Herrevotter 

Resten av garnet fra kaffe(kakao)votten ble til et par vanlige votter i herrestørrelse. Disse skal ikke toves.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/herrevotter 

 

  

Liker at det blir striper, ikke bare rotete fargemønster. 

 

  

For store til meg, passe til mottakeren.  Vottene veier 91 gram, og er strikket på pinne #4.

 

 

 

Her titter solen fram nå, og det ligger et melisdryss over byen. Kanskje vi må ut på tur?  

 

 

Ha en flott søndag!


Buff II 

Denne likte jeg bedre, for den ruller seg ikke i det hele tatt. 120 masker og pinne #3.5. Garnet er Pickles Merino Extra Fine, utrolig nok fra HUV-pakken. Hun som sendte det hater beige. Heldig for meg!  :o)

 

  

Det første nøstet var helt perfekt, men nøste nummer to hadde partier som var helt oppflusset og måtte klippes vekk. Så da gav jeg meg halvveis i nøstet. Brukte 63.5 gram. 

 

  

Hulda er modell igjen. 

 

 

Håper alle kom trygt fra møtet med Tor i går. Vi slapp billig fra det, det blåste nesten ikke her hos oss. Men andre var mindre heldige. 

 

 

God helg!


Buff 

Klumpen rotet vekk buffen sin, en tynn kjøpesak i merinoull. I HUV-pakken min lå et enslig nøste i nettopp tynn merino,  Eddagarn fra Viking. Hmmm...

 

Nøstet fikk nytt liv som erstatning for den bortkomne buffen. Jeg la opp 120 masker på pinne #3 og strikket 5 omganger i ribb. Deretter strikket jeg glattstrikk til garnet nesten var oppbrukt, og avskluttet med en tilsvarende ribbekant. Det var tatt litt av garnet, så hele herligheten veier 46 gram. 

 

  

På nøstet så fargene ut som klovnespy. Oppstrikket ble de et superkult kamuflasjemønster. Her var jeg nok veldig heldig med masketall og strikkefasthet. Gøy! 

 

  

Arne stilte som modell. Men halsen er godkjent av den nye eieren. Den er vasket og blokket siden bildene ble tatt, så nå ruller den seg ikke opp mer. (Den observante leser så kanskje knappenålene på de to første bildene?)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/buff

 

 

 

Her venter vi på Tor, det blåser godt alt. Og øsregner. Håper det ikke blir så ille som de har spådd, og at taket vårt holder seg på plass denne gangen. Ingen planer om noen tur ut, i alle fall, med mindre Klumpen må hentes på skolen. 

 

 

Ha en fin blåsbort-dag!

 

 


Sitteunderlag #4 

Det begynner å bli noen sitteunderlag nå. Dette er det fjerde i rekken i denne omgamgen. Jeg brukte et stort nøste blålilla HUV-garn, pluss resten av hvit Iglo Soft. Måtte spe på med et nøste Cortina Soft fra loftet, men det synes ikke etter toving. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter-4 

 

 

 

 

Det tovet tett og godt. Jeg heklet 18 runder på dette, så det var det største så langt før toving. Men jeg synes de "krymper" veldig, så jeg liker å ha litt størrelse på dem i utgangspunktet. De blir akkurat passe når de er ferdige. 

 

De tre første underlagene er gitt bort, men dette blir liggende på lageret mitt enn så lenge. Får se hvor det ender opp. I dag er det kaldt igjen, så da trenger man noe varmt under stumpen når man er på tur. 

 

 

Ha en fin torsdag! 


Hurra!

Jeg har vunnet noen helt utrolige premier i luealongen på Ravelry. Se bare her:

 

  

Et kit til koften på bildet, komplett med garn og oppskrift.

 

  

Da må det bli koftestrikking snart!  :)

 

  

Lekkert  burgunder garn fra Telspinn, og tre nøster eplegrønn merino fra Tante Grønn. Garnet heter Bøllefrø, og det har jeg ikke prøvd før. Spennende!

 

  

Dette tør jeg nesten ikke bruke. Deilig Tulliball i grønntoner. Luksus!

 

 

I går skeiet jeg ut med å kjøpe hele tre nøster Safir med 20% avslag på SparKjøp. Noen spiser visst svart garn her i huset, for det er alltid tomt. Og jeg trenger det for å få brukt opp noe fargerikt HUV-garn. Mannen sukket dypt da jeg la nøstene i handlevkurven. Garn nå igjen!

 

Det morsomme var at vi ble stående bak en eldre mann i kassen. Og han hadde en nesten full handlevogn med Sportsragg. Mannen min fikk større og større øyne etterhvert som rullebåndet i kassen ble fylt opp med fargerike nøster, det var en evig strøm som aldri tok slutt. Han hadde begynt å få nervøse rykninger da det heldigvis åpnet en ny kasse, så han nærmest flyktet over dit med våre varer.

 

Hadde veldig lyst til å spørre om han mannen skulle strikke sokker av garnet. Jeg kommer nok til å drømme om å fylle en hel handlevogn med garn i natt. For nå vet jeg at det går an!

 

 

Ute plasker regnet ned, men jeg har planer om te og strikking i sofaen.

 

 

Ha en super onsdag!


En UFO har landet!

Vi har UFO-år inne på HobbyBoden. Og hos meg har den første landet alt. *fornøyd*

 

  

I en pose på loftet fant jeg en påbegynt Berre Gjer Da!-lue fra januar 2013. Jeg rekket opp ned til vrangborden, tilpasset masketallet, og strikket Larus

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/laurus 

 

  

Luen veier 52 gram, og det er så kjekt å bli kvitt en gammel UFO! 

 

  

Hulda hutret i snøen. Vi gikk fort inn igjen. Våt snø og sterk vind er ikke så gøy når du er laget av isopor. Damen fikk en ufrivillig flytur i et kraftig vindkast.

 

Bildet ble tatt for noen dager siden, i dag er all snøen borte.  Rart å plutselig skulle forholde seg til mange plussgrader og regn igjen, stakkars Klumpen ble sendt på skolen med alt for mye klær på seg. 

 

 

 

Håper alle får en fin tirsdag!  :o)


Fargerik lue 

Siste rest av det brune som ikke tovet, pluss et nøste flerfarget, ujevnt spunnet ullgarn. Det ble en fargerik lue.  

 

  

Gøy å bruke opp alt det tykke HUV-garnet. Noen nøster er absolutt finere enn andre, men alt har potensiale. Det gjelder bare å finne det rette prosjektet.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fargerik-lue 

 

 

 

Det blr nok flere luer. Mye igjen i kassen min fortsatt. 

 

 

God søndag!


Når enden er god...

 

 

Toving er og blir en risikosport. Jeg fikk en "bestilling" på kaffevott, Den så riktig bra ut før toving, men til tross for finvask og kortprogram kom den ut av vaskemaskinen som en liten klump.

 

Jeg gir meg ikke uten kamp, så jeg bearbeidet den ut så godt jeg kunne. Et glass pickles fra kjøleskapet fikk jobben som form, og jeg halte og dro til fingrene verket. Det ble nok litt for tøff behanding for glasset, så lokket løsnet. Dermed ble genseren min dynket i eddiklake, æsj! Ny runde i vaskemaskinen, og denne gangen tovet jeg like godt et sitteunderlag samtidig som genseren ble vasket. Men det kommer jeg tilbake til.  :o)

 

  

Votten ble brukbar til slutt, men i minste laget. Kakao-vott til et barn, kanskje? Får den på meg, men den er ubehagelig trang.

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/kaffevott-2 

 

 

Så var det sitteunderlaget.  

 

  

Et stort brunt nøste pluss to mindre i henholdsvins lyseblått/grønt og gulgrønt/brunt ble heklet sammen. Skikkelige 70-tallsfarger!

 

  

Måtte avslutte med to runder brunt, siden jeg gikk tom for de andre fargene. 

 

 Ny tragedie: Det brune tovet ikke i det hele tatt! Og trådene jeg hadde festet hadde arbeidet seg løs. Krise!

 

Jeg dro det i fasong og blokket det, og heldigvis ble det "fastere i fisken" da det var tørt. De to andre fargene holder det brune på plass, og jeg fikk festet de løse trådene igjen. 

 

 

Mamma klager over at det er kaldt nede hos henne, og underlaget matchet stolen hun pleier å sitte i. Så da kom det i bruk med en gang. Når enden er god, hehe.  

(Stolen er MØRKEGRØNN, ikke gusjegrønn som på bildet.)

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter-3 

 

Her plaskregner det i dag. All snøen er snart borte, det ligger bare noen klatter igjen. Egentlig like greit, da slipper vi å vasse i sørpe. 

 

 

God helg! 


Sitteunderlag

 

 

Jeg har plutselig fått dilla på toving! Så da ble det gjensyn med sitteunderlagene fra DROPS. Kjappe å hekle, selv om jeg "bare" bruke heklenål 7 mm. Lager dem større enn i oppskriften også, synes de blir litt små ellers.

 

  

De tovet tett og godt på 40 grader. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter-2 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter 

 

Sitteunderlagene er nesten helt like, jeg bare byttet litt om på fargene. Og så er det ene er marineblått, mens det andre er svart. Trodde alt garnet var likt, så da ble det litt opprekking. Hadde blandet fargene i dårlig lys om kvelden. Men heldigvis var det bare to omganger som måtte rekkes opp og hekles på nytt. 

 

Disse to skal bli gaver. Og flere er på vei, dette er gøy!

 

 

 

Her er det plussgrader og vind i dag, og snøen har blitt til sleip sørpe. Så da blir det nok litt endringer i helgens program. Men vi finner vel på noe. 

 

 

 

Fin fredag!


Fremont Hat 

Mer uvenn-garn! Jeg fikk et nøste Karaoke i grønn-lilla nyanser. Dette er et garn jeg liker, så det var jo slett ikke ille. Måtte bare finne et prosjekt der 50 gram/100 meter var nok. Valget falt - selvsagt - på en lue. Denne skulle egentlig strikkes i mye tynnere garn, men oppskriften er enkel å regne om.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fremont-hat   


 

 

Jeg har 75 masker på båndet nederst, og 80 masker på selve luen. Pinne #4 og 4.5. I oppskriften strikkes hele luen med samme maskeantall, men da blir kanten nede litt for slapp for min smak. Perlestrikk er jo totalt uelastisk. 

 

Strukturmønsteret er veldig enkelt, men jeg synes det gir en flott effekt. Denne luen blir det nok flere av!

 

  

 

Jeg hadde igjen et par meter garn etter at luen  var ferdig. Likevel veide den 51 gram. Mener å huske fra tidligere at disse nøstene gjerne har litt ekstra vekt. Ikke dumt det.  :o)

 

 

Fortsatt snø, og Klumpen dro på skøytebanen med skolen. Kjekt å få utnyttet vinteren mens den er her. 

 

 

 

Ha en god onsdag! 


Nurimilintu 

Mitt andre HUV-prosjekt. Fant fire nøster bomullsgarn i en nydelig, syrlig gul-grønn farge. Det er melert, selv om det ikke synes på bildene. To lyse og to mørkere tråder tvunnet sammen. Garnet hadde vrengte magebelter med "Sandnesgarn 2. sortering". Har ikke funnet ut hva det er. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nurmilintu-3 

 

  

Sjalet ble ganske så stort, og veier 186 gram. Bare noen trådstumper igjen, siden jeg alltid skjøter tråden i en av sidene. Så da veide nok nøstene litt mindre enn 50 gram hver. 

 

Kameraet mitt likte ikke kulden. Trodde jeg skulle få gode bilder ute i snøen, men etter å ha knipset et par, ble plutselig resten grumsegrå. (Dettr redigerte jeg etterpå, da. Fant ut at det ble bedre med ordentlig sort/hvitt.)

 

  

Garnet var mykt og godt, og faktisk behagelig å strikke med. Lurer på om det er en mix, kanskje litt viscose? Det brente godt, men asken ble helt løs. Ikke noe syntet som smeltet, i alle fall.

 

Jeg droppet blokkingen, liker elastisiteten rillestrikken gir. Og fasongen på dette sjalet gjør det veldig anvendelig. Et vennlig HUV-prosjekt!  :o)

 

 

 

Tirsdag igjen, og fortsatt vinter. Tror jeg går over til ullgarn igjen da. 

 

 

Ha en fin dag! 


Hulda i kulda 

Det første nøstet HUV-garn er strikket opp. Det var noe tykt, entrådet ullgarn med "rusk" i. Kjennes litt ut som lin, faktisk. Jeg plukket vekk de verste kvastene, og luen ble jo ikke så verst til slutt. Tykk og god, perfekt i kulden vi plutselig fikk.

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bulky-hat 

 

Jeg brukte pinne # 6.5 og la opp 64 masker. Luen veier 76 gram. Har et par meter igjen, de ender tilbake i esken. 

 

  

Fortsatt litt igjen å bruke opp! Lue-nøstet er det øvers med rødt kryss på. 

 

 

En ny fin vinterdag, bra start på uken. Ha en super mandag!  :o)


Hemmelig Uvenn!

Lenge siden sist, så da var det på tide med en ny runde. Denne gangen på Ravelry, siden det står dårlig til med norske håndarbeidsforum. Vi ble bare 9 stykker, men det kan jo bli gøy usansett. Vi har en fin heiagjeng også, 

 

http://www.ravelry.com/discuss/anonyme-garnoholikere/3346553/1-25 

 

Jeg organiserer, men fordi jeg også deltar, var det greit at en annen foretok trekking av uvenner. Erica var snill(?) og tok på seg oppgaven. Så da var det bare å pakke og sende "godbiter", og håpe at den man selv skulle få garn fra var mer vennligsinnet. Lett nervøs stemning i alongtråden etterhvert! Trusler om pakker på 10 kg, levering av store lass på trappen, sterke skildringer av akryl og polyesterpels i grelle farger, årgangs-UFO-er fra 80-tallet med plastpinner i... Til å bli mørkredd av. 

 

  

Her er det JEG fikk. Den største Norgespakken. Hjelp!

 

  

En lovende start! Smekkfullt av "spennende" garn. Pandoras eske.

 

  

Første ladning. 

 

  

Mer igjen. 

 

  

Fortsatt mer.

 

  

Men da var det tomt!

 

  

Flere har fått verre pakker enn dette. Så hvis du ønsker å godte deg over andres ulykke, anbefales det å titte innom tråden jeg linket til over her. 

 

 

 

En kald vinterdag her i Bergen. Men solen er på vei, så dette kan jo bli bra. Nyt dagen!  :o)


Vottedilla

2016 blir visst votteåret mitt. Et nytt par er ferdig! 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sydanmaa-mittens 

 

  

Mesteparten av garnhaugen i forrige innlegg er borte. Disse så litt snodige ut før toving, men de ble ikke så ille likevel. 

 

  

Fortsatt litt romslige til meg, men de passer nok til noen andre, 

 

  

Saueskinnet tror jeg må være mitt smarteste innkjøp. Perfekt bakgrunn for småstrikk! Nesten som snø innendørs, hihi.

 

  

Fortsatt litt garn igjen.Får se om det dukker opp mer Fritidsgarn senere. Disse restene får bo i en IKEA-pose så lenge. 

 

 

I dag har vi skikkelig vinter, snø og minusgrader. Og solen titter jammen fram også. Ut og lek!  :o)


Trøstestrikk

Etter vottefadesen på pinne #2.5 kastet jeg meg over posen med Fritidsgarn-rester. På pinne #6.5 gikk det unna, og plutselig satt jeg med to par nye tovavotter. 

 

  

Damevotter av 98 gram grønt og beige. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/felted-mittens-3 

 

  

Og barnevotter av 73 gram i ymse farger. Her ble det litt klipping og skjøting, siden den største resten var et flerfarget nøste. Prøvde å ballansere det med andre farger. Så her er det gult, rødt, grønt og hvitt i tillegg.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/felted-mittens-4

 

  

Fortsatt godbiter igjen!  :o)


Mysterie-strikkNytt år og nye muligheter, så jeg meldte meg på et mysterie-strikk. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/an-enchanting-mystery 

 

  

 

Å strikke mønster på pinne #2.5 var faktisk ikke så ille, og dette var gøy! Jeg endte opp med Sisu, siden det var det eneste garnet jeg hadde mange nok farger i, og som gav riktig strikkefasthet. 

 

 

Men dessverre. Vottene mine endte opp i froskedammen. Jeg pleier å jukse litt, og vente med å bestemme fargene til jeg har sett noen ferdige prosjekter. Men denne gangen skulle jeg være flink og strikke cluene etterhvert. Det gikk jo ikke særlig bra. Fargekombinasjonen var til å bli sjøsyk av, og da var det ikke morsomt mer. Gidder ikke strikke ferdig noe som ikke kommer til å bli brukt, det er mye arbeid på de vottene. 

 

Mønsteret i seg selv er flott, har sett mange lekre varianter på Ravelry. Men jeg kjenner at jeg er ferdig med disse vottene nå. Så da blir det en annen variant.

 

  

Når jeg ser bildene, lurer jeg på hva i alle dager jeg tenkte på, eller med, da jeg plukket ut fargene. Greit nok at det var dårlig lys, men likevel. 

 

Garnet blir nøster igjen, og får en ny sjanse. Det er en av de tingene jeg liker med strikking. Man kan (stort sett) alltid rekke opp igjen og prøve på nytt. Og da får man jo nyte garnet to ganger, hehe. 

 

 

Nå snør det her. Kanskje det blir ordentlig vinter i Bergen? Vi får se. 

 

 

Ha en fin onsdag!

 

 


Knute på tråden

Heldigvis ikke på MIN tråd. Men Hulda har fått seg en Boyfriend Hat, og Arne hevder hardnakket at den ikke er hans. Her ligger det visst an til et aldri så lite sjalusidrama. 

 

  

Luen er strikket av dobbelt arvegarn. Brukte det grå fra nyttårsvottene, pluss to nyanser turkis. Fikk brukt opp de to lyseste restene, så da er det bare mørk turkis igjen. Den veier 78 gram. 

 

Jeg la opp 128 masker på pinne #3.5. Syntes den ble veldig stor ellers.

 

  

Tenkte først å lage en dusk i den mørkeste turkise fargen, men droppet det. Fellingen er så fin at jeg ikke ville skjule den. Ny favoritt! :)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/the-boyfriend-hat 

 

  

Hulda liker visst å spille taus og mystisk.

 

  

Hey, det der er gubben sin bil hun leker panserpike på! Hva er det nå hun driver med? Her må det visst nøstes opp i saker og ting. 


Gjev eg var i eit varmare land!

tenkjer Arne.

 

  

Jada, jeg VET at det var Ivar Aasen som skrev Mellom bakkar og berg, men Arne fryser uansett. Det er KALDT i Bergen for tiden! Så da fikk han låne perlesjalet.

 

   

Et hodeplagg måtte han også få. Stakkaren har jo ikke hår!

 

Luen, som faktisk matchet sjalet, er strikket av bittesmå garnnøster. (= perler) De lå i en pose i IKEA-kassen, og jeg brukte opp alt sammen. Strikket med dobbel tråd, og skiftet farge når et nøste var oppbrukt. Det var VELDIG mange små nøster, bare av det gule var det vel 5-6. Tilsvarende av beige og grått, men "bare" 3 blå, og ett grønt. Så det ble en herlig trådfest. Men alt gikk med. Har en rest grått på ca 1 gram igjen. 

 

  

Brukte pinne #4 til vrangborden og #4.5 til selve luen. 96 masker. Den ble stor og posete. Det er litt vanskelig å dandere baggy luer fint på Arne og Hulda, for de er så fulle av statisk elektrisitet at luene klistrer seg inntil hodene deres. 

 

 

 

Da er årets første uke med bare hverdager snart over. 

 

 

Fin fredag!


Perlesjalet er ferdig! 

Det ble ikke så stort, men akkurat passe å surre rundt halsen. 

 

  

Jeg fant en rest matchende Finull, akkurat nok til picotkant og en liten blomst. Blomsten har dobbel funksjon - den hindrer spissen fra å rulle seg opp. Og så er den jo perle-pyntet. :o)

 

  

Nesten kamuflasjefarger! Her synes det fine fargespillet i garnet. Og det har til og med kopiert rimfrosten, med glitrende angelina-tråder. 

 

  

Jeg valgte å ikke blokke det. Det hadde ikke blitt så veldig mye større uansett, og jeg liker bevegelsen og fleksibiliteten i ublokket rillestrikk.

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/quaker-yarn-stretcher-boomerang-2 

 

 

Da er det  bare å gå påjakt etter flere perler. Får grave litt dypt i kassene mine. 

 

 

Ha en fin torsdag!


Perlegarn!

I gruppen Anonyme GarnoholikereRavelry driver vi (selvsagt) med lagerslanking. Og temaet for januar er "Perlestrikk". Det er ikke med rette og vrange masker denne gangen. Oppgaven er derimot å plukke ut en vellagret garnperle fra lageret. Et nøste (eller flere) som er så fint at det har blitt spart på alt for lenge. Nå skal det brukes!

 

 

Jeg har en hel roller fullt av slikt garn. Flere rollere, når jeg tenker meg om. Triplex og Perlekrepp, Wollmeise, silkealpakka, håndfarget lace, kashmir... Fikk bittelitt panikk ved tanken på å bruke noe av det, så sånn gikk det

 

  

Raggsokker med restegarnsstriper. 

 

  

TO PAR raggsokker, faktisk. Og "stripegarnet" er arvegarn, sikkert 20-30 år gammelt. Minst. Men nå hat jeg ryddet vekk alle Mor Aase-nøstene mine. 

 

 

 

Jeg har fundert og vurdert, båret dyrebare nøster og hesper ned fra loftet, og opp igjen. Men så kom løsningen, nokså uventet, i posten!

 

  

Jeg ble trukket ut som en av to vinnere i vottealongen. Og premien var 64 gram luftig, håndspunnet garn med angelina i. Sauebrunt/grått med sennepsgult og oransje. Det kjennes mykt ut mot halsen, så da blir det nok til et sjal. Må bare velge hvilket. Siden jeg ikke vet hvor mange meter det er, går jeg nok for en strikk-til-du-går-tom-for-garn-oppskrift. Fikk te og et koselig kort også. Perfekt kombinasjon, jeg drikker bøttevis med te mens jeg strikker. 

 

Dette garnet er jo ikke vellagret, da. Men en liten perle må det vel kunne kalles. I alle fall nå:

 

  

Det er rundt, og det glitrer. Perlegarn!  :o)

 

 

Tusen takk til Elise /Mamoth for super premie! 


Ragger - igjen

Da var det hverdag igjen.  :o)

 

 

Jeg har meldt meg på flere alonger, i 2016 og faktisk også et mysteriestrikk. Skal strikke votter på pinne #2.5 med 5 farger (gisp!) og bruke opp et nøste vellagret luksusgarn. Dessuten blir det kanskje en ny runde Hemmelig Uvenn. Dette kan bli bra! 

 

For å få en myk start, fortsetter jeg litt med raggegarn. Får starte på de litt mer spennende sakene når alt og alle er i rute igjen med skole og jobb.

 

To nøster mørkegrått/svart raggegarn uten magebelte fikk følge av en rest i lysere grått/svart på bråtet. Litt usikker på om sistnevnte faktisk er raggegarn, for det kjentes mykere og tynnere ut. Derfor våget jeg ikke å bruke det i foten. Fikk likevel et par sokker i størrelse 40-41. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raggsokker-13 

 

  

Siden kulden endelig kom også, blir det nok bruk for varme sokker. Og heldigvis starter hverdagene pent og rolig med en helg. Så da får vi nyte siste rest av ferien, og jeg kjenner det blir godt å komme tilbake til faste rutiner igjen på mandag. (Klumpen er IKKE enig i det, hehe.)

 

 

God lørdag! 


Et nytt strikkeår

Vi hadde en rolig avslutning på året, med kaker og kaffe hos mamma. Stakkars pus var vettskremt fra de første rakettene ble skutt opp i femtiden, til de siste etternølerne gav seg i totiden om natten. Neste år blir det en tur til dyrlegen for å få noe beroligende, for det er ikke noe kjekt med dyr som blir så redde. Full panikk hver gang det kom julebukker, for han prøvde å komme seg ut. 

 

  

Årets siste strikketøy ble fullført like før klokkene slo midnatt. Det ble et par votter, som i utgangspunktet skulle være et enkelt restegarnsprosjekt. Først ble de for smale, så jeg rekket opp igjen en halv vott. Så strikket jeg feil, og måtte rekke opp en halv vott en gang til. Og så gikk jeg tom for hvitt garn. Rekket opp igjen fellingene og strikket dem to omganger kortere, da gikk det akkurat. Men tomlene måtte bli grå. 

 

  

Siden jeg hadde planlagt hvite tomler, hadde jeg strikket inn en tråd midt i et hvitt felt. Så det måtte fikses, slik at mønsteret stemte. Jeg fikk akkurat nok garn til en omgang hvitt med trådstumper jeg klippet av her og der på vottene. Passende med en stor trådfest på nyttårsaften, hihi. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/slip-stitch-mittens 

  

Vottene ble helt OK, de. Men de er litt små. Passe til en liten damehånd. De ender på lageret så lenge.  

 

Jeg brukte til sammen 72.5 gram tynt "arvegarn" holdt dobbelt. Vet ikke hva det er, bortsett fra at det er glatt ull. Pinne #3 og 3.5.

 

  

Og så leker jeg visst Pippi Langstrømpe i dag. Fant plutselig ut at beina mine ikke matchet, hihi. INGEN har kommentert det, ikke engang mamma da jeg var nede hos henne en tur i morges. Så nå beholder jeg det umake paret, og ser om noen oppdager det til slutt. 

 

 

Vinden har roet seg, så jeg lurer på om jeg skal prøve å få noen med meg ut på tur. Frisk luft hadde vært deilig. 

 

 

Håper du også får en fin start på det nye året!  :o)


hits