Trist

Sliter litt med konsentrasjonen her jeg sitter. For rett bak meg jafser et digert gult monster i seg nabohuset. Det skriiiker i spikre og singler i glass. Og monsteret liker visst best å spise om natten. Da er det ikke så mange biler som vil forbi. For noe dager siden åt det det første nabohuset, og snart står det tredje for tur...

 

 
 


Denne utsikten har vært den samme så lenge jeg har levd. Nå får vi Bybanen som nærmeste nabo. Og jeg kjenner at jeg IKKE bare gleder meg til det...

 

 

 

 

 

Huset vårt blir spart, men nabolaget blir helt forandret. Og HELT trygg kan man tydeligvis ikke føle seg uansett:

 

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Tar-huset,-sparer-14-sekunder-1241612.html

http://www.bt.no/forbruker/husoghjem/Fikk-ikke-vite-om-riveplaner--1242652.html

 

 

Jaja. Det blir nok bra til slutt. En gang i 2013 er visst byggingen utenfor her ferdig. Og hvis banen er i rute så kommer vi oss vel både til Lagunen og til sentrum. Men etter sist lørdag kjenner jeg en viss skepsis. Det ble en laaang kveld og mye stress for å komme seg hjem, og tidligere samme dag hadde gemalen og Klumpen ventet i en time på Bybanen på grunn av "driftsvansker". Ingen informasjon da heller.

 

Vel, vel. Det blir mindre tid til å ergre seg over Tullenor i alle fall. De ble liksom litt puslete i sammenligning...

 

 

Nå gleder jeg meg til klokken blir 15.00, for da pleier de å slutte av for dagen. De starter ikke opp igjen før sånn rundt leggetid, så man kan da ikke klage på å ALDRI få pauser. Middagshvil er tingen!

 

 

 Ha en fin dag! Og se opp for gule monstre!

 


En UFO mindre!

Et par timer tok det, så var dette skjerfet ferdig. En enkel heklet picotkant + festing av noen tråder og vips! hadde jeg fullført en gammel UFO. Deilig!

 

 

 

 

Skjerfet ble ikke så langt, og det veier bare ca 90 gram. Men det blir en fin fargeklatt rundt en liten hals. Til "penbruk" altså, sånne skjerf er fy-fy i barnehagen eller andre steder der de kan henge seg fast i noe.

 

 

 

 

En modell å stole på, hehe. Den samarbeider i alle fall...

 

 

Nå ligger dette i haugen med ting som skal skylles opp, garnet er nok ikke av nyeste årgang. Og så var det bare å finne fram neste prosjekt fra haugen. Tror det blir den grå kjole-tunikaen.

 

 

Ha en fin søndagskveld!


To skritt fram og tre tilbake

Neida, jeg HAR ikke glemt buksene som skulle lappes.  Men de formerer seg! Så akkurat nå er jeg litt på defensiven, sukk.

 

Klumpen dro i barnehagen iført en relaivt tykk svart ullstilongs + en rød ullfrottebukse fra Janus. Da jeg hentet ham igjen hadde den ytterste buksen bare ett gjenlevende kne. Og det var for sikkerhets skyld hull i den innerste også. :o(

 

 

 

 

Det ene kneeet er så lasete at jeg tror jeg må lappe det både inni og utenpå. Stoffet er rett og slekk slipt helt bort, det er bare noen trådender igjen.

 

 

 

 

Et lite hull på det andre kneet også. Og stoffet er helt tynnslitt. sukk.

 

 

  


Merkelig nok hadde han ikke noen sår eller merker på knærne. Jeg spurte om han hadde falt da de var på tur. Men neida, han hadde bare lekt med biler på gulvet inne.

 

Tviler ikke. Dongeribuksene hans ser likedan ut. Tror jeg dropper å prøve å finne slitesterke ullplagg. De må i så fall inneholde armeringsjern, sukk. Det blir nok bukselapping som "kveldskos" idag ja.

 

 

Ellers er jeg ferdig med et bittelite prosjekt:

 

 

 

 

Nye votter til Klumpen, strikket i Labbetuss på pinne # 3 uten oppskrift. Votter er også forbruksvare; enten tover han dem ihjel eller så forsvinner de bare. Så da får vi se hvordan disse blir i bruk. Hvit bunnfarge var nok ingen genistrek, men man tager hvad man haver.

 

 

Lille Bølle skal på ski med barnehagen. Så da passer nok tittelen på innlegget litt til ham også, hehe. Det blir fort to skritt fram og mange tilbake på skitur for første gang.

 

 

Da håper jeg at du får en fin helg!  :o)

 

 


5'te i 5'te med 5 stykk!

Lurer du på hva i all verden dette betyr??? Det er "bare" en ny along altså. Sakser fra tråden inne på Hobbyverden:

 

 

Første "skikkelig" produksjonskonkurranse ! :) (Vi-gjør-ferdig: 5 i 5 med 5! )


Mange kaller det UFO, vi kaller det "Gjøre ferdig" Vi syns det høres mye mer positivt ut !

5'te i 5'te med 5 stk

Vi sparker i gang en konkurranse som skal være ferdig 5 Mai (5 i 5 med 5) med fem uferdige prosjekter ! De må være påbegynt for å telle som en uferdig ting. Evnt innkjøpt materiale/garn og dermed en "neeeesten påbegynt" ting.

Kriteriene er:
- Du må ha 5 uferdige ting å stille med
- Du må ta bilde av tingene og legge ut her i tråden, ved påmelding
- Du må huske å legge inn bilde, og krysse av i innlegget ditt - etterhvert som du blir ferdig. Når du er ferdig med alle 5, legger du bilde og tekst i oppsummeringstråden som vil bli lagt ut her i dette forumet!

Vi er spent på hvor mange som faktisk har 5 uferdige ting liggende, som vil bli med ! Premien er en flott gavepakke, med masse godteri for oss som strikker !

  

 Kremt. Jeg hadde visst 5 UFO-er og vel så det ja.
 
 
 
 
Startet kjekt med å sjekke prosjektsiden min på Ravelry, og det var jo ikke så ille. Men så tok jeg en tur på loftet....
For å si det sånn - å legge ut prosjektene på Ravelry HAR en viss effekt. Jeg har blitt flinkere til å fullføre eller rekke opp igjen siden jeg rotet meg inn dit. Men jeg har massevis av før-ravelrisk grums og grams. Huff og huff!
Like godt å hoppe i det som å krype. Here we go!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Barneskjerf heklet av arvet brodèrgarn i ull. Mangler kant rundt + festing av en cillion tråder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Strikket veske fra DROPS. Denne fikk jeg vondt i hendene av, så jeg får strikke litt og litt til den er ferdig.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lue i restegarn. Skal rekke opp til under den hvite stripen i hullmønster, den ble bare rar. Så får vi se hvordan den blir til slutt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tunika/kjole fra DROPS. Denne er nesten ferdig, men jeg må rekke opp igjen og endre på bærestykket. Grunnen til at den ble liggende er at jeg strikket den midt i en veldig vond periode. Mistet både pappa og svigerfar i løpet av en knapp måned, og det ble nok strikket litt vel mange vonde følelser inn i denne...
 
 
Det ER jo en fin tunika da, så jeg fullfører og ser hvordan det blir å bruke den.
 
 
 
  
Cable Lux Tunic.  Mørkebrunt garn og ørten fletter fikk øynene mine til å krysspeile. Skal prøve å strikke den ferdig i en forenklet utgave. Flettet bærestykke er jo også pent, eller hva?
 
 
 
 
Jeg har enda flere UFO-er, men jeg tenkte å starte med disse. Der hadde vært deilig å få dem unnagjort!
 
 
 
 
Heng deg på du også da vel! Tror de fleste har noen uferdige prosjekter gjemt bort innerst i skapet et sted.

Tricorder Hat - på norsk!

Jeg har fått lov av Katherine Fagan til å oversette oppskriften og å legge den ut på bloggen. Så her kommer den på norsk!  :o)

 

 

  

 

TRICORDER HAT

 

Mr Spock hadde på seg en ull-lue for å skjule ørene i Star Trek-episoden "The city on the edge of forever" i 1967.  Og selvsagt er en tricorder obligatorisk for ethvert medlem av mannskaper på Enterprise når de er ute på oppdrag.

 

(Her kan du lese litt om hva en "tricorder" er:http://en.wikipedia.org/wiki/Tricorder ) 

 

 

Navnet beskriver også snorene på luen; de henger sammen 3 og 3 i vifteform på toppen og deler seg nedover. Og nederst blir vrangborden som en slags jukse-dusker i endene. Oppskriften er opprinnelig tenkt som en herrelue, men den kan bli en fin damelue også. Mønsteret er "Two Color Twisted Ladder" fra Barbara G Walkers "Treasury of knitting patterns vol 1". Teknikken kalles mosaikk-strikking og bruker to farger. Og den lille vrien på de løftete maskene ser ut som fletter.

 

 

Materialer:

Tykt garn i to farger, passende til strikkepinne #6. Det gikk med mindre enn en bunt av hver farge.

 

Liten rundpinne og strømpepinner 6 mm + en stor butt stoppenål.

 

 

Strikkefasthet:

20 masker i mønsterstrikk = 4 tommer (ca 10 cm) Luen på bildet måler 9 tommer i bredden når den ligger flatt, og modellen som har den på seg har et hodemål på ca 22 tommer.

 

For å lage en større lue kan man legge til et masketall delelig med 15. Eventuelt kan man også beholde de 6 feltene og heller endre antallet masker mellom de loddrette snorene. Da må man også tilpasse vrangborden slik at det stemmer videre oppover. For eks  *2 rette, 2 vrange* for en mindre lue og *2 rette, 4 vrange" for en større lue.

 

 

Two Color Twisted Ladder-mønster:

Maskene på 3. og 4. omgang tas løse av med tråden på baksiden.

 

Omgang 1: Strikkes i bunnfargen.

*Strikk den andre masken i bakre ledd uten å slippe den av pinnen. Strikk så den første masken og slipp begge av samtidig. Strikk 3 rette*

 

Omgang 2: Strikkes i bunnfargen.

*2 rette, 3 vrange*

 

Omgang 3: Strikkes i mønsterfargen.

*2 løst av, 3 rette*

 

Omgang 4: Strikkes i mønsterfargen.

*2 løst av, 3 vrange*

 

 

Vrangbord

Legg opp 90 masker på rundpinne #6 med bunnfargen. Strikk 5 omganger med  *2 rette, 3 vrange*.

 

Selve luen

Strikk luemønsteret til arbeidet måler ca 5 tommer, avslutt med omgang 4.

 

Felling

Fellingen utgjør ca 2 tommer i høyden. Vil du ha en lengre lue kan du strikke flere repetisjoner av luemønsteret. Hver repetisjon utgjør ca 1/2 tomme.

 

Kutt tråden til mønsterfargen. Hele fellingen strikkes i bunnfargen.

 

  

1. omgang: *2 r, 2 vrange sammen, 1 vrang, 2 rette, 3 vrange, 2 rette, 1 vrang, 2 vrange sammen* ut omg. (78 masker)
 
2. omgang og alle partallsomganger: rett over rett og vrang over vrang.  
 
3. omgang: 1 r *2 r sammen, 1 vr, 2 r, 3 vr, 2 r, 1 vr, 2 r sammen* ut omg. (66 masker)
 
5. omgang: *1 r, 2 r sammen, 2 r, 3 vr, 1 r, 2 r sammen* ut omg. (54 masker)
 
7. omgang: *2 r sammen, 2 r sammen, 3 vr, 2 r sammen* ut omg. (36 masker)
 
9. omgang: *3 r sammen, 3 vr* ut omg. (24 masker)
 
11. omgang: *2 vr sammen* (12 masker)
 
 
 
Klipp av tråden, trekk den gjennom de resterende maskene og fest godt. Fest alle løse endrer.
  


Mønsteret er copyrightbeskyttet og tilhører Katherine E Fagan, http://www.kefagan.wordpress.com Utgitt i januar 2008. Det kan skrives ut til personlig bruk og også benyttes til veldedighetsformål men ikke gjengis på trykk eller elektronisk uten tillatelse.
 
 
Det engelske originalmønsteret finner du her på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/tricorder-hat 
Lykke til med strikkingen! Og si gjerne ifra hvis du finner feil i oversettelsen min.

Sirup!

Ting går treeegt i min lille nettverden for tiden. Har en mistanke om at det skyldes Bybaneutbyggingen og Tullenor sin oppgraving og omlegging av kabler i området. Det tar en kvart evighet å laste opp en side med mange bilder, jeg strikker flere omganger mens jeg venter. Da blir blogging bare stress og bloggsurferunder håpløst. Snuser innom de "faste" forumene mine men skriver lite. Det tar rett og slett for lang tid!

 

Så da gjør jeg det Bybanefolkene ikke klarte lørdag kveld da jeg og mange andre stod strandet rundt omkring på diverse stopp og lurte på hvor banen ble av.  Å informere er ikke så dumt! 

 

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Skrapet-for-Bybane-info-1237255.html

 

 

 

 

 

Kommer sterkt tilbake!  (Ja, JEG altså. Bybanen og Tullenor kan jeg ikke svare for.)

 

 

Ha en fin uke. :o)
 


Knirkefritt

   LILLE ROSINSHOBBYKALENDER januar 2011

 

(Ja, jeg VET at det står 2010. Venter på ny knapp! :o)

 

 

Denne gangen blir oppgavene lagt ut på Lille Rosin sin blogg. Mye å velge mellom!

http://lillerosinquilt.blogspot.com/2010/12/lille-rosins-hobbykaldender-2011.html#comments

 

 

Jeg valgte Ingrids baskerlue, og så har jeg veldig lyst på de rillestrikkete vottene.

 

I mangel av annet garn i riktig tykkelse plukket jeg med meg "reise-garnet" fra Kina. Dobbelt funket det supert. Men jeg kjenner at det er tungt å strikke vridd vrangbord på pinne # 5.5. Au! (Jeg brukte pinne # 5,5 og 7, det ble mer enn stort nok.) Siden det i tillegg var VARMT i stuen så ble jeg både klam og svett i hendene. Men garnet knirket ikke! Akrylgarn som verken brenner eller knirker er nesten litt mystisk. Den som hadde klart å lese tegnene på magebeltet, sukk. Skal skylle opp luen nå, så får vi se hvordan den oppfører seg da.

 

 

 
 

I oppskriften står det at man skal legge opp 78 masker og strikke 2 rette, 2 vrange. Det går jo ikke opp, så jeg startet med 80 masker.

 

 

 

 

 

Alt for stor til Dukkeba!

 

 

 

 

Skikkelig posete lue dette her.

 

 

 

 

Mulig garnet mitt var litt tykt, for jeg synes den ble VELDIG stor. Jaja...

 

 

 

 

 

Brukte mitt faste triks på vrangborder jeg tror kan komme til å sige ut: Heklet picotkant. Det blir jo en pen avslutning også. Jeg heklet en rosett til å sy på, men det ble litt voldsomt. Så den får ligge her til en annen anledning.

 

 

 

 

 

Litt over midnatt var disse ferdig innpakket og klare til avlevering. Og jeg er glad for at jeg tok underveis-bilder tidligere på dagen ja. Her hjalp ikke regnbueluen en gang.

 

Det fjerde paret har vært blogget tidligere. Vi fant ut at det var en til som måtte få nemlig. Og da er det supert med lager! Pulsvarmerne ble godt mottatt, kjekt! Tror jeg traff bra med fargene også. Min faste stil- og farge-ekspert (Gullklumpen) kunne ikke hjelpe denne gangen, så da måtte jeg finne ut av det selv.

 

Et lite tips hvis du skal strikke diamantpulsvarmerne: Det holder akkurat med ett nøste à 100 meter til størrelse B hvis du strikker 31 omganger på vrangborden. Liker du å leve farlig kan du prøve med 32.  ;o)

 

Da er det jammen fredag igjen!

 

God helg til deg og dine! 


 


Panikkstrikk

Klumpens barnehage flytter til nye og større lokaler på mandag. Samtidig blir avdelingene omorganisert og det begynner mange nye barn og voksne. Heldigvis kommer han i samme gruppe som de fleste han pleier å leke med nå, men det blir nytt personale.

 

Jeg har lenge tenkt å gi noen små gaver til de de voksne på den "gamle" avdelingen, men jeg klarte ikke å bestemme meg for hva. Tirsdag kveld fant jeg ut at diamanter jo måtte være perfekt! Fant fram 3 møster SMART fra loftet og satte i gang. Ett par per dag burde jo gå bra, ikke sant?

 

Utrolig hvor mye uforutsett som skjer når man plutselig har en deadline.

 

Det første paret ble ferdig sent tirsdag kveld, og jeg la opp til par to. Dette gikk jo veien! Men onsdagen forsvant med et poff! og jeg hadde bare strikket bråtene. IIIIIIK! I dagmorges kastet jeg meg over strikketøyet igjen, og det gikk radig unna. Så radig at jeg måtte rekke opp igjen ca tilsvarende en hel pusvarmer tilsammen, grrr! Hastverk er lastverk og alt det der...

 

Nå er endelig det andre paret ferdig, og jeg har begynt på det tredje. Men jeg har MASSE annet på programmet i dag også. Det blir nok en sen kveld, sukk. Og det er bare min egen skyld.

 

 

  

 

Tar bilder nå jeg, mens det er lys og mulig å fotografere. Forhåpentligvis ligger alle parene pent innpakket i Klumpens sekk i morgen tidlig. I nødsfall har jeg heldigvis noen reservepar liggende, selv om de er i andre garnsorter. Tenkte at superwash var greit til barnehagebruk, da tover de seg ikke.

 

 

 

 

 

Måtte teste hvordan fargene ble med "regnbuen" i bakgrunnen. De ble faktisk litt bedre. Så forbered dere på å bli VELDIG lei av å se den luen, hihi!

 

Jaja, da er det bare å spøte videre.

 

 Ha en god torsdag!

 

 

 


Fordi jeg fortjener det!

Er det ikke det reklamen hele tiden forteller oss da?

 

I dag har jeg kjøpt garn. 27 nøster Safir à 8,40. *fornøyd*

 

 

 

 

 

Alt garnet på SparKjøp er nedsatt 20% ut januar. Og da er det jo greit å fylle opp lageret. For dette er garn jeg bruker mye av.

 

Jeg har bestemt meg for å satse på å bare ha lager av et par garntyper framover, så nå bruker jeg opp alt det andre. Og rent ullgarn type 100 meter/ 50 gram er uten tvil favoritten min. Akkurat nå var jeg tom for både sort, hvitt, rødt, mørkeblått og grønt. Så da shoppet jeg nytt med god samvittighet.

 

Jeg entret butikken med klar formening om HVA jeg skulle ha og i hvilke mengder. Og bortsett fra 4 nøster lilla og 1 nøste oransje holdt jeg meg helt til planen. Måtte bare ha noen fine, friske farger i tillegg.

 

Superwashgarnet mitt skal jeg bruke opp. Babyull og tynt strømpegarn har jeg nok av. Raggegarnlageret er slunkent, men jeg vil ikke ha SparKjøp sitt. Ett av få garn jeg IKKE liker. Jeg klemte litt på Naturgarnet men la det pent tilbake. Det var både mykt og pent, men jeg bruker ikke så mye garn i den tykkelsen. Bomull kjøper jeg heller ikke, skal bruke av det jeg alt har.

 

NILLE skal vistnok ha "kjøp 3, betal for 2"-kampanje på alt garn fra 31. januar. Så da skal jeg snuse innom der også for å se om de har noe jeg trenger. Slett ikke sikkert at jeg kjøper noe.

 

Nå skal nyervervelsene puttes i rolleren på loftet, og så skal jeg kaste meg over alt Smart-garnet. Det skal brukes opp først. Og så skal jeg grave dypt i de nederste kassene på jakt etter andre spennende saker som kan få bli til noe.

 

Jeg har strikket opp ca 7 kilo garn fra lageret siden jeg meldte meg inn i småslankerne i september i fjor. Så da synes jeg jammen at jeg fortjener litt nytt! Så det så!

 

 

Ha en kjekk dag du også. Fordi DU fortjener det!

 

 


Mitt fargeskrin

Jeg ELSKER boksen min med små fargerike restenøster. Akkurat nå er den temmelig slunken, men den fylles vanligvis fort opp igjen. Heldigvis!

 

For en stund siden strikket jeg Tricorder Hat. http://kefagan.wordpress.com/patterns/  Har hatt lyst til å lage flere, og i for noen dager siden satte jeg i gang. Et nøste svart Safir (tror jeg, det manglet magebelte) + fargerike smårester fra skattekisten min. Jeg la opp 105 masker på pinne # 3.5 og byttet til # 4 etter bråtet.

 

 

 

 

 

Dette mønsteret krever masketall som går opp med 15 for å få til fellingen i toppen. Velger du en annen felling kan du bruke masketall som går opp med 5.

 

 

 

 

Luen min passer nok best til et barn. Til en voksen ville jeg ha lagt opp 120 masker.

 

 

 

 

 

De sorte flettene snor seg oppover og lager en flott 3D-effekt. Fikk ikke helt til å fotografere det, men her synes det litt i alle fall.

 

 

 

 

Dukkeba fikk 5 minutter i rampelyset i dag også, selv om luen nok er i største laget til henne.

 

 

Det der at man kan lure kameraet med å tilsette en annet farge må visst virke på et vis. For på de to første bildene mine ble regnbuefargene nesten riktige, bare bittelitt blåskjær. Men hvilke farger er det som framhever hverandre da tro?

 

Denne luen kan jeg nok ikke gi bort. Får legge den i bakgrunnen på ALLE bilder jeg tar framover, da burde jeg være helgardert, hihi. Så får jeg heller redigere den bort der det ikke passer.

 

Ønsker deg en strålende tirsdag!


Blå mandag

Den mellomblå ullbuksen har fått lyseblå lapp.

 

 

 

 

Klumpen studerte buksen med en skeptisk mine, og jeg fikk KLAR melding om at han IKKE skulle ha noe av at jeg sydde strikkelapper på dongeri-buksene. Vi har nemlig en haug med hullete slike også.

 

 

 

 

Tjaaa....

 

 

 

 

Nytt par diamantpulsvarmere også. Det hadde sneket seg med et nøste Mor Aase med rødt magebelte da jeg kjøpte inn garn sist REMA hadde kampanje. Samme farge men ulik løpelenge slik at det ikke kunne brukes sammen med de andre. De med lilla magebelte har 105 meter, dette hadde bare 90.

 

Jeg strikket den minste størrelsen på pinne # 4 og kortet i tillegg ned på bråtene. Likevel ble det for lite garn, sukk. Jeg fikk bare 2 omganger over "diamanten". Heldigvis fant jeg et bittelite nøste av kampanjegarnet. Nøyaktig samme farge, så da byttet jeg til pinne # 3,5 og strikket en liten vrangbord. Droppet heklekant, orket ikke flere tråder å feste.

 

Lurer på hva i all verden som er meningen med at det er forskjellig løpelengde på hvert eneste nytt parti av Mor Aase ullgarn??? Nå har jeg restenøster med 90, 93, 100 og 105 meter per 50 gram, umulig å mixe. Ulik kvalitet på dem i tillegg, noen myke og noen relativt harde. Tove ulikt gjør de også, knurr!

 

 
Dårlig fotolys i dag, sukk. Vått, grått og trist. Og sånn ca 20 meter fra her jeg sitter river de nabohuset. Knaaaasingen når de digre maskinene gnafser i seg gamle, solide tømmervegger overdøver det meste. Trist, det er tre fine, velholdte eneboliger med store hager som må vike for Bybanen.

 

Jaja. Med en skikkelig blåmandag må resten av uken bli bedre, ikke sant? Neste posjekt er i regnbuefarger, det blir man glad av.

 

 

Å se at andre har det verre enn en selv kan jo også hjelpe på humøret. Trodde du at fotomodeller lever et glamorøst liv?

 

 

 

 

Her tilbringer Dukkeba mesteparten av tiden mellom fotoseansene. Lett henslengt i en lekekasse i en krok. Det er kun biler og LEGO som blir lekt med her i huset. Hun er heldig som fortsatt har armer og bein i behold, det har ingen av Barbiene.

 

Da nærmer det seg tid for den daglige ekspedisjonen - å hente Klumpen og et par kubikkmeter våte klær og støvler i barnehagen.

 

Ha en fargerik mandag!


Kjeeedelig!

SÅ mye klarer jeg å produsere på en dag når jeg IKKE liker det jeg strikker.

 

 

 

 

EN lapp på ETT kne. Fortsatt en stabel hullete ullbukser igjen å bøte. Pluss en del som er så tynnslitte at det kan være lurt å sette på lapper før de ryker helt. Urk og æsj.

 

  

Lappen er strikket av en liten rest strømpegarn på pinne # 3. Glattstrikk med avrundete hjørner og en rad fastmasker rundt. Og så har jeg sydd den fast med sytråd og små tråklesting langs yterkanten og litt på kryss og tvers ellers. Har visst slurvet nederst, der ser jeg to sting.

 

Jaja, pyttsann! Buksen var stoppet så mange ganger at det ikke var mer å snurpe sammen. Nå holder den kanskje ut sesongen.

 

  

Torsdagens lille "koseprosjekt" er to runde lyseblå lapper til en mellomblå Pierrre Robert-bukse. Har bestemt meg for å ta èn bukse om dagen, og så er belønningen noe mer spennende på pinnene når dagens dont er gjort. En gulrot er tingen, akkurat nå frister nesten oppvasken mer enn spøtet som venter på meg.

 

Jeg skremte visst noen med tittelen på onsdagens innlegg. Det var absolutt ikke meningen! Tar ikke pause fra BLOGGEN altså, bare fra Reykjavik-luene. Men det blir nok flere av dem også med tiden. Må bare finne noen passende hoder først, hihi...

 

Ha en super torsdag!


Midlertidig opphold

For det er fare for at det blir flere av disse!

 

  

 

Nå er tre Reykjavik-luer skylt opp og hengt til tørk. Garnet ble litt loddent og forhåpentligvis også mykere etter en runde med MILO og tilhørende skyllemiddel. De dufter i alle fall godt nå! Kjøpte et annet ullvaskemiddel for å prøve, men det luktet jo helt feil! Pussig med vanens makt, hehe.

 

 

 

 

Her ligger alle 3 på kjøkkenbordet før vask. Skal prøve å ta noen utendørsbilder når de er tørre og været er fint. For jeg får ikke fram fargene skikkelig inne. Mye finere farger på både den røde og den blå på på orn'tli.

 

Her kan du kjøpe mønsteret: http://throughtheloops.typepad.com/designs/2009/12/re.html 

Kirsten Kapur har mange andre flotte oppskrifter også, vel verd å ta en titt på!

 

 

  

 

Klumpen bestemte seg til slutt for at han ville ha den brune. Og så ville han ha brun dusk. Jeg mixet inn litt hvitt også, syntes det ble friskere.

 

Dukkeba studerer føreforholdene fra sin faste plass i kjøkkenvinduet.  :o)

 

 

 

 

 

Jeg rekket opp igjen fellingen på den blå luen og strikket den lik den brune, dvs at jeg felte 8 masker jevnt fordelt på hver 5. omgang. Startet rett etter den siste raden med lus.

 

Jeg kjenner at jeg trives best med skikkelig ullgarn mellom fingrene. Det oppfører seg mye bedre både i vask og i bruk også. Luene ble jevne og fine etter en oppskylling, og spesielt duskene ble skikkelig fluffy. Den hvite ser ut som en trill rund snøball nå, hihi. Jeg laget dusker i alpakkagarn til en annen lue, og de ble bare pjuskete uansett hva jeg gjorde.

 

(Ellers er vel mottoet mitt "alt til sitt til sitt bruk". Både superwash, bomull, aplakka og akryl, for den saks skyld, har sine bruksområder. Men til luer og votter er ubehandlet ull suveren!)

 

 

I dag er det nysnø ute, og bakken er både skrapet og strødd. Jippi! Så da tenker jeg at jeg skal ta meg en liten luftetur. Eller det MÅ jeg jo, for Klumpen skal hentes i barnehagen. Men det er utrolig deilig å kunne bevege seg uten å stavre avgårde som en 90-åring med gikt.

 

Dagens prosjekt blir å lappe alle Klumpens ullbukser.

 

Sånn, da har jeg skrevet det. Så da må jeg gjøre det også. Sukk. Hull på knærne på ALLE, men nå vet jeg i alle fall hva jeg skal kjøpe neste gang. Har forhørt meg litt inne på HobbyBoden, og der var det mange med lignende erfaringer. Så nå er det ut med Janus og inn med Devold, hehe. Sistnevnte skal visstnok tåle litt røffere behandling.

 

Ha en fin dag da!  :o)


Break a leg!

Eller helst ikke.

 

Her har vi gått fra asken til ild...eh...isen i dag. Utsikten fra kjøkkenvinduet:

 

 

 

 

Det lysegrå i bakken er stålis dekket av et tynt lag våt snø. Lyst på en luftetur? Nei???

 

Jeg og Klumpen holder oss hjemme i dag etter å ha sett stilen på de som prøvde seg på å komme ned bakken. Tenåringen krøp til skolen, og jeg kjenner at jeg har litt vondt i magen når far i huset setter seg i bilen for å dra på jobb. Heldigvis er det mye bedre forhold nede i hovdveien. Men fortauene frister ikke akkurat til å legge ut på tur.  

 

 
 

Og her er kablene til Tullenor. De har ligget slik i en måneds tid nå. Fine å snuble i. Og takket være grøftene deres går det ikke an å gå ut på siden i bakken heller. For der er det bare et stort hull. Grrr!

 

Resultatet av ringerunden min ble forresten EN ny plastkjegle. Fantastisk! (Eller kanskje de bare satte på plass igjen en av de som hadde blåst vekk. Ikke godt å si...)

 

Jaja, vi har da LEGO, barne-TV og masse garn. Og mat i kjøleskapet. Så da klarer vi oss nok. :o)

 

 

 

 

Har fått tilbakemelding om at vottene var gode å kaste snøball med, hehe. Og TV-serien med Fjordsteamers er utsatt til månedsskiftet februar/mars. Men det kommer innslag om den under ski-VM. Så da får vi kikke etter duskeluene! Her finner du forresten et fint luebilde: http://madsb.net/tn/oransje-no


 

Mads ønsker seg fortsatt genser, i første omgang bare èn. Så hvis noen føler seg kallet så ta kontakt! 

 

 

God ny uke til alle som titter innom.  :o) 

 


Askefast

Man må jo bruke ny-ord som kommer inn i det norske språket. Og akkurat nå er jeg visst litt stuck in Reykjavik.

 

Lue # 2 er ferdig. Jeg strikket så langt garnet rakk og endte opp med en nokså posete sak. Fin på et voksent hode, litt voldsom på en fireåring. Så jeg tror kanskje at jeg rekker opp igjen fellingene og gjør den om til en litt smalere og spissere modell. Tror jeg.

 

 

  

Mens jeg funderer på dette har jeg lagt opp til lue # 3, denne gangen i brun Mor Aase. Satser på å teste ut formen på denne først, og blir det bra så omarbeider jeg den blå. Har omtrent like mye garn av begge fargene. 

 

  

 

Og så har jeg strikket ferdig nok et par diamantpulsvarmere. Hadde akkurat begynt på dem da jeg snublet over luemønsteret. Så da endte de opp under en sofapute, hehe. Men nå er de altså ferdige.

 

 

  

 

Dette garnet startet sin karriære som et gensererme i en arvepose. Jeg rekket det opp igjen, og det rosa holdt akkurat til et par pulsvarmere. Dvs jeg har noen meter igjen siden jeg droppet vrangbordene øverst.

 

Tror kanskje dette er den "gamle" utgaven av Gullgarn, den er tynnere enn den som selges nå. Det er i alle fall noe ull/akryl-mix. Pinne # 3.5 på disse også, men de ble litt større siden garnet var tykkere. Babyull til picotkantene.

 

 

Da håper jeg du får en koselig søndagskveld! :o)

 


En helg i Reykjavik

Noe ganger forelsker jeg meg hodstups i et mønster. Reykjavik Hat er et slikt tilfelle. Plask, der lå jeg!

 

  

 

Mønsteret er designet av Kirsten Kapur, og det finnes også votter som hører til. http://www.ravelry.com/patterns/library/reykjavik-hat

 

Men det var ikke originalmønsteret som fikk strikkehjertet mitt til å slå fortere. For se på DENNE luen da!  *hjerter i øynene*

 

http://www.ravelry.com/projects/yayayarn/reykjavik-hat-2

 

 

Jeg liker mye bedre "ordentlig" vrangbord enn slike vertikale striper i perlestrikk, og uten striper kom dessuten husene mye mer til sin rett.

 

Kjærlighet!  *sukk*

 

  

 

Den røde luen fra i går er ferdigstrikket. Nå venter den bare på vasking & blokking + at jeg skal bestemme meg for hvilken dusk den skal få. Rund pompong som originalen eller en "tassel" (hjelp, hva heter det på norsk da?) som den grå? Og skal den være hvit eller flerfarget? Alle valg man må ta, sukk igjen.

 

  

 

Mens jeg filosoferer over slike eksistensielle spørsmål har jeg lagt opp til en ny lue. Klumpen ville nemlig ha den røde, men den var for stor til ham. Og jeg hadde ikke mer rødt garn i passe tykkelse. Dessuten har jeg en liten plan om å teste ut mønsteret i flere farger, hehe. Har alt funnet fram noe brunt.

 

 

  

 

Dette blir visst en langhelg i Reykjavik ja. Billig tur det. Det røde og blå garnet er arvet, de andre fargene er smårester fra tippehønene. Min søster ville ikke ha det som ble igjen, så det endte opp i mine kasser. Og der kan det jo ikke bli liggende!

 

Ha en trivelig helg du også! Uansett hvor du er.  ;o)


Enkel lykke

Et stille hus.

 

En stor kopp te.

 

Et nytt strikketøy.

 

Snart er det helg.

 

 

   

  

God fredag!


Flere diamanter!

Og denne gangen strikket helt etter oppskriften. http://www.ravelry.com/patterns/library/diamond-handwarmers

 

 

  

 

Auberginefarget Heilo, pinne # 3.5 og størrelse B. Det blir liten damestørrelse med min strikkefasthet.

 

Pulsvarmerne veier irriterende 55 gram. Litt kortere vrangbord, så hadde jeg nok klart meg med ett nøste.

 

 

  

 

Begge parene mine fikk en tur på kjøkkenvekten. De forrige veier akkurat 50 gram. Og jeg synes faktisk at de ble finest. Likte godt picotkanten. Så da blir det nok den versjonen jeg lager neste gang.

 

 

 

 

 

Nå har jeg slanket bort 530 gram garn hittil i år og 6645 gram tilsammen siden jeg startet å veie i september i fjor. Og da har jeg ikke regnet med prosjekter av garn som er nyinnkjøpt, slik som Tippehønene, duskeluene, Hello Kitty-sitteunderlagene +++.

 

Tror jeg snart må be om kvantumsrabatt på garnbutikken, hehe... Eller egentlig har jeg ikke kjøpt så mye garn i det siste. Jeg har ARVET posevis med alskens rarieteter, og jammen har det meste vært brukbart til noe. Slikt er gøy!

 

Ha en trivelig kveld du også! Her er oppvasken tatt og det er tid for en stor kopp te med tilhørende bloggsurfing.  :o)


Nytt forum!

 

 

Nytt strikkeforum på nettet, og det må jo selvsagt testets ut: www.strikkeverden.net 

De har en egen Facebook-side også: http://www.facebook.com/pages/Strikkeverden/186446061366320

 

Dette er et forum for de som strikker og hekler, men de har også et "søsterforum" som heter Sykroken.

 

Ser spennende ut så langt, litt annet oppsett enn de andre forumene jeg er inne på. Og en del nye (for meg i alle fall) folk + en god del "gamle kjente". *vinker til *Stargirl*

 

 


Noen som husker hvor jeg la søknadsskjemaet for å få utvidet døgnet?

 

 

 

Og så har jeg - etter 6.5 år med SprayBlogg - endelig funnet ut hvordan man legger til lenker i margen. Nå finner du alle forumene "mine" under arkivet på høyre side. Tro om det er mer jeg ikke har oppdaget? Hehe...

 

I dag er mannen på jobb, tenåringen på skolen og Klumpen i barnehagen. Lykke! Og ingen brukne bein på veien heller, selv om jeg har vondt i muskler jeg ikke engang visste at jeg hadde. Vi seilte avgårde på isete fortau, utrolig at det gikk bra. Tok en lang omvei for å slippe de verste bakkene. Nå SNØR det, det blir nok enda gøyere. For da ser vi ikke hvor den glatteste isen er. Jaja, det er flere timer til jeg må ut igjen.

 

Ha en fin dag!  :o)

 

 

 


Little Warrior Hat

Det går i kjappe småprosjekter her for tiden. Veldig greit med ting som blir ferdig på noe timer. Instant gratification heter det vel på fint utenlandsk. ;o)

 

 

 

 

 

Denne luen ble faktisk strikket i desember, men den er ikke blogget før fordi den var helt håpløs å få tatt brukbare bilder av. Mørkebrunt garn krever godt lys! Spesielt hvis man vil vise fram det fine flettemønsteret. Dessuten løper alle når jeg kommer med kamera og luer. Snodig.

 

Kakekoksen løper heldigvis ikke så fort.

 

 

 

 

Modellen heter Little Warrior Hat og er egentlig en barnelue. Men Mono hadde strikket den i tykkere garn slik at den passet til et voksent hode. Hennes versjon ble kjempefin! Så da kopierte jeg frekt og freidig.  :o)

 

 

  

Min versjon er strikket av 80 gram Fritidsgarn på pinne # 5.5. Ingen endringer i forhold til mønsteret, den ble perfekt i passform og størrelse helt av seg selv. Veldig greit med slike oppskrifter som ikke trenger noen omregninger.

 

Mono har strikket 4 slike luer, du finner dem på bloggen hennes: http://monamono.blogspot.com/

Ta en titt på hennes versjoner, de er superfine!

 

 

Bilen vår ble forresten reddet. Omsider. Bybanefolkene fant ut at det ikke var deres grøft likevel, noe de visst ikke syntes det var nødvendig å informere oss om. Så vi ventet. Og vi ventet. Og bilen seg nærmere og nærmere avgrunnen...

 

Jeg var nok en SMULE hissig da jeg ringte opp igjen etter to og en halv time, så de lovet å prøve å finne ut hvem sin grøft det var. Og gjett hva, det var en underentreprenør av TULLENOR!  *frese*

 

En gjeng naboer hjalp til med å lempe bilen ut i bakken. Ellers hadde den nok blitt stående der til i morgen tidlig. For DA skulle de nemlig komme og se på det. Gjett hvem som kommer til å ringe med jevne mellomrom utover dagen hvis de IKKE dukker opp og dekker til det digre hullet sitt? Jeg har mobil fra NetCom, så jeg skal nok komme gjennom uansett. Trenger ikke summetone en gang!

 

Nå skal jeg finne meg et roe-ned-og-stabilisere-blodtrykket-spøt. Puh!


En deilig hals

Dette garnet har jeg virkelig fått nyte flere ganger. Først strikket jeg en babyjakke til Klumpen av det. Den ble liggende halvferdig til den var for liten, deretter rekket opp igjen og garnet brukt til en hals. http://mimounashobby.sprayblogg.no/1254064476_moya_cowl.html 

Ble ikke fornøyd med passformen, så den ble liggende med ufestede tråder.

 

For noen dager siden ble garnet resirkulert for andre gang, og denne gangen ble endelig resultatet bra.  :o)

 

 

 

 

 

Ny utgave av A Buddy Cowl. http://www.ravelry.com/patterns/library/a-buddy-cowl

 

Jeg brukte samme pinne som forrige gang (# 5.5) men 5 masker mindre. Halsen med 60 masker i Fritidsgarn er litt stor til meg. Denne passer til Dukkeba. *fnis*

 

Jeg strikket to riller nederst men droppet picotkanten.

 

 

 

 


Liker i grunnen best lange halser som brettes dobbelt. En te-lysestake med skjerm har fått ny jobb som modell.

 

 

 

 

-"DENNE vil eg ha!" sa Klumpen og snappet halsen fra meg.

 

Jippi, det er den eneste jeg har strikket som IKKE passer til ham. Han har en haug fra før som han nekter å bruke. Får se om jeg finner mer av dette garnet på loftet da. Halsen veier 45 gram og jeg har fortsatt litt igjen av forgjengeren, ca 35 gram. Da bør det finnes et lite restenøste et eller annet sted.

 

I dag er det SÅPEGLATT utenfor her! Bilen vår står på tvers i bakken, midt mellom to usikrete grøfter. Etter en lengre telefonrunde er Tullenor frikjent denne gangen, det er Bybanekontoret som er geniene bak denne gravingen. Så nå er vi strandet og venter på at noe skal komme og legge plater over grøften. Grrr! Klumpen fikk seg en ekstra hjemmedag og mannens fridag går opp i bare tull.  

 

Eh, de sitter visst og spiller dataspill begge to. Så da er det kanskje ikke så ille? *fnis*

 

Jaja, da finner jeg fram garn & pinner. NOEN må jo holde fortet og vente på telefon fra de som skal redde oss. Eller kanskje jeg får strikke raggsokker til å tre utenpå dekkene, hehe.

 

 

 


Diamanter av gråstein

Disse har jeg strikket mange par av en gang i tiden: http://www.ravelry.com/patterns/library/diamond-handwarmers 

 

Et supert mønster, veldig pent og enkelt å strikke. Og man feller bare rett av til tommel, ingen masker som skal plukkes opp igjen etterpå. To tråder å feste og FERDIG!

 

Alle pulsvarmerne jeg laget er borte-vekk nå, men plutselig snublet jeg over mønsteret igjen inne på Ravelry. Og da var det tid for en ny ladning!  :o)

 

Første par ut ble strikket av ukjent arve-restegarn. To påbegynte nøster uten magebelte,  pyro-testen min avslørte at det nok var en ull/akryl-mix av noe slag. Det minste nøstet holdt til et bråt, deretter strikket jeg parallelt med begge ender av det andre nøstet. Litt gambling, og det holdt nesten. Det ble akkurat for lite garn til vrangborden øverst.

 

Strømpepinner # 3.5 og størrelse B.

 

 

 

 

Vel, man har vært ute for verre ting enn dette. Jeg strikket rundt i glattstrikk så langt garnet rakk og felte av vrangt som på tommelen.

 

En liten rest hvit Babyull og heklenål 3 mm reddet dagen. Pulsvarmerne fikk hvite picotkanter som gjorde dem akkurat lange nok + at de hindret dem i å rulle seg. Synes det ble fint jeg, men det gjorde selvsagt ikke Gullklumpen. Pyttsann. Hun liker ikke syrin heller. Så da ender nok ikke disse i hennes alt for velfylte lue- votte og skjerf-skuff.

 

 

  

Den siste trådstumpen holdt akkurat til snor i merkelappen.  :o)

 

  

Jeg heklet picotene i bakre ledd på avfellingskanten Det gav en fiffig 3D-effekt, nesten som om det er hvite blondehansker inni de fargete. Tror kanskje jeg lager neste par på samme måte selv om jeg har nok garn.

 

 

 

 

 

Jeg leste et sted at å ha et GULT objekt med i bildet skulle lure kameraet til å få fram riktig lillafarge. Det måtte jo prøves. Men mitt kamera er nok ikke så lettlurt dessverre. Selv etter redigering er fargen alt for kald. Dette er egentlig en varm syrin-aktig nyanse. Men jeg fikk i alle fall vist fram den kule Iben Sandemose-koppen min.  :o)

 

 

 

 

 

Speiltrikset er gammelt, men DET funker i alle fall. To hender på bildet og begge sider synlige. Med EN hånd! ;o)

 

I dag er det (endelig) hverdag igjen. Puh! Gullklumpen er på skolen, veien dit ble forsert med livet som innsats. Klink is og regnvær er ingen god kombinasjon, fikk melding om en veldig våt buksebak...

 

Klumpen sitter i sofaen med barne-TV og kamillete med honning. Han har "arvet" min hoste, så det blir nok noen dager til hjemme.

 

Ha en fin tirsdag, og gå forsiktig!

 

 


Tricorder Hat

Ikke Star Wars denne gangen men Star Trek. http://kefagan.wordpress.com/patterns/

 

Jeg sakser fra oppskriften:

 

"Mr. Spock wore a wool hat to hide his ears in the 1967 Star Trek episode "City on the Edge of Forever" and of course the tricorder is a must-have for any Enterprise crew member on an exploratory mission!"

  

  

(bildet er lånt herfra: http://www.clickthecity.com/movies/?p=4987 )

 

 

Nå tror jeg kanskje ikke at den godeste Mr Spock ville ha iført seg min versjon av luen, hehe. Den ble muligens litt for søt. Men Dukkeba stiller opp!

 

 

 

 

Kameraet mitt må ha oppfattet at dette var en lue med røtter helt tilbake til 60-tallet. For dette ble i alle fall resultatet da jeg lastet opp bildene tatt i stuen. Tidsriktig koloritt ja.

 

 

 

 

 

Da var vindusposten på kjøkkenet neste stopp. Det gikk bedre!

 

 

 

 

 

Luen er strikket (nesten) helt etter oppskriften på pinne # 5.5. Men den ble VELDIG kort. Jeg la til 2 ekstra mønsterrepetisjoner, jeg burde ha lagt til minst 4. Dessuten hadde det nok vært lurt å bruke en tynnere pinne til bråtet. Men selve mønsteret likte jeg veldig godt.

 

Jeg laget dusk og heklekant, og vips var det en søt jentelue. :o) 

 

 

 
 

 

Garnet er dette, brukt dobbelt. Snodig garn, er fortsatt ikke sikker på hva det er. Det er nok helsyntetisk, men det verken brenner eller knirker. En eller annen akrylvariant vil jeg tro. Jaja. Helt OK å strikke med i alle fall.

 

 

  

Artige garnpakker, alt av papir er gjenbruk. Magebeltene er trykket på baksiden av noen plakater. Rene puslespillet jo!

 

Tror det blir flere av denne luen. Men da blir det nok i et annet garn og med en god del ekstra mønsterrepetisjoner. For å få fellingene til å stemme må masketallet gå opp med 15. Vil tro at 105 masker på pinne # 3.5 og 4 kan bli bra. Da har jeg jo mange garnkvaliteter å velge blant.

 

Ha en god ny uke!

 


Mimounas tippehøne-oppskrift

Starter det nye året med å være litt snill jeg. *fnis*

 

Har tenkt litt fram og tilbake, og til slutt kom jeg fram til at mine tupper er såpass ulike Sandnes sine at jeg kan legge dem ut. Grunnformen er jo noenlunde den samme, så en del fellestrekk har de. Men måten å konstruere mønsteret på er forskjellig. Min versjon er rundere og kortere med mer formet "mage" og hode. Dessuten er de mye hardere tovet slik at de står av seg selv. Dermed kan de fylles med akkurat det du måtte ønske.

 

 

     

Sandnes sin                                        og min.

 

 

Mine høner strikkes i enkel tråd Cortina Soft (Gjestal/SparKjøp) eller dobbel tråd Mor Aase med grått magebelte. (REMA 1000) Det går med ca 250 - 300 gram. Strømpepinner og liten rundpinne # 8.

 

 

Bunn:  Legg opp 4 masker og dytt dem til andre enden av pinnen som når du strikker I-cord. Strikk 1 maske og lag 1 kast på pinnen. Ta en ny pinne og gjør det samme osv. Du har nå 4 pinner med 1 maske + 1 kast på hver. Pass på å ikke vri pinnene, denne første runden er litt putlete. Strikk en runde, alle kast strikkes vridd både her og gjennom hele arbeidet. Det er lurt å bruke en tråd eller maskemarkør for å vite hvor omgangen starter. (Dersom dette blir for knotete kan du starte med 8 masker og gå rett på *2 r, kast*-omgangen. Men da får du et lite hull som må snurpes igjen.)Neste omg: *1 r, kast, 1 r, kast* Gjenta på alle 4 pinnene. Strikk så en runde rett.
Neste omg: *2 r, kast, 2 r, kast* Gjenta på alle 4 pinnene. Strikk en runde rett.Fortsett på samme måte med en ekstra maske mellom kastene for hver gang. Det blir 8 nye masker for hver økeomgang. Slutt å øke når du har 112 masker.

 

(Den observante leser ser kanskje at dette er samme øking som jeg bruker på luene mine. ;o)

 

 

Kropp: Kroppen strikkes i riller. Den kan være ensfarget eller stripete. Jeg fortsetter å strikke rundt, så da må jeg strikke annenhver omgang vrang i starten. Du kan eventuelt strikke fram og tilbake og sy sammen nederst hvis du heller vil det.

 

Strikk 20 omganger/10 riller.

 

Deretter strikkes det fram og tilbake for å lage åpning. Dersom du skal bruke hønene til noe annet enn vinhøner kan det være lurt å vente litt med delingen. Skal de for eks brukes som "påskeegg" er det lurt å lage åpningen lengre oppe. Det blir penest å klippe av tråden for hver stripe.

 

Fell 8 masker jevnt fordelt. Strikk 11 pinner.

 

*Fell 8 masker jevnt fordelt. Strikk 7 pinner.* (= felling på hver 4. rille)

 

Gjenta fra * til * helt til det gjenstår 32 masker. Deretter felles det på hver 2. rille. Når det er 8 masker igjen klippes tråden av og trekkes gjennom.  La den være lang nok til å sy sammen hodet + hekle hemper til knappene. Lag 3-5 hemper jevnt fordelt, men la det stå igjen en passe stor åpning nederst. Hempene blir penest hvis de hekles i enkelt garn. Til Cortina-hønene har jeg brukt smårester av Ullteppegarn, det kommer i de samme fargene.

 

Strikker du striper så la den øverste delen (hodet) være ensfarget. Jeg laget 8 kontraststriper på mine tippehøner, da er hver stripe på 2 riller.

 

Vinger: Jeg lager to ulike versjoner. Velg selv!  :o)

 

Ensfargete vinger: Legg opp 3 masker. Strikk 2 masker i første maske på hver pinne til du har 29 masker. Fell løst av.

 

Stripete vinger: Strikkes på strømpepinner # 3.5 med enkelt tråd Mor Aase. Disse kan altså ikke strikkes i Cortina.

 

Legg opp 40 masker og fordel på 4 strømpepinner. Strikk striper, 2 omganger i hver farge. Etter to striper felles det i den ene siden på hver 2. omgang slik: *1 r, strikk 2 m vridd rett sammen. Strikk til 3 masker gjenstår på siste pinne. Strikk 2 m rett sammen, 1 rett*. Når det gjenstår 4 m klippes tråden av og trekkes gjennom.

 

 

  

 

Vingene sys på som på bildet. Den stripete varianten sys på med oppleggskanten inn mot kroppen. På begge skal den lengste skrå siden peke nedover.

 

Jeg tover Cortina-hønene på 40 grader finvask og de i Mor Aase på 40 graders vanlig vaskeprogram, men det kan variere fra vaskemaskin til vaskemaskin. Prøv heller med et "snilt" program først og tov dem eventuelt flere ganger. Jeg bruker MILO + tøymykner. Da kan de formes nokså mye mens de er våte. De ser rimelig små og sammenkrøllete ut når de er ferdigtovet, så det blir en god del draing og strekking for å få riktig fasong. Jeg stapper en tennisball opp i hodet og bruker en tallerken med diameter ca 19 cm i bunnen. Deretter setter jeg inni en drikkeflaske som er ca 24 cm høy. Stapp hønen med vrengte plastposer eller annet passende fyllmateriale så hun får riktig form. Det kan være lurt å sy i knappene bak mens hun fortsatt er våt, det gir bedre fasong når de er lukket.

 

 

 
  

Når Tippehøne er helt tørr fjernes fyllet og hun er klar til å pyntes. Jeg bruker bevegelige øyne med hempe og filtnebb som sys fast. Kammen er en lang heklet snor som sys fast i bølger med små sting. Start midt på og sy i en spiral utover. Beina er tykke snorer som tvinnes. Knuter til "knær". Og så pynter du med knapper, perler eller det du vil.

 

 

Ser det er en del diskusjoner angående folk som bruker gratisoppskrifter og selger produkter på messer, på Epla osv. Synes det er dårlig gjort når designeren tydelig uttrykker at h*n ikke tillater det. I akkurat dette tilfellet har jeg tenkt å være "snill"; bruk det du lager etter mønsteret mitt akkurat som du vil. Jeg har fått en solid overdose av Tippehøner nå, så jeg kommer nok ikke til å strikke flere på en god stund. Og jeg ser jo uansett at de fra Sandnes selges over en lav sko rundt omkring.

 

MEN - strikker du en mimouna-tuppe vil jeg gjerne se bilde. Link til blogg/Ravelry hadde vært kjekt. :o)

 

HAPPY KNITTING!  :o)


Votter fra i fjor(d)

Ja tenk det, disse ble strikket i fjor. Fullført for mer enn 24 timer siden, hehe. Og akkurat nå befinner de seg i Postens trygge varetekt. Forhåpentligvis kommer de fram til sin nye eier om ikke så lenge.

 

 

 

 

 

Vottene skal samme sted som duskeluene mine, og også denne gangen er de strikket etter en tegning. Røde votter med grønne bråt og tupper + oransje snor. Gjett hva F-en står for da?

 

 

 

 

Disse er tykke og gode, strikket med dobbel tråd på pinne # 5.5 etter denne oppskriften: http://needlesnotesandnews.blogspot.com/2006/11/no-swatch-no-gauge-mittens-for-kids.html#links

 


Dette mønsteret er for øvrig helt genial: Jeg strikket de samme vottene i Babyull på pinne

# 2.5 da Klumpen var bitteliten, og i Safir på pinne # 3.5 passer akkurat til bøllefrøet nå. Vil tro pinne # 4.5 med passende garn blir en grei damestørrelse.

 

 

 

 

Disse er i enkel tråd på pinne # 3.5, samme oppskrift som de svarte jeg strikket til nevøen

min: http://www.hjsstudio.com/rc2hand.html

 

 

F-ene er brodert med maskesting og står for Fjordsteamers. :o)

 

 

 

 

 

Nå nærmer det seg seriestart, litt spent jeg. Her kan du lese mer hvis du vil: http://madsb.net/tn/oransje-no

 

 

Da håper jeg at 2011 blir et godt år for oss alle! hits