Mums!

Jeg er sjelden innom rene matblogger. Men noen hobbyblogger har jo en lett mix av mat, håndarbeid og diverse, og slikt liker jeg. Farlig å bloggsurfe sent på kvelden, for da ender jeg ofte opp med å legge meg sulten, hehe. Drømte om Gretas lavkarbo-vafler forleden, sikle. Problemet mitt er et nokså traust utvalg av ingredienser på kjøkkenet. Så da må kokkeleringen planlegges, og jeg må en tur innom butikken. Ikke alt som finnes på Kiwi heller, mange av de spennende oppskriftene krever besøk i helsekostforretningen eller en "innvandrerbutikk". Så da er lykken stor når jeg finner noe jeg faktisk kan lage av det jeg har i skuffer og skap. I dag ble det altså matmuffins.

  

Her er muffinsene stekt og prøvesmakt. Vi brukte denne oppskriften:http://oppskrift.klikk.no/muffins-med-feta-og-oliven/4078/


 
 

Vi doblet oppskriften, så da ble det to brett med små muffins. De ble gode, men kanskje litt tamme i smaken. Jeg tok oppi persille i tillegg til fetaost og oliven. Neste gang tilsetter jeg nok soltørket tomat og litt mer krydder. Grovere mel er kanskje heller ikke så dumt. Men Klumpen var strålende fornøyd, og det var jo hovedsaken. Vi tester nemlig ut alternativer til knekkebrød i matpakken. Å spise på skolen er kjeeedelig, og mesteparten av maten kommer hjem igjen i sekken. Så da må vi finne på noe som frister å spise opp. 

 

 

 

 

Velbekomme!  :o)


Mintgrønn luksus

Utgangspunktet her var et nøste på 47 gram Baby Cashmerino i mintgrønt. Mykt og deilig garn, selv om det ikke er helt min farge. (Uansett har jeg nok alt dekket behovet mitt for håndplagg og vel så det. hehe...)

 

Jeg har hatt Emerald Fingerless Mittens i Ravelry-køen min lenge, og de passet fint inn i pulsvarmer-alongen også. En av oppgavene der er nemlig bobler. Men jeg hadde ikke nok løpemetre med det mintgrønne nøstet. Hmmm...

 

Jeg tenkte først å forkorte delen før tommelkilen, men gikk heller for noen færre masker siden de ble litt slaskete på mine hender. 40 masker fungerte bedre, og da fikk jeg jammen nok garn også. Gamblet litt med lengden for å få brukt opp alt, og det gikk bra det. 1 1/2 meter garn igjen sier jeg meg fornøyd med. Pulsvarmerne veier 47 gram, og den lille resten gir ikke noe utslag på den digitale vekten min. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/emerald-fingerless-mittens

 

  

Pulsvarmerne er veldig enkle og raske å strikke. Siden jeg hadde "feil" maskeantall måtte jeg endre litt på plasseringen av mønsteret, men det var ikke noe problem. Jeg endte også opp med å måtte legge opp en ekstra maske istedenfor å felle en til vrangborden øverst. 

 

 

 

 

Det er gøy å teste ut "luksusgarn", og ikke fullt så skummelt når det er arvete rester. Kanskje jeg våger meg på de vellagrete nøstene mine på loftet også etterhvert? *fnis*

 

Da er biblioteket neste stopp, og så skal vi prøve oss på matmuffins med oliven og fetaost. Kanskje jeg må matblogge senere i dag hvis de blir vellykket? Hvis de ikke blir spist før jeg rekker å ta bilder da. 

 

Fin fredag! 

 


Mini-lyslykter

 
 

Niesen min ønsket seg lyslykter. I mini-utgave. Så jeg fikk overlevert 4 små glass + fire nøster SafirDet gikk med 8 gram per trekk. 

 

 

 


Hun hadde funnet et bilde av lyslykt-trekk i tykt garn med fletter, men de ville nok ikke ha vært særlig gjennomskinnelige. Så da gikk vi for hullmønsteret jeg har strikket flere ganger før. 28 masker på pinne #4 ble akkurat passe. 4 mønsterrepetisjoner rundt lykten og 6 i høyden. Hun ville i tillegg ha bunn, så da plukket jeg opp masker og strikket dem til slutt. 

 

  

Lyktene skal pyntes med bånd og hjerter, men det skal hun gjøre selv. Så da får jeg be pent om nye bilder når de er helt ferdige.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/jar-candle-cozy---raised-eyelet-rib-4

 

 

Her er det helg alt - lærerne + alle de SFO-ansatte drar på kurs. Så da er skolen stengt i morgen. Jaja, vi får finne på noe selv da. En tur på biblioteket er i alle fall en del av planen. 

 

Ha en fin torsdagskveld!  :o)


Travle tider

For plutselig druknet jeg i bestilinger. Fra familien, riktignok. Først ut var niesen min, som kom med en pose garn og en laaang liste over ting hun ønsket seg.

 

Flaskeposer er visst kjekt å ha. Så da ble det to: en sau og en gris. 

 

Jeg bruker samme oppskrift som til de forrige, men legger opp 48 masker på pinne #3.5. Sauen er strikket i Rubin, det gikk med litt under ett nøste + diverse rester i andre farger. 

 

 

 

 

 

Bææææ!!!

 

 
 

Denne var litt morsom å lage. Sjarmerende bjellesau.  :o)

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-4

 

 

 

 

Og så var det Nasse da. Eller, det ble visst en purke med rosa sløyfe. 

 

 

 

 

Med krøll på halen...

 

 

Her gikk det med nøyaktig ett nøste Safir. Siste rest ble til tvunnet knyttebånd. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-3

 

 

Da gir jeg meg for i dag, hihi. 

 

Ha en god kveld! 

 


Flaskeposer

To nøster arve-akryl fra Malsen (Jada, jeg MÅTTE bare ta dem først.) har blitt nye flaskeposer. Og siden det var 48.5 gram på det rosa nøstet og 47 på det blå går de rett inn i restegarn-alongen også. 

 

Disse to er strikket helt etter oppskriften, bortsett fra at jeg bruker pinne #4.5 til vrangborden øverst. Jeg heklet blomster etter at posene var ferdige, og brukte de siste restene til snorer = null svinn. Knapper fra en av mine mange knappebokser. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-5

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-6

 

 
 

Foreløpig er de eiereløse, så da flytter de på loftet så lenge. 

 

 

Ha en god onsdag!  :o)


Frankenstens pulsvarmere

frankenstein  

 

Noen er enkle å glede. At det popper opp et grønt hode hver gang jeg skriver "Frankenstein" inne på pulsvarmerforumet for eks. Bare se: frankenstein  mitts   *knis*

http://www.ravelry.com/discuss/fingerless-glove-fanatics/2802578/101-125#111

 

 


 

Jeg er med på å strikke 14 par pulsvarmere i ulike teknikker på et år. Og en av oppgavene var "Frankenstein's mitts". Fant ingen oppskrifter, så da laget jeg min egen med utgangspunkt i barnevottene jeg pleier å strikke. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/mimounas-barnevotter-12

 

 

 

 

39 gram rester av Safir, Østlandsgarn og Vestlandsgarn. To små knapper fra lageret. Tror de kommer fra en kassert skjorte. 

 

 
 

Klumpen ble lykkelig eier av disse. Og jeg er alt i gang med et nytt par.  :o)

 

Ha en fin tirsdag! 


Ny dille!

Fruen har nemlig meldt seg inn i en rimelig fanatisk gruppe: 

http://www.ravelry.com/groups/fingerless-glove-fanatics

 

 

Det passer jo som hånd i (fingerløs) hanske nå som jeg uansett strikker pulsvarmere så det skvetter. *knis* 

 

Jeg gjorde et nytt forsøk på å strikke opp Opal-garnet, og resultatet ble dette: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/midnight-dreary

 

 

 

 

36 gram veier de, og det er fortsatt 19 gram igjen. Så da må jeg fundere litt på hva den siste resten kan bli. 

 

  

Kanskje ikke det beste garnet til å framheve flettene, men de er der nå i alle fall. Og navnet på disse pulsvarmerne var skikkelig mimre-materiale. Det er visst noen år siden jeg svettet over Edgar Allen Poes "The raven" i engelsktimene. Men jeg husker faktisk lange bruddstykker av det fortsatt. 

 

Once upon a midnight dreary, while I pondered weak and weary, 
Over many a quaint and curious volume of forgotten lore

  

     Ha en fin ny uke!  


 

 

 


Solsokker

God morgen! Da er jeg visst i gang igjen.  :o)

 

 

Jeg har fått meg nye sokker. Ikke de vakreste jeg har strikket, men de passer supert til restegarns-alongen jeg er med på. Så her kommer mimounas solsokker!

 

Hadde nesten glemt denne oppskriften, men den er super til enkle tå-opp-sokker. Og så er den gratis og på norsk.  :o)

 

http://solhag.blogspot.com/2010/02/solsokker-ta-opp-sokker-med-kilehl.html

 

 
 

Jeg er som sagt med på en restegarns-along på Uformelt.net, så da går alle smånøster unna. Jeg fant 5 rester Sportsragg på tilsammen 110 gram. Det ble akkurat nok til et par sokker på pinne #4. 48 masker og størrelse 38/39. 

 

 
 

Sokkene er tatt i bruk, og de fungerer helt greit. Spesielt pene ble de ikke, men målet var å bruke opp rubb og stubb. Og det klarte jeg. Ikke særlig begeistret for garnet, det flusset seg opp og delte seg hele tiden. Og det røde smittet over på det hvite mens jeg strikket, ikke bra. Tror dessuten at pinne #3.5 hadde fungert bedre, selv om det står #4 eller 4,5 på magebeltet. 

 

 
 

Jaja. Sokker er forbruksvare, og de varer den stunden de varer. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/solsokker-3

 

 

Ha en super lørdag! 


Grønn graffiti

Jeg har visst blitt en håpløs periode-blogger. Enten oppdaterer jeg to ganger om dagen, eller så går det en evighet mellom hver gang. Men i likhet med vår venn Arnold kommer jeg alltid tilbake!  ;o)

 

Det har blitt litt strikking den siste uken også. Pulsvarmere er visst tingen for tiden. Frøken Dings bestilte et par hun skulle gi bort i gave. Så da var det bare å finne fram garn og pinner. Samme mønster som tidligere, men her la jeg opp 56 masker for å få herrestørrelse. (Jeg brukte Opal, som er et tynt strømpegarn + at jeg strikker stramt. Garnet skal egentlig strikkes på pinne #2.5.) Dessuten økte jeg en ekstra gang til tommelkilen. Ellers fulgte jeg oppskriften. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/graffiti-on-the-metro-5

 

Garnet var rekket opp, og jeg fant noen knuter som krevde litt "spoling" for å få mønsterrapportene til å stemme. Men det gikk helt fint det, de ble så og si identiske. Paret veier 36 gram, og de er alt pakket pent inn og gitt bort  til en som har det kaldt på kontoret.  :o)

 

  

Mulig det blir flere slike pulsvarmere, det er et superenkelt mønster som fungerer godt når det er garnet som skal spille hovedrollen. Det finnes jo så mye gøy strømpegarn, og *kremt* en god del av sorten bor på loftet mitt. Jeg har nok vært litt for "flink" til å adoptere enslige nøster fra restekurver, + at jeg har "arvet" masse restegarn. Men pulsvarmere er alltid populære gaver, og er dessuten mye kjekkere å strikke enn sokker. 

 

  

De er for store til meg. Men fargene er fine, og det er fortsatt masse garn igjen på nøstet. Hmmm...

 

 

Da ønsker jeg alle en FIN FREDAG, det lille som er igjen av den.  :o)


En sofa full av garn!

Heldige meg har "arvet" igjen!

 

 

 

 

Tre bæreposer med garn fra snille Unni/Malsen, som hadde storopprydning i garnskapet sitt. Nå bor disse små herlighetene hos meg.  :o)

 

 

 

 

"Restegarn" kan nok defineres på litt forskjellige måter, ser jeg. Her var det mange hele nøster i lekre kvaliteter.

 

 
 

Jeg har en lei tendens til å lagre luksusgarn på loftet og "ruge" på det. Men rolleren med det fineste garnet er full fra før, og det hadde jo vært litt tåpelig om nøstene bare flyttet fra ett lager til et annet. Så nå må jeg finne ut hva jeg skal bruke dem til. 

 

  

Noen nøster er heldigvis enklere enn andre. *fnis* Akryl vet jeg hva jeg skal gjøre med. Får starte med dette her, tenker jeg. 

 

 

Tusen takk, Unni! 

 

Og FIN FREDAG! til alle som titter innom! 


På stumpene løs

Her går det fortsatt i restegarn! :o)

 

Det forrige paret med raggsokker jeg strikket ble nappet straks det var ferdig. Og lageret mitt er fortsatt like tomt. Så da måtte noe gjøres.

 

  

Jeg hentet ned kassen med raggegarn fra loftet. Den var mistenkelig lett. Og - iiiik! - den var nærmest bunnskrapt! Et par enslige nøster i ulike kvaliteter og totalt kræsjende farger, masse smårester og en hel del trådstumper. (Fruen sparer på stoppegarn, må vite.) Ikke mye til utgangspunkt for storproduksjon nei. 

 

Nå er ikke raggsokker ment å være vakre, de skal være varme. Og "morsomme" fargekombinasjoner kan jo bli interessante de. Så jeg fisket fram to nøster grå/hvit/lilla på tilsammen 60 gram. Deretter plukket jeg ut rester i grått i noenlunde samme tykkelse. - Let the game begin! 

 

 
 

Fram med kjøkkenvekten. De små grå (haha) ble delt på midten, og så strikket jeg striper.

2 omganger av hver farge. Pinne #3.5 og 48 masker. 1 rett og 1 vrang. De aller minste trådene lot jeg være å dele, de fordelte jeg bare i to hauger etter beste evne. 

 

 
 

 En mørkegrå rest var nesten nok til begge hælene. Nå begynte det å ligne på noe her. 

 

 

 

 

Rikelig med garn til å fullføre. Mulig jeg må strikke to par, og mixe restene med et av de hele nøstene. 

 

 

 

 

- Jammen mamma, du har jo blandet KALDE og VARME gråfarger! gispet tenåringen.


Who cares. De er ferdige!  

  

Alle trådene er faktisk festet nå. Det tok noen timer. Men jeg er superfornøyd med å ha omskapt 114 gram rusk og rask, der mye bare var stumper på et par meter, til brukende sokker. 

 

Men nå vil jeg ha FARGER! 

 

 

Ha en super torsdag!  


Sukkertøyfarger

Hva lager man av 32 gram sokkegarn i bomull/ull? 

 

 

 

 

Fine farger, men jeg hadde ikke noe annet garn som passet å blande det med. Da måtte vi finne på noe lurt.

 

Garnet har korte fargerapporter, så jeg la opp til to vrangborder, en fra hver ende. Pinne #3 og 48 masker, men her strikket jeg 3 rette, 1 vrang. Rundt og rundt til garnet tok slutt. 

 

 

 

 

Jeg felte av med rødt bomullsgarn, og heklet er runde fastmasker i bakre maskeledd. Deretter heklet jeg en omgang med skjell. 

 

 
 

Tråden i merkelappen er den lille stumpen som ble igjen mellom pulsvarmerne. Absolutt ingenting tilbake! 

 

 
 

Dette paret passer såvidt til mine smale håndledd, så de ender kanskje opp hos en ung dame som liker sukkertøyfarger? Vi får se. Foreløpig ender de på lageret på loftet. 

 

God onsdag! 

 


Graffiti på asfalt

Lei av disse nå? Det kommer snart noe annet. ;o)

 

  

Disse pulsvarmerne var en super måte å redusere lageret mitt med strømpegarnrester. Det går ikke mange grammene til et par, og det er enkelt å regulere lengden etter garnmengden. 

 

 
 

Siste par ut er i et ukjent garn, litt tykkere enn de andre jeg har brukt. Sånn ca Silja-tykkelse, kjennes det ut som. 46 gram, men tykkere garn = færre løpemeter. Så jeg startet med å strikke bråtet + 15 omganger på begge to. Det tilsvarer delen over tommelhullet. Altså måtte jeg ha like mange gram igjen til avslutningen, + nok til partiet med tommelkilen + ribb på tommelen. Da er den digitale kjøkkenvekten god å ha. 

 

 
 

Pulsvarmerne ble greie i størrelsen de. Men de 3 grammene som ble igjen kunne nok holdt til en ekstra omgang. Jaja. De ender i haugen med bittesmå  rester, så får vi se hva som skjer med dem senere.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/graffiti-on-the-metro-4

 

 

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


Rød graffiti 

Begynner å bli varm i trøyen med disse pulsvarmerne nå. Enkle å strikke, og enkle å tilpasse garnmengden. Så da rasket jeg med meg en rest Opal uten magebelte og parkerte foran TV-en. Man strikker fort til spennende krim!  *fnis* Vel ferdig med den første pulsvarmeren nøstet jeg av litt garn så den neste startet på samme sted i fargerapportene. Trygg på at jeg hadde rikelig med garn strikket jeg videre mens Kalde Spor rullet over skjermen. Da jeg felte av hadde jeg et par meter garn igjen. Ups! Men det holdt jo akkurat det! Fikk til og med nok garn til to tomler i riktig farge. Bare velstand! 

 

 
Tro hva dette kan bli?

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/graffiti-on-the-metro-3

 

 

 

 

Disse lyser opp i tilværelsen! 

 

  

Her er det speilglatt utenfor, jeg og Klumpen lå strødd i bakken på vei til skolen. Fortsatt strikkevær, ser det ut som. Jaja.

 

Ha en flott ny uke!


Da var det slutt!

På garnet altså. Rubbel og bit er utnyttet.  *fornøyd*

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/graffiti-on-the-metro-2

 

 

 

 

Jeg fant 12 gram brun Babyull på loftet, og med den som vrangborder fikk jeg et nytt par pulsvarmere av restene fra det forrige. Siden Babyull er litt tykkere enn merinogarnet måtte det veiing og utregninger til. Jeg kom fram til at 5 ekstra omganger før tommelkilen ville passe perfekt. Og det gjorde det! Kun et par cm igjen, ikke nok til en hel omgang. 

 

 
 

Det ble 3 gram igjen av det brune, men det går greit. De skal nok komme til nytte de også. Jeg ville ikke ha lengre bråt, 10 omganger er akkurat passe.

 

  

Likte i grunnen bedre disse med mørke vrangborder. Og garnet er mykt og deilig. Bortsett fra utregningene er det super TV-strikk, oppskriften er veldig enkel. Anbefales! Jeg er superfornøyd med å ha fått to par av 61 gram restegarn. 

 

Nå snør det utenfor, håper vi får litt ordentlig vinter. Det har jo regnet non-stop siden oktober. Hadde vært kjekt å få en tur med kjelken i år også.  :o)

 

Ha en fin søndag! 


Graffiti på Bybanen?

Neida, jeg har ikke startet en ny karriære som tagger. Men jeg har strikket disse: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/graffiti-on-the-metro

 

 
 

Garnet (tror jeg) er Projo Merino Sock, tre små arvenøster på tilsammen 61 gram. Jeg strikket pulsvarmerne på pinne #3, og det ble raskt klart at de ikke kunne bli så lange som i oppskriften. Da måtte jeg hatt flere masker på vrangborden for at de ikke skulle stramme rundt underarmen. 

 

 

 

 

Garnet er håndfarget og går i brun-rosa toner med litt hvitt i. Synes det er veldig pent. (Kan også brukes som monster-tanntråd.  ;)

 

 
 

Her ble fargene tinærmet riktige. De er litt gyldnere enn på bildet. 

 

 
 

Jeg endte opp med å bruke bare 33 gram. Altså 28 gram igjen. Og det kunne vi jo ikke ha noe av. ALT må brukes opp. Så da var det bare å finne neste prosjekt. Stay tuned!  :o)

 

 

God lørdagskveld! 


Husk å flosse!

Tannpleie er viktig. Og har man en flott tanngard er tanntråd uunnværlig. Derfor hjelper jeg Hubert litt: 

 

 

 

 

Etter å ha mumset Twist i ukesvis er han nå over på en diett med mye fiber.

 

 

 

 

Hubert hjelper meg litt også. Takket være ham triller ikke de små garnnøstene mine ned på gulvet til de skumle hybelkaninene. Hvem trenger en dyr yarn bowl når man har en slik venn?  

 

  

Lurer på om han tar på seg ryddeoppdrag også? Synes å skimte noen små prosjekter i bakgrunnen, urk... Nå vil jeg ha opplett så det går an å ta bilder ute. Blir alt for avslørende dette her, hehe. 

 

God helg! 


Mulles nye klær

Mulle ønsket seg nytt antrekk. Og når man er en stjerne-neset muldvarp er det ikke bare å ta en tur på januarsalget. Da må det skreddersøm til. Eller i alle fall spesialbestilt mamma-strikk. 

 

- Mulle vil ha BLÅ genser! var det eneste jeg hadde som utgangspunkt. Og siden Mulle ikke er så kvalitetsbevisst hoppet jeg rett ned i rolleren med syntet. En lekker akryl/viscose-mix, arvet for mange år siden, passet perfekt. Top down-raglan og korte ermer gjorde susen. Selv om genseren måtte strikkes to ganger, første versjon ble litt feil i passformen. La oss si at mottakeren har noen anatomiske utfordringer å ta i betraktning. Men genser ble det! 

 

  

Fornøyd muldvarp!  :o)

 

Men bare genser er litt lite å valse rundt i. Neste uke skal det jo bli minusgrader også. Dermed måtte antrekket kompletteres med en bukse.

 

 
 

Forhøyning med forkortete rekker bak. Mulle har et solid akterspeil.

 

 
 

Buksen forfra. Ikke verdens lengste bein, bare 6 omganger ribb. Den sitter som et skudd!

 

 

 

 

Mulle liker visst å posere, hehe.

 

  

Kul type han her.

 

  

Trim på tastaturet.

 

  

- Har du fått med alle vinkler nå? 

 

Jada, Mulle, du ble så fin så. Da er det bare å vente på at Klumpen kommer hjem.

 

 

Ha en fin fredag!  


Sock Monkey II

Fetteren til Klumpens apekatt:

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-2

 

Her har jeg fulgt oppskriften helt, siden Cortina soft var passe tykt. Eneste endring var at jeg brukte pinne #4.5 på ribbestrikken. Det røde er en rest tynt ullgarn holdt tredobbelt. Knappene kommer fra oldefars bukser.  :)

 

  

Disse er kjappe å strikke, det eneste som er litt plundrete er å få sydd snuten pent på plass. Men et litt skjevt smil er kanskje bare sjarmerende?  ;o)

 

 
 

Kjenner at jeg har lyst til å strikke apekatt-sokker nå. Så da må jeg på jakt etter passende garn. Men først skal jeg strikke ferdig noe annet. Holder på med et morsomt prosjekt som tok lengre tid enn jeg hadde trodd. - Skikkelig HARRY! var tenåringens dom. Vel, vi får se!

 

God søndag! 


Knit along!

Mange hobbybloggere har statusoppdateringer på sidene sine nå. Fine bilder av alt de har laget i løpet av 2013, pent ryddete og sortete lagre av garn, knapper og dill-dall, nyttårsforsetter om garnslanking, innkjøpsstopp, UFO-opprydninger og restegarnsstrikk. 

 

Jeg tør ikke ta noen opptelling. Tror ikke jeg vil vite hvor mye jeg har strikket i løpet av et år. La oss bare si at det er en stund siden jeg kom opp i et firesifret antall på prosjektsiden min på Ravelry. Og etter en lang juleferie innendørs i regnet er der lettere kaotiske tilstander både i garnlageret og i huset generelt. Så her blir det absolutt ingen bilder nei. Selv om jeg faktisk så smått har begynt å rydde. 

 

Men så var det alongene mine. Jeg deltok bare på to i fjor, og *kremt* pussig nok var begge luealonger. Kom fint i mål på alongen på Uformelt.net, der strikket jeg minst to luer hver måned. (http://www.uformelt.net/bakhagen/forumdisplay.php?f=150Synes Gry Hege gjorde en super jobb med å finne oppskrifter til oss, og jeg strikket luer jeg nok ikke ville valgt ellers. Men det ser ikke ut som om det blir noen oppfølger i 2014. Kanskje like greit for min del, hehe. 

 

Så var det luealongen på Hobbyboden.com. Siden det var jeg som arrangerte den MÅTTE jeg jo prøvestrikke luene. Dermed ble det nokså mange luer. Og VELDIG mange pannebånd. Det at jeg strikket gaver til samtlige bursdagsbesøk Klumpen gikk i i hele 2013 bør vel telle som formildende omstendigheter. 2013 var definitivt Angry Birds-året: 


 


 

 

Det var flere som ville at vi skulle fortsette luealongen i 2014, og da kunne jeg jo ikke bare avslutte. Men i år gjør vi det litt annerledes:

(klippet fra denne tråden: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=83435) 


Da prøver vi et litt annet konsept her - ulike temaer for hver måned. Jeg lager en "inspirasjonstråd" med forslag til oppskrifter, der kan dere også legge ut linker. Så tar vi diskusjoner, erfaringer mm i den tråden. Dessuten blir det en felles visningstråd for hele året. Alle som strikker minst 6 luer i løpet av 2014 er med i trekningen av en liten overraskelse.

Dersom det blir veldig mange luer lager vi en ny visningstråd til sommeren. Men det går greit å strikke luer fra tidligere måneder hele året. 

 

 

Dette tror jeg kan bli gøy! Og så slipper jeg å prøvestrikke alle luene på forhånd. Temaet for januar er "Restegarn", og vil du være med så heng på!  :o)

(Og jeg skal prøve å begrense meg. En lue per måned for å unngå abstinenser, hihi.)  

 

 

Jeg lovet en premie til en av deltakerne på fjorårets along, og 2. januar satte jeg meg pent ned med kulepenn og papir. Så var det bare å telle opp. Hver lue ble nummerert, og så skrev jeg opp hvem som hadde laget den. Endte opp med 173 luer og navn, pent satt opp i to kolonner. Og lett skrivekrampe i hånden, hehe. Tok ikke med mine egne luer.

 

Det gikk nesten galt. Jeg skulle bare rett inn i stuen for å hente noe:


 
 *tygg mums gnag*

 

  

- Og spytt ut igjen pennen min også takk! 

 

Noen må visst holdes i stramme tøyler forstår jeg. Heldigvis var det meste inntakt om enn noe opptygget. 

 

 

Frøken Dings fikk oppgaven med å trekke vinneren. Og det ble lue nr 66, strikket av oppnedbakfram. En verdig vinner, siden hun har vært veldig aktiv hele året og har strikket mange luer. Pakke kommer i posten! 

 

Litt alongstatistikk:

62 luer i januar, 36 i februar. Deretter gikk det jevnt nedover, med 1 lue i oktober og 1 i november. Begge disse ble strikket av vinneren. Ser ut som om aktiviteten generelt dabber av utover året uansett type along, så jeg må prøve å tenke ut noe lurt for å holde interessen oppe. Hmm...

 

Jeg har forresten også meldt meg på en grytelapp/klut-along på Hobbyboden, så nå skal rollerne med bomullsgarn få slanket seg litt. Og restegarnsalongen på Uformelt ble bare for fristende. Her blir det nok litt overlapping, siden jeg jo strikker det meste av restegarn uansett. 

 

 

 

Dette blir nok et kjekt strikkeår!  *heioghopp* Ha en fin lørdagskveld! 

Sitteunderlag

Dette prosjektet ble dessverre drept av blitzen. Egentlig burde det jo ha vært fotografert ute i skogen, på en flat stein blant mose og blåbærlyng. Istedenfor ble det i lampelys på kjøkkenbordet. Sånn er det når oktoberværet varer i tre måneder, sukk. Kjenner svømmehuden begynne å vokse mellom tærne. 

 

Men det synes forhåpentligvis at det er et tovet sitteunderlag uansett.  ;o)

 

  

Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften: 

http://randislillehobbyverden.blogspot.no/2010/02/oppskrift-pa-hello-kitty-sitteunderlag.html

Istedenfor å lage Hello Kitty brukte jeg bare grunnformen og masketallet. Jeg hadde 4 nøster svart Cortina Soft, så da strikket jeg midtpartiet litt lenger slik at jeg fikk brukt opp alt. Da passer det bedre til en voksen også. Kanten rundt er I-cord, strikket i Eskimo. Og så strikket jeg blader som ble sydd på etter tovingen. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sitteunderlag-2 

Her finner du linker til bladene også. 

 

Jeg liker veldig godt Cortina Soft til toving av tykke ting som sitteunderlag. Det tover pent og blir stødig og fint. (Og det burde jo fortalt meg at det IKKE fungerer til myke votter. Men man må jo prøve og feile litt, fnis.)

 

Har strikket Kitty-underlag tidligere, og kan anbefale oppskriften. Synes de er veldig søte: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sitteunderlag-hello-kitty

 

  

Disse er et par år gamle nå. Fra en vinter med snø, ser jeg utenfor vinduet. 

 


Håper underlaget får mange fine turer i skog og mark framover. Nå er det jo snart vår!  :o) 

 

 

Fin fredag!


Sock Monkey flaskeskjuler

Flau start på dagen: Ti over åtte stod Klumpen og jeg i stiv kuling og regn på en mørk og tom skoleplass. Alle dører var låste, så da var det bare å bakse seg hjem igjen. En kjapp titt på skoleruten forteller at første skoledag er I MORGEN. Urk... (Hva er det nå for tull å ha første skoledag på en FREDAG? Dobbelt-urk.)

  

Jaja. Nå sitter en fornøyd gutt i godstolen og ser Grusomme meg II og drikker te med melk og sukker. I alle fall kom vi oss tidlig opp. Så får vi se hva det blir til med alle planene jeg hadde for dagen. 

 

 

Over til noe jeg har litt mer kontroll på: Strikking!

 

Niesen min ønsket seg en Sock Monkey flaskeskjuler. Så innimellom raggsokkstrikkingen begynte jeg på en egenkomponert modell.

 

Tok utgangspunkt i denne oppskriften: http://www.ravelry.com/patterns/library/wine-bottle-cozy

 

Jeg brukte Smart og pinner #3.5, så da måtte jeg gjøre en god del endringer. Startet med 42 masker, og strikket 12 omganger ribb før og etter hullraden. Deretter økte jeg ut til 48 masker. (Strikker jeg flere blir det nok 48 masker helt fra start.) 4 omganger til med hvitt, deretter byttet jeg til brunt. Til bunnen startet jeg med *4 rette, 2 rette sammen* osv. Tynn tvunnet snor med dusk i som knyttebånd. 

 

Snuten strikket jeg seperat, fylte den og sydde den på. Til ører plukket jeg opp masker og strikket dem fast på trekket. 

 

 
 

 Vanlig tåfelling på snuten. Selv om det visst er HÆLEN som er rød og hvit på ordentlige Sock Monkey-sokker. 

 

 

 

 

Han ser sånn passe mellomfornøyd ut. Ikke så rart kanskje, når han blir plassert midt på kjøkkengulvet og blitzet. 

 

 

Neste flaskeskjuler er alt på pinnene. For denne ble selvsagt konfiskert av Klumpen.

- Det er MIN flaske inni! 

 

Jepp, apekatten skjuler en tom flaske eplesekt frå Hardanger. Barnevennlig og god. Så nå har han flyttet inn til Mulle & co. Og jeg har funnet perfekt bruk for alle Cortina Soft-nøstene mine. De passer supert til oppskriften jeg linket til over her. UTEN toving. Bruker ca 1 1/2 nøste per flasketrekk, inkludert pynt. Kan kanskje få en ensfarget pose av ett nøste, og da kan jeg jo bruke restegarn til dekor. Superdupert! 

 

 

Holdt på å si ha en god mandag, men det er visst torsdag i dag. Uansett...  ;o)


Æsj!

Ny kaffevott. 

 

 

 

 

Fin? Nei, absolutt ikke!  :o(

 

  

Fritidsgarn er ikke det billigste, og med Cortina Soft på tilbud til 12.60 per nøste måtte jeg jo bare prøve. Valgte en oppskrift der Cortina var oppgitt som garnalternativ, men den ble så diger at jeg rekket den opp igjen. Beholdt bråtet i glattstrikk og brukte oppskriften fra Lofotposten til resten. 

 

 

 

 

Votten tovet greit ned til riktig størrelse, men den ble rett og slett ikke noe fin. Den ble stiv og klumpete, og garnet tovet ikke pent. Her står den til tørk, får se hva jeg gjør med den etterhvert. Ikke noe jeg har lyst til å gi bort i alle fall. Heldigvis strikket jeg bare en, måtte teste ut garnet før jeg satte i gang storproduksjon. Det er nemlig mange som ønsker seg slike. 

 

Jaja. Da blir det innkjøp av Fritidsgarn likevel da. Og Cortina-en funker heldigvis supert til tøfler og sitteunderlag. 

 

 

Da finner jeg loppekassen. Det er HVERDAG i morgen!  ;o)


Havrelefse!

Eller i alle fall nesten hverdag igjen, hehe. 

 

Sokkene mine er ferdige. Det ble strikket på litt annet også innmellom, både fordi raggsokker er kjeeedelige å strikke, men også fordi jeg har sår og sprekker på fingrene. Og da er det grove garnet ikke det beste å jobbe med. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raggsokker-6

 

Det gikk med 116 gram Raggsokken fra Sandes på pinne #3.5. La opp 52 masker, og de passer nok til en fot størrelse 40-42. Da vet jeg hvem som kommer til å stikke av med dem. :o)

 

  

 

LEGO er en minst like viktig del av Klumpens liv som garn er av mitt. Så her ble det en liten symbiose. Satser på en grundig opprydning i begge deler på nyåret. I alle fall å få bort det meste fra sofa, bord og gulv. Her skal det ryddes! Og så er det en deilig følelse når alt er sortert, pakket i kasser og esker og ikke minst OVERSIKTLIG. Da ser vi jo faktisk hva vi har, og ofte dukker det opp glemte skatter også. Dessuten er det ufattelig hvor mange hybelkaniner som genereres av ting som ligger og flyter. Så nå skal støvsugeren få svingt seg. Uten fare for at smådeler som gjemmer seg under sofaen blir slukt. I morgen er det jobb og skole, så da skal mor brette opp ermene og sette i gang. Ikke engang det evinnelige regnet er noen unskyldning for å utsette prosjektet, snarere tvert imot. Bøy og tøy med mopp og støvklut, lett jogging mellom vaskekjeller og tørkeloft er nok absolutt tingen etter nesten to uker med for mye mat og for lite fysisk aktivitet. Får sette på TO vekkerklokker, for døgnrytmen er lett forskjøvet, hehe. 

 

 

Da takker jeg alle faste lesere, og alle andre som titter innom, for følget i 2013. Og ønsker alt godt for året som kommer. 


hits