Langtidsprosjekt

Jeg har et rødt sjal som jeg har brukt mye. Akkurat det har jeg faktisk ikke strikket, det kommer fra et klesbytteparty. Regner med at det ble gitt bort pga av garnet, for det er skikkelig stivt. Men jeg liker det uansett.  :o)

 

 

Jeg har klart å strikke opp nesten alle konene med tynt arvegarn. Dette grønne og svarte er blant de siste. Det svarte var umerket, det grønne var merket som egyptisk bomull! Begge viste seg å være ren ull. Jaja. 

 

 

 

 

Jeg startet på en liten pirat-kopi av det røde sjalet. Pinne #3 og innstrikkete "bokser" på 4 X4 masker svart. Fin måte å få mange løse tråder på, hehe. Det blir jo to løse ender per boks. Dette blir er langtidsprosjekt som jeg strikker på innimellom anfre ting. Det blir lett og luftig, og garnet er (i alle fall etter min mening) kløfritt. 

 

 

 

 

Litt nærmere riktig farge.  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sjal-med-snipper

 

 

 

Da er det fredag igjen, god helg!

 

 


Ny Raituli 

 

Har strikket flere luer etter dette mønsteret, men denne gangen ble det uten striper. Jeg brukte 39 gram brun-svart Kauni på pinne #3. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raituli-3

 

 

 

 

Bildene ble tatt før vask. Synes garnet endrer seg veldig etter en runde med Milo og tilhørende mykningsmiddel. Luen ble tettere og litt fluffy. Men den klør!  :o(

 

Har strikket med flere ulike nøster/hesper Kauni nå, og det er store forskjeller. Noen er mye mer stikkete enn andre. Så ikke alt garnet egner seg til plagg som skal rett på huden. Vurderer å tove denne lett, så det blir barnestørrelse. Garnet blir mykere etter toving.

 

  

 

Ønsker alle en god søndag!  


Røde og luftige

Samme garn som de forrige, og samme problem med fotograferingen. Disse har også 64 masker med dobbelt garn på pinne #3. Men de ble mye større pga glattstrikken. Passer til en stor damehånd. 37 gram.

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/light-as-air-fingerless-gloves

 

 
 

Det er fletter på vrangborden nederst. Resten er i glattstrikk med en runde vrangt før avfelling. De ble veldig vide, og rullet seg nedover. Derfor heklet jeg en rad picoter for å stramme dem inn. Funket bra det, og så fikk jeg faktisk et ekstra poeng i pulsvarmeralongen pga det. 

 

  

 

Prøvde med svart/hvittbilde for å få fram flettene. Tja...

 

Har fått flere gode råd om fotografering av sterke farger, men jeg tror dessverre kameraet mitt har vist sine begrensninger. Uansett, pulsvarmerne ble greie de. De trakk seg litt sammen i vask, så nå har de en OK størrelse også. 

 

Ellers er det status quo med både hustaket og hosten. Har satt deadline til mandag på begge deler. Det er grenser for hvor mye tid jeg gidder å bruke på å ringe og gjøre nye avtaler med taktekkere som ikke dukker opp når de lover. Og hoster jeg like ille på mandag får jeg ringe fastlegen. 

 

Men nå er det heldigvis helg, så jeg parkerer i sofaen med spøtet mens dagens gourmetmåltid forberedes på kjøkkenet: pølse med brød.  :o)

 

 

God helg! 


Moray Firth Gansey Fingerless Mitt

Jeg har hengt meg på 15-poengs-klubben til Fingerless Gloves FanaticsRavelry. Et av punktene var guernsey-mønster, og det var ikke så fryktelig mange å velge mellom som var gratis. ( http://www.ravelry.com/discuss/fingerless-glove-fanatics/3090101/1-25  )

 

 
 

Jeg fortsetter med å bruke reste/arvegarn, og denne gangen stod en kone med tynt, skarpt rødt ull/akrylgarn for tur. Brukte det dobbelt på pinne #3. Pulsvarmerne veier bare 29 gram tilsammen.

 

 
 

56 masker er mye til pulsvarmere, men det funket bra til dette mønsteret. Det ble en fin 3D-effekt oppå hånden. Jeg endret (selvsagt) på en del ting: Jeg økte en gang ekstra til tommel, og la kun opp 1 ny maske, slik at jeg fortsatt hadde 56 masker etter tommelhullet. Plukket opp 3 masker til tommelen, 20 med de som var satt av. Og så strikket jeg 2 rette, 2 vrange som avslutning for å få det likt som bråtet. 

 

 

 

 

Hvis jeg strikker flere par vil jeg bruke tynnere pinner på vrangbordene. Og så er pulsvarmerne litt korte, så en eller to ekstra repetisjoner av mønsteret før tommelkilen hadde gjort seg. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/moray-firth-gansey-fingerless-mitt-by-moray-firth-gansey-project

 

 
 

Den store utfordringen viste seg å bli å ta bilder. Garnet var umulig å fotografere! Uansett hva jeg gjorde ble det rundt pulsvarmerne skarpt, mens de som egentlig var motivet bare ble en rød tåkedott. Tror rett og slett fargen er for intens til at kameraet klarer å fokusere. Har aldri opplevd noe lignende før. Har prøvd å redigere bildene, så de fleste er undereksponerte for å få fram strukturen. Jeg har altså ikke fullt så blekrosa fingre.  ;o)

 

 

Det er IKKE rosaskjær i garnet, det er vel heller signalrødt. Mulig det er den skarpe fargen som skaper problemet. Irriterende!  For disse ble egentlig fine.

 

 

Der er mer garn igjen, så fortsettelse følger.  :o)

 

 

 

Ha en god tirsdag!

 

 


Livstegn

Taket er fortsatt ikke fikset, har tilbragt en del dager med telefoner og venting nå. Litt lei, kan man si. I tillegg har jeg fått den obligatoriske luftveisinfeksjonen jeg alltid får om vinteren. Tett i brystet, vondt i hodet, sår hals og hostekuler så jeg omtrent ikke får puste. Så da har aktivitetsnivået vært heller labert. Men i dag har vi SOL (etter 35 dager med regn, tror jeg det stod i avisen) og jeg føler meg litt lettere i hodet. Dukker taktekkerne opp som lovet kan jo dette bli riktig bra. Satser på det. :o)

 

Felles takk for hyggelige kommentarer på de siste innleggene mine. Har strikket litt den siste uken også, selv om den store tiltakslysten har manglet. Så nå må jeg bare få tatt bilder før solen forsvinner igjen. 

 

 

Av mangel på egne bilder lånte jeg ett av Nina fra nettavisen.no.

 

 
 

Ha en fin ny uke!


Vaffelvest til en toåring

Jeg strikker mye etter oppskrifter fra nettet, finner det meste på Ravelry. Men det er noe eget med å bla i en ny bok. Og i fjor økte lageret mitt av strikkebøker nokså betraktelig. En av dem var denne:

 

  

 

Jeg falt for Malsen sin vaffelvest. Enkel, pen og praktisk. Så jeg startet opp med et nøste Kauni farge W-ED. (brun/svart) Fikk ikke økingene til å bli pene, og irriterte meg litt over at begge sider ikke ble like. Så etter å ha rekket opp igjen tre ganger gav jeg opp. I alle fall midlertidig. For neste dag startet jeg på nytt igjen med et annet nøste. Fortsatt Kauni, men nå valgte jeg en rosa/hvit/beige farge. Og så strikket jeg den nedenfra og opp. Jukset det til slik at begge sider ble like, og strikket tre masker sammen til en raglanfelling. Til slutt strikket jeg I-cord rundt alle kanter. Hjerteknapper til pynt.

 

 

 


http://www.ravelry.com/projects/mimouna/vaffelvest

 

Fornøyd med at jeg traff målene akkurat, selv om det bare stod hel lengde i oppskriften. Jeg strikket bolen så lang som jeg syntes den burde være før jeg startet på bærestykket. Ellers var det enkelt å gjøre alt i motsatt rekkefølge. 

 

 

 

 

 

De to siste bildene ble tatt før jeg vasket vesten. Den ble tettere og mykere, men det er nok lurt med en liten trøye eller pologenser inni. 

 

 

 

 

 

 

Synes hjerteknappene passet perfet til denne!  :o)

 

 

Ellers venter vi fortsatt på å få reparert taket. Og jeg klarte å bli syk. Mesteparten av gårsdagen ble tilbragt i horisontalen, var helt utslått. I dag er jeg litt bedre, men er fortsatt slapp og tung i hodet. Og nesten uten stemme. Strikket faktisk ikke en eneste maske i går, det skjer skjelden! 

 

Satser på rask bedring for både taket og halsen, hehe.

 

 

Ha en fin kveld! 


Nina

Nytt strikkesett med hals og lue, oppkalt etter uværet vi hadde. Det gikk ikke så bra likevel - i går ringte naboen som bor oppe i haugen bak oss. Beslaget på kjølen er revet av, og henger og slenger etter en enslig skrue. Så nå har vi portforbud i tilfelle det faller ned. Det blåser godt i dag også. Og vi står nok ikke først i køen hos verken forsikringsselskap eller taktekker, til tross for mange lange timer i telefonkø. Det er så mange som er verre rammet. Så nå bare venter vi, og sjekker jevnlig at det ikke lekker inn. Festlig, sukk. 

 

Men så var det strikkingen, da. Der har jeg funnet en ny angrepstaktikk: Jeg plukker rett og slett med meg det første og beste nøstet jeg finner i resteposene, og ser hva det kan bli til. To koner med tynt akryl/ullgarn i gråblått og hvitt ble til en hals. 

 

  

 

70 gram, og litt kortere enn i oppskriften. Pinne #3 hele veien. Her den ikke vasket eller blokket. Men disse halsene er supre i bruk, og de kan danderes på ulike måter. Det er splitt i den nederste vrangborden.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/salt-and-pepper-cowl-3

 

 
 

Jeg husket at jeg hadde strikket en lue med disse fargene tidligere, og gikk på jakt etter flere rester da det så ut som om den nederste vrangborden ble litt snau. Hadde liten lyst til å rekke opp igjen, det er drøye omganger med tynt garn. Jeg fant noen smånøster med 4 tråder nøstet sammen. De ble splittet igjen, og halsen ble ferdig. Men så var det jo fortsatt litt igjen da. Det ble til et par enkle pulsvarmere med heklekant. Det var mer jobb å tvinne trådene fra hverandre enn å strikke dem. 48 masker og 25 gram på pinne #3. 

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wristwarmers-2

 

  

 

Heklekant etter eget hode. Den ble hvit siden det blå tok slutt.  :o)

 

 

Blir en rolig dag videre da, med venting på telefon. Satser på at ikke noe ramler ned fra taket, og at det ikke begynner å regne inn. GARNET MITT bor jo på loftet! 

 

Jaja. Det kunne gått verre. Mye verre! 

 

 

 

Ha en god ny uke! 

 

 

 

 


Pulsvarmere i tretrådsgarn

Disse er med i pulsvarmeralongen på Uformelt.net.

 

 
 

46 gram Rauma tretråds på pinne #3.5. Liker denne grønnfargen. 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/treads-a-tipless-gloves-pattern

 

 
 

Pussig nok skulle vevstrikken ha vrangsiden ut. Synes den andre siden er finest, jeg. Men jeg gjorde som det stod i oppskriften. Flettene på tvers var enkle å strikke, og en detalj jeg nok kommer til å låne til andre prosjekter. Veldig fin effekt. 

 

 

Her er det stille etter stormen. Så langt har vi ikke oppdaget noen skader, selv om det mange ganger føltes som om huset skulle lette fra grunnmuren. Verste uværet jeg har opplevd, det var skremmende da det stod på som verst. Sofaen ristet, og ting hoppet i hyllene. Men det er jo mange som har hatt det mye verre enn oss da. Godt at ikke liv gikk med i alle fall. 

 

 

Håper på en god og fredelig søndag. 

 

 

 


Duskelue

Alonglue fra Anonyme GarnoholikereRavelry:

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/131-13-nordic-nights---hat-with-norwegian-pattern-and-large-pompom

 

 
 

Jeg brukte Kauni og pinne #3.5. Likevel ble det en stor og romslig lue. Jeg forkortet den faktisk litt på toppen, jeg startet med *8 rette, 2 sammen* slik at det ble 12 fellinger på omgangen. Da ble den litt snurpete, og passe lang. Det gikk med 42 gram garn til selve luen. Dusken er laget av fire forskjellige smårester på tilsammen ca 10 gram. Jeg valgte garn fra restekassen fordi Kauni-garnet var på vei over i rosa, og det hadde blitt litt feil med rosa dusk. 

 

  

 

Det ble en lett og luftig lue, passe til vinteren vi har i år. Eller, den burde kanskje vært vann- og vindtett da. I dag holder vi på å blåse bort, og det regner vannrett. Absolutt en innedag!

 

 

Ha en god blåsbort-dag du også. :o)

 


Milanese Loop

Ny gammel UFO som endelig er ferdig. Denne ble  påbegynt i oktober 2011!

 

  

 

Jeg strikket halsen i enkel tråd Kauni på pinne #5.5, og planen var å tove den lett. Det gjorde jeg ikke, jeg bare vasket og blokket den. Så den ble nokså stor, men lett og luftig. 75 gram. 

 

 
 

Grunnen til at den ble en UFO var at jeg gikk tom for garn. Men jeg skjøtet på med en annen farge, og da gikk det radig unna. Et enkelt mønster som faktisk var helt uproblematisk å ta opp igjen etter tre år. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/milanese-loop

 

 
 

Dårlig fotovær, og ingen frivillige modeller. Men det kan surres 2 - 3 ganger rundt halsen, eller henge løst. Fargene glir penere over i hverandre enn det ser ut til på bildene. 

 

 

Da nærmer det seg helg igjen. Fin fredag!  


Martine-votter

Along-mønster fra Uformelt.net. Jeg valgte å ikke tove dem, så jeg brukte pinne #5 og Cortina Soft. De ble veldig smale, og endte opp som Klumpen-størrelse. Det gikk med 87 gram.

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/martine-cabled-mittens

 

  

 

Snømannen er ikke helt ekte, det er dårlig med råmateriale å bygge slike av. Øs-pøs 24/7.

 

 

Ha en fin torsdag! 


Det går hardt for seg!

Pus har lagt livet som utekatt bak seg. Han går i rute mellom sofaen og matskålen, og beveger seg knapt utenfor gatedøren. Den nye livsstilen har satt sine spor rundt midjen. (Har katter egentlig midje, tro?) Pus har gått fra å være tynn til å bli rund og god. Så nå prøver vi å aktivisere ham. 

 

Litt morsomt, for klorestokken med ball på, og den kjøpte fjærleken, får stort sett være i fred. Men musen jeg strikket til ham blir drept mange ganger daglig. Noe som resulterte i avrevet hale og fyll som tøt ut alle veier. 

 

  

 

- Hmmm?

 

 
 

Musen fikk ny hale, heklet denne gangen. (En laaang løsmaskekjede, og en fm i hver lm tilbake igjen.) Dessuten fikk han trimmet pelsen, og utdradde tråder ble trukket inn igjen. Han ser fortsatt noe medtatt ut, men gjør nok nytten en stund til. Og jeg er fornøyd, selv om reparasjonene tok lengre tid enn det opprinnelig tok å lage ham.  

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/20-minute-mouse

 

 

Noen som husker sitteunderlaget som ikke tovet skikkelig? Det har blitt liggeunderlag i puse-sengen!

 

 

 

 

Alt kommer til nytte før eller senere!  :o)

 

 

Ha en fin dag! 

 

 


Like greit å komme i gang.

Jeg har lager av det meste som kan strikkes, men ikke av sokker. Noen få par par babysokker og ett par i størrelse 37/38 var alt jeg kunne grave fram. Sokker er visst det det går mest av - de er forbruksvarer og alltid etterspurte. Så jeg lovet meg selv at neste år skulle jeg strikke en ny ladning. 

 

Første par ble strikket på tampen av 20014. De morsomme UFO-ene var ferdige, de resterende er enten opprekks-kandidater eller såpass konstentrasjonskrevende at de ikke egner seg for TV-strikk i godt lag. Og siden kassen med raggegarn alt hadde flyttet ned i stuen var det bare å sette i gang. 

 

Jeg har stort sett bare rester i kassen min, max 2 nøster av samme farge/kvalitet. Så da ble det striper. Like greit, jeg LIKER striper, jeg. Det har vel de som leser regelmessig her inne oppdaget, vil jeg tro.  ;o)

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raggsokker-9

 

Her er det rosa/svart Mor Aase raggegarn + et grått/svart raggegarn merket "2. sortering". Aner ikke hvilket merke, det er arvet. Men de to fargene gikk greit sammen. 52 masker på pinne # 3.5 og ca størrelse 38. 

 

  

 

Nytt år betyr nye alonger. I år arrangerer jeg ikke noen selv, men jeg har meldt meg på flere. På Uformelt.net er det en særdeles uformell sokkealong. Og et av januarmønstrene er Baby Converse. Det passet jo bra, jeg har bestilling på et par. Så da er det bare å kvesse pinnene. 

 

 

Nyt dagen!  :o)

 

 

 

 

 


Isskrapevotter. Og et nytt år! :o)

Plutselig var hverdagen tilbake. Klumpen er på skolen, tenåringen tok fly til Bartebyen i går. Og en litt fortumlet mamma surrer rundt og rydder. Drøyt to uker ferie i heimen, stort sett med regn, setter sine spor. Men nå skal hybelkaniner og smuler under sofaen vekk, og hver ting skal på sin plass. Litt deilig å ha huset for seg selv igjen, kjenner jeg. 

 

 

Det ble mange enkle småprosjekter i juleferien. Og de fleste har fått nye eiere. Disse gjorde visst lykke:

 

 

 

 

 

To nye, tykke isskrapevotter som ikke er tovet. Disse er helt enkle i glattstrikk med ribb nederst. Pinne #5 og 48 masker. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/isskrapevotter

 

 


 

 

Jeg fikk ikke tak i flere isskraper lik de to første, så da sendte jeg mannen ut på jakt. Forklarte at det var viktig at de hadde et stort hull øverst, så jeg kunne sy dem fast. 

 

Vel, vel. De har i alle fall et stort hull. Og skaftet blir bredere nedover, så de kan ikke skli ut av votten. Satser på at de gjør nytten. :o)

 

 

Skal prøve å ta en bloggrunde i kveld. Etter å ha gjort lekser, hehe. Klumpen er IKKE fornøyd med at det er skole igjen. Men sånn er livet. 

 

 

Ha en fin mandag! 


hits