Ryddetid!

Jeg liker ikke å rydde, og jeg HATER å kaste. Dermed består "ryddingen" her i huset stort sett av å flytte ting til et mindre synlig sted. *flau* Men til slutt kommer man jo til et punkt der det er farlig å åpne skap og skuffer. SKREDFARE kalles det visst... 

 

Pludrehanne har satt i gang årsprosjektet Et MYE ryddigere hjem. Hun blogger om det her: http://pludrehanne.blogspot.no/2013/01/pludrehanne-rydder-og-kaster.html

Jeg klikket meg inn på bloggen hennes, leste kjapt gjennom det hun hadde skrevet, og klikket meg like kjapt ut igjen. KASTE ting, grøss og gru!

 

Men en tanke må visst ha slått rot og modnet et sted dypt nede i underbevisstheten, for i går gikk jeg løs på dobbelskapet under vasken på kjøkkenet. Tre fulle bæreposer med rot & skrot gikk i bosset, og mamma, som var (u)heldig og kom innom mens jeg holdt på, endte opp med en pose hun også. Greit å dele når man finner nok vaskemidler til å drive et middels stort rengjøringsfirma i flere måneder, hehe. Det blir lenge til jeg trenger å kjøpe nye svamper, oppvaskbørster, skolisser eller klesklyper. Servietter nok til det neste tiåret har jeg visst også sikret meg. Absolutt ingen kontroll på hva som finnes i heimen fra før med andre ord. Men nå skal det bli andre boller!

  

Neste prosjekt var gangen.Sko og støvler som var for små eller utslitte endte opp i poser. Noen gikk rett i bosset, andre i sekken til Romania. Og så var det raggsokkene da. Etter innsamling og sortering hadde jeg en hel KASSE med rene sokker som det var par av. En haug i skittentøyet og en haug til stopping. Da står yttertøyet for tur. Klumpen vokser som et uvær, så det er nok mye som er for lite der også. Lurer på hva jeg finner i de innerste lagene på stumtjeneren, hehe. 

 

 

Jeg bestemte meg for at belønningen for ryddeøkten skulle være en fredelig kveld med strikking. Men gjett hvem som stod på en stol i gangen og byttet lyspæren i taket for å kunne jobbe videre helt til leggetid? Til og med blomstene i gangvinduet ble vannet og stelt, og de er IKKE bortskjemte med slik luksus. Utrolig kjekt å se at det blir pent og ryddig, og å kunne åpne en skapdør og faktisk finne det man leter etter. 

 

Det ble altså ingen strikking i går. Men jeg har heldigvis litt på lager uansett da. Har man vokst opp med Ingrid Espelid så kan man jo jukse litt.  ;o) 

 

 

Superenkel poselue i en tråd Regia silk og en tråd arvet strømpegarn. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dees-slouch-hat

 

 

Med oppbrett passer den faktisk Dukkeba også. Veldig anvendelig lue.

 

Hva skal jeg finne på i dag da tro? Nederste hylle +  skuffen i denne seksjonen er nok en sterk kanidat:

 

 

Ha en effektiv onsdag!  :o)


Tomatrødt

 

Far i huset var storlig imponert over de store RIPSENE jeg hadde kjøpt. *knis*

 

Jeg hadde det travelt på butikken i dag, og det stod cherrytomater på handlelisten. De var bleke og blodfattige, så da rasket jeg heller med meg disse små skjønnhetene som lå pent på et brett med plast rundt. Først da jeg kom hjem oppdaget jeg at de kostet 35 kroner for 200 gram. Eksklusivt innslag i salaten på en vanlig onsdag. Jaja. 

 

 

Det kan altså lønne seg å holde liv i denne krabaten. Og se, en ny knopp!

 

Snart ser det nok slik ut: *optimist*

 

 

Den plastrete pekefingeren er belønningen for å strikke rulleluer på pinne # 2.5. To stykker til og med - den første ble for liten.  :(

 

 

Garnet er Zauberball, og luene veier svimlende 33 og 39 gram. 

 

 

Og så har jeg meldt meg på en overraskelses-along på HobbyBoden. Vi får oppskrifter på ulike småting hver måned, og i januar var det trekk til I-pad'en. Siden jeg er paddeløs endte trekket mitt opp som firkantlue. Jeg fulgte faktisk oppskriften, har bare droppet hempe og knapp. Men dusker i bunnen/toppen ble den jo riktig søt. 

 

Garnet er arvet opprekksgarn, ikke helt sikker på hva det er. Men det ble jevnt og fint etter en runde med vasking og blokking. Første gang jeg har blokket en lue over en bok. :o)

 

Da er det tid for loppekassen, god natt til deg også. 

 

 


Sonjas lue


© Filmweb

 

Sonja i den nye versjonen av "Reisen til julestjernen" har en enkel grovstrikket rullelue. Det har Dukkeba også.  :o)

 

 

Marit Sættem har laget mønsteret, det finner du her: 

http://www.ravelry.com/patterns/library/sonjas-lue

 

Jeg strikket min lue i originalgarnet Viking Eco Alpaca, men i brunt.( Noen kjenner kjenner det kanskje igjen fra dets forrige liv, da det var et påbegynt skjerf?  ;o) Brukte pinne # 6 og 49 gram. Da strikket jeg den største størrelsen. Siden det gikk med nøyaktig halve bunten strikket jeg like godt en til. Fort gjort, dette er luer du enkelt strikker to av i løpet av en TV-kveld.

 

 

Lue nummer to fikk vrangbord istedenfor rullekant. 

 

 

Siden jeg brukte opprekksgarn fikk begge seg en runde med vann og Milo. De glattet seg fint ut og ble myke og deilige. Passe størrelse til en 4-6-åring vil jeg tro. Dvs jeg får dem på meg, men da er de pølseskinn. 

 
Strikker jeg flere kommer jeg til å legge opp ekstra masker for å få en større lue. Jeg vil også bruke tynnere pinner for å få luen tettere. Denne blåser det rett gjennom. Det er forklaring på hvordan man kan endre størrelsen i oppskriften, og det er uansett en superenkel modell å strikke. Slike rulleluer er jo "siste skrik" for tiden, så her er det mulig å gjøre noen lykkelige uten å overanstrenge seg. 

 

http://www.osloby.no/shopping/Luen-alle-snakker-om--7046138.html

 

Da var det jammen helg igjen, om noen timer i alle fall. Fin fredag!  :o)

 

 


Fem om dagen

Frukt, grønnsaker og strikketøy. En herlig fiberrik kombinasjon.

 

Januar ble visst hvit. Ikke ute, for der er det barfrost. Men jeg har produsert tre par pulsvarmere i diverse hvite nyanser. Jeg kom visst i skade for å *kremt* melde meg på veldig mange alonger i år også, og dette er noen av pulsvarmerne fra HobbyBoden.

 

 

Oppvarmingspar, ugle-pulser i en tråd Rauma tretråds strikkegarn og en tråd Finull på pinne # 4.5. De veier 53 gram.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/owl-mitts

 
Nalu Mitts i Rauma tretråds strikkegarn på pinne # 3.5. Vekt 48 gram. Underlaget de ligger på er en kelimgenser jeg strikket til mannen min for mange år siden. Den har kommet til heder og verdighet igjen, det er bikkjekaldt ute nå. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nalu-mitts

 

 

Diamond Textured Mitts i dobbel tråd Senja på pinne # 4.5. Jeg strikket den minste størrelsen. 59 gram. Tomat fra Kiwi

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/diamond-textured-mitts

 

 

Her prøvde jeg å vise fram mønsteret på pulsvarmeren OG at det er nye knopper på tomatplanten min. Ingen av delene kom særlig godt fram. Men altså - det er fare for flere tomatinnlegg med tid og stunder.  *fnis*

 

Tre par pulsvarmere, et eple og en tomat. Det blir jo fem. Massevis av både fiber og vitaminer her. *fornøyd*
 

En god start på uken

Jeg har fått en ny strikkebok å kose meg med: Pickles Favoritter. Vunnet i blogglotteriet til Strikkedolla, kjempeflott premie! Det er en helt annen følelse å bla i en bok enn å lete etter oppskrifter på nettet. Og når det hele kan kombineres med te i nytt krus med strikkemønster (gave fra tenåringen) og et morsomt strikketøy av arvet restegarn (takk Greta!) så er verden ganske OK. 

 

 

Det ble stripete pulsvarmere av ett stort og to små restenøster. Strømpegarn av et eller annet slag, ikke sikker på sorten. Men jeg er veldig fornøyd med å ha klart å mixe det til så begge ble like. Måtte spe på med noen meter Silja for å få dem lange nok, men det funket greit og synes i grunnen ikke. Dermed ble nok en bitteliten rest brukt opp. Jeg blir vist like lykkelig hver gang jeg får nytte av lageret mitt med trådstumper, hihi. 

 

 

Ny mobil har jeg også fått. Den har touchskjerm, kamera, internett og masse annet rart. Og den ligger fortsatt trygt i esken sin. Vi dinosaurer klumholder på gamle NOKIA'er. Bare synd at batteriet er i ferd med å dø, så før eller senere må jeg vel bite i det sure eplet og lese den tommetykke bruksanvisningen til nykommreren. *grumpf* 

 
Jeg tok utgangspunkt i dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/220-fingerless-mitts Men siden jeg brukte tynnere garn og pinner la jeg opp 48 masker. 30 omganger før tommelkilen, og jeg økte 17 masker. Tilsammen veier disse 48 gram. 

 

Jammen ble det nok restegarn til en ny djevlelue også. http://grosblog.wordpress.com/2007/01/18/her-er-den/

 
To brun/rosa og en brun/beige rest var like nok til å brukes sammen. Ikke HELT det vakreste jeg har sett, men luen kan absolutt brukes. Godkjent av Dukkeba.  :o)

 

 

Strikket i størrelse 6 mndr, men den ble nok litt større. 37 gram ukjent sokkegarn. De siste stumpene ble snorer.

 

Da ønsker jeg deg også en god uke.  :o)

 

 


Og så juksar me litt...

Votter fra strikkekalenderen. Disse skal egentlig ikke strikkes før i februar. men de passet så godt til resten av Rubin-garnet i den snille liksom-uvennpakken min.

 

 

MINE! Selv om mamma er modell. Skarpe, flotte farger. Og mønsteret er veldig enkelt med masker som tas løst av.

 

 

Her finner du dem på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fiery-mittens

 

Fin fredag!

 

 

 


Capucine

http://www.ravelry.com/patterns/library/capucine

 

Denne luen lurte jeg lenge på om jeg likte eller ikke. Men så dukket den opp som novemberlue i alongen på HobbyBoden. Og da var det jo bare å finne fram passende garn.

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/capucine

 

Lue nummer en ble rød/sort i diverse restegarn. Den vokste masse i vask, og jeg likte veldig godt de store duskene. Synes kanskje at den glattstrikkete toppen kunne ha vært litt dypere, men det er jo forholdsvis enkelt å endre. Jeg fulgte oppskriften men brukte tykkere pinner. Ser at mange på Ravelry klager over at den er veldig liten i størrelsen. 

 

Det ble jammen en lue nummer to også. Her brukte jeg drøyt et nøste Safir + rester av tynt strømpegarn. Glemte å bruke tykkere pinne, så denne ble litt mindre.

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/capucine-2

 

Skikkelige kamuflasjefarger, skulle nok ha valgt en annen bakgrunn. Men så begynte det å regne, og luen ble lagt til side og glemt.

 

 

Til slutt ble den gjenfunnet og tredd på mamma. Ikke HELT match kanskje. *knis*

 En skarp brett hadde den visst også fått, den lå nederst i bunken. Jaja. Luen er superkjapp å strikke og veldig fin på. Men den varmer ikke noe særlig, og det minste vindpust blåser den av hodet. Så den er vel mer til pynt enn til nytte. 

 

 

Jeg strikket blader og tovet en rød fugl til pynt, men jeg fikk streng beskjed av tenåringen at det var overkill. Så de ligger her fortsatt, sukk. Og jeg som fikk både vond skulder og såre fingre av å nålefilte klippekantene på fuglen. Jaja, de kan vel brukes på noe annet. 

 

God torsdag!  :o)


Berre gjer da!

Her kommer luen vi har laget til den uformelle Yngvar-alongen: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=16204&highlight=Yngvar

 

Jeg er en smule lei av Dorthe, så jeg var helt klar da jeg så at det var startet en Yngvar-along. Spent åpnet jeg tråden, men der fikk jeg lang nese. For Yngvar ville ikke dele strikkeoppskrifter med oss, han ville at vi skulle trimme!
  
 
Men ideen var født. Tro hva Yngvar ville strikket? Hmmm... En sprek og morsom lue kanskje?  Vel, her kommer den!  Det startet som en spøk, men jammen ble det en lueoppskrift til slutt ! :o)

 

 

 

Yngvar-lua

 

Garn: Tretråds strikkegarn fra Rauma eller tilsvarende.  

(105 meter/50 gram, strikkefasthet 22/10)

 

Pinner: Liten rundpinne + strømpepinner 3.5 mm.

 

Legg opp 108 masker i bunnfargen og strikk vrangbord slik: 4 omganger 2 r, 2 vr. Bytt til mønsterfargen og strikk *1 omg r, 3 omg 2 r, 2 vr*. Bytt til­­bake til bunnfargen og strikk fra * til *. Strikk nok en stripe i mønsterfargen. Deretter strikkes resten av luen i glattstrikk. Bytt til bunnfargen og øk 10 masker jevnt fordelt til 118. Strikk tilsammen 4 omganger før du starter på diagrammet. Det strikkes fra høyre mot venstre.

 


 

Legg merke til at smilefjeset er en rad høyere enn bokstavene. Når maskene på toppen er strikket er det derfor ikke flere masker i mønsterfargen som skal strikkes på den omgangen. Fortsett i bunnfargen til luen måler ca 15 cm.

 

Felling: Det felles på annenhver omgang, 8 steder jevnt fordelt rundt luen. For å få masketallet til å stemme strikkes første felleomgang slik: *13 r, 2 r sm, 13 r, 2 r sm, 13 r, 2 r sm, 14 r* gjentas to ganger. Strikk en omgang uten å felle. Deretter blir det *12 r, 2 r sm* ut hele omgangen. Neste gang blir det 11 rette, deretter 10 osv. Bytt til strømpepinner når det blir for trangt på rundpinnen. Når det er 4 masker mellom hver felling felles det videre på hver omgang. Til slutt strikkes 2 og 2 masker sammen. Klipp av tråden, trekk den gjennom de resterende 8 maskene og stram godt. Fest alle tråder og damp luen lett.

 

 

                     

 Diagrammet er tegnet av Surrehue, (http://surrehue-strikker.blogspot.no/) og jeg har laget mønsteret og teststrikket luen.

 

 

 

 

 

 


Hverdagslykke

Ny kalender med STRIKKEOPPSKRIFTER!

 Gave fra frøknen Dings. Og jeg er nesten ajour.  :o)

 

 

God onsdagskveld!  :o)

Kalde føtter blir varme

Fant et upublisert sokke-innlegg fra i sommer, så her kommer det i litt utvidet form. :o)

 

 

Denne sommeren har det ikke vært noen grunn til å pakke bort ullsokkene. Og siden det er jeg som produserer til hele familien var plutselig lageret på loftet TOMT. Alt som lå igjen var noen babysokker + et par restegarnsragger i ukurant størrelse. Så da var det bare å ta strømpepinnene fatt.

 

  

Labbetuss er ikke favorittgarnet mitt. Det er livløst og uelastisk + at tråden lett deler seg. Jeg må bruke pinne # 3 for å få brukbare sokker, og det er litt i tynneste laget for min smak. Men de ferdige sokkene er helt greie i bruk da. Så nå har jeg "tryllet fram" to par: 

 

 

Ett i vanlig ribbestrikk og ett med juksefletter. Det får holde i denne omgangen. Kanskje jeg putter noen nøster i kofferten når vi reiser på ferie. 

 

 

Sokker i grønt gress, sukk. Her kommer noen vintersokker også:

 

 

Silja-sokker til frøken Dings.

 

 

Og til meg. LEGO-byggverk er overalt i huset.

 

 

Og endelig: raggsokker til gavekassen.

 

 

TO par til og med. *stolt*

 

Sokker er ikke det morsomste å strikke. Ikke å blogge heller. Men det er greit å være i siget igjen, for sokker må man jo ha. Mer spennende prosjekter kommer!  :o) 


.

 


 


Nytt år og nye muligheter

Takker for følget i 2012, og håper at 2013 bringer mye godt til oss alle.  :o)

 

Her kommer en gjenganger som nettopp har startet på sin tredje sesong:

 

 

Jada, min trofaste tomatplante. Midt i desember bestemte den seg for å produsere en ny rød tomat.

 

 

Snø ute, en rødmende tomat i vinduskarmen. Litt absurd, men veldig gøy.

 

 

Sååå stor ble den! 1. januar 2013 ble den plukket og spist av tenåringen. Da hadde jeg prøvd å skjule den i noen dager, i håp om at den skulle vare til over nyttår. Det gikk akkurat det. Planten har nå båret frukt tre år på rad siden den ble sådd i mars/april 2011. Nå ser den rimelig pjusk ut, men den har faktisk fått noen friske grønne skudd. Så kanskje den klarer seg en sesong til?

 

Vi får se om det blir mer tomatnytt utover da. *fnis*  

  


hits