Stikkestrikk og juksesokker

Jeg har hatt et nøste tykt ullgarn liggende lenge uten å vite hva jeg skulle bruke det til. Helt til jeg fant ut at det kunne bli en ny Thermis.

Som tenkt så gjort. Syntes den ble ganske fin jeg.  :o)

004

Videre nede denne også. Ingen grunn til å gå tilbake på noe som faktisk fungerer.

Så var det tid for fotografering. - "Den KLØØØØØR!!" erklærte modellen.
Den gjorde visst det ja.   :o(

005    003

Satser optimistisk på at vask & tøymykner skal utrette mirakler. Knappene var i alle fall fine, hehe...


Det er ikke plass til tykke raggsokker i Ullklumpens vinterstøvler. Man skal visstnok ikke bruke slikt i varmtforete Goretex'er heller, men jeg synes det blir litt lite med bare strømpebukse og vanlige bomullssokker. Planen har derfor lenge vært å finne fram Opalnøstene mine og de tynneste strømpepinnene. Men på handletur i dag dumpet jeg over disse små herlighetene:

006

4 par til 99 kroner, forsterket ull under foten og pustende ett-eller-annet oppå. Har et par jeg også, og de er faktisk kjempegode og varme. Så EGENTLIG er dette slett ikke juks men veldig fornuftig, ikke sant?  *nikker for meg selv*

Da gjenstår det bare å finne et nytt og mer spennende prosjekt til Opalen. Jubidu!

Gummistøvlene på bildet et Klumpens favoritter. De er egentlig for små, men han finner dem stadig fram igjen. Helst skulle han vel hatt dem på seg i sengen. :o)

Da er neste prosjekt pizza, for jammen er det fredag igjen. Ha en god helg du også!

Snella & Petronella

snellaogpetronella

"Jeg er med og konkurrerer om et gavekort fra herlige Snella & PetronellaDuften av erteblomster sin blogg"


Har sett på de kjempeflotte knappene deres mer en en gang, men de passer liksom ikke helt til min slunkne lommebok. Kan man vinne dem blir det straks en HELT annen sak, hihi!

Er egentlig ikke så glad i å reklamere for produkter på bloggen, men akkurat disse gjør jeg et unntak for. Synes det er et supert konsept, og så er alt laget i Norge. Veldig spennende å lese om oppstarten av bedriften.

Det var forresten noe tull med SprayBlogg i gårkveld pga oppdateringer, så det var vanskelig å komme inn på bloggene. Ser at det fortsatt ikke går å legge inn kommentarer på forrige innlegg.

En liten oppdatering fra heimefronten: En i sengen, en i barneparken (jippi!) og en nysemann 
Selv er jeg faktisk fortsatt frisk. *holder pusten*

Gode bloggvenner

jeglikerbloggendin  "Jeg liker bloggen din godt!"

Denne fine awarden fikk jeg fra Hanne: http://www.hanneshage22.blogspot.com/

Den er opprinnelig laget av en 10 år gammel jente,  her finner du henne: http://solsbittelillerike.blogspot.com/


Så har jeg fått to awarder fra Elin: http://www.strikke-eos.blogspot.com/

marieantoinetteaward12009       niceblogaward1709

"Marie Antionette Award" og  "Nice Blog Award"

Og denne fikk jeg fra Ilje: http://www.ilje.blogspot.com/

kreativbloggeraward1

Tusen takk til dere alle tre. Jeg velger å skrive litt om blogger/blogginnlegg jeg liker spesielt godt  istedenfor å sende videre awarder. Finner mye fint på surferundene mine. Dagens to anbefalinger ligger i forrige innlegg!  :o)

Surfe-onsdag

snufsatsjohost

I dag er jeg hjemme med TO syke unger. Den store ligger under dynen, den lille er fortsatt frisk nok til å kjede seg. Vi har lekt og sett på Teletubbiene og laget kamillete med honning. Stuen ser ut som et takras nå, sukk. Ute regner det. Og vi som skulle på tur i dag, sukk igjen. HildeGV har nemlig laget en liten utfordring:

Blir du med å går en tur?
Gå deg en tur ut i morgen onsdag 28 januar, enten i fjæra, langs veien eller på fjellet!

Hvor enn du vil gå hen, når på døgnet du gjør det eller hvor lang en tur du klarer å gå spiller ingen rolle, bare det er utendørs!

Ta med deg kamera og lag et innlegg i bloggen din om det!

Her finner du HildeGV: http://www.hildegv.com/blog/  (Hvis du er med på HobbyBoden er det en tråd der hvor du kan legge inn link til bloggen din.)

Mulig jeg kan ta en tur ned til postkassen hvis Klumpen tar seg en lur, men det teller nok ikke. Vel, da får det bli litt bloggsurfing som tidtrøyte. På HobbyForum har vi fått en super måte å følge med på nye oppdateringer: http://friendfeed.com/hobbyforum (Litt usikker på om ikke-medlemmer kan se den?)

blogger


Vil bare anbefale to flotte blogger jeg har vært innom i dag:

Gresshoppa lager de vakreste "filleryene" jeg noen gang har sett. Lite som minner om filler her, utrolig fine mønstre og godt samstemte farger. Her finner du henne: http://atelier70n.blogspot.com/

Petunia kjenner nok mange fra før. Hun skriver veldig godt og morsomt i tillegg til å ta fantastiske bilder. Se her hva hun fant på "feil" side av vannet: http://petuniablogg.blogspot.com/2009/01/rtter-i-tilvrelsen.html

Ellers har jeg strikket ferdig verdens mest stikkete Thermis. Skal vaske den og se om den blir litt mykere, ellers blir den kanskje tovet til veske.

.....Og der kom den tredje pasienten hjem. Syk mann også! Da er det vel jeg som står for tur neste gang. *går for å hente mer snytepapir og halstabletter*

sneezy  Ha en virusfri aften! 

Januarpulsvarmere og vår på forskudd


puls2  http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=93&d_id=8&lang=no

Da var endelig disse ferdige også. Trådfestingen tok ....kremt....litt tid.

Garnet er lilla Ullteppegarn fra Gjesdal, og jeg har strikket dem på strømpepinner # 3.

001

Det var jammen noe kjent med knappen for Pulsvarmeralong 2009, hihi! Samme orkideen blomstrer fortsatt den, tror den trives her i huset. Det kan ikke være på grunn av mye gjødsel og omsorg, men samma det. Blomstene er nydelige uansett!

003

Flotte, fargeglade primulaer fikk meg helt i vårstemning da jeg så dem i butikken. Kanskje ikke helt uventet var det en lilla variant som ble med meg hjem. :o)

Det som er litt dumt med vårblomster i januar er at de ikke trives noe særlig. De er nok drevet fram med kunstig lys, og den bleke vintersolen og de korte dagene de blir tilbudt her hjemme er rett og slett ikke nok. Etter bare noen dager begynte den å skrante - knoppene visnet og det vokste opp tynne, lange og bleke blader i midten. Det samme skjedde med mamma sin, og hun er vanligvis mye flinkere med blomster enn meg.

Jaja. Skal prøve å holde liv i den til våren kommer på ordentlig og så plante den ut. Da blir det nok ny blomstring.


002

Pulsvarmerne blir mine. De passer til både Thermis'en og dunjakken. Har oppdaget at noen stirrer litt mye på hodeskallevottene mine, disse passer nok bedre til resten av påkledningen, hihi!

Og så har jeg funnet på noe lurt, tror jeg i alle fall: Jeg hoppet over å legge opp 2 nye masker bak tommelkilen. I stedenfor plukket jeg opp den litt slappe tvertråden på neste omgang og strikket opp to masker vridd der. (akkurat som når man øker ved å plukke opp tvertråden og strikke den vridd) Et voila - ingen huller når jeg plukket opp masker for å strikke ferdig tomelen, det ble tett og fint!

Ha en fin tirsdag alle sammen!  :o)

Oj!

smiley

Akkurat nå er det 95 kommentarer på det forrige innlegget mitt. Ser ut som om jeg har en del flere faste lesere enn jeg var klar over ja. Veldig kjekt og bittelitt skummelt. Men det er mest kjekt altså, absolutt. Tror jeg trenger litt tid på å besøke alle, kjapp hoderegning sier at bruker jeg ca 10 minutter hos hver blir det 950 minutter = ca 16 timer. Da blir det nok noen klager fra resten av familien, hehe! Men jeg lover å dukke opp etterhvert hos alle som har lagt igjen link til blogg eller hjemmeside. Tar den runden ETTER trekningen av gaven tenker jeg.  :o) (Det er fortsatt lov å henge seg på altså.)

Det er jammen en stund siden forrige strikkeinnlegg nå.  De siste dagene har jeg hatt  "husmorhelg", tror det må være solstrålene som tittet fram som fikk meg til å svinge mopp og støvklut.  Dermed har det blitt lite tid til annet. Men nå er endelig siste bidrag til luealongen for januar ferdig:  Let It Snow : http://knithappenshk.blogspot.com/2008/11/let-it-snow.html 

Denne luen var litt .....tja. Mønsteret ble i alle fall ikke spesielt  vellykket. Lange striper med vrangmasker over hverandre forsvinner bare og blir nesten usynlige. Nå valgte jeg et glatt garn og strikket fast for å få vrangmaskene til å tre mest mulig tydelig fram, men det var likevel ingen ubetinget suksess. Hvis jeg noen gang strikker flere kommer jeg til å vippe mønsteret over på siden, da unngår man alle vrangmaskene oppå hverandre.

sneflak  Sånn blir det da.  :o)

Dette tror jeg fungerer bedre. Vrangmasker på rad og rekke ved siden av hverandre går greit, det er de som kommer oppå hverandre som "forsvinner". Får se om jeg strikker en til bare for å teste ut om det stemmer, hehe.


003

I dag var det skikkelig lys midt på dagen, hurra!  Ikke noe hode i nærheten, men det fikk stå sin prøve. Akkurat her ble faktisk mønsteret nesten tydeligere på bildet enn det er "på orn'tli".

006

Og sånn ble det med blitz..  :o( 
Vel, jeg fikk i alle fall med litt av solnedgangen.

Garn: dobbel Mam'selle med glittertråd (jada, akryl! )
Pinner: liten rundpinne + strømpepinner #4.5
Endringer: La opp 88 masker, syntes 80 ble litt lite.

Hei, hvem der?

I følge statistikken har jeg vanligvis et sted mellom 6000 og 8000  treff på bloggen hver måned. Bare noen få av disse legger igjen spor etter seg, og det er ofte de samme som skriver kommentarer.

Jeg er jo litt nysgjerrig da, for hvem er alle de som IKKE skriver noe? Siden antall besøk er relativt stabilt regner jeg med at i alle fall en del er "faste gjester".

Hvis DU er innom og leser dette, gi et lite pip! Hvordan fant du veien inn hit, via Google, et hobbyforum, anbefaling fra andre eller bare helt tilfeldig?

Siden dette egentlig handler mest om min egen nysgjerrighet (fnis) legger jeg ut et lite åte en liten premie til en av dem som svarer på dette spørsmålet.

gaveillu

Blir glad for svar fra dere som pleier å legge igjen kommentarer også altså, alle kan være med. Trekker en liten overaskelse blant dem som legger igjen spor så jeg kan finne dem igjen (mailadresse), og jeg lover å komme på gjenbesøk til alle som legger inn link til egen blogg/hjemmeside. (PS: Noen av dere har blogger jeg ikke får legge inn kommentarer i siden jeg ikke har blogger- eller googlekonto.)

Setter fristen til å være med på trekningen til 31.01.09.

Jeg leste blogger lenge før jeg begynte å skrive kommentarer. Etter at jeg begynte å blogge selv forstod jeg hvor kjekt det var å få tilbakemeldinger, så da ble jeg også flinkere å skrive hilsener hos andre. Det er veldig hyggelig og absolutt ikke noe skummelt!

tastatur

Spent på responen på dette her.  :o)

awarder og en utfordring

award

Har jammen meg fått enda flere av denne jeg!  Veldig glad for det! Og så vet jeg ikke helt om jeg skal få litt prestasjonsangst nå, føler meg ikke alltid så kreativ. Men jeg synes jo at blogging er kjempegøy, og det er veldig spennende å prøve å utvikle bloggen og finne min stil. Jeg trives godt med mixen av litt hverdagsfilosofering, unger, håndarbeid og daglidagse ting, kjekt hvis andre også liker den. Må si jeg er imponert og overrasket over alle responsen på de sølete vottene, hihi!

Jeg har fått awarden fra disse flotte damene:

Fra Guro: http://www.gurons.blogspot.com/

Fra Karna: http://hobbyhule.blogspot.com/

Fra Margrethe: http://blomsterpiken.blogspot.com/

Fra Anlen: http://anlenblogg.blogspot.com/

Sender utmerkelsen i retur til dere jeg, tusen takk! 


Fra Lunamon http://www.blogg.hobbyboden.com/lunamon/ kom det en utfordring. Må innrømme at jeg har "glemt" å svare på noen slike, men i dag slår jeg til :

4 FAVORITTPROGRAM PÅ TV:
Ser i grunnen lite på TV, mest nyheter. Teller det som et program tro? Ellers liker jeg naturprogram og dokumentarer. Har ingen peiling på serier, følger ikke med på noen. Eller jo, jeg liker Hyacint Bucket! Hva var det den serien het igjen da...

TING JEG GJORDE I GÅR:
Strikket, blogget, leverte Klumpen i barneparken, var på biblioteket, vasket klær.....


4 TING JEG SER FREM TIL:

Våren, nye strikkeprosjekter, (hihi) sommerferie, nye venner

4 FAVORITTRESTAURANTER:
Eh, kan ikke huse sist jeg spiste ute. Peppes??
Liker fisk og/eller vegetarmat, spiser lite kjøtt. Og så må den være barnevennlig. Minst mulig knuselig på bordene, hehe....


4 TING PÅ ØNSKELISTA:

En gartner! (Vi har stor hage, og ingen av oss er "hagemennesker") ferie med hele familien, å få pusset opp kjellerstuen, en garnbutikk.


Ingen store avsløringer her da. Og kan man ønske seg fred i verden + nye HW-strikkepinner liksom? Jaja, alt  trenger ikke å være like seriøst. Litt moro må man jo ha.

Ønsker alle en fin helg!


Generasjonskløften åpner seg

- "Kom og se den fine vesten jeg fant link til!"
-"Den er stygg!"

????

-"Hvordan kan du vite det? Du kan jo ikke se den inne fra rommet ditt!"
- "Den ER stygg!"

-"Kom nå hit og SE på den i alle fall da."

( subb, subb.... Frøkna kaster såvidt et halvhjertet blikk på skjermen. )

- "Det var jo det jeg sa, den er stygg. Tantete."

Og vekk var hun.

177sheilalgTantete du liksom. Jeg liker den jeg. Og hvis hun ikke passer seg skal jeg strikke meg en hodeskallegenser med ekstra mye bling på til neste foreldremøte. Så det så!

Her er link hvis du også er tantete og har lyst på ny vest. http://www.berroco.com/177/177_sheila.html

Hva med en tanteknitalong damer?  ;o)

Uteklær og innevær

Sånn ser et par ullvotter ut etter en dag i barneparken. Ikke mye snø her nei.

008

Disse vottene er foresten supergode! Etter flittig bruk i noen uker er de tovet i hånden mens vrangbordene fortsatt er elastiske. De er faktisk så tette at de er tørre inni selv om de er dekket av søle på utsiden. Og søle er det rikelig av her, ekte bergensk blautaskit! Her ligger de i skittetøyskurven sammen med ullbuksen i Mor Aase Raggegarn. Den er inne i sin andre sesong nå og god som gull! Lett tovet av bruk den også, det blir klamt og mye frisksjon inne i regntøyet.

009

En sliten gutt har sovnet på sofaen. Når spørsmålet  (eller kravet) -"Se FILM mamma!" kommer sånn i femtiden er det lurt å si nei, selv om det er fristende å synke ned i godstolen selv akkurat da. Det går vanligvis ikke lenge før poden dupper av, og da blir det sen kveld før han sovner igjen. Sukk. Klarer vi å få ham over kneiken holder han ut noen timer til og slukner som et lys ved leggetid.

Ulltrøyen er Kool Aid-farget, det har holdt i mange vask.  :o)

Jammen er han LANG der han ligger; "babyen" min bruker 104/110 i klær nå. Noe sier meg at det er lurt å starte på neste sesongs ullbukser og gensre snart ja.....

I dag er vi hjemme. Iskaldt sludd pisker mot vinduene og huset rister i vindkastene. Så da blir det en strikke-til-Disneyfilmer-dag da. Eller kanskje vi skal finne fram modellerkittet igjen? 

The Girl Hat & Thermis skjerf

Feminin utgave av januarluen.  :o)

002

Jeg har brukt Ara og pinne # 6.5. For at luen ikke skulle bli potetsekk reduserte jeg maskeantallet til 72 og strikket 2 vr 4 r. Det gikk greit opp med fellingene. 

001

Skjerfet er strikket på pinne # 8 i Thermismønsteret. Kjapt og greit!  Jeg la opp 20 masker og strikket til Gullklumpen sa at jeg skulle stoppe.  Jeg liker skjerf som er make på begge sider, de er enklere å knytte pent. Dette ble tykt, mykt og varmt.

003

Frøken Dings fant ut at hun i grunnen ikke ville ha det likevel  ( - "men det ER en fin farge altså!" ) og har bestilt et ny hals i svart. Jaja...

004

Jeg har fortsatt noen Aranøster igjen, så det kommer nok mer!  :o)

006

Frøken pirat

- "SÅNN vil jeg ha!"

Avanserte unge damer sender forespørsler (eller krav!) på mail til opphavet. Helt fra naborommet.

genser

Avril ett-eller-annet Lavigne har visstnok slik genser.

Veloppdragne mammaer finner straks fram garn & pinner. Og strikker i smug, hehe. Denne fikk hun ikke se før den var ferdig. Heldigvis var den lett å kamuflere i alle posene med garn og strikkeprosjekter. Nål i høystakk!

Bildet lot seg ikke forstørre, så da var det bare å myse så godt som man kunne og ta fantasien til hjelp. Safir og pinne # 3,5 fantes alt i heimen, og målene tok jeg fra en genser jeg visste at passet.

005

Blå topp under var ikke helt vellykket da....

003

Dette må vel kunne kalles en ekte piratkopi?  *fnis*

002

Alle kantene har smale vrangorder + heklekant for å forhindre at de ruller seg. (en rad fm + en rad krepsem)

Så var det hodeskallen da. Jeg fant diagram til en stor, fin hodeskalle på en strikkeveske. Valgets kval ble om jeg skulle strikke den inn eller sy med maskesting etterpå. Jeg valgte ingen av delene. En gang for leeenge side strikket jeg et tøft hodeskalleskjerf fra Knitty: http://knitty.com/ISSUEfall05/PATTyorick.html  Jeg strikket bare skallen  denne gangen og rundet den av øverst. En tur i vaskemaskinen og alle mine sorger var over!  Dermed gjenstod det bare å sy den på og pynte med glitrende perleøyne.

001

Skummel? *moahaha!*

004

Frøkna har retusjert seg selv. Nesten synd da, for hun er det jeg er mest  fornøyd med på bildet. *stolt mamma*

Veldig glad og litt flau...

Jeg har fått flere awarder de siste dagene.

Denne har jeg fått av tre stykker:

award

Solveig: http://www.solhag.blogspot.com/
Minon:  http://siwjakobsen.net/blogg/
Strikkelaura: http://strikkelaura.blogspot.com/Og så fikk jeg jammen en til av denne, også fra Solveig.

utennavnronilawardsyglad

Jeg blir kjempeglad for slike utmerkelser, og litt flau fordi jeg er så dårlig til å sende dem videre. Jobber med saken, tror i alle fall at jeg har en lur idè.  :o)

Sender alle awardene i retur til giverne, tre flotte damer med flotte blogger. *nikker*

Ønsker alle som er innom en fin mandag!  :o)

Moro for hele familien:o)

Modellerkittet har blitt en overraskende stor suksess i heimen, enkelte sloss nesten om det, hihi!

002

Gullklumpen jobbet lenge med denne. Frøkna er en smule perfeksjonistisk. :o)

001

Her har far & sønn kost seg. Dette er altså en edderkopp og en hund. *fnis*

NOEN glemte å rydde etter seg, så modellerkittet ble stående framme og tørke. Krisestemning (og litt kjeftring fra mor) men et par dråper vann og litt elting reddet situasjonen.

002

FISKEN måtte også fotograferes. Den er rosa med gult øye hvis noen lurer.

Fargene har endret seg litt siden dette ble pakket ut, Klumpen produserer store mengder grumsebrunt. Jaja...

Bæ bæ dille-lam

Ullklumpen strikker ikke så fort, så da måtte mor overta. :o)

004

De som gjettet at Klumpens strikkeprosjekt var BenteBs siste dille hadde selvsagt helt rett. Disse popper opp som paddehatter i hobbybloggene for tiden.

Min er strikket i Lovikkagarn på pinne #9. Og her finner du originalen: http://insaknitty.blogspot.com/

005

Jeg begynner visst å få et brukbart utvalg av halser og skjerf nå. Denne er jeg ikke helt sikker på hva jeg synes om. Den ble kanskje litt stor og tykk. Men den er varm og god også da.

Artig hvordan den kan danderes på så mange ulike måter, utgangspunktet er jo bare et lite rektangel i rillestrikk.

Viftehals

logohals1           http://www.123hjemmeside.no/toril/18535546

Ny along!  Jeg måtte bare, hehe!

TorilH Hobbyboden startet denne alongen, og hun har også laget mønsteret til januarskjerfet.

Jeg har startet på dette 3 ganger med ulike garntyper. Til slutt endte jeg opp med Milk & Honey. Jeg bare elsker fargene på dette garnet! Det blir mykt og godt, og til et slikt skjerf gjør det ikke noe at garnet siger litt. Det gjelder bare å finne de rette oppskriftene. "Tanntrollskjerfet" ( http://mimounashobby.sprayblogg.no/1229701192_milk__honey.html ) er i daglig bruk, og det passer til omtrent alt jeg har av klær. Det sier vel litt om mine fargepreferanser ja.  :o) 

009Jeg måtte nøste og styre masse for å få skjerfet noenlunde likt på begge sider, men det gikk relativt bra til slutt.

Dette ble et litt "penere" skjerf, mens det første er greit å bare slenge rundt halsen. Så veldig varmt er det ikke, så det blir nok mest til pynt. Men litt luner det nok uansett.

010

Det er rimelig stor vidde i viftene. Rene sommerfuglen!  :o)

012

Jeg syntes det var vanskelig å få skjerfet til å henge pent, det fungerte stort sett bare når jeg stod i ro. Det ble finere å knytte det som et vanlig skjerf. (Det var til og med Frøken Dings enig i, hihi) på grunn av ribbestrikken som trekker seg sammen ble hullet usynlig. Så da har jeg et skjerf som kan brukes på flere måter.

Nevnte jeg at jeg ELSKER disse fargene?  (Jeg har visst skrevet det noen ganger ja, heheh....)  Og jeg har fortsatt mer igjen, tror muligens jeg kjøpte litt mye..... Da må jeg bare finne neste prosjekt å strikke av det. Ikke flere skjerf, forslag mottas med takk!  :o)

Flere awarder!

Har jammen fått to til jeg!  *glad*

Denne er fra Asterix, tusen takk!  http://pikinablogg.blogspot.com/

utennavnronilawardsygladOg denne er fra Matja, tusen takk for den også!  http://matja.blogg.no/

awardii

Blir veldig glad for for slike utmerkelser. Og så må jeg bare innrømme at jeg synes det er  kjempevanskelig å velge ut hvem jeg skal sende dem videre til. Det er jo så mange flotte blogger og enda flottere bloggere der ute. Får ta meg en bloggrunde og tenke litt.  :o)

Lykke til 10 kroner

Ullklumpens tidligere møter med modellerkitt har ikke vært særlig vellykkete. Han har spist det, klint det utover klærne sine og avsluttet med å kaste alt på gulvet.

I dag ble et lite "egg" med modellerkitt + former med hjem fra REMA1000 sitt tikronersmarked. Og o lykke, han koste seg i flere timer med det!

005

Pyjamasen med biler er en klar favoritt, også på dagtid.  :o)

004

- "Mamma,  lage mele SEIGEMANNAL!"

Utrolig nok ble ikke disse engang smakt på. Noen begynner å bli stor og forstandig.

006

Lang, lang rekke....

001

Storesøster måtte også gjenopplive gamle kunster. Leiren var overraskende god å jobbe med, også for små fingre. Dette var gøy!

Nå er alt ryddet vekk og det er fredagskveld. Ha en fin helg alle sammen!  :o)


Baskerlue

Denne hadde jeg rett og slett glemt å blogge.  :o)

003

Strikket etter mitt eget mønster (baskerlue II) i et italiensk garn fra loftet. Fargene er ikke så skarpe i virkeligheten, bunnfargen er svart. Fotomodellen min utbrøt - "Å nei!" da jeg kom med luen, men hun gikk med på å posere dersom hun fikk bli sittende i sofaen og se på film mens jeg fotograferte. Primadonnanykker, høh!

Minner om at det ligger baskerlue-oppskrifter her for de som vil ha:

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1228513358_baskerlue.html
http://mimounashobby.sprayblogg.no/1228904000_baskerlue_ii.html
http://mimounashobby.sprayblogg.no/1228909589_baskerlue_iii.html

Se han strikker!

Noen har skjønt det. Slik fant jeg avkommet, i dyp konstentrasjon med strikkepinnene.

003

Gullklumpen surfer på hobbyblogger og kommer med linker til ting jeg må strikke. Så da var det vel bare dette som manglet.

002

Klumpen trekker ut pinnen i strikketøyet når han er sint på meg. Men denne gangen hadde han visst ikke tenkt å sabotere. Han holdt på i nærmere 10 minutter før han gikk lei av "strikkingen". Eller muligens det var fotograferingen han gikk lei, hehe!

001

Hva dette skal bli får dere se snart. Et lite hint: Det er en ny hermis.   :o)

Thermis hermis

ALLE, og da overdriver jeg nesten ikke, strikker denne for tiden: http://krisknits.blogspot.com/2008/12/thermis.html
Thermis-dillen startet der diller ofte starter, nemlig hos Bente B: http://www.bentemor.com/blogg/

På bloggrundene mine har jeg sett denne halsen i alle slags varianter, og det begynner å komme en del tilbakemeldinger om hvordan den er i bruk. Det jeg har fått med meg som det vesentligste er at garnet bør være litt tykt og mykt men med god hold. Flere klager på at deres Thermis'er siger ut og blir slaskete etter kort tid. Alpakka og superwash-ull blir gjerne litt for slapt.

Jeg tok en tur på loftet og fant fram et nøste Ullteppegarn og et nøste Monty, (utgått garn fra Dale) begge i lilla. Jeg er nok ikke av de sarteste når det gjelder kløe, og Monty-garnet er mykt og godt. Satset på at pinne # 4,5 ble bra, det ble i alle fall fast og godt.

007

Min Thermis er videre nede enn oppe. Jeg kan jo selvsagt si at det var planlagt slik, men egentlig oppdaget jeg at den ble for vid etter å ha strikket den nederste ribbekanten. Dermed felte jeg noen masker på rettomgangen på 1. rille. Det som i utgangspunktet var latskap - jeg orket ikke rekke opp igjen - viste seg å bli særdeles vellykket. Halsen ligger mye finere rundt skuldrene enn de som er strikket rett opp. Litt flaks må man ha!  :o)

004

Knappene er i glass, sorte med en lilla fasett på den ene siden. (Jada, jeg vet at det ikke synes på bildet, sukk. Men de ER fine!) Det ble fint med italiensk avfelling, kanten ble elastisk og pen.

005

Tino har laget mønster til en lue som passer til: http://tinoshobbykrok.blogspot.com/2009/01/lue-til-thermisen.html

001

- "Hva i all verden skal det der forestille?" lurte Gullklumpen. Hun syntes halsen så rimelig teit ut. Så da blir det foreløpig bare en av denne. Men den er min!

Lilla & sennpesgul var i grunnen ingen heldig kombinasjon, hehe. *går for å skifte genser*

Helsprø damer!

- "Mamma, det er noe INNI nøstet!"

Gullklumpen hadde slått kloen i det digre Ara-nøstet fra premiepakken min. Hun hadde alt lagt inn bestilling på et stort skjerf. En pm fra Tittei mer enn antydet at hun hadde rett. Så da var det bare å begynne å nøste opp i det hele.

005

Gullklumpen tok jobben. Her titter noe grått fram.

006

Det ble mange smånøster, og noe spennende ble fisket fram fra giganøstets indre. Hele prosessen tok faktisk over en time.

007

Frøkna klager over vonde håndledd og krever ekstra ukelønn for alt arbeidet. Frykten for å få for lite Ara til skjerf forsvant nokså raskt. Det var MYE av det. Selv er jeg nesten i sjokk over alt som dukket fram. Dere er ikke riktig kloke damer! Fire nøster Sandnes alpakka + Knit Picks-pinner. Får nesten angst ved tanken på at Klumpen løp rundt med det nøstet, men alle pinnene var heldigvis hele.

Tusen, tusen takk Tittei og Kiwa, jeg er helt overveldet og nesten målløs. Og det siste skjer IKKE ofte, bare spør mannen min, hehe....

Nå skal en lykkelig garn- og pinneeier legge seg og drømme om nye spennende strikkeprosjekter.  :o)


Min, bare min!

Det ble trukket en vinner blant de som hadde strikket alle luene i Luer for huer 2008. Og gjett hvem som ble den heldige?  *smiler bredt*

I går dro jeg og Klumpen innom postkontoret for å hente premien. Vi hadde blitt tipset om at det kunne være lurt å ta med trillebår, så jeg var rimelig spent på hva det kunne være. En storøyd gutt holdt godt fast på en diger SMART-eske hele veien hjem. -"MIN!" Den skulle ingen andre få nei!

Vel hjemme ble esken revet opp. Og se hva som var i den:

001

Mørk burgunderfarget Heilo, blåspettet og svartspettet Sisik og et kjempenøste Ara. Jippi! Og jammen var det sjokolade også. Hobby passet jo perfekt her, hihi!

Klumpen liker sjokolade. Han vet også at melkesjokolade er "aua magen", (laktoseintoleranse) så han godtok at disse var mamma sine og at han fikk noe annet godt. Dermed trodde jeg at jeg skulle få pakke opp de små ullne godbitene i fred og ro. Men neida. -"MINE!!!!!"

003

004

Tror jeg har fått en konkurrent jeg. Tøffe gutter strikker jo, så dette kan bli gøy!

Tusen takk til Tittei og Kiwa for en flott premie!

En stripe her og en stripe der...

Jeg har meldt meg på tre alonger i år: luer, pulsvamere og skjerf/halser. Veldig gøy, luen er ferdig, skjerfet påbegynt og pulsvarmerne under planlegging. Så alt burde jo være fryd og gammen. Men det er liksom noe som mangler......

På bloggsurferunden min fant jeg ut av det: Alt jeg strikker på for tiden er jo etter mønster! Og jeg som egentlig ikke utstår ferdiglagede mønstre. Reproduksjon (og nå snakker vi ikke om babyer) er ikke min greie, jeg vil finne på selv! Jeg koser meg når jeg kan tømme en pose restegarn utover gulvet, sette meg ned midt oppi alle nøstene og tenke ut hva de kan bli.

Vel, da legger vi alongstrikketøyene til side en stund og finner fram rollerne på loftet. Hos Tittei http://www.tittei.net/?p=308#comments fant jeg et fint stripete alpakkaskjerf. Glattstrikk på langs var en ny vri, det ble for- og bakside og kanter som ruller seg. Egentlig ganske kult. (Ups, et ord jeg ikke har lov å bruke. Frøken Dings får anfall når damer på min alder sier "kult". Vi er vistnok akkurat det motsatte, heheh. )

Klumpen trengte (vel, alt er relativt) et nytt skjerf, så da ble han den heldige mottaker denne gangen. Rester av Babyull og 250 masker på pinne # 3. Med 4 pinner på hver stripe ble det 14000 masker å strikke + heklekant rundt. Skjerfet er inspirert av det Tittei strikket, men jeg laget noen riller i håp om å redusere rullingen. De hjalp ikke så mye da. Pyttsann, skjerfet ble helt OK det, i alle fall etter massiv damping. Og jeg har fortsatt masse rester igjen.

005

Da jeg skulle rydde sofaen fant jeg den siste ELLOS-katalogen under et teppe. Ser ut som om inspirasjonen har kommet fra flere steder, hihi! Jeg satt og bladde i denne like før jeg startet på skjerfet, men jeg husket neimen ikke dette sengetøyet. Underbevisstheten har visst jobbet litt på egenhånd.

004

006

Da ønsker jeg alle en god helg!  :o)

Kaffe for pingler

Jeg har vokst opp i en kaffedrikkende familie. Det tok aldri mange minuttene før duften av nytrukket kaffe spredte seg i huset straks førstemann hadde stått opp. I min pure barndom stod kannen med kokekaffe og putret på komfyren, senere ble den byttet ut med kaffetrakter. Og klokken 5 hver ettermiddag MÅTTE pappa ha kaffe med kake til. Thermosen med sitt brune innhold var med på alle litt lengre søndagsturer. Og så var det alle familiebesøkene da - kaffe, kaffe, kaffe og kaffe! I tilegg bodde vi slik til at duften fra Frieles kaffebrenneri kom smygende når vindretningen var riktig. (Det gjør vi foresten fortsatt.)

003

Jeg måtte ned til mamma og ta bilde. Kaffeboksen er fra før jeg ble født og har vært i daglig bruk siden tidlig på 60-tallet. Kaffetrakteren er relativt ny, de blir utslitt etterhvert.

Nybrent og nytrukket kaffe dufter nydelig, men til tross for tapre forsøk klarte jeg aldri å få ned det bitre brune sølevannet. Store mengder sukker og melk hjalp ikke, det smakte uansett py. Dessuten fikk jeg hjertebank og begynte å svette etter et par slurker. I kaffebesøk drakk jeg brus sammen med ungene.

Te var noe i gule poser som stod innerst i kjøkkenskapet. LIPTON-esken kom fram et par ganger i året når en tedrikkende onkel kom på besøk. Det var nok før den tiden da ting hadde datostempel, lurer på hvor mange år den pakken varte? Den smakte heller ikke spesielt fristende. Først da jeg kom godt opp i tenårene oppdaget jeg at det faktisk fantes andre tetyper enn gul LIPTON og sur nypete. Da åpnet det seg en ny verden av smaker, og mitt kjøkkenskap per i dag har vel både mengde og utvalg som en middels stor tebutikk. Med en mann som heller ikke drikker kaffe går det med mange tekopper hver dag. Og så har jeg et glass pulverkaffe innerst i skapet. Det har visst gått ut på dato....

lipton392b     nescafe20gulliSå fikk jeg noen små poser smaksatt kaffe i en pakke fra en strikkevennine. De ble puttet i esken med teposer, og et par av dem forsvant ned halsen på kaffedrikkende gjester. (De ble nok lykkelige over å få noe slikt hos oss hehe.) Men den med karamellsmak så veldig fristende ut. Noen ganger tok jeg et par korn pulverkaffe i kakaoen for å få litt mer "voksen" smak. En teskje cafè caramell sammen med kakaoen, og jeg var hektet! 

001

Dumt at karamellkaffen bare selges i pakker med assorterte smaker, men den med vanilje er også ganske god. Så da kan jeg kanskje endelig si at jeg drikker kaffe? Pingleversjonen, men dog!  :o)

Ble visst reneste merkevarereklamen dette her, hihi. Men med mitt forbruk (en sånn lite pose holder til ca 5 kopper kakao) blir jeg nok aldri deres beste kunde uansett.

Tante Brun, Tante Fiolett og Tante...eh...Turkis

9788242132833

Neida, jeg TULLER ikke med Elsa Beskow. Men jeg har strikket luer til "tantene" i Klumpens park. Og da ble det litt utradisjonelle farger.  :o)

004

Disse skulle vært både avlevert og blogget i fjor, men så ble jo alle syke. Klumpen var ikke i parken hele den siste uken. (Himmel, han har vært hjemme i TRE uker jo, ikke rart han går på veggene!)  I alle fall, luene ble lagt til side, for det var jo fryktelig lenge til parken åpnet igjen og jeg hadde masse annet å gjøre. Nå er det ikke så lenge til mer, det er faktisk i dag. Her skal det smøres niste og kles på mange lag med ull, for nå drar vi snart.

Knappene ble sydd på i gårkveld under streng overvåkning av frk farge- og designkonsulent. De jeg først hadde valgt ble raskt forkastet. Jeg er visst temmelig håpløs.... Den turkise luen fikk "tutt" på toppen etter pålegg fra den samme damen. Sånn ble den seende ut til slutt:

(Den er altså turkis med limegrønne biser, IKKE blå og gul. Sukk.)

006

Noen kjenner den kanskje igjen fra dette innlegget: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1229616831_en_ufrivillig_pause.html#comment
De som gjettet at det noe tåkete bildet var en lue hadde selvsagt helt rett!  :o)

The Boy Hat

Nytt år med luealong! (Vi trenger visst en ny knapp med 2009 på, men det kommer nok etterhvert. )
 
Første lue ut var denne: http://limulusknits.blogspot.com/2007/11/boy-hat.html 
( eller http://www.ravelry.com/patterns/library/the-boy-hat hvis du er på Ravelry )

Litt artig, for den hadde jeg uansett planlagt å strikke.

Luen så ikke mye maskulin ut underveis i strikkeprosessen:

001

Jeg skulle legge ut bilde i går, men så var det å få gjort det i løpet av de få timene med dagslys da. Ingen hoder var å oppdrive, så da ble det en fotball(!) som fikk jobben. Luen er i alle fall tøyelig!

007


I dag skulle vi ut på tur, og da hadde sannelig noen funnet seg et nytt hodeplagg, hehe. Så da ble samme noen snikfotografert bakfra.

003

Garnet er rester fra en genser jeg strikket for nesten 20 år siden. (Den som sparer den har. Så det så!) Brukte dobbel tråd og pinne # 4,5, så den ble veldig tykk. Tror jeg skal strikke en ny på pinne # 4 med litt tynnere garn. Mener dette er ull/viscose, det sorte er i alle fall ull og den grå effekttråden det er spunnet sammen med kjennes som viscose. Så da sier vi det. ;o)

Awarder

Jammen har jeg fått flere awarder!

award   award31

Disse to fikk jeg fra Heklejenta, tusen takk! http://blogg.hobbyboden.com/Heklejenta/

whiterose

Og denne fikk jeg fra Heidi/Kattemor: http://heidi.bloggagratis.se/#1239885  Ble nesten helt stum her!

Utrolig kjekt å få slike utmerkelser,  blir veldig glad for dem. Sender disse videre til alle mine gode bloggvenner, ingen nevnt og ingen glemt! 

Muffins party

teselskap

Muffin
har invitert oss på party i kveld, og det må man jo være med på!  :o)

Her er det festen holdes: http://muffinmamma.blogspot.com/

Jeg strikker med sort garn og håper fellingene kommer på riktig sted.  *myse* Utrolig så utydelig den fargen har blitt da. For det kan vel ikke være synet mitt som er problemet?

002

I alle fall, med en kopp te går alt så mye bedre. Jeg ble faktisk ferdig :o)

009

Hva jeg har strikket får du se i morgen. Hvis ikke dagslyset avslører noen feil da. Nå drar jeg tilbake til partyet for å sjekke stemningen!

Gjett tre ganger

om jeg gleder meg til mandag når barneparken åpner igjen?

004005

Sorry, riktig svar på dette spørsmålet gir ingen premie. Eller foresten, jeg kan jo lodde ut en helaften med Klumpen. Uten meg. Noen som er interessert tro?

Utrolig så "kreative" unger blir når de kjeder seg. Og ferie kan faktisk bli temmelig kjedelig i lengden. Hverdager med rutiner og faste aktiviteter er i grunnen mye bedre. Glad jeg ikke jobber i barnehage akkurat nå og må ta imot en bunch hypre unger som har fått overdose av søtt og har vært oppe alt for lenge om kveldene. (been there, done that...)

Til og med frøken tenåring er klar for skole igjen nå. Tenker pipen får en annen låt når vekkerklokken ringer på mandag, hehe!

Jaja, først skal vi ha helg. Akkurat nå snør det ute, får den ligge litt blir det aketur i morgen. Det er i alle fall gøy!

hits