I alle fall br du lage knyttebnd da.

24.06.2013 @ 13:44
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits