Lille Camomille

Nytt copycat-sjal.  :)

 

  

 

Camomille er et mønster fra Helga Isager: http://www.ravelry.com/patterns/library/

Jeg har strikket jukse-versjonen siden jeg ikke har heftet sjalet er i. Garnet er Kauni og noe tynt hvitt ullgarn på en stor kone. Jeg strikket striper og byttet mellom garnene. Pinne # 4.5. Borden kommer fra boken Myk Strikk.

 

 


 

 

Blokking i sengen. Rutete madrass er lykken for en sjalstrikker.  :o)

 

 

  

 

Sjalet vokste mye, og det ble veldig lett og luftig. Tror egentlig at sjalet er ment å være litt tykkere og tettere, men så er jo dette uansett en kopi da. Og det varmer bra uansett.

  

Kauni-garnet har lange fargeskift fra rosa via beige til hvitt. Jeg begynte på borden i overgangen mellom rosa og beige, og duskene ble nesten hvite.

 

Her er en along for de som også vil strikke et slikt sjal: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=12152&highlight=camomille

 

  

Og her finner du en grei forlaring på hvordan duskene lages: http://blog.grendesign.dk/grendesign/2011/08/kvaster-tutorial.html  På norsk har vi vel ikke noe eget ord for disse her, litt irriterende. For det er jo stor forskjell på slike og vanlige runde dusker. Jaja. "Tassel" på engelsk og "kvast" på dansk i alle fall.

 

 

 

 

Her står jammen solen opp. Morgenstund osv. Sånn er det når avkommet må tidlig i barnehagen. Om et års tid er denne utsikten endret til et 7 etasjers terrassehus med kjøpesenter nederst. Sånn er det når man får Bybanen som nærmese nabo, de presser inn nye kjempebygg overalt langs traseèn. Framskritt og byutvikling heter det visst.

 

Jaja. I dag er det nydelig sol og minusgrader ute. Hadde det ikke vært så glatt så skulle jeg gått på tur, hehe. Men siden det er is på alle fortauene så får jeg vel heller finne på noe annet. Strikke kanskje?  *sleip*

 

 

Ønsker alle en flott tirsdag.  :o)


Duskelue

Vi er i gang med ny luealong inne på HobbyBoden. Gøy, for i fjor manglet det liksom noe.

 

Første lue ut var denne: http://tjorven.no/id/234.0

 

 

 

 

Veldig kjapp og grei lue, men oppskriften stemmer ikke helt. Masketallene som er oppgitt går ikke opp med 2 rette og 2 vrange. Dessuten må det gå opp med 8 for at fellingen skal stemme. Alle luene fra størrelse 0-2 år opp til herrestørrelse er like lange også. Så da var det bare å prøve seg fram. Heldigvis ingen heksekunst å regne om.

 

Jeg tenkte å strikke en barnelue, så jeg la opp 72 masker med dobbel pt5 på pinne # 5. Det viste seg å bli litt trangt, men jeg skylte opp luen og blokket den. Noen ganger er det faktisk greit med garn som siger ut. Jeg strikket oppbretten ensfarget og byttet så til to farger på resten. Dusken er laget i Merino Extra Fine. Jeg liker best "ordentlig" ullgarn til dusker, men det er jo greit at de tåler samme behandling som resten av luen. Nå kan den gå i vaskemaskinen på ullprogram.

 

Angående dusk så ta en titt på nragnhilds versjon: http://nragnhild.blogspot.com/2012/01/luealong-januar.html  Sånne skinndusker er jo dyre å kjøpe, men hun har laget sin selv av en gammel anorakk-krage. Supersmart gjenbruk, og dusken ble kjempefin.

 

 

 

 

Klumpen på 5 1/2 er modell. Luen er akkurat passe, denne blir nok for liten neste år. Så jeg tror den ender på loftet i en av kassene mine. Han har alt flere luer enn han rekker å bruke.

NB: Luene blir SMÅ hvis du følger oppskriften. Til sammenligning er det 96 masker på pinne #5 på Arne&Carlos-luene i Freestyle.

 

Da er helgen over, håper du har hatt det fint. :)


Selvdisiplin *stolt*

Jeg kjøpte 3 hesper DROPS lacegarn da det var helt nytt og på tilbud til halv pris. Klarte ikke å bestemme meg for hvilken farge jeg ville ha, så da var det jo bare en ting å gjøre. Kjøpe en av hver. Kjempelurt.

 

Etter å ha påført meg selv yrkesnevrose i armen og skulderen med å nøste opp den første bunten begynte tvilen så smått å melde seg. Dette var FRYKTELIG tynt, glatt og uelastisk. Og når det tok meg en hel kveld å lage et nøste hvor lang tid ville det da ta å strikke opp alt sammen?

 

  

 

Jeg sjekket på Ravelry for å se hvilke prosjekter garnet kunne passe til, og valget falt på Kiri. Enkelt og pent mønster strikket fra nakken og ned. Det er greit å ha muligheten til å gi meg når nok er nok, hehe.

 

I følge prosjektsiden min på Ravelry begynte jeg å strikke 26. mai 2011. Ingen intens lykkefølelse, det var skikkelig knotete med det tynne, glatte garnet på tykke pinner. Spesielt på vrangen var det fryktelig lett å stikke pinnen feil og strikke i masken under. Så her krevdes det full konsentrasjon. Trenger jeg å fortelle at det endte opp som UFO relativt raskt?

 

  

 

Men dette sjalet har hjemsøkt meg. Hver gang jeg åpnet en pose eller kikket ned i en kurv på jakt etter noe annet så lå det der. Jeg er nesten helt sikker på at det beveget seg rundt for egen maskin. Så til slutt var det ikke noe annet å gjøre enn å strikke det ferdig.

 

Jeg hadde ikke fullt 3 repetisjoner av mønsteret for noen dager siden. Så jeg tenkte at dette kom til å ta tid. Men jeg ble positivt overrasket. Jeg hadde jo nettopp felt av Tornved-sjalet, som også var i lacegarn. Sammenlignet med garnet jeg brukte der er DROPS-garnet superdeilig å jobbe med. Og mønsteret er jo i grunnen veldig enkelt, jeg trodde det skulle være tungt å komme inn i det igjen. Men vips hadde jeg strikket 12 repetisjoner og var i gang med kantborden.

 

Neida, ikke noe "vips" forresten. Hard jobbing og disiplin var det. Så det så.

 

  

 

Uansett, sjalet er ferdig. Jeg brukte vel drøyt 50 gram av garnet og har mer igjen enn jeg har lyst til å tenke på. Mulig det blir brukt dobbelt til neste prosjekt. Når jeg har funnet en lur måte å nøste det opp på.

 

 

 

 

Sjalet blir nytt bidrag i EGO-alongen. Jammen kjekt å strikke til seg selv, hihi.

 

Ha en super lørdagskveld.


 

 

 

 

 


Grrrrrr....

Jeg planlegger en passende hevn. 
 
 
Neida. Mannen min er IKKE i fare, selv om han plisserte sjalet som lå til blokking og mistet de nye vottene jeg strikket til ham. Det er NetCom jeg er sinna på akkurat nå. 

Fikk reklame i posten i går, les & fres:

"ÅRETS BYTTEHANDEL. Bytt julens myke skuffelser i harde nyheter." 

Og så er det bilde av et par fine raggsokker i Mor Aase + en hel haug andre tydelig hjemmestrikkete og -heklete gaver i bakgrunnen. Skimter til og med noe med Marius-mønster. Slikt ræl kan du ta med til NetCom-butikken og bytte i et gavekort på telefoner og utstyr. Er ikke DET snilt vel??? De tar imot både luer, sokker, skjerf og gensre. 

Sjekk den "herlige" tegneserien på siden deres da: https://netcom.no/byttehandel At de skal gi tingene til en veldedig organisasjon er kanskje bittelitt formildene. Men at de verdsetter mange timers håndarbeid og gjerne dyrt garn til 100 kroner???  

Møkka-firma, nesten fristende å bytte tilbake til Tullenor akkurat nå. Grrr.
 
 
 
 
 
 
  
 
Spisse nåler og strikkepinner kan brukes til mangt... 
 
Helt ærlig, jeg ble SUR på ordentlig av dette her jeg. Utrolig teit relame. Tror jammen jeg skal sende dem en link til STRIKKEBLOGGEN min. Det tror jeg faktisk at jeg gjør.
 
 
 
Spiderman-luen er tøff, så den klarer seg. Men barnevottene jeg gav bort måtte trøstes og beroliges etter dette sjokket:
 
 
 
 


 
 
 
Ha en fredelig torsdag.  ;o)
 

 

Tornved

 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/tornved

 

 

Jeg kom visst i skade for å strikke TO av alternativene i sjalalongen på Uformelt denne måneden. Sjal er morsomme å strikke. At jeg alt har mange flere enn jeg trenger er mindre vesentlig. Kremt...

 

 

Dette ble nesten katastrofe. Da jeg hadde felt av trodde jeg først at jeg hadde gjort noe seriøst galt. For hele sjalet vrir seg, midtmasken går i bue mot venstre.  Pukkel fikk det også.

 

 

Men nei, mønsteret stemmer det. Det må rett og slett være garnet som gjør det. Har brukt noe entrådet lacegarn av ukjent merke. Tråden virker nesten tovet, og den har masse tvinn i seg. Jeg vet at entrådet garn kan vri seg når man strikker rundt, men dette er jo strikket fram og tilbake. Snodige greier.

 

 

Her har jeg brettet det etter midtmasken, og selv om jeg har prøvd å trekke det i form er det jo helt vindskeivt.

 

  

 

Blokking gjorde heldigvis susen, og sjalet ble mykere og tettere også. Puh.

 

 

Jeg brukte pinne # 4 og fulgte mønsteret til punkt og prikke. Fornøyd med at det ble en smal rød kant som avslutning.

 

Og nei, jeg strikker ikke 24/7 for tiden. Men det er oppholdsvær og litt snø ute = mulig å ta bilder. Har fortsatt mer ferdig på lager, så jeg får prøve meg på en liten tur ut med kameraet i dag også. Man vet aldri når det begynner å regne igjen.

 

 

Ha en god onsdag.  :o)


Småskjell

Little Shells er et av de mønstrene jeg stadig vender tilbake til. Det blir bra i alle slags garnkvaliteter og tykkelser synes jeg. Og så er det morsomt å strikke også.

 

Dette sjalet flyttet til Høyanger før jul:

 

 

 

 

Det er strikket i DUO Merino på pinne # 5. 167 masker før mønsterborden. Fargen er egentlig dyp rød og bittelitt melert, den ble for blass på bildet.

 

 
 

 

Og dette fikk mammaen til Klumpens bestevenn. Garnet er siste rest av det grå fra Matilda og Mousseux. Veldig drøyt garn, men her måtte jeg spe på med litt sort også. Det ble i grunnen fint med striper. Jeg heklet en kant øverst for å skjule fargeskiftene.

 

 

Himmelen var helt grå denne dagen, skulle nesten tro at det var et svart/hvitt -bilde. Men du kan kanskje se at det er røde marihøner på klesklypene sjalet er festet med? Har ikke redigert dette, jeg la ikke merke til det nesten totale fraværet av farger før etterpå.

 

 

Flere sjal underveis, hihi. *dilla*


VÅTT 2012

Vottealong på Uformelt: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=11835

 

Første mønster ut var disse: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=11835

 

Det er mer en veildning enn en oppskrift, og jeg har gjort noen endringer. Tomlene er litt knotetet forklart. Du strikker 1 maske, øker 1 ved å plukke opp midttråden og strikke den vridd, strikk så 2 masker og øk 1. Strikk ut runden og strikk neste omgang uten å felle. Så fortsetter du å øke på annenhver omgang, men det blir 2 ekstra masker mellom økingene for hver gang. Du øker 4 ganger = 8 nye masker.

 


Votten i oppskriften er helt klart en høyre-vott. Den ser vridd ut på venstre hånd. Så jeg anbefaler sterkt å lage tommelkilen på slutten av 4. pinne på vott # 2. Strikk til det gjenstår 3 masker, øk 1, strikk 2, øk 1, strikk. 1.

 

 

Her er mine votter:

 

 

 

 

De er strikket på pinne # 4 med Gjestal Sportsragg. Det gikk nesten ett nøste per vott, og da hadde jeg 26 omganger på bråtet og fulgte oppskriften nøyaktig videre.

 

Ser at de fleste fikk litt store votter og at flere valgte å tove dem litt. Det gikk jo ikke med disse, så da overtok gemalen dem. Han ville ikke ha pynt på, så da ble det bare et eple til dekor, hihi.

 

 

Skal jeg lage flere par kommer jeg til å øke på hver 3. omgang til tommelkilen. Syntes denne ble litt kort. Da må økingene starte tidligere, ellers blir vottene veldig lange.

 


.


Spiderman har ingen lue

Klumpen ELSKER Spiderman. Det er han visst ikke alene om. Han har en Spiderman-lue som jeg strikket for flere år siden, og den er fortsatt like populær. Så da han fikk invitasjon til bursdagsbesøk til en venn fra barnehagen tenkte jeg at her hadde jeg muligheten til en innertier.

 

Denne luen er månedens mønster i Øverst og nederst-alongenUformelt. Og rutenettet var jo perfekt som "spindelvev" fant jeg ut. http://www.ravelry.com/patterns/library/garfunkel-hat

 

  

 

Luen ble strikket, men jeg syntes den ble litt stor da. Og den unge mannen fikk totalt hetta da han oppdaget at jeg hadde tatt HANS strykemerke. Vi har kjøpt flere slike pakker på H&M, og de fleste merkene er alt i bruk for å dekke over diverse hull i buksene hans. Jeg viste ham at han hadde akkurat likt merke på den svarte fløyelsbuksen.

 

Men nei. ALLE merkene var hans, og INGEN andre skulle få noen av dem. Siden det hadde vært litt flaut med en gjest som tok gaven med hjem igjen gav jeg opp prosjektet. Dessuten forsvant Spiderman på mystisk vis, og Klumpen gikk rundt med en triumferende mne. Mamma kom ALDRI til å gjette hvor han hadde gjemt ham, så det så. Hah.

 

 

 

 

 

Nuvel. Jeg satte dusk i luen og arkiverte den på loftet. Men jeg hadde ikke helt gitt opp planen om edderkoppmann-lue.  Så da ble denne til:

 

 

 

 

Garnet er diverse rester i superwash strikket på pinne # 3.5. Og merket hadde vi to av, så da fikk jeg bruke det ene. Det er først strøket fast og så sydd langs kanten. Det begynte å løsne mens jeg sydde, så det hadde nok ikke holdt lenge uten en runde med nål og tråd.

 

 

 

 

Jeg improviserte på fellingen, syntes det funket greit. Men bildene ble fæle, knipset i full fart før jeg skulle pakke inn. Jaja.

 

Holder på med flere nye prosjekter, så det dukker nok snart opp mer. Hvis pc-en holder da, den blir mer og mer sær. Den er vel egentlig på overtid i forhold til både alder og bruk, så det er kanskje ikke så rart.

 

Her finner du Klumpens lue som er insporert av et vottemønster: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1220559468_spiderman.html 

Jeg "lånte" nettmønsteret og bearbeidet det litt.

 

Vel, vel. Ha en fin mandag og en god ny uke.  :o)


Mimounas barnevotter

Jeg strikker en god del votter, og etterhvert har jeg funnet ut hvordan jeg vil ha dem. Så her kommer en liten veiledning på mine egenkomponerte barnevotter. Ingenting revolusjonerende nytt da, bare min lille vri.  :)

 

 


 

 

Jeg bruker Mor Aase Raggegarn til Klumpens votter. Det tover bittelitt og blir mye mykere etter vask og bruk. Og i motsetning til ubehandlet ullgarn krymper de ikke til harde pansre etter noen uker med sand og søle. Jeg bruker IKKE superwashgarn til barnevotter, det blir veldig fort stygt og slafsete. Mor Asase Raggegarn er ikke superwashbehandlet.

 

 


 

 

Disse passer ca til en 6-åring. Jeg strikker veldig stramt, så dersom du strikker løst så bruk heller pinne # 3. Begge vottene blir like, det er ingen forskjell på høyre og venstre. Det holdt akkurat med ett garnnøste til dette paret.

 

 

Legg opp 36 masker og fordel dem på 3 strømpepinner # 3.5, 12 masker på hver. Strikk 25 omganger med 2 rette, 2 vrange. Strikk så 2 omganger rett. Deretter øker du til tommelkile slik:

 

Strikk pinne 1. Strikk 5 masker på pinne 2. Øk 1 ved å plukke opp tverrtråden og strikke den vridd. Strikk 2, øk 1, strikk de 5 siste maskene på pinnen. Strikk pinne 3. De neste to omgangene strikkes rett.

 

Fortsett å øke på hver 3. omgang på samme måte, men med 2 ekstra masker mellom økingene for hver gang. Når du har strikket disse 3 omgangene totalt 4 ganger skal du ha 20 masker på pinne 2. På neste runde setter du de 10 kilemaskene over på en tråd. Pinne 3 blir da slik: 5 masker, et kast der kilemaskene var, 5 masker. På neste omgang strikker du kastet vridd rett. Plukk opp tverrtråden og strikk enda en vridd maske i samme mellomrom = 2 nye masker. Du skal igjen ha 12 masker på hver pinne. Dette blir strammere enn å legge opp 2 nye masker, og det blir ikke hull når du plukker opp masker der senere når tommelen skal strikkes.

 

Strikk til votten akkurat dekker lillefingeren til den som skal bruke den. Her har jeg strikket 20 omganger.  

 

 

Felling:  Jeg bytter over til 4 pinner før fellingen. Da blir det 9 masker på hver pinne.

1. pinne: 1 r, 1 løst av, strikk den neste og trekk den løse masken over. Strikk ut pinnen.

2. pinne: Strikk til det gjenstår 3 masker, 2 r sammen, 1 r.

3. pinne: Som 1. pinne.

4. pinne: Som 3. pinne.

Strikk en omgang rett.

 

Gjenta dette 4 ganger, deretter felles det på hver omgang. Når det er 8 masker igjen klipper du av tråden, la det være igjen en passe lang trådende til å trekke gjennom de resterende maskene og feste godt.

 

Tommel: Sett maskene fra tråden over på en strikkepinne. Plukk opp 5 masker i bakkant og fordel de 15 maskene på 3 pinner. Jeg starter omgangen midt i tommelgapet, slik at det blir 3 opp-plukkete masker + 2 masker fra tråden på 1. pinne. Pass på at det ikke blir hull, vri de opp-plukkete maskene hvis det er nødvendig. Strikk 15 omganger eller til hele tommelen er dekket. Strikk så 3 og 3 masker sammen alik: Ta 1. maske løst av, strikk de 2 neste sammen og trekk den løse m over. Kutt tråden og trekk den gjennom de 5 maskene som gjenstår.

  

Vottene kan toves lett for hånd eller i maskin. Jeg laget monsterfjes på mine. Da brukte jeg superwashgarn til å brodere med, det gjør at strekene forblir tydelige selv om votten tover litt. Babyull/tynt strømpegarn funker bra. Til hår har jeg derimot brukt ubehandlet ullgarn. Det blir en fin og rufsete frisyre etter en tids bruk. :)  Lag skumle fjes på frihånd.

 

 

 

 

Håret er festet på slik som man lager frynser. Jeg brukte en heklenål til å trekke garnet gjennom.

 

Dette er greie restegarnsvotter, du kan lage striper eller dekorere på mange ulike måter. Dersom du ikke har en sølepytt-bader slik som meg, eller hvis du bor på et tørrere sted enn Bergen, kan du bruke vanlig ubehandlet ullgarn. Slike votter blir tovet ihjel på noen uker hos oss dessverre.  Men Mor Aase-vottene tåler det meste.

 

 

 

Lykke til hvis du vil strikke et par eller tre, og gi en lyd hvis noe er uklart i oppskriften. Vil gjerne se bilder av vottene dine hvis du lager noen.

 

 

 


3 X Hitchhiker

Dette er visst min store dille for tiden. Jeg legger opp til et nytt straks et er ferdig.

http://www.ravelry.com/patterns/library/hitchhiker

 

 

Denne utgaven har jeg vist tidligere, men det var altså mitt første bidrag til tjustarten på EGO-alongen.

 

 

 

 

Strikket i ONline Supersocke 4 ply, akkurat ett nøste. Pinne # 3,5 på både dette og de to neste.

 

 

 

 

Samme garn, bare andre farger. Dette fikk noen flere "tenner", så da regner jeg med at det manglet litt garn på det første nøstet.

 

 

 

 

 

Jeg bare elsker begynnelsen på sjalet, det svinger seg så fint. Og så går det fort å strikke. Mens de siste pinnene er laaange og seige. Men det er jo supert tankeløst TV-strikk da.

 

 

 

Og så var det nummer 3. Det har jeg kalt "Sedimentary Hitchhiker" inne på Ravelry. For det minner meg om slike sedimentære bergarter, fine lag presset sammen oppå hverandre og gjerne litt forskjøvet.

 

 

 

 

Her synes fargene best.


 

Alt garnet er smårester + en påbegynt UFO "arvet" fra Greta. Jeg har faktisk fått alt garnet fra henne, bortsett fra et nøste Viking Frøya som jeg måtte spe på med mot slutten. Jeg rekket opp og strikket etterhvert, så sjalet var temmelig ujevnt før vask. Garnet det var mest av er Fabel, og det er jo en god del tynnere enn Frøya. Men det gikk fint det.

 

   

Det ble mange tråder å feste siden garnet var mest smårester. Og jeg syntes det manglet noe mørkt som avslutning. Så da heklet jeg en picotkant med koksgrå Silja. Og siden jeg først var i gang heklet jeg en rad fastmasker langs tennene også. En fm i hver løsmaske, og 2 fastmasker i hver spiss.

 

  

 

Sjalet vokste VELDIG i vask, og da var jeg ekstra glad for heklekanten. Den gjorde at det ikke helt mistet fasongen. Nå er det mer bølger enn spisse tenner, men jeg liker det slik. Tror dette er favoritten min, selv om jeg også liker det rosa jeg strikket aller først veldig godt.

 

 

 

 

 

Kontrasten mellom Frøya og Fabel er ikke så stor i virkeligheten som på bildet. Snodig.

 

 

 

Nå ligger 4 Hitchhikere trygt i klesskapet mitt. Skal man være ego så skal man være ego. De er MINE. Så det så.

 

Stor fare for at det blir flere, hihi. Jeg må få lokket på kassen med strømpegarn, og mye av de er alt for fint til sokker.

 

 

Da ønsker jeg deg en trivelig lørdagskveld.  :o)
 

 

 


 


EGO-genser

EGO-alongen er i god gang den.  :o)

 

Denne genseren har vært ferdig en stund nå, ser på Ravelry at jeg la den inn der 3. januar. Men så var det fotograferingen da...

 

Etter å ha knipset noen grelle blitzbilder bare for å dokumentere at den faktisk var ferdig endte genseren opp i klesskapet da jeg ryddet soverommet. Og der ble den liggende. Men i dag fikk jeg ånden over meg og dro den fram igjen. På med genseren og alt av lamper, og så tok jeg oppstilling foran stuevinduet.

 

 

 

 

 

 

Armene mine er og blir for korte til slikt. Her trengs en fotograf. Dermed ble mamma dradd ut av godstolen midt i beste såpeopera-tid og fikk kameraet i hendene. Og i løpet av en hektisk halvtime mellom to sluddbyger poserte jeg stolt i døråpningen.

 

 

 

 

 

Størrelse L, og den er mindre enn Marius i S. De er strikket i samme garn på samme pinner. Vel strikker jeg stramt, men denne er nok liten i størrelsene. Jeg "lånte" innsvingningen i livet fra Marius, og det er jeg glad for at jeg gjorde. Den fikk mye bedre passform da.

 

 

 

 

 

- "Inn med magen og fram med brystet" kommanderte mamma.

 

Hvilken mage??? Øh, det må være bukselinningen. Eller har jeg fått alderstillegget? Urk...

 

 

I alle fall, genseren er tatt i bruk. Den er god og varm, og akkurat passe stor. Og jeg blir i godt humør av fargen.  :o)

 

 

Det jeg IKKE likte så godt var at fellingene kommer oppå hverandre. Det gjør at bærestykket blir litt kantete og at litt av mønsteret blir "spist opp" og forsvinner inn i fellingene. Dermed ser det ujevnt ut. På Marius felles det jevnt fordelt, og det blir mye finere. Nå har jeg ikke vasket eller dampet genseren da, kanskje det hjelper på inntrykket.

 

Jeg brukte forøvrig mindre garn enn oppgitt, og det holdt fint med ett nøste av hver av mønsterfargene.

 

 

Det kommer flere EGO-prosjekter etterhvert, men i helgen må jeg strikke gaver til to unge menn i Klumpens barnehage. Så da blir det votter og lue.

 

 

Fin fredag og god helg.


Sjaldilla

er navnet på en ny along inne på Uformelt: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=11833&highlight=sjaldilla Og hun som ikke trengte flere sjal datt selvsagt utpå med et plask. *plystre*

 

Jeg valgte Matilda, som er et gratismønster. Enkelt og greit å strikke, men det tok overraskende lang tid.

 

Å få tatt OK bilder ble også et kapittel for seg selv. Det regner og blåser og regner og blåser 24/7 for tiden. Avløst av litt sludd og snø. Etter å ha ventet på fotovær i flere dager nå gav jeg til slutt opp, sukk. Da ble jeg så smådesperat at jeg prøvde meg i stuevinduet.

 

Sjalet ble dessuten utsatt for en aldri så liten blokkekatastrofe da mannen min kom til å "plissere" det mens det lå til tørk på sengen. Han så det nemlig ikke da han la seg, og neste morgen var det - vel - plissert. Heldigvis for ham hadde jeg akkurat fjernet nålene. Det gjør jeg IKKE neste gang.


 

 

 

 

Du ser kanskje regnet utenfor? Men bildet ble faktisk overraskende klart, og fargen er bortimot riktig her, en litt kald grå nyanse. Aner ikke hva det er, bare at det er nokså tynn og glatt ull.

 

 

Her finner du mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/matilda-2

 

 

 

 

 

Her måtte blitzen til pers igjen.

 

 

Sjalet er strikket på pinne # 4, og det er like bredt som jeg er mellom fingerspissene når jeg står med armene rett ut. Det skulle egentlig være 10 mønsterrepetisjoner, men da hadde det blitt gigastort. Så jeg nøyde meg med 7.

 

 

 

 

Var innom en diskusjonstråd om blogging og bilder på et forum, og der var det flere som sa at de ikke blogget om vinteren fordi de ikke hadde lyst til å vise fram dårlige blitzbilder med rotete interiør-bakgrunn. Når jeg sitter og prøver å redigere disse bildene kjenner jeg litt på den følelsen. Men jeg tror ikke jeg klarer å vente helt til våren, så da får det bli som det blir. Selv om dette sjalet nok hadde tatt seg mye bedre ut i hagen med blomstrende plommetrær og blå himmel.

 

 

 

 

Kjøkkengardiner og årets FØRSTE TOMAT. Tror det blir den siste også, for nå begynner planten å visne. Ikke dårlig, vi plantet den i fjor vår.

 

 

  

 

Søljen er håndlaget og har tilhørt min oldemor. Den er er godt over 100 år gammel.

Nålen på baksiden går motsatt vei av det som er vanlig. Så jeg oppdaget først nå at jeg hadde satt den på opp-ned. Jaja...

 

 

Da strikker jeg videre, ha en fortsatt god torsdag.  :o)

 

 


 


Verdens søteste rev

Noen oppskrifter faller jeg bare pladask for. Og da slipper jeg alt annet jeg har mellom hendene.

http://muumuru.com/index.php/ideakoppa/19-taemae-kettupuuhka-tehtiin-vahingoittamatta-yhtaeaen-kettua

 

Reve-smetteskjerfet var et slikt pladask-prosjekt. I mangel av annet passende garn i riktig tykkelse og farge røsket jeg med meg noen rester i Fiesta. Bomull/akryl er vel ikke akkurat det perfekte skjerfgarnet, men det var OK til teststrikking. Oppskriften er nemlig på FINSK, og det viste seg raskt at Google Translate var nesten like dårlig som meg på å oversette. Her var det bare å studere bilder og tekst og håpe på det beste. Ikke verdens mest avanserte konstruksjon heldigvis.

 

  

 

Jeg fant ikke noen info om pinnetykkelse. men jeg gjettet at "22" i begynnelsen av teksten betydde 22 masker. Så da valgte jeg litt tykt garn og pinne # 4.5. Det ble passe bredt. Strikket fellinger og økinger som på tegningen og byttet til oransje. 32 cm var det neste jeg forstod, og det ble en grei lengde. Så 7 cm ribbestrikk 2 rette, 2 vrange. Finsk er vel ingen sak,  pøh. Plukket opp masker til ørene og strikket dem fast på hodet.

 

  

Strikket passe lang hale og avsluttet med hvit haletipp. To grønne skjorteknapper og litt sort på nesen. Voilà.

 

 

  

 

Det blir nok flere slike, skal lete etter noe passende mykt ullgarn. Dette var superraskt å strikke, og jeg tror det er det søteste smetteskjerfet jeg har sett. Som en ekstra bonus funker det like godt til både gutter og jenter. Perfekt.  :o)

 

 

 

 

Bilde tatt med nattinstilling i det beste foto-vinduet mitt. Og med en modell jeg heldigvis har sett lite til det siste året. Det er akkurat like vått & grått ute som det ser ut til her.

 

 

Klumpen innviet det nye året med å bli syk. 1. januar ble jeg vekket i grålysningen av en febervarm femåring, og ikke lenge etterpå spydde han utover hele stuegulvet. Festelig. Så nå er alt jeg skulle gjøre når hverdagen endelig var på plass igjen utsatt. Den unge mannen kjedeeeder seg høylydt, og de morsomste lekene er de som ligger nederst i kassen. Eller kanskje ikke. Uansett er det greit å tømme alt utover gulvet for å sjekke. Da får man nemlig aktivisert mamma litt også.

 

Og sånn går no dagan. Kanskje det er nå jeg skal lære ham å strikke, hihi. NOEN må jo ta over, og tenåringen er absolutt ikke interessert.

 

Skal ta meg en lang og god bloggrunde når jeg får sjansen til å sitte i ro mer enn 5 minutter om gangen. Nå ligger vel alle hemmelighetene fra desember ute rundt omkring. Og så takker jeg for alle koselig kommentarer og hilsener. Veldig kjekt med "besøk" både fra nye lesere og fra dere "faste". Setter stor pris på det dere skriver.

 

 

 

 

 

 

 


hits