Sjal med blonder

Image Hosted by ImageShack.us

Dette sjalet er fra Sys Fredens siste bok "Slå om". Det var kjempelett å strikke, og det gikk med bare ca 30 gram garn. (Litt synd i grunnen, siden det var "slankegarn". Jaja.)

Dette er barnestørrelse, tror jeg må strikke et større sjal også. Grei TV-strikk!  :o)

Litt for ivrig


Image Hosted by ImageShack.us


Som tidligere nevn "lånte" jeg ToneMs ide om å bruke vottemønsteret til lue. Det gikk som en drøm, helt til luen skulle prøves på Gullklumpen. Det ble skorstein! Alt for lang!  :o(

Tilbake på ToneM sin blogg for å studere nærmere: Hvor mange rader med skaller hadde hun strikket?

Jaja, da var det bare å rekke opp igjen fellingen og den siste borden da. Sånn går det når man plagierer. Heldigvis var denne rask å strikke. Og det ser ut som om jeg må lage flere. 

En liten blomst

Image Hosted by ImageShack.us

Ikke verdens tydeligste bilde, men sjalet har altså fått en liten heklet blomst som pynt/lukkemekanisme. Den er festet med en stor sjalnål. I midten har jeg laget 5 støvbærere av sølvtråd med perler på.

Mor Aases sjal

Image Hosted by ImageShack.usRaggegarn og Kid Mohair i skjønn forening! :o)

To tråder mohair, en tråd raggegarn og pinner  # 10 gav et varmt og godt sjal. Oppskriften er den samme som de siste sjalene jeg har strikket. Liker så godt passformen. Jeg heklet en enkel sort kant rundt for å stramme det litt opp. Synes det gjorde seg.

Snn

ser de lange pulsvarmerne ut på. Veldig deilige!Image Hosted by ImageShack.us

Deilig garn!

I min iver etter å bruke opp restenøster kom jeg over dette i en av rollerne. Mer syntetisk enn ull, men veldig mykt og deilig garn. Det ble nok til nesten to par pulsvarmere - de ensfargede har tommelhull og de andre fikk rysjer i et annet garn.

Image Hosted by ImageShack.us


Dette garnet kunne jeg tenke meg å strikke et sjal av. Men da må jeg jo kjøpe mer. ...

Nei, FY!!  *klaps på fingrene*

Sm ftter

Image Hosted by ImageShack.us


Ullklumpens nye sokker er strikket i raggegarn fra SparKjøp. Heldigvis kjøpte jeg bare 4 nøster, for dette var sørgelige greier! Hardt og vondt å strikke med, og etter bare en dags bruk var sokkene fulle av nupper. Nei, takke meg til Mor Aase!

Ullklumpens skumleste lue

Image Hosted by ImageShack.us

Her er endelig luen ferdig og fotografert. :o)

Ullkumpen har alt tatt den i bruk. Det ble ikke knyttebånd, men jeg lurer litt på om den skal få en dusk. Ser for meg en rund hvit dusk med sorte "øyne". Får se om jeg får det til.

Pulsvarmerne er IKKE til Klumpen. De et et bidrag til Fargealongen + at de er med på garnslankingen min. Nå har jeg snart ikke mer igjen av det grå pelsgarnet.

PC-strikk

Image Hosted by ImageShack.us

Når printeren ikke vil samarbeide og man så gjerne vil strikke etter en nett-oppskrift tyr man gjerne til desperate metoder..... 

Til en liten frken

Image Hosted by ImageShack.us


Disse sokkene passer nok best til en liten jente. Det rosa garnet er Kool Aid-farget.

Nr man ikke har kamera

Image Hosted by ImageShack.us
Ikke helt slik mitt bord ser ut, men teselskap er teselskap! *fnis*

Teselskap hos Manne

Image Hosted by ImageShack.us  I dag holder Manne virtuelt teselskap. Slikt må man jo være med på! 
Her er link til selskapet: http://www.madebymanne.com/blogg/  Jo flere jo bedre!  :o)  

Dagens første tekopp ble trukket i åttetiden i morges. Det er min private, fredete tid på døgnet etter at Gullklumpen har gått på skolen og mens Ullklumpen fortsatt sover. Da parkerer mor foran PC-en med noe varm i koppen. Deilig! Etterpå er jeg klar for dagens små og store utfordringer.

Det blir nok mer te senere, for jeg skal ha klubb i kveld. Faktisk drikker ingen av venninnene mine kaffe. Bare te(skje)kjerringer hele gjengen! hihi! Akkurat nå står en nøttekake i ovnen, og en nybakt marsipankringle avkjøler seg på kjøkkenbenken. *nammenam*

Jeg er glad i alle slags te, og her er alt fra ammete, grønn te, sort te, urtete, fruktte og sånne te-granulater i skapet. Alt nytt som kommer må selvsagt prøves ut! Nypete er vel omtrent det eneste jeg IKKE liker. 

Siden jeg fortsatt er kameraløs blir det ikke noe te-drikkebilde herfra. *snufs* Men jeg svipper vel innom sånn litt til og fra utover ettermiddagen. 

Ny -along

Image Hosted by ImageShack.us  Jeg glemte visst å si at Frilly var mitt bidrag til Blad- & fletteskjerf-alongen på www.hobbyforum.no

Tror det blir mange flotte skjerf her, spennende along dette!

Frilly

Image Hosted by ImageShack.us  Dette har jeg på pinnene akkurat nå. Egentlig ville jeg strikke et annet skjerf, men denne oppskriften hadde jeg alt printet ut før teknikken sviktet meg. Så da ble det Frilly.

Jeg strikker min versjon i et pusete, grått blandingsgarn. Mykt og godt, men pyton å strikke med. Det lugger skikkelig! Jeg bruker dobbelt garn på selve skjerfdelen og enkelt på rysjene.

Skjerfet blir fint det, og jeg har tenkt å lage pannebånd og pulsvarmere av resten av garnet. Og så har jeg både holdt meg til januarfargene og  brukt opp garn jeg har hatt liggende lenge.  *stolt*

We call them pirates

Image Hosted by ImageShack.us  Denne luen har jeg nettopp strikket. Men siden jeg ikke får lagt inn bilder må dere nøye dere med denne miniatyren fra oppskriften så lenge.

Jeg strikket min versjon i Daletta på pinner # 3. Den er bare bittelitt for stor til Ullklumpen, så den blir nok hans. Får sette knyttebånd i.  *hehe*

Mamma, som er litt langsynt, beundret den pene, nye luen veslegutten hadde på seg. Helt til hun klarte å fokusere på mønsteret. Dagens beste kommentar var: -"vel, den er jo fin bare man ikke ser så nøye på den."

Gullklumpen, derimot, ville også ha piratlue. Så da må jeg strikke en til. Tror jeg stjeler ideen til ToneM og bruker vottemønsteret og tykkere garn. Den hun hadde strikket på pinner # 4,5 var jo kjempeflott!

Begge mønstrene finner du her: www.helloyarn.com

Jatakk, begge deler!

Image Hosted by ImageShack.us

"Garnslanking" er visst det store i disse tider. På www.hobbyforum.no har Fuglemamma startet et prosjekt jeg har litt sansen for: Man lager sine egner regler og velger eget mål for "slankekuren".

Vel, her er min plan: Mindre fett og mer muskler!  :o)

Jada, vi snakker fortsatt om garn. Så da blir det litt i overført betydning. (selv om det kanskje var en ide ellers også....)

- Jeg skal kvitte meg med alle restenøstene, garn jeg bare har litt av og ikke kommer til å kjøpe mer av.
- Jeg skal bruke opp alt garnet som har ligget lenge, prøve å finne noe det passer til.
- Jeg skal bruke opp garn jeg egentlig ikke er så glad i, så som akryl, pelsgarn, bomullsgarn og en      del blandingsgarn. Ikke kjøpe mer av slikt!

- Jeg skal kjøpe inn mer basisgarn, dvs ullgarn i sort, hvitt + en del andre farger som jeg bruker mye av.
  (det er salg på SparKjøp denne måneden!)

Ellers kommer jeg nok til å kombinere litt, for eks holder jeg på med å bruke opp restene i sort, hvitt & grått akkurat nå. Det er jo januarfargene i Et år i farger. Kommer til å bruke mest mulig av dette garnet til knit-along-prosjektene også.


Dette kan jo bli riktig morsomt!


Sviktet!

Image Hosted by ImageShack.us  PC-en vår er slem! Den NEKTER å samarbeide med printeren, så jeg får ikke skrevet ut oppskrifter. Dermed har jeg strikket en hel piratlue sittende foran skjermen. *firkantøyne*

Nå vil den ikke samarbeide med kameraet mitt heller. Så da blir det ikke noe bilde av luen.

Dobbeltsukk og fres!

Hvem sa at hobby var avslappende? 


hehehe..... *flau*

Et r i farger

Image Hosted by ImageShack.us  Denne -alongen likte jeg: Hver måned har sin/sine farge(r) og det er valgfritt hva man vil lage. Januarfargene er sort, hvitt og grått.

Jeg har et par ideer, vi får se hva det blir til.  :o) 

Det greie med Et år i farger-alongen er at det ikke er noen påmelding. Jeg har meldt meg på en del -alonger som jeg ikke fikk fullført, og da ble det bare stress. Tror jeg skal være litt mindre ambisiøs heretter. Men det er jo så mye jeg vil være med på!

Endelig!

Denne likte jeg!  :O)

Image Hosted by ImageShack.us

Etter et par skuffelser fikk jeg endelig en ny dansk bok med spennende oppskrifter. Ikke noe revolusjonerende nytt riktignok, men fikse vrier på en del "gamle kjenninger".  Faktisk var det flere ting her jeg kunne tenke meg å lage.

Og så var det oppskrift på sjal i kjærlighetsknuter. De forfølger meg visst. Irriterende at jeg ikke får det til!  :o(   Kanskje på tide å prøve igjen?

Hva kan man si

Joda, dette ER gyselig! Fikk hikke da jeg klikket meg inn på  januar -07-utgaven av www.magknits.com og fikk se denne kragen. Men vent nå litt....

Image Hosted by ImageShack.us

"Vidunderet" er satt sammen av ørten forskjellige strikkete blader & blomster. Og hver for seg er de jo supre som pynt på luer, vesker osv, men  gjerne strikket i en litt mindre skrikende farge.   :o)

En gang

skal dette bli til noe fint. Når jeg bare får tid.

Image Hosted by ImageShack.us

Raggegarn, et misslykkt heklesjal i dobbelstaver og den tykkeste rundpinnen min.

Gyngehunden skal få forbli som den er. Den passet bare så godt som stativ. Helt riktig farge jo!

Lue

i samme garn som det gråblå pannebåndet.  Strikket uten oppskrift.

Image Hosted by ImageShack.us

Enda flere

pannebånd.   :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg har eksperimentert litt med garnkvaliteter og -tykkelser: Det brune er strikket etter oppskriften, men i mykt bomullsgarn. Det gråblå er strikket i et tykt blandingsgarn i bomull/akryl på pinne # 7. Da la jeg opp færre masker.

Alle sammen har fått nye eiere.

Sett fra oven

Her er fellingen på luen sett ovenfra.

Image Hosted by ImageShack.us

Egentlig liker jeg ikke måten den er snurpet sammen på. Kanskje jeg rett og slett skal bruke min vanlige luefelling.

Blir visst ikke mye igjen av originalmønsteret her. Dette skulle liksom være en hvit lue med perler. Jaja, sånt skjer.

Black Sea Cap

Dette  er januarluen i  lue-knit-alongen på www.hobbyboden.com

Image Hosted by ImageShack.us

Mønsteret er laget av Grumperina, som også har designet blant annet Odessa.  Dette mønsteret falt jeg ikke helt for, men det var jo greit nok. Egentlig skulle det ha perler, men jeg har strikket "jukseperler" ved å strikke først en rett og så en vrang maske med lyseblått.

Perlestrikk på sort garn er ikke det letteste å fotografere, men det er alså to slike partier på luen.

Ellers synes jeg den ble for kort, samme som Odessa. Så jeg kommer nok til å rekke opp fellingen og strikke på noen cm. En vakker dag....

Varme ftter

Disse fikk en annen eier enn  det som var planen.  Men det får vel gå.

Image Hosted by ImageShack.us

Tøflene er sytrikket av tykt ullgarn og tovet på 60 grader. De ble alt for store, og jeg la dem til side med planer om å dekorere dem og tove en gang til. Men før jeg kom så langt ble de "adoptert" av en som frøs på beina. Så da får jeg vel strikke nye til meg selv.

Snodig garn foresten; det krymper veldig, men rillene forblir veldig tydelige.

Perfekt symmetri

Jeg fikk en amaryllisløk av en venninne for noen uker siden. Slik ser den ut nå:

Image Hosted by ImageShack.us

To stilker med to blomster på hver, helt symmetriske og nøyaktig like lange. (Det ble vist litt feil fra denne kameravinkelen) Og i midten er det to knopper, speiltvillinger de også.

Synes denne er så nydelig, og siden de varer så kort måtte jeg jo "forevige" den.


hits