Blåbærvafler

Noen ting er faktisk morsommere å fotografere enn å strikke. Blueberry Waffles har jeg sett rundt omkring på mange blogger. Og siden jeg er lei av vanlige raggsokker men ikke innstilt på å strikke mønster på synåltynne pinner tenkte jeg at dette var noe å teste ut. Dermed fant jeg fram et enslig nøste Labbetuss-garn og strømpepinner #3,5.

Hele mønsteret var jo bare to omganger glattstrikk og to omganger to rette, to vrange jo. Juks! Trodde det var litt mer avansert.....

Vel, vel, sokkene ble faktisk fine. Og de passet perfekt til Klumpen. Ser at vi er på slutten av to-sokker-av-ett-nøste-perioden, gutten vokser så det skvetter!

Å ta bilder av Ullklumpen iført en eller annen ny strikkekreasjon er ikke lett. De som lurer på hvorfor kan scrolle litt. Eller prøve selv. *anpusten*

003

Avkommet i sofaen mens Madagaskar surrer og går på TV. Sitte i ro så mamma kan ta bilde? Hvorfor det????

(Sokkene har alt vært på tur i gummistøvlene + at de har rukket å samle en anstendig mengde hundehår og støv fra steder mennesker ikke pleier å oppholde seg.)


002

Bakeboller er fine greier! Denne passet jo i fargen også. Den skiftet raskt rolle fra hjelm til fotkamuflasje da mamma kom med kameraet.

001

Se der ja! Et nesten tydelig foto.

Nye vafler er under produksjon. :o)

En ny award

makemydayaward

Fikk jammen denne fra Henrikke også jeg. Tusen takk!

http://http//home.online.no/~arvlar3/

Flere umake par

003

Nye Serpentine Mitts, denne gangen strikket i Opal Hummel. Jeg la opp 64 masker på pinne #2,5. Dette er liksom herrestørrelse, men de ble akkurat passe til mine små hender. Tror jeg ville valgt tykkere pinner hvis jeg skulle strikke flere. 

                                                 opal hummel2

Garnet gav jevne, fine striper, ikke fargefelter som på bildet. Akkurat det synes jeg var helt supert, men det er sikkert irriterende for de som vil ha litt "villere" mønster. Helt øverst på tommelkilen ble mønsteret litt morsommere, men der var det jo rimelig mange masker da. Det blir veldig vide sokker hvis man vil ha den effekten, for fargefeltene er nokså lange. Verken fargene eller mønsteret fikk meg til å tenke på humler da. Synes det ser mer ut som en litt blek tiger.  :o)

005

Jeg valgte å bare fortsette på pulsvarmer #2 uten å lete etter samme farge. Dermed ble de nokså ulike. Men det synes jeg går greit. Mer irriterende med to som blir NESTEN helt like, da ser det bare feil ut. Flettemønsteret forsvant litt i alle stripene, men pyttsann.

004

Et siste bilde av innsiden. Da sier jeg meg fornøyd med dette mønsteret. Jeg brukte 3 dager på dette paret, jeg som er vant til å strikke et par pulsvarmere på en kveld. Så tynne pinner + flettemønster er noe pirk! Nå har jeg nye prosjekter på gang.  :o)

Å ja, her er mønsteret: http://mimknits.com/wordpress/?p=277

Umake par

Ullklumpen dro hjemmefra med to strikkevotter og kom hjem igjen med en. Til tross for intens leting dukket den savnede votten aldri opp igjen. Så da måtte mor på loftet etter garn.

002

Resten av det brunmelerte Smartgarnet visste jeg at jeg fortsatt hadde, men det rustrøde var oppbrukt. Vottene var opprinnelig et restegarnsprosjekt nemlig. Men jeg fant et rødt Smartnøste, om enn litt skarpere i fargen. Det fikk duge.

Vottene er i bruk igjen, og det røde feltet kommer jo uansett inni bråtet på jakken. Dette er de eneste vottene Klumpen godtar, sikkert fordi de er så små og myke at han kan bruke hendene. Tykke polvotter kaster han av seg fortere enn vi får dem på.

Litt styr å telle masker på en godt brukte vott, jeg hadde jo selvsagt strikket dem uten mønster. Men de ble like tilslutt. Ja, bortsett fra rødfargen da. Og jeg må visst innse at jeg trenger bedre lese(strikke)lys eller nye briller. Ble mye mysing dette her.

En berømthetLille Shaun er en stor berømthet!  Bææææ så!


Lyst til å komme på forsiden du også? Sjekk her da: http://www.magmypic.com/


You make my day!

makemydayaward

Har fått denne award-en fra både Solveig og Miriam. Tusen takk jenter!  *klem*

Solveig har blogg her: http://www.solhag.blogspot.com/
Og Miriam finner du her: http://mirrevirre.blogspot.com/

Akkurat nå skjer det en del ting i rl som gjør at både blogging, nettsurfing og strikking kommer litt bakgrunnen. Men jeg kommer sterkt tilbake. Så da var det ekstra kjekt med denne lille oppmuntringen!

Mange som fortjener denne awarden, sender den videre til deg som er innom og leser dette.  :o)

Det beste jeg fikk til

001

Fotoapparatet mitt reagerer laaangsomt. Ullklumpen beveger seg fort. Hele tiden. Kombinasjonen er ikke god.

Vel, her klarte jeg å snike meg innpå ham bakfra.  Resten av billedserien ble særdeles uklare bilder av smokk, ører, hender, fartsstriper, gulv, tak og interiør sett fra rare vinkler. Det jeg prøvde å ta bilde av var kneppingen på skulderen og fellingen under ermene.

Ja, ja......

Å klusse med en klassiker

Kjole til en tøff jente?

001

Neida, det er Klumpens nye vest.

Jeg har strikket bøttevis av Nøstebarntrøyen, og selv om den er veldig god i bruk er jeg egentlig litt lei av den. Dessuten liker jeg bedre å strikke rundt enn fram og tilbake. Her var det tid for eksperimentering!

Rillene nederst er de samme som på originalen. Men jeg synes at de 6 maskene med rillestrikk i hver side blir litt voldsomme når vesten strikkes i store størrelser. Dermed ble de redusert til 2.

Jeg laget ermeringning for å få litt bedre passform. Og så valgte jeg V-hals. Ermeringningen ble bra, V-halsen ble tragisk. Selve genseren former seg etter kroppen, men V-en ble kjempevid pga ribbestrikken. Der for rekket jeg den opp igjen og laget firkanthals. Det fungerte bedre. Og så er det to knapper på venstre skulder. Greit å kunne få den over hodet også nemlig....

Siden jeg brukte to farger måtte jeg hekle en kant fastmaskerer rundt for å kamuflere de lange trådene. Dette gjorde  vesten mindre elastisk.

Vesten ble OK den, men det ble mye regning og opprekking. Og originalen er nok adskillige hakk bedre. Holder meg til den neste gang.

Skal ta bilde av den med Klumpen inni når (hvis) kombinasjonen dagslys og at han holder seg i ro inntreffer.

Luen har fått selskap

Synes egentlig at disse to kledde hverandre jeg.  :o)

003

Mønsteret på begge består jo av to sammen og kast.

Jeg brukte opp resten av Kitten-nøstet mitt + litt til. Så da har jeg nok garn igjen til en ekstra lue. Får se hva det blir til. Pinner #4 til pulsvarmerne, hun som skal ha dem har større hender enn meg.

002

Liker dette mønsteret, kanskje det blir enda flere.

Gemma Beret


luer2008    Januarluen er ferdig!  :o)

Her finner du mønsteret: http://www.knitrowan.com/images/freepattern/gemma.pdf

Jeg brukte et helt nummer tynnere pinner siden det så ut til at luen kunne bli veldig svær. Smugleste en del på diskusjonstråden inne på HB før jeg startet nemlig. Garnet  er Kitten Mohair fra Sandnes Spinneri. Det gikk med knapt ett nøste. Så at flere klaget på at fellingen ikke ble pen, så jeg laget min egen variant. Den ble helt grei den.

001

Fargen er egentlig mørkere rød da. Ikke helt godt bilde, det er vanskelig å fotografere en "baggy" lue uten hode inni.

002

Mønsteret så komplisert ut, men det var egentlig veldig enkelt å strikke.

Luen ble litt vid, men den kunne godt ha vært større. Den var kjempetøff på toåringen min nemlig. På en voksen blir den bare en vanlig lue. Lurer på å lage en til og da øke ut etter vrangborden, eventuelt bruke den oppgitte pinnestørrelsen. Men da må jeg finne et annet garn,  Kitten blir nok for tynt til pinne # 5,5. Synes at # 4,5 var helt på grensen.

Enda flere pulsvarmere! :o)

pulsvarmeralong2008

Da er disse også ferdige. Oppskrift her: http://dinhobby.no/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=240

002

Lenge siden sist jeg strikket åttebladsroser. *smil*

Garnet er gode, gamle Mini Butterfly fra Sandnes spinneri. Et 80-tallsgarn som har gjenoppstått under navnet Kitten Mohair. Syntes nøstene så mistenkelig like ut, og joda. Samme fiberinnhold og samme løpelengde. Ser helt likt ut også. Avslørt!  *hehe*

Pinner #3 og #3,5, og jeg har brukt mini-rundpinnen min igjen! Vi begynner visst å bli litt bedre venner nå.

001

Mønsteret var uten tommel, men jeg laget nå tommel likevel jeg. Strikket inn en tråd over 12 m rett før/etter åttebladsrosen halvvesis i diagrammet, plukket opp maskene etterpå og strikket noen omg vrangbord. Funket helt fint! Her er en vante med innstrikket tråd og en som er ferdig.

Cable Lux Along 2008

sweater


Da har visst jeg også tjustartet. *rødme*

Jeg måtte bare prøve å strikke en liten prøvelapp, men den vokste seg visst stor. Nå er hele bærestykket ferdig.

001

Jeg har brukt mørkebrun Freestyle fra Dale, og det fungerte helt  supert. Det ble tett og fint uten å bli tungt.
Opprinnelig hadde jeg tenkt å lage den i størrelse M, men det blir visst heller S. Tunikaen er veldig vid, og jeg trekker ikke noe særlig oventil.

Ser at noen strikker rundt mens ande strikker den med erme- og sidesømmer. Det frister veldig å gå for den rundstrikkede varianten, men samtidig er jeg redd for at den kommer til å vri seg. I mønsteret strikkes det jo fram og tilbake. Hmmm, litt vrient det der. Tror faktisk jeg avventer litt og ser hvilke resultater de andre tjustarterne får. Alongen begynner jo tross alt ikke før den 15. januar. Har noen andre prosjekter som også skal strikkes på.

Her er et lite detaljbilde, kameraet mitt var relativt samarbeidsvillig i dag:

002

Jeg trodde det skulle bli vanskelig å plukke opp masker pent, men det gikk som en drøm. Ble fint på vrangen til og med! Jeg strikket bærestykket rundt, dvs at annenhver omgang ble vrang.

Da gjenstår bare resten.....

Pulsvarmere for januer

pulsvarmeralong2008

Da er de to første parene ferdige!

Jeg fant et nøste ukjent ullgarn på loftet og tenkte at det kunne brukes. Da pulsvarmerene var ferdige var det fortsatt mye garn igjen, og en rask tur på kjøkkenvekten viste at det ferdigstrikkede paret og restenøstet veide nøyaktig det samme. Da var det jo bare å strikke ett par til. Ble nesten litt skuffet da det viste seg at jeg fortsatt satt igjen med litt garn. Kjekt å få brukt opp alt når man først er i gang.

Vel, her er i alle fall resultatet:

003

Disse var kjappe å strikke. Oppskriften var litt merkelig skrevet, men jeg fant ingen feil i den. Og så kom mønsteret midt på håndbaken! Jeg har irritert meg grønn over mønstre som ble skeive, men dette var perfekt! Det ser "feil" ut når pulsvarmerne ligger flatt, men det blir riktig når man har dem på.

Her er link til alongen: http://pulsvarmeralong.blogspot.com/

Direktelink til  disse pulsvarmerne:http://knittingbloggyblog.blogspot.com/2006/02/diamond-handwarmers-pattern.html

-alonger 2008

Nytt år og nye muligheter.  :o)

Dette skal jeg være med på i 2008:

luer2008  Luealong startet opp at Tittei og Kiwa på Hobbyboden.

pulsvarmeralong2008  Pulsvarmeralong staret av Theka på HB.

sweater  Og sist men ikke minst: Cable Lux Tunic-along staret av petit moa, også på HB.

hits