Vent n litt!

MARS var jo avtalen vår! Ikke NÅ!!!! HJELP!!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Det ser ut som om jeg kanskje får fulle hender med noe annet enn garn & pinner framover. For Junior begynner å ymte frampå om at han vil ut.

Jaja, da blir i alle fall ikke hentesettet i størrelse 50 for lite. Kanskje jeg får nistrikke noen bittesmå plagg mens jeg fortsatt kan.

Mitt neste prosjekt

Dette var et ypperlig alternativ til flere tøfler! Enkelt mønster & tykt garn.  :o)

Image Hosted by ImageShack.us


Mønsteret fant jeg link til inne på HB: http://toveb.typepad.com/photos/patterns/frilly_scarf.html
Det finnes på både engelsk og svensk.

Da var det bare å gå på jakt i garnlageret!

Varme ftter

Her er spelsautøflene kommet i bruk. Kjempevarme!

Image Hosted by ImageShack.us

De har alt blitt stjålet og gjenerobret; det er gulvkaldt i leiligheten vår. Og flere som fryser på føttene.....


Posen med garn til tøflusene mine kostet meg 5 kroner minus 50% = 2 kroner og 50 øre. Og jeg har fortsatt mer garn igjen. Gjett om jeg er flink til å minne min Fretexgarnkjøphatende mann om hvor økonomisk jeg faktisk er?

Gnagsr & flis i fingeren

Spelsaugarnet fra Rauma/Fretex har blitt tøfler. De mest solide jeg noen gang har strikket! Det var omtrent som å strikke med hyssing, så jeg slo raskt fra meg alle planer om å prøve å tove det. Tror neppe det hadde gått selv om det er ren ull.

Image Hosted by ImageShack.us

Garnet hadde to innfarginger, så jeg strikket en pinne av hver. Det gav fin effekt. Og så heklet jeg picotkant øverst.

Nå har jeg flis i pekefingeren og gnagsår på flere fingre. Garnet var så hardt at jeg måtte ta pauser innimellom. Dermed tok det faktisk flere dager å bli ferdig.

Total fiasko

En gang må jo bli den første. Jeg, som knapt kaster så mye som en avklippet tråd, har kastet et helt strikketøy i bosset. Det blir ingen ammegenser # 2. Frese!!!   

Jeg var i tvil om fargesammensetningen alt før jeg startet. Tvilen ble ikke svakere underveis. Og da jeg prøvde den halvferdige genseren og oppdaget at passformen var mildt sagt misslykket...........

Skal spare dere for det jeg sa da. Men det var så vidt at jeg reddet strikkepinnen før spøtet endte blant brukte teposer og fiskebein.
 
 Image Hosted by ImageShack.us


Hvem VÅGET å si noe om hormoner????!!!!!


Gullklumpen har visst litt av mine gener likevel. For i all stillhet fisket hun elendigheten opp av bossposen og smuglet det inn på rommet sitt. En av yndlingshobbyene hennes er nemlig å rekke opp. Så får vi se om det stopper der.
Litt til meg ogs

Da er ammegenser # 2 under produksjon. Den første er i daglig bruk, men den blir for tykk og varm utover våren og sommeren. Så da må jeg jo ha en til!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Denne utgaven er strikket etter samme prinsipp som den første men med tynnere garn og pinner. Jeg bruker Ullteppegarn fra Gjesdal (kjøpt på salg!) i tre farger. Garnet er utrolig drøyt; jeg er nesten ferdig med bærestykket og har akkurat begynt på det andre lilla nøstet. Her er det sjanser for restegarn tilpulsvarmere mm!

Genseren er "sofaprosjektet" mitt for tiden. Kjedelig glattstrikk, så jeg lager andre småting innimellom.

I sin mors fotspor

eller i alle fall nesten. For avkommet elsker å brodere.

Image Hosted by ImageShack.us

Denne kjøttmeisen har hun broder helt alene. Mønsteret fant hun i en bok med korsstingsmotiver, og hun telte ut alt uten hjelp. Synes hun er flink jeg!

Så får jeg bare leve med at hun ikke vil strikke. Sukk.

Alt har en forklaring

Hektisk garnshopping og utprøving av nye oppskrifter har sin forklaring. For tiden min renner raskt ut. Jeg regner med at det blir lite tid til slike aktiviteter framover. Først skal vi flytte, og så kommer Image Hosted by ImageShack.us Forhåpentligvis i den rekkefølgen. Gulp!

Siden formen ikke er på topp sitter jeg i sofaen med (nokså) god samvittighet. Da er strikketøyet godt selskap. Ellers har jeg strikket meg gjennom både rier og rekonvalesens etter keisersnitt en gang før. Så det er ikke utenkelig at det ender opp et bittelite garnnnøste i sykehusbagen min.... *fnis*

Ingen skrupler

Ser at mange på forumene "mine" bedriver garnslanking/innkjøpsstopp nå i januar. Jeg handler hemningsløst!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Spar Kjøp har 20% avslag på alt garnet sitt. Jeg har vært der. :o)

Og i går befant jeg meg tilfeldigvis like ved et Fretex-utsalg. Og der hadde de like tilfeldigvis 50% avslag på alle brukte varer. Nå er jo ikke garnet brukt da, så jeg regnet ikke med å få det billigere. Men 10 kroner nøstet for Mimosa fra Dale eller 5 kroner for en pose spelsaugarn fra Rauma var jo uansett ikke så ille. De store buntene med "pusegarn" kostet 20 kroner stykket. Dessuten fant Gullklumpen seg noen nøster tynt heklegarn. Det fungerer utmerket som broderigarn, til en mye snillere pris.

Med en utålmodig mann ventende utenfor gikk det i full fart. Så først i bilen på vei videre fant vi ut at jammen, vi hadde jo bare betalt 75 kroner for hele posen. - IIIIK, snu bilen, vi må ha mer!!!!

Nå er ikke motorveier det beste stedet å snu, så noen andre fikk nok resten av det garnet. Snufs!

Du verden!

Og jeg som egentlig ikke kan fordra å strikke babysokker.....

Image Hosted by ImageShack.us

Dillete småplagg som i tillegg må sys sammen er vanligvis noe jeg styrer langt unna. Men her står altså - skal vi se - seks par oppstilt. Wow!

Jeg fant faktisk en oppskrift som ikke var så ille. "Madam Møllers Babysokker" fra Nøstebarn var kjappe og greie å strikke. Faktisk gikk sammensyingen nokså smertefritt også. Så da måtte jeg jo eksperimentere litt med ulike garntyper, pinnestørrelser og fargesammensetninger. Vet ikke om madammen hadde kjent igjen oppskriften sin.....

Det hvite og sorte paret med blomst på er en mini-utgave av de store tøflene jeg strikket en tid tilbake. Samme oppskrift, bare tynnere garn & pinner.

Alle parene bortsett fra ett har alt dradd ut i verden. De naturhvite med heklekant er pakket pent ned i "utstyrskisten" til Junior.

Det gikk jo greit

De ble tykke & gode. De brune har dobbelt garn i hæl og tå, var litt spent på hvilket utslag det ville gi.Men alt tovet fint.

Image Hosted by ImageShack.us

Klare for en runde i vaskemaskinen

Jeg fryser for tiden. Tror kanskje det påvirker strikkerepartoaret mitt litt.....

Image Hosted by ImageShack.us

Disse gigantene skal toves. Det brune/hvite paret er restene fra UFO-genseren. De grønne/hvite er strikket av Artic.

Hmmm....

Nabokatten har visst navigeringsproblemer. I alle fall går hun ofte inn feil dør og ender opp hos oss. Eller kanskje hun bare leter etter Herr Mus?

Image Hosted by ImageShack.us

Herr Mus bor faktisk på boden for tiden. Og i dag kom pusen ut fra samme bod. Uten herrefølge, men med ett av mine strikkete jordbær fra i fjor sommer. Dette var tydelig av stor interesse og ble grundig studert.

Jordbrsesong

Jordbær er godt! Disse må tydeligvis smake mus eller fisk eller noe. For den ellers så verdige damen gikk helt fra konseptene og rullet rundt på stuegulvet. Helt til hun oppdaget at hun hadde tilskuere som lo. Da ble pusedamen litt flat......

Image Hosted by ImageShack.us


Jordbæret overlevde, om enn i en noe redusert form. Men det var forestilllingen verd!

Tffe tfluser

Disse tøflene vandrer snart videre. Forhåpentligvis skal noen kjekke karer slippe å fryse på føttene framover!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Fotvarmerne er strikket av dobbelt garn på pinne # 7. Sålene er i tillegg forsterket med en tynn tråd bomullsgarn. Så det er solide saker; det gikk med ca 200 gram garn per par. Tror vaskemaskinen min er glad for at de ikke skulle toves.

Oppskriften fant jeg hos mamma, hun hadde klippet den ut fra et ukeblad en gang i tiden. Tipper den er minst 30-40 år gammel. Men like god for det!

Detaljer & frustrasjoner

Lena Blidell lager fine ting. Men jeg hadde glemt at hun ikke er like flink til å lage oppskrifter. Knurr!

Image Hosted by ImageShack.us

Å strikke selve sjalet gikk som en lek. Dessuten er jeg såpass rutinert med strikkepinnene at jeg som oftest finner ut av ting selv om oppskriften ikke er perfekt. Men så var det heklekanten rundt da. Der befant jeg meg straks på litt mer gyngende grunn. Og gjett hvor feilen i DETTE mønsteret var????

Jada, den var selvsagt i hekledelen.

For det første var det en stor høydeforskjell mellom luftmaskebuene langs sidene og fastmaskekanten øverst. Ingen forklaring i oppkriften på hvordan dette skulle løses. Og så var det spissene da. De ble jo langt i fra flate uten noen form for øking.

Jeg klarte å "jukse det til" i spissen nederst ved å lage en ekstra luftmaskebue på annenhver runde. Spissene oppe var verre, det ble mange forsøk og opprekkinger før jeg fikk dem sånn noenlunde til. Ikke helt fornøyd, så disse glimrer med sitt fravær på bildet. Ikke alt man trenger å vise fram. 

Men transformasjonen fra gammel arvet UFO-genser til deilig nytt sjal er jeg kjempefornøyd med. Dette kommer nok til å bli flittig brukt. Og denne gangen glemte jeg ikke igjen en eneste knappenål i sengen etter blokkingen...... :o)

Mitt, bare mitt!

Dette sjalet er mitt! Det får ingen! Ikke Herr Mus en gang.

Image Hosted by ImageShack.us

Men den godeste musen har fått seg en luftetur ut fra boden. Her tester han ut det nye sjalet mitt som pledd. Varmt og godt!

Sjalet var raskt å strikke, og mønsteret var enkelt å lære utenatt. Jeg fikk nok garn til 16 mønsterrapporter, det ble mer enn stort nok.

Blh!

PC-en vår bare tuller seg for tiden. Og hver gang den kræsjer forsvinner selvfølgelig alle mine programmer, favoritter og bilder. Nå har jeg lagt inn programmet for kameraet mitt ørten ganger på en uke. Slikt blir det ikke mange innlegg av.

Faktisk ligger det en liten haug med ferdige saker & ting og bare venter på å bli fotografert og udødeliggjort her på bloggen. Men først trenger jeg dagslys, en fotogen modell og en PC som virker og ikke slår seg av hele tiden. For mye forlangt???

Image Hosted by ImageShack.us

hits