Barbies nye kjole

Barbie

 

Barbie har fått ny kjole. Lurer på hvorfor mønsteret ser så kjent ut? Hmmm......

 

Joda, det ER faktisk halskragen i ny utgave. Strikket på pinne # 3 og i Babyull ble den en fin Barbiekjole. 15 mønsterrapporter (kunne nok ha holdt med 14) og søm i rygen. Stropper øverst.

Med knyttesnor øverst kunne det ha blitt et fint langt skjørt, og med snor i den øverste hullraden blir det en kappe med krage. Et utrolig anvendelig mønster det der! Skal testes ut videre! :o)

 

Sjalet er lik de store sjalene jeg har strikket, men i mini-utgave. Og enhver likhet med Eli Hagen på vei til slottsball er tilfeldig og helt utilsiktet!!!!


Ferdig med halsen!

Her er den ferdig! :0)

 

Ferdig med halsen!

 

Jeg strikket 25 mønsterrapporter på pinne # 5 1/2. Da passet den fint til meg.

 

Som dere ser har jeg IKKE sydd den sammen. Jeg syntes den ble finest slik den var.

 

Slik laget jeg knapphull:

Jeg felte av alle maskene bortsett fra de 14 øverste på den 12. omgangen på siste mønsterrapport. Så strikket jeg slik: 2 r, fell av 2 m, 6 r, fell av 2 m, 2 r. Strikk r tilbake og legg opp 2 m over de avfelte maskene. Strikk r tilbake. Fell av.


Strikket hals

Akkurat nå holder jeg på å strikke en hals etter et amerikansk gratismønster jeg fant på nettet:

www.knitting-and.com/knitting/patterns/scarves/neckwarmer.htm

copyright the MacDougall Family in Tracadia, Nova Scotia.

 

Jeg har oversatt mønsteret til norsk for de som er interesserte:

Du trenger ullgarn (som ikke klør!) passende til pinne 5 eller 5 1/2. I oppskriften står det at de brukte 110 gram, jeg har nå brukt 150 gram og er fortsatt ikke ferdig....

 

Legg opp 38 masker.

rad 1: 14 r, 14 vr, 1 r, (kast, 2 r sammen) 4 ganger, kast, 1 r

rad 2: 25 r, snu

rad 3: 14 vr, 2 r, (kast, 2 r sammen) 4 ganger, kast, 1 r

rad 4: 26 r, snu

rad 5: 14 vr, 3 r, (kast, 2 r sammen) 4 ganger, kast, 1 r

rad 6: 41 r (ut pinnen)

rad 7: 32 r, (kast, 2 r sammen) 4 ganger, kasy, 1 r

rad 8: 12 r, 16 vr, snu

rad 9: 19 r, (kast, 2 r sammen) 4 ganger, kast, 1 r

rad 10: 13 r, 16 vr, snu

rad 11: 29 r (ut pinnen)

rad 12: fell av 5 m, 9 r, 15 vr, 14 r

 

Disse 12 pinnene utgjør en mønsterrapport og gjentas til ønsket halsvidde. Damestørrelse S har ca 23-25 rapporter, størrelse L har ca 29-31. Prøv deg fram. Halsen skal lukkes med hemper, den skal IKKE dras over hodet. Fell av når halsen passer, sett i hekter eller lag hemper og sy i knapper i den øverste delen.

 

Jeg lurer på om jeg skal sy min hals sammen på den nederste delen, skal teste ut hvordan det blir. Bilde mm kommer når jeg er ferdig!

 

 


Nye sjal

Disse to har jeg strikket i løpet av siste uke:

     

Sjalet er strikket i tynt rødt ullgarn på tykke pinner. Mønsteret er kjempeenkelt: 1 r kantmaske *kast, 2 r sammen* 1 r kantmaske. Dette gjentas på alle pinner og gir et luftig nettmønster. Jeg startet med å legge opp 4 m og økte så 1 m innenfor kantmasken i hver side på annenhver pinne. Strikket de nye maskene med i mønsteret etterhvert. OBS: det må være lagt opp 2 nye masker for å passe inn i mønsteret.

 

Dette mønsteret blir kjempeelastisk i alle retninger, så for å stabilisere det litt heklet jeg en runde fastmasker rundt hele og avsluttet med en omgang krepsemasker. Jeg heklet en fm i hver m i avfellingskanten oppe og 2 fm i hver rad på sidene. For å gi sjalet litt tyngde laget jeg dusker i hjørnene.

 

Det gikk med ca 100 gram garn til dette sjalet.

 

 

 

Det gule sjalet er strikket på samme måte, men her er de to maskene som strikkes sammen strikket vrangt. Det gir en helt annen effekt, sjalet får tydelige hull. Sjalet er mindre, strikket av 50 gram ullgarn. Rundt kantene har jeg heklet 5 rader med fastmasker i pelsgarn. Jeg heklet 3 m i hjørnene for å få det flatt. Brukte ett nøste pelsgarn til dette.

 

OBS: Når man hekler med pelsgarn kommer all "pelsen" på baksiden. Kanten rundt må derfor hekles fra vrangen!


Aldrimett og en hemmelighet

Aldrimett fikk nytt sengetøy i dag. Det vil si at et nokså fissent salatblad ble byttet ut med et nytt og spenstig kålblad. Siden han ikke spiser burde vel det gå greit.

 

Jeg trodde at sånne pupper sov søtt, men Aldrimett sprellet for livet da han ble løftet opp. Så han er visst våken der inne. Det må jo være litt kjedelig da, siden han ikke har verken hode eller bein mer. Den eneste hobbyen hans var å spise, og det går dårlig uten munn...

 

Vi venter stadig på sommerfuglen Aldrimett, så fortsettelse følger! :o)

 

Og så var det hemmeligheten da! Jeg holder på å strikke noe som er så kjempehemmelig at jeg ikke kan si hva det er og i alle fall ikke legge ut bilde! For hvem vet hvem som kan finne på å kikke innom bloggen min!

 

Fortsettelse følger på dette også! ;o) Så da har jeg og Aldrimett hver vår lille hemmelighet!


Januardukker

 

Ikke verdens beste bilde, men her er i alle fall min versjon av Januardukkene på Hobbyboden. Oppskrift finnes på www.madebymanne.com

Det ble litt mange når jeg først kom i gang, for dette var en super måte å bli kvitt smårester på!

Frøken Dings ville ha skjørt på dukkene, så da måtte jeg tenke litt kreativt. To sett strømpepinner ble løsningen. Skjørt og bein ble strikket hver for seg og så strikket sammen. Hun har levert inn "bestilling" med tegning av flere dukker! :o)


Aldrimett

Den lille puppen Aldrimett sover søtt inne i salatbladet sitt. I alle fall er det særdeles lite aktivitet å spore. Har er mørk rødbrun nå og hard å ta på. Det ser ut som om det er vinger inne i puppen, men det er vanskelig å si hva slags insekt han kommer til å bli. Håper det ikke er et lite monster vi har oppfostret...

 

Lurer på hvor lenge Aldrimett har tenkt å være inne i skallet sitt. Og hva vi skal gjøre hvis han en vakker dag blir sommerfugl i vinterland. Det er dårlig med blomster i heimen. Og sommerfugler spiser neppe salat.

 

Aldrimett er knapt 3 cm lang. Og kameraet mitt liker ikke så små ting. Så han blir nok ikke fotomodell med det første. Jeg tør ikke putte ham i scanneren. Så dere får vente til han blir en stor og vakker sommerfugl! Håper jeg....


Gammelt nytt

       Disse luene er også fra en tid tilbake:

 

                                     Gammelt nytt

 

"Ferskenluen" er strikket som jordbærluene, men med en rad ferskener nederst.

"Trekkspill-luen" et strikket med vekselvis rette og vrange partier. Rullekant nederst og glattstrikk på toppen.

 

Har ikke noe mønster, disse ble til etter eget hode.


Grytelapp-lue

Denne luen er strikket etter en grytelapp-oppskrift! :o)

            

 

Luen ble til i fjor sommer, like etter at jeg hadde oppdaget at det fantes en gullgruve av mønster ute på nettet. Den er strikket i Sportsgarn fra Europris. Jeg strikket grytelappen etter oppskriften, felte til passe hodevidde og strikket nedover til passe lengde. Avsluttet med en liten vrangbord. Stor dusk i toppen! Luen ble deretter tovet lett på 40 grader.

 

Spør meg ikke om hvordan jeg gjorde dette, husker ikke så langt tilbake!


Babytrye

Babytrye

UFO-en min ble ferdig den! Har bare vært litt treg med å ta bilde. Den er nå sydd sammen i sidene, og jeg har heklet kanter rundt ermeåpningene og rundt halsringningen. Den strammes i halsen med en heklet snor.

 

Trøyen er i størrelse 0-3 måneder og er kjempeelastisk i vrangbordstrikk. Nå skal jeg bare skylle den opp, så er den klar til bruk.

 

Sneglen er ikke ferdig, men det er ikke min skyld....

Det er datteren min som har dekorert sneglehuset, og hun har bestemt at hun skal lage den ferdig helt alene. Og skrive om det her inne etterpå! :o)

Men først skal hun brodere ferdig et annet prosjekt. Så da får vi vel vente.


Den lille larven Aldrimett

En dag i slutten av november kom datteren min hjem fra skolen med en liten grønn larve i matboksen. Hun hadde reddet den fra å drukne i en dam, og nå lå den der mellom halvvisne løvetannblader og mose.

 

Larven fikk nytt tilholdssted i en gjennomsiktig plastboks med huller i lokket. Den så temmelig pjusk ut, men levde. To dager senere kom snøen....

 

Det er dårlig med løvetenner og annet grøntfor på denne tiden av året. Derfor fikk Larve-liten servert salat neste dag. Det likte den! Et par timer senere var salatbladet betydelig mindre, og boksen var full av lysegrønn larvebæsj.

 

Den lille laven Aldrimett  fetet seg opp på salat i flere uker. Han (eller hun?) ble stor og tykk. Og fargen skiftet fra grønn til lysebrun. Som ekstra snacks fikk han litt persille og mynteblader.

 

For en uke siden sluttet Aldrimett å spise. Uansett hvike fristelser som ble puttet ned i boksen hans så ble de liggende urørte. Eierinnen begynte å bli alvorlig bekymret....

 

I går skjedde Den Store Transformasjonen: Larven ble til en puppe! Aldrimett var blitt til en hvit rullepølse, og skinnet med beina og munnen (!) lå tomt tilbake. Om kvelden var puppen blitt lilla, og i dagmorges var den mørkebrun.

 

Aldrimett ble visst mett til slutt likevel. Nå er vi spente på hva som kommer ut av puppen. Frøken Dings venter på en stor fargesprakende sommerfugl. Mor er litt mer avventende. Men det er i alle fall en spennene prosess!

 

Fortsettelse følger!


UFO-tider

Disse ble ferdige i dag: Ferskenfargete pulsvarmere i Babyull, strikket på pinne #2 1/2. Akkurat passe store til Gullklumpen.

 

 

Dette blir morgendagens prosjekt: en 9 år (!) gammel babytrøye i Nøstebarn-garn og en halvferdig snegl.

 

 

Utrolig deilig å få unna ting som bare ligger halvferdige. Det gir god samvittighet også!


Boble-hatt

Her kommer mesterverket:

                    

Her kommer oppskriften (lett bearbeidet):

Originalen er strikket av et garn som ikke selges i Norge; "Turkish Olive". Men du kan bruke et tykt garn beregnet på pinne #8 eller 9. Jeg har brukt dobbelt Norsk Ullgarn, ca 125 gram. Luen skal strikkes fast og blir i damestørrelse.

Legg opp 72 m på ermepinne #7, strikk 8 omg vridd vrangbord 2r 2vr.

Øk jevnt til 78 m på neste pinne. (=  økning etter hver 12.maske) Strikk en omg rett.

Så begynner boblene. De strikkes slik: Strikk 5 m i en maske ved å strikke 1r - 1 kast - 1 r - 1 kast - 1 r. Snu og strikk vrangt tilbake. Snu og strikk rett. Snu og strikk vrangt. Snu og strikk 2 r sammen to ganger. Strikk siste m rett og trekk de to andre over denne.

Strikk *1 boble 5 r* ut omgangen. Strikk 3 omg rett.

Strikk *2 r 1 boble* ut omg. Avslutt med 3 r. Strikk 3 omg rett.

Strikk *4 r 1 boble*  ut omg. Avslutt med 1 r. Strikk 3 omg rett.

Strikk * 1 boble 5 r* ut omg. Strikk 2 omg rett.

Felling: Strikk en omg der strikketøyet deles inn slik: 19 m, merke, 20 m, merke, 19 m, merke, 20 m, merke. Fell etter hvert merke på HVER omg videre. Det felles slik: Ta første m av pinnen som om den skulle strikkes r. Gjør det samme med neste m. Sett begge m tilbake på venstre pinne slik de nå framstår og strikk dem sammen gjennom BAKRE maskebue. Skift til strømpepinner når det blir for få masker til rundpinnen.

Når det er 10 m igjen avsluttes fellingen. Strikk 10 omg rett opp, strikk 2 og 2 m rett sammen, klipp av tråden og trekk den gjennom de resterende maskene.

 

Copyright 2003 Staceyjoy Elkin, www. RedLipstick.net


The Olive Bobbles Hat

The Olive Bobbles Hat

Denne var så morsom at jeg bare MÅTTE strikke den....

Er nesten ferdig nå, bilde av min lue & oversettelse av oppskriften kommer med tid & stunder.

De som ikke klarer å vente kan finne den engelske oppskriften her:

www.redlipstick/net/knit/obobbles/hml


UFO-luer

UFO-luer

Jeg fikk ånden over meg sent i gårkveld, og vips var to UFO-luer ferdigstrikket!

Den offhvite er strikket i Trofé, den var nesten halvferdig og gikk raskt å strikke på pinne #5.

Den andre skulle egentlig bli en tovet babylue. Derfor hadde lure meg strikket "pelskanten" på tynnere pinner slik at den skulle være passe etter tovingen. Må ha blingset i lampelyset, for det hvite garnet var nok bleket. I alle fall nektet det å tove. Så da ble luen liggende. I går rekket jeg opp igjen pelsen og strikket den på nytt. Får vente til babyen blir litt større da! :o) En liten trøst var at det hvite garnet ble mye mykere etter den mislykkede tovingen.

De gule/grå sokkene fra i går fikk seg en ekstra runde i vaskemaskinen, så nå passer de! Da ble de mine likevel!

For de som ikke er inne i fagterminologien: UFO-er er uferdige objekter som flyter rundt i heimen.

 

 

 

  


Eskimo-poncho

Eskimo-poncho

Her er originalen til nettponchoen min. Den er i grønt Eskimo-garn, sikkert litt bedre å jobbe med enn min variant. Sukk.

Halsen er strikket i ribbestrikk, og resten av ponchoen består av et nett av løsmaskebuer. Frynser nederst.

Har lyst til å lage flere slike, må bare finne noen som kan bruke dem først!


min nettponcho

min nettponcho

 

Denne ponchoen er strikket/heklet av to tråder beigemelert Trofé og en tråd beige akrylgarn. Den ble myk og deilig, men garnet var grusomt å hekle med. Det lugget og floket seg fælt!


Sitrus

Sitrus

 

Da kan jeg endelig legge ut dette bildet. For nå er babyen født og mandarinluen overlevert! :o)

Den orange luen er strikket som jordbærluene, men denne ble altså en mandarin! Den fikk følge av "sitron-sokker"; grønt bråt og gul fot. De glemte jeg å ta bilde av....

Sitron-luen, som er ca størrelse 2-3 år, venter fortsatt på en eier.

  


tovete kjempesokker

Og da var de ferdigtovet. Det tok to runder i vaskemaskinen. De grønne tovet bra mens de gule/koksgrå tovet sånn passe. Lurer på om de skal få en runde til, eller om de skal bli gave til noen som har litt større føtter enn meg. Hadde egentlig tenkt å ha dem selv da...


to par kjempesokker

 

Har strikket to nye par kjempesokker til toving. De grønne er akkurat like "Robin-Hood-sokkene". (som vi sloss om) De koksgrå og sennepsgule har fått hjerter brodert i kjedesting.


"Mette-Marit"-sjal

 

Frøken Dings bestilte "Mette-Marit-sjal", og dette ble resultatet.

Sjalet er strikket på pinne #5 i Trofè-garn fra Idena, mykt og deilig garn som ikke klør. Jeg brukte bare ett nøste på 50 gram. Sjalet er strikket i et enkelt hullmønster og har frynser. Det rullet seg sammen som en pølse, så det er bredere enn det ser ut til. 


hits